Benim şarj süresinde hiçbir değişiklik yok , herşey aynı şarj süresinden memnunum !
Arkadaşlar product keyi değiştirip sonra nasıl eskisine dönüyoruz.VE product keyi nasıl öğreniyoruz? Telefonu dün nokiashop'a verdim v40 yüklettim.Akşam şarja taktım sabah 8'de çekip dışarı çıktım ve saat 13:00'de şarj tek diş kaldı.Bende telefona yüklediğim versiyondan şüpheleniyorum.Versiyonu yüklettikten sonra hard format atmadım ayrıca.Sorularıma cevap verirseniz sevinirim
ben telefonu alalı 1 hafta oluyor. ilk şarjda 2. günde bitti, onun üzerine iki şarj daha yaptım ama telefon kapalı iken. şu anda 4 gün gidiyor şarjı. bence kapalı şarj etmeyi deneyin.
quote:
Orijinalden alıntı: lord_danger
Arkadaşlar product keyi değiştirip sonra nasıl eskisine dönüyoruz.VE product keyi nasıl öğreniyoruz? Telefonu dün nokiashop'a verdim v40 yüklettim.Akşam şarja taktım sabah 8'de çekip dışarı çıktım ve saat 13:00'de şarj tek diş kaldı.Bende telefona yüklediğim versiyondan şüpheleniyorum.Versiyonu yüklettikten sonra hard format atmadım ayrıca.Sorularıma cevap verirseniz sevinirim
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: H.G.A Şarj süresi bende de arttı gibi lakin.
Telefon arada restart atıyor arkadaşlar. :) Bir an da renkler gidiyor sonra beyaz ekran. Tata aaa telefon yeniden başlamış. Bunu arada hep yapıyor. Önceden yoktu.
bu V40 a ( burası için konuşmuyorum ) geçti geçeli bu dert başımda. Ne dersiniz bu durum için? Varmı böyle restart atan?
benim mesajlarimi okuduysan sürekli reset sorunu yasadigimi görürdün.hiç kullanmasam bile reset atıyordu.nokiada yüklettim ve sorun falan kalmadi.bi ara mesaj iletildikten sonra yapiyordu o da kendiliginden geçti.kapatip açınca bi kez reset atıyor ondan sonra da atmıyor
v40 a geçince sanırım zaman zaman (çok sık değil) reset çekme ve 1 günde pil tüketme sorununu bende yaşıyorum. şimdi bu RM-356_EMEA_NAVI_40.0.005_v12.0_5800.exe yüklenince ne düzelecek bilmiyorum. yapmaya değermi yükleyenler ne diyor bunca zaman sonra?
Tüm sorunlardan arındırılmış hılznadırılmış ve de hafzada yer açılmış yeni Filan v40.05 firmware yükledim ve herkes faydalansız diye resimli anlatımını ekledim aşağıdaki konuyu inceleyin...
NE OLDU NASIL OLDU ŞAŞKINLIKTAN TAM OLARAK HATIRLAYAMIYORUM AMA, YAZDIKÇA HATIRLICAM... AÇIKÇA YAZAYIM SİZLERDE FAYDALANIN...
1.) İLK DENEMEMDE SİSTEMDE NOKIA PC SUITE YÜKLÜ DEĞİLDİ, MUTLAKA YÜKLEYİN DERİM, ÇÜNKÜ ÖYLE DENEYİNCE İŞ ÇÖZÜLDÜ...
2.) OLARAK SÖYLENİLDİĞİ GİBİ JAF YÜKLENİYOR, SONRA GÜNCELLEME YÜKLENİYOR, ARKASINDAN EMULATOR ÇALIŞTIRILIYOR AMA, BU NOKTADA BOX DRIVER HATASI ALAN ARKADAŞLAR İÇİN :
ADRESİNDEN UFS DRIVER'LARINI İNDİRİP SİSTEMİNİZİN windir\system32\ KLASÖRÜ ALTINA GÖRDÜĞÜNÜZ (exe hariç) DOSYALARI KOPYALAYIN. BU SAYEDE BOX DRIVER PROBLEMİ ORTADAN KALKACAKTIR.
3.) BUNDAN SONRAKİ AŞAMADA SİSTEMİNİZİ GARANTİ OLMASI AÇISINDAN RESTART EDİN.
4.) TEKRAR EMULATOR'Ü ÇALIŞTIRIN, SÖYLENİLDİĞİ GİBİ DEVAM EDİN VE TELEFON BAĞLANTISINI (TEL. KAPALI OLARAK) YAPTIKTAN SONRA JAF'I ÇALIŞTIRIN DENİLİYOR AMA ORADA winscard.dll HATASI VERİYOR SİSTEM. ARAŞTIRDIĞIM KADARIYLA PROGRAMIN ÇALIŞMASI İÇİN GEREKLİ OLAN SMARTCARD BAĞLANTISI İLE İLGİLİ BİR DOSYA, FAKAT TAKMAYIN OK. DİYİP DEVAM EDİN...
ZATEN EMU. ÇALIŞTIĞINDA ASLINDA JAF'I ÇALIŞTIRIYOR, DİKKAT EDERSENİZ KIRMIZI ARKAPLANLI BİR RESİM GELİYOR...
6.) PROGRAM POWER DÜĞMESİNE BASIN DİYOR, BASIN VE TELEFONU AÇIN.
7.) PROGRAM TELEFONU ARIYOR, BULAMAZSA SIKINTI YOK. TELEFONUN KABLOSUNU SÖKÜN, SONRA TEKRAR EMULATORDEN FLASH DÜĞMESİNE BASIN.
8.) TEKRAR TELEFONU ARIYACAK, POWER DÜĞMESİNE BASIN VE TA TAAAM BU SEFER ÇAT DİYE BULUP YÜKLEMEYİ YAPIYOR...
ARADA BİR TELEFONU AÇIP KAPIYOR, EKRAN GİDİP GELİYOR SIKINTI YOK!
SADECE 2 DAKKA SÜRDÜ, SONRA EKRANDA local nokia v40. İLE İLGİLİ BİR YAZI YAZIYOR,
9.) GARANTİ OLMASI AÇISINDAN MASTER RESET (YADA HARD FORMAT) OLAYINI YAPTIM (YEŞİL+KIRMIZI+KAM.TUŞU+GÜÇ DÜĞMESİ) VE TELEFON AÇILDI...
bu durumda sıkıntı kalmadı gibi. telefon açıldığı an ana ekranda v40 arayüzü vardı. tel. rehberi, kısayollar olan.
inşallah bu açıklama sizlere yardımcı olur. en başından beri böyle yazılsa belki hepimiz daha rahat ederdik... neyse, sizlere de kolay gelsin. inşallah başarırsınız
ayrıca bu konuya bizleri yönlendiren, ve en azından ne yapmamız gerektiğini söyleyen arkadaşlara teşekkür ediyorum. deneyip görücez artık. inşallah reset ve pil sorunu çözülür...
Bu bilgiyi paylaştığın için teşekkürler. Bende cmd 17 block hatası verdi senin dediğin gibi yaptım ( 7.madde) sorun çözüldü :)
Arkadaşlar bende çözdüm fakat bu yolla değil.Phtn ile flashladım ve hackledim.şuan hem şarj sorununu hallettim vede istediğim programı yükleyebiliyorum.
Bu yöntemi yaparken jaf imei bilgilerinizi yedekleyemedim kaybedebilirsiniz diyince cesaret edemedim, bende farklı bir yol olarak NSU ile başka bir pc de reinstall yaptım. max 22 saat gördüğüm sürem 30 saate çıkınca biraz olsun rahatladım. Cuma Kvk ya güncelleticem tekrar bakalım.
quote: Arkadaşlar dört sayfayı tümüyle okudum.Tüm anlatımlarda ; Jaf'ta CRT 308 yanındaki tiki kaldırarak kurulum şekli anlatılıyor.Bu tiki kaldırdığınız takdirde telefonunuzun IMEI'ni kaybetmekten telefonunuzu sim kartınıza kilitlemeye (simcard locked) varan geri dönülmez hatalara yol açarsınız.Google'da biraz araştırma yaparsanız JAF kullanımına ait bir çok belgeye rastlarsınız.Hepsinde de firmware yükseltirken CRT308 in işaretli olması önerilir.Ben defalarca bu şekilde telefonumun firmware yükseltme hack ve modifiyeli hack işlemlerini yaptım.ne şarj süresinde bir problem yaşadım ,ne de başka bir problem yaşadım.Firmware güncellemeden sonra en uzun şarj dayanma süresi telefonu kurcalamazsam 5-6 gün.Müzik dinleyip normal konuşma mesajlaşma biraz oyun dersem 3 gün kadar gidiyor.
arkadaşım ımeı kaybedersiniz demişsinde ımeı kaybedildiğini nerden anlarsın veya diğer söylediğin simcard locked nasıl anlaşılır
Bende v40 a gecince ilginc bir sorunla karsilastim batarya ile yeni konu acmak yerine buraya sormak istedim. Benim sorunum biraz farkli sarjim yaklasik 3 gün rahat gidiyor ama sarjin azaldigini göstermiyor telefonda hep full olarak gösteriyor. Sarji bitince ise aniden kapaniyor telefon uyari felan vermeden. Sorun neyden kaynaklaniyor olabilir?
arkadaşlar product code umu 0559066 ile değiştirip v40 a geçenlerdenim.şarjım 1 günü geçmiyordu.tekrar modlu firmware atmak tan da çekindim. ancak dün yazılanlardan esinlenerek eski codemu tekrar girdim 0579269. şuan şarjım 1günü geçti ve 4 çentik daha var.
kısacası eski kodunu girip denemeyen varsa denemenizde fayda var.aslında herkes eski-yeni kodlarını yazıp şarj sorunlarını yazarsa belki uzun süre gidenlerin kodlarını deneme şansımız olabilir.
bu arada cihaz günde birkaç kez kafasına göre reset atıyor.sebebini hala çözemedim ama yazılımsal olması yüksek ihtimal gibi.
Ben nokia shopa verdim 0559066 bu kodla v40 yapmışlar.Ben keyi eski haline getirmedim.Şarj sorunu halen mevcut.
eski kodunu gir tekrar,bak bakalım şarj ne kadar gidecek. benim 2 gün olacak akşam ve hala 4 çentik devam.saçma ancak bu kod işi bende işe yaradı.bu 66lı kod bence şarjı yiyor.
Selam millet tekrar,
Bi kaç gündür kafamı bir şey kurcalıyor, gerçi şarj ile ilgili değil, şöyle ki;
Biliyoruz ki, nokia a.b üyeleri ülkeler kapsamında ses çıkışlarımızı düşürmüş durumda, ne hikmet hala üye değiliz ama nimetlerinden faydalanıyoruz
Aklıma şu geldi, acaba emulatör aracılığıyla yüklemeyi tr değil de usa seçersek, sizce ses çıkışları yükselir mi? Bence olur gibi geliyo sanki... Tabi donanımsal değil, yazılımsal bir kısıtlama var ise...
Sanırım deniyecem bu akşam yada yarın, olan sonuçları yazarım size
ben teli aldıgımdan beri şarj sorunu var şuanki sürümü v.31 sizin dediginiz 50912 vs gibi kodları nerden öğrenicem ne yapıcam bilmiyorum ama güncellemeye kaltıgımda onda bile hata veriyor güncellemiyor sorun su bende 3g sürekli acık maillerde anlık güncelleniyor gsm sectigimde haliyele 3g olmuyor ve tel yarım gibi geliyor 3g olupta şarjı normal kullanımda 3-4 gün giden varmı?
arkadaşlar aranıza yeni katıldım
5800 ım var ve aynı zamanda şarj sorunu da var.yazılımım v40 söylenenleri harfiyen uyguladım fakat yine de şarj sorunum çözülmedi bu işin başka yolu yok mu?
bu uygulamayı yaptıktan sonra işe yaradığını görenler var mı????
ustam , dediklerini bir güzel yaptim değişme yok gözle görülür fakat bu v40 i yükledikten sonra hard format atmadim atayim mi ?? (=