benim kahraman çorumlu sıvama taktiğim hepsinden iyi sonuc vermiş. hehe :) |
5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE (9. sayfa)
-
-
Yaymak amdde de en iyi sonucu veriyor. Ama düzgün yaymak lazım. O resimdekine benzer olmalı bir taraf kalın bir taraf ince olmadan her yer eşit ve düz olacak şekilde.
Hatta benim yöntemim bunun bir tık daha gelişmişi. Ben her kenardan 2-3mm macunu alıyorum ki sürdüğüm kısımdan baskı ile yayılanlar o alanları dolduruyor zaten. Böylece cpu dışına macun da taşmıyor.
-
Aynen hocam bende yaymak iyi biliyorum ki öyle sürdüm hep ortaya nohut kadar sıkıp oradan her yere dağıtıyorum benim buluş oje fırçasıyla yaymak gayet düzgün oluyor Artı amd zaten stok soğutuculara yayarak sürüp satıyor bu kötü olsa öyle yapmazdı sanırım
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 16 Eylül 2022; 1:3:47 >
-
PBO yu aç.Puanlar minik çıkmış biraz . 65 WATT üzerinden işlemci pompalıyor. Açdan kastım PBO yuadvanced yapıp pbo limitleri de disabled yapman gerekiyo sanırım, veya motherboard.Artık hangisi ise.
Her kafadan bi ses çıkıyo çünkü. Doğru dürüst bi anlatanı ,TR de göremedim. Bi tane video zaten bulamazsın,hiç arama. Yurt dışı, binlerce video var. Onu da anlamak için,dillerinden anlayan biri olmak lazım.
-
PBO kapalı mı geliyordu? bak onu bilmiyordum hocam onu açarsak kesin ısı artacak ki şuan boşta 42 civarı. birde bu hwnfo 5000 serisinde sorunlu galiba bazen geç açılıyor yada hata veriyor anlamadım derdini
Neyse bakarız pbo ya da aynen düzgün tarif eden yok sanki para ister gibi yarım yamalak zorla tarif ediyorlar yabancılar iyi de tr ye çeviriyle zor anlaşılıyor kelimeleri
-
Pbo kapalı olsa işlemci 4650 mhz e çıkmazdı. Gördüğüm kadarıyla fabrika ayarı skorları almışsın, sorun yok gibi. Bundan sonrası oc ye giriyor artık. İstersen kurcalarız istemezsen böyle kullan gitsin. Ömrümüz varsa 2 3 sene sonra yine değiştir şu külüstürü diye baskı yaparız gari. Hayrını gör, güle güle kullan, bide eşşekler kovalasın .
-
le git daha bozulmadıkça değiştirmem istediğini de şimdi kardeş sadece rami docp standart yapıp çıktım başka bir şeye bakmadım bile az araştırdım da CPB açık geliyormuş da pbo açık mı bilmem bios da nerede bu ayar PBO artı CPB yaz da dursun bakarım bir ara. Birde bu ram ns ye uyuz oldum la 1800x de 73 ns di bunda 71 ne anladım bu işten bari 65 ol 69 ol de bakam 4 ram var 3600 yapamaz mıyız bunlar oc ile? ram imzada var biliyon b-die samsng 3200 14 ram. bari ns düşsün yahu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 16 Eylül 2022; 3:1:34 >
-
Yani benim bu konuda tam bilgim yok ama,bence kapalı .
4650 ,fakat sadece 3 çekirdek o frekansları görmüş. PBO ile sanırım diğer çekirdeklerde biraz gazlayacak.
Bi de puan ,netten baktım ,Mitonun puanı Stock diye geçiyor .Stockdan kasıtları, pBO disabled dir diye düşünüyorum.
Mito,dal bayosa. Açıkmı ,kapalımı zaten annarsın.
Core performance boost zaten açıktır. 20 senelik overlokcuyuz. O kadarını zaten biliyom.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 16 Eylül 2022; 3:3:20 >
-
Aynen hocam sadece rami 3200 14 yapıp çıktım biosdan birde CPB açık geliyormuş ben bilmem hocam oc ci değilim sen bilirsin tabi PBO açık geliyor mu bilmem dediğin gibi kapalı da olabilir ki açık olsa ısı daha fazla olurdu sanırım
bu arada çocuk güzel anlatmış Alla razı olsun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 16 Eylül 2022; 3:23:45 >
-
Sıcaklık da düşük. O da sanki bunu doğrular gibi.
Dalsana bayosa,bi gece atraksiyonu yapalım.
Merak etme, kurcalattırmıcam ,sadece bi bakış fırlatıp,çıkarız.
Gizli not:Makina bende olsaydı,hiç şansı yoktu. Bios eskimişdi ,kurcalamaktan.
-
hocam yarın bakarız birazdan yatarım erken kalktım macun gelecek diye soğutma sağlam olsa kurcalarım da anca idare eder yani ortaymış noctuanın dediğine göre
-
Değerler bence gayet güzel.
Ama hwinfo u testleri yaptıktan sonra açmışsın galiba idle değerler gözüküyor.
Testlere başlamadan açarsan oradan maksimum kaça çıkmış görürüz.
Bundan sonra yapacağın iş pbo yu açıp curve optimizer ile uğraşmak olacak.
-30 all core ile başla bence bir bak pc idle da reset atıyor mu vs
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 16 Eylül 2022; 12:38:34 > -
Yani, pbo açık olarak gelmiyor,demi.
Önemli,not. Bilmiyosak,soralım ,öğrenelim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 16 Eylül 2022; 13:51:0 > -
Cpu takınca bios ayarları resetleniyorsa kapalı olur. Eğer bios resetlenmediyse eski ayarlarda açıksa o zaman aktiftir. En iyi ryzen master dan anlaşılır o
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 16 Eylül 2022; 13:51:22 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İlginç. Bios ile ne alakası var.Yani biosu neden etkiliyor,ve kapalı ise,biosu varsayılan hale getiriyor. Öğrenelim diye, soruyorum.
İkinci soru,Ryzen masterde PBO aktif olursa,açık olduğunu gösteren bi sekme ,varmı.
-
Ben 5800x3d yi taktığımda bios ayarları resetlenmişti yeni cpu diye. Ama profilden tekrar load ediliyor olması gerek eğer kayıt yapıldıysa. Ryzen master dan ayar kaydetme yok diye biliyorum varsa da kullanmayın derim. Bütün ayarlar biostan yapılırsa daha sağlıklı olur.quote:
Orijinalden alıntı: metin abi 65İlginç. Bios ile ne alakası var.Yani biosu neden etkiliyor,ve kapalı ise,biosu varsayılan hale getiriyor. Öğrenelim diye, soruyorum.
İkinci soru,Ryzen masterde PBO aktif olursa,açık olduğunu gösteren bi sekme ,varmı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 16 Eylül 2022; 13:58:25 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben de pbo aktif, pbo scalar dan anlaşılır, co danda
-
Benim anakart cigolayt, ayarlar aynı yerdemi bilmem. Birazdan pc başına geçince bakar yazarım. Eğer cpu yla uğraşmam dersen rame bakalım. Yok cpu kurcalıycam dersen önce ona bakalım. İkisine aynı anda girişme.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Biosu vazgeçtim,onu biraz söktüm sayıyorum kendimi.(PBO ayarları için)
Yaw şu Ryzen master porgramı için biraz deşeyim dedim,deşmez olaydım,nette 86879 tane ,değişik ryzen master arayüzü gördüm. Aramaktan vazcaydım sonunda..Zaten biraz daha aransaydım,neredeyse kafayı yiyecektim.
En son şunu buldum .En azından 5950X i görünce, bu son model ryzen masterdir dedim,kendi kendime. Default, manuel, auto o.c ve PBO diye 4 seçenek var. Bi de ECO mode diye bi zımbırtı koymuşlar. Seç seç yap. Buradan ayarlanıyo sanırım.Manuel dediği de, biosdan yapılan elle o.c ayarları ile aynı olan ayarlar, sanırım. Auto o. da,işte o ,200 mhz e kadar ilave frekans artış yeri galiba.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X