Simdi baktım, benim biosta settingsin altında amd overclock un içinde pbo ayarları. Ne yapmak istediğine göre kurcalayalım. |
5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE (10. sayfa)
-
-
@defaulticus Aynen hocam test sırasında açtım bir ara ama testi etkiler diye kapadım. Çekirdekleri diyorsan değişkendi hepsi kimi 3.8 kimi 4.6 oluyordu testte. de bu hwinfo ya takıldım sonradan zor açılıp açınca da program geç yanıt verdi tıklayınca falan donma yaptı ama sadece hwinfo bunu yaptı çözemedim pbo yu açarsak sanki ısı artacak gibi ama bir ara denerim
@metin abi 52 Hocam bios yeni işlemci takınca resetlendi artı yeni bios yüklerken de resetleniyor
@Master_Sergeant Sağ ol kardeş pbo yu benim kartta buldum nete bakıp o dert değil de senin ramler kaç mhz çalışıyor onu de bir ara denerim
-
Hocam alemsin Google amcaya ryzen master yaz amd indirme sitesi çıkıyor buyur en taze ve ta kendisi olan ryzen master
-
Mito ağam benim ramler hynix çipli orta kaliteler, o yüzden zamanlamalarım vasat (orjinal 16-18-18-18-36-54 1T 3200mhz, benim verdiğim 17 - 19 - 19 -19 - 34 - 52 1T 3600mhz 1.38volt). Benim ayarlar senin işini görmez. Sana tavsiyem ana zamanlamalara +2 ekleyerek yani 14 - 14 yerine 16 - 16 girerek voltaj vermeden 3600 mhze alıp denemen. Yalnız çok deneme yanılma yapman gerekebilir. Baktın açmıyo veya testlerde çakıyor voltajı 1.4 e kadar arttır. Ana zamanı 14 te bırakıp yani 14-16-16 3600mhz yapıp dene. Senin işin uzun, kayveni iç uzun bi sabaha hazır ol, bende sütümü içip yatıyım .
-
Aynen uğraşmak gerek acelesi yok hele bi hayvanı alıştırayım el uzatınca parmağa konsun sonra bakarız
-
Yahu, Mito bende ryzen sistem yok ki.Masteri kurup deniyeyim, veya biosdan canlı canlı operasyon çekeyim. i5 4460 ile maçı götürüyom ..Amma velakin, ryzeni de o.c ,ince ayarlar , vs. öğrenmem lazım .Öğrenmezsem bi yerim eksik kalır..Overclock hastalığı var ya.
Bu nedenle, sadece netten bilgiler alıp ,durumu toparlamaya çalışıyom.
-
Nasıl yok daha yeni 5600 almadın mı hocam?
-
Hadee tam benlikmiş ryzen 7000
AMD Ryzen 9 7950X, 50°C'nin Altında Tutabiliyorsanız, 5,85 GHz'e Kadar Yükseltir
AMD'nin yaklaşmakta olan Ryzen 9 7950X 16 çekirdekli işlemcisi, özelliklerdeki maksimum artırma frekansı 5,70 GHz olmasına rağmen, 5,85 GHz'e kadar hızlarda artırılabilir. İşlemcinin 5.85 GHz'e kadar artırmak için 50 ° C'nin altındaki sıcaklıklara ihtiyacı vardır. Bu sıcaklıkların üzerinde, yalnızca teneke üzerindeki 5.70 GHz'e kadar çıkacaktır. 7950X hakkında akılda tutulması gereken dört frekans vardır. Birincisi, 4.50 GHz'lik temel frekanstır. Sırada, 5.10 GHz'lik tüm çekirdek yükseltme frekansı var. Bu, işlemcinin 95 ° C sıcaklık kısmasından uzak durması koşuluyla 16 çekirdeğinin tümünü çalıştırabileceği frekanstır. 5.70 GHz, sıcaklık 50-95 ° C arasında tutulursa, çekirdeklerin "bazılarında" alacağınız maksimum artış frekansıdır. Sıcaklığı 50 ° C'nin altında tutabiliyorsanız, işlemci 5,85 GHz'e kadar artırabilir. AMD, 5,85 GHz'i "en yüksek saat" olarak adlandırır.
En yüksek saatlere ulaşabilmek için, ideal olarak 360 mm DIY sıvı soğutma kurulumu veya 420 mm AIO CLC gibi ciddi bir soğutmaya ihtiyacınız olmalıdır; ancak sistemin düşük ortam sıcaklıklarına sahip bir odada soğuk önyüklemeden başlatılması gibi bazı durumlarda, işlemci 50 ° C işaretine yaklaşırken en yüksek saatlere ulaşmalıdır. AMD, 7950X'in yüksek güçlü bir çip olduğunu iddia etmiyor. TDP'si 170 W ve PPT (paket güç izleme) limiti 230 W olarak derecelendirilmiştir. AMD, TDP'yi hareket halindeyken 170 W'a ayarlayarak, satış sonrası kule tipi hava soğutmayı unutup doğrudan AIO sıvı soğutmaya geçebileceğini ima ediyor.
-
Oooo, o makina alınır alınmaz ,başka yere uçtu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 17 Eylül 2022; 3:19:6 > -
Nasıl uçtu sattın mı?
-
Kocaya kaçmış
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sen zıbarmadın mı lem
-
Süt bitmiş, ineğin şarj olmasını bekliyorum. Yatmadan film bakam dedimdi, hadin Allaha emanet, ara ara yine bakarım konuya.
-
Bizde dağıtım şirketleri çok .Keyifle ve hemen ,işlemci dağıtıldı.
Nasıl olsa,sende ,abisi var. İnceleme ve irdelemelere buradan devam edebiliriz.
-
Anladım ben kendine aldın sanıyordum hatta bir mesajında alayım 5 sene dokunmam yazmıştın neyse hayırlısı olsun Aynen 5700X bilgileri buldukça koyalım buraya alanın işine yarasın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 17 Eylül 2022; 20:1:51 > -
Eee, hadi biraz mıncıklıyalım,Mito.
-
Alırkene göstert ama elletme demişler. Mıncıklama işi yaş. 5 ghz e çıkartınca elektrik üretiyomuş diyerek kandırmayı deneyebiliriz ama.
Gerek yok,elektrikle kandırma işlemlerine. İşlemci zaten puan olarak ,diplerde.
O kadan para verdi,işlemci performansttan uzak.
Dost acı söyler,ama gerçekleri söyler.
Sakla samanı,gelir zamanı.
Gerisini sen tamamla.
-
Keser döner, sap döner, Mito yisin davık döner. Bu özlü sözlere dayanamaz kesin basar oc yi. Kasadan alevler çıkarken, verdiğiniz gazı öpeyimmm diye bağırır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X