Ne oluyo peki ,tüm çekirdekleri voltaj düşürünce sadece sıcaklık düşmez mi. Bunun boosta etkisi ne. Ama serin çalıştığı için daha yüksek boosta çıkma imkanı mı doğuyo,yoksa. Diyelim,böyle oluyo, peki her çekirdeğin kaça kadar boostladığını gösteren bi şey yok ki. Hw monitör kullandın diyelim, onda bile sabit bi değer göremezsin,değişkendir. Yani perf. artışını nasıl anlıyosunuz. Cienbench vs. gibi testlerden mi. Bu işi de eyice öğrenip, Mito ya yardım edecem. Herşeyden korkuyo çünkü. 20 senedir overclock yapan adamız Bi curvemi,bizi bozacak. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 9 Eylül 2022; 16:54:7 > |
5700X SAHİPLERİ BİR BAKIN HELE (7. sayfa)
-
-
uv yapıp bir yandan da boost u yükseltme imkanı veriyor. En iyi core lara daha düşük - değer verilebilir ama bende hepsine -30 verince en iyi performansı veriyordu. Tabii dezavantajı da şu masaüstünde reset yeme imkanın var. Onun testlerini yapmak lazım parça parça corelara yük vererek.
-
Performans artışı ,5900x te ne olmuştu ,yüzde olarak cinebenchte. Bi de oyunlarda fps artışını bariz hisetmişmiydin.
-
Tam hatırlamıyorum ama %1-5 arası diyebilirim. Öyle müthiş bir fark beklenmemeli ki sıcaklıklarda da düşüş oluyor.
-
Hocam 5800X3Dde oc kapalı diye biliyorum
-
Overclock olsa iyi,baksana herşey kapalı.
Sendekinde herşey açık.PBOyu açarız .Curve olayında da ,Defulticusun deneyimlerinden yararlanıp(armut piş ağzıma düş yaparız,hazır mühendisi bulmuşken)voltajları çökertiriz.
Oh,ne ala. Hem perf. artar,hem de sıcaklıklar düşer. Tam bayram havası.
-
Esas sıcaklığa faydası oluyor,yani,demek ki.
Peki ,PBO+200 MHZ olayını da aynı anda uyguluyon demi.
-
Evet ama o 200mhz in bir faydası olmuyor denebilir. Son agesa biosları ile beraber 1.2.0.4 ten sonrakiler olması gerek cpu ların boost hızları düşürüldü
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynen 3d ye oc yasak bakalım takalım çalışsın yaparız bir şeyler
-
@mito1172 Mito,n'oldu yaw. Hala takmadın mı. İyi sabırlı adamsın vesselam.
.Ben olsam şimdiye kadar takmış/kullanmış,ve işlemciyi değiştirme aşamasına gelmiştim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 10 Eylül 2022; 12:35:27 > -
Az kaldı kasayı temizledim bitti bir kaç güne takıcam hocam macun gelecek gibi 3- 5 güne. sabrın sonu selamettir acele işe şeytan karışır derler
-
Merhaba Arkadaşlar,
Ben 5700x i taktım sisteme bugün,
PBO Auto da 4650mhz sonuç ;
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oemci32 -- 11 Eylül 2022; 0:20:42 > -
hayırlı olsun da resmi mikroskopla baksak anca görürüz sanırım ısın nasıl ve soğutucun nedir
-
Düzelttim hocam :) , 5600x ten bile daha serin çalışıyor gibi duruyor aynı frekansta.
Soğutma corsair capellix h150 elite, cpu z testinde çekirdekler 63-67 derece aralığında.
-
sıvı var sende tamam boşta kaç acaba ben daha takamadım macun sipariş verdik inatla onu bekliyorum 5600x den serin olması ilginçmiş
-
Sen o kadar inat ettiğin için seninki daha sıcak çalışacak.
NT H1 i kullanmadığın için.
Sakınan göze çöp batar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 11 Eylül 2022; 1:35:36 > -
Cpuz u anlamam. İlla ki cinebench r23 yap derim .Canavarı ,bi de orada görelim.
-
Buyur hocam :)
-
Süper. Sıvı soğutmanında etkisi ile PBO , iyice coşmuş. Multi değerden belli.15624 puan almışsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 11 Eylül 2022; 11:46:46 > -
4850 de test atacağım, izin verse 4900 5000 deneyeceğim de anakarttan 200 üzerinde verince etkilemedi yine 4850 açtı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X