Merhabalar sistemimi yakın zamanda 5700x3d ile güncelledim bazı oyunlarda iyileşmeler olsa da bazılarında gerçekten sıkıntı yaşıyorum şöyle izah edeyim ryzen 5 3600 den ryzen 7 5700x3d işlemcisine geçtim(bios pilini vb çıkardım ve son sürüme biosa flashladım, sıfır windows kurdum) ekran kartım asus 6700xt güç kaynağım nzxt c650w gold psu ramler ddr4 3200 mhz 32 gb ram ve anakart asus tuf b450 pro gaming anakart. Örnek vermek gerekirse cs 2 de 120 fps lerden neredeyse 350 ye kadar çıktım denediğim bazı oyunalarda da youtube üzerinde olan benchmarklarla benzer fpsleri alıyorum(hikaye tabanlı aaa oyunlar) işlemciyi aldıktan sonra pbo yöntemiyle -20 de kullanmaya başladım sıcaklıklar ve benchlerde ufak tefek performans artışı yakaladım. Sorunum bazen saniyelik ufak tefek takılmalar 1 saniye kilitlenme vb gibi ve PUBG de ciddi manada düşük fps alıyorum boş alanda yükselse dahi ki yine youtube üzerindeki videolar gibi değil örnek veriyorum kalabalık bir yere atlarken 20 fps bile görüyorum(kalabalık yer işlemciye yükü arttırıyor nispeten). Yani 3600 ile daha stabil oynuyordum diyebilirim msi afterburner ile değerleri izlediğimde ekran kartı sürekli max çıkabileceği frekansta kalmıyor düşük değerlere sıkça düşüyor işlemci %30 ila 50 yük arasındayken ekran kartı da asla %100 yük altına girmiyor. Bu konuda yardımcı olabilecek veya tavsiyesi olan varsa çok makbule geçer çünkü birçok şeyi denedim bir türlü çözüme ulaşamadım |
Bildirim