Şimdi Ara

5800 xm son versiyonlar kasa açıklık sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
4.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşlar ben de yaklaışık 3 hafta önce hb den aldım v31 yüklü olarak son parti olduğunu tahmin ettiğim 5800 da dediğiniz yerde bir açıklık yok ancak tırnağımı arasına soktuğumda iki plastiğin rahatlıkla açılıp aralandığını gördüm.. bunu dert etmedim aslında çünkü normal halde bir açıklık göze çarpmıyor ama sonuçta daha önce n73 kullanmış biri olarak böyle sorunlara alışığım sanırım bu kadar çok özelliği barındıran bir telefonda bu tip hatalar belki de nazar değmesin diyedir.. bu arada yukarıdaki fotoda olan açıklık anormal zaten o kesinlikle servislik bir durum...
  • 3 hafta önce mediamarkttan aldım bende de kasa açıklığı var ama o fotodaki kadar abartılı değil.ama tırnağını sokmaya çalışırsan fotodaki kadar açılıyo gerçekten
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeLiCe_DoLuCa

bu fotodaki muazzam bir açıklık.. bu arada buraya kutu içeriğini yazabilir misin ?? güncellenmiş ve tekrar kutulanmış bir ilk parti mal almış olabilirsin .. ayrıca ürünün piyasaya sürülüş tarihine imei den bakılıyordu diye hatırlıyorum, benden daha iyi bilen arkadaşlar eminim yardımcı olacaklardır, imei numarası ile internetten imkanın varsa ürünün piyasaya çıkış ve üretim tarhini kontrol et.. onun dışında bu ne olursa olsun bir üretim hatasıdır, hata sonradan oluşmadığı, kutudan böyle çıktığı için ayıplı maldır.. kesinlikle tamire gönderilmesi falan sözkonusu değildir (servis sana bunu da önerebilir) ancak değişimi ya da para iadesi mümkün olabilir.. bunu servise gidip aynen belirtirsen ve eğer değişim yapmıyorlarsa sana değişim yapamayacaklarına dair bir kağıt vermelerini istersen (resmi evrak değerinde yani kaşelenmiş ve imzalanmış bir kağıt) sorun büyük ölçüde çözülür.. çünkü bir çok firmanın servisi "öyle bir kağıt" verme yetkisine sahip olmadıklarını iddia ediyorlar, siz de "peki o zaman, yarın bir de avukatımla geleyim bakalım o alabilecek mi bu kağıdı" dediğiniz zaman genelde ürün değişime giriyor.. çünkü avukat kağıt alamazsa yasalara uymamaktan dava açılır, kağıdı verirlerse de değişmesi gereken ürünü değiştirmedikleri için dava açılır.. bu noktada kilit avukat blöfü(eğer gerekirse blöf yapmayın gerçekten bulun bir avukat, tüketici mahkemelerinde 2 tarafın masrafını da kaybeden öder) ve kağıttır..

Kutu içeriği ilk çıkanlara göre eksiltilmiş.
    5800 xm telefon- batarya-şarj aleti-8 gb kart üzerinde takılı-kumandalı kulaklık- usb bağlantı kablosu-bileklik-driver cd si-kullanma kılavuzu
    kutudan çıkanlar bunlar.Birde açıklık olan arkadaşlar bakabilirlermi kutunun kapağının üzerinde kırmızı beyaz "kontrol edilmiştir DORA" doraas.com diye ufak bir etiket var mı?

• 20 Ocakta da ben aldım bu telefondan. Ben şanslıydım ki telefonu elden sıfır olarak aldım ve sağını solunu inceleme şansım oldu. Bende kasa açıklığı vs. gibi hiç bi problem çıkmadı şuana kadar. Herşey mükemmel gidiyor. İnşallah da böyle devam eder.

5800 XM almak isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim çünkü gerçekten çok kral telefon. Dokunmatik olarak illahi bi iPhone kadar kaliteli değil ama benim gibi ilk kez dokunmatik deneyimi yaşayacak birisi için gayet güzel.

5800 XM alacak arkadaşlara tavsiyem düşünmeden alsınlar gayet iyi bi telefon, yalnız en önemlisi. BAKMADAN ALMAYIN. Mutlaka alacağınız ürünü önceden açıp bakın. Gidin bi telefoncudan alın, 25 30 lira olmadı 50 lira fazla verin sorun değil, ama telefonu elinize canlı canlı alın bakın, kasa açıklığı var mı yok mu diye, sonra boşuna başınız ağrımasın.
  • nokia piyasadan çekmedimi bu hatalı ürünlerini ?
  • Bende telefonu alalalı 2 ay kadar bi süre oldu bende vatan dan aldım fakat kasa acıklıgı falan yokdu sanlıyım bu konuda. Telefonu aldıkdan sonraki hemen yaptıgım sey kutuyu açıp acıklık varmı yokmu bakmak oldu.
  • Biraz şans meselesi heralde bu konu.Ama alırken muhakkak incelemek lazım .
  • quote:

Orijinalden alıntı: _DeserTEagLe_

Biraz şans meselesi heralde bu konu.Ama alırken muhakkak incelemek lazım .

Evet biraz şans ama alırken işi sansa bırakmamak lazım inceleyip bakıp sonra almak lazım ki sonradan pişman olmamak için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dgkan1903

quote:

Orijinalden alıntı: _DeserTEagLe_

Biraz şans meselesi heralde bu konu.Ama alırken muhakkak incelemek lazım .

Evet biraz şans ama alırken işi sansa bırakmamak lazım inceleyip bakıp sonra almak lazım ki sonradan pişman olmamak için.

Tabiki öyle ; bu arada internetten sipariş verenler içinde kargo elemanının teslim belgesini imzalamadan önce kutuyu açıp ürüne bir bakarlarsa iyi olur.Çünkü imzaladıktan sonra geri iadesi zor oluyor.Bilginize..
  • MERHABA
    Bende yaklaşık birbucuk ay önce büyük bir hevesle best buy dan 5800 aldım. almadan önce uzun bir süre araştırmıştım fakat böyle bir sorun olduğundan haberim yoktu.aldığım mağazada son iki telefon kalmıştı ve hemen o ikisinide aldım. fakat şu an benim kullandığım telefonun sol alt köşesinden yani diğer arkadaşların açıklık diye nitelendirdiği kısmın alt zıt köşesinde aynı sorunu yaşıyorum. telefonun kullanmaya başladığım anda hafiften çıtırdama sesleri geliyordu özellikle yes tuşuna bastığımda fakat çokta fazla önemsemedim. daha sonraları kullandıkca bu ses artmaya başladı ve aradaki açıklığı fark ettim. özellikle şu anda telefonda ne işlem yaparsam yapayım o ses bariz şekilde duyuluyor.sonuçta dokunmatik olduğu için kullanım esnasında resmen deli ediyor.bunun yanında diğer fonksiyonlarında hiçbir problem yok. fakat dediğim gibi kullanırken o sesi duymak çok rahatsız ediyor. ayrıca bu açıklığın ileride daha büyük bir boyuta gelmesini düşünürsek gerçekten bir problem diğer arkadaşların dediği gibi buradan toz girme ihtimalide çok yüksek.telefonum son versiyon. şimdi kara kara düşünüyorum acaba servise mi götürsem yoksa bu şekilde kullanmaya devam mı etsem.epeyce internette forumları dolaştım herkez aynı dertten muzdarip fakat hiç sorunu çözenle karşılaşmadım. bu problemi gerek servisle gerekse kendi imkanlarıyla çözen arkadaşlar var ise lütfen konuyu cevap yazsınlar. bu arada aynı telefonu çalıştığım yerde en az 10 kişi kullanıyor fakat onlarda böyle bir problem yok.dediğim gibi aldığım diğer telefonda da böyle bir problem yok demek ki birazda sanş meselesi.ama yeni alacak arkadaşlar mutlaka dikkat etmeli.bu sorun dışında gerçekten mükemmel bir cihaz.ama böyle ufak belkide büyük sorunlar ister istemez soğutuyor insanı. teşekkürler.

• benim 5800 model telefonumda kasa açıklığı yok diyen arkadaşlar, telefonun açma kapa tuşunun olduğu köşeyi yakın plandan fotoğrafını çekip buraya koyabilir mi?
  • butun 5800 larda bahsi gecen bolgenin ayrilmasini yani acikligi onleyici bir vida percin vs kuullanilmamis.oraya tirnaginizi soktugunuzda ayrilmayacak tel yok.ki ben alirken 6-7 tanesine bakmistim.hepsi ayriliyor sadece bazilari ozellikle yeni uretimler daha sert.yani tirnak daha zor giriyor ve buda isik sizmasini onluyor.butun 5800 larda kasa acikligi var.
  • Takmayın kafanıza Türkiyeye daha girmeden ilk kullanan ,burada ahize sorununu ve bu açıklığı keşfeden buradada yazan biri olarak eğer görüşmede ahize sorununuz ses alçalıp yükselme yoksa problem değil. bu açıklık sorun yaratmıyor dahada artmıyor kasa esnek olduğu için geçmeli tırnaklar var o kısmı iyi oturtan tırnak yok ben bazen dolaştığımda teknoloji marketlerinde bazı ürünler evet bu açıklık yok ve zorladığımdada açılmadı alırken dikkatli olun bakın.

uzun süre kullandıktan sonra ekranda çam ağacı gibi lekelenme izler oluyor bunada dikkat edin bir seneyi aşkın süredir kullandım şimdi n97 kullanıyorum inanın 5800 ses kalitesi daha güzel. fiyatına göre güzel telefon.
  • arkadasların dedığı gıbı baktım telefonuma acılık cok barız değil hatta gözünü içine sokmazsan bellide değil ordan şık gelme olayıda xpress musıc dokunmatıgının ısıgı gorunuyor ben ışığı kapatıp baktım çok zor gorunuyor bu bence bı eksiklik deil
  • benim telede az önce baktımda kasa masa açıklığı dediniz birden korktum , bende 1 kağıt parcası gircek kadar acıklık var 2 ye katlayınca girmiyor ..

biraz japon yapıştırıcısı ile halledilebilir bence
  • valla ben hizlial da bu telefonu alıyodum tam. sonra bir bakayım dedim bizim forumda var mı bu konuda yazan. fakat okuduklarımdan sonra netten almak konusunda kararsız kaldım. hizlial müşteri ilişkilerini ve bu makinenin açıklık sorununu değerlendirdiğinizde

sizce bu telefonu hizlial.com dan almak riskli midir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DungeonKeeper

benim telede az önce baktımda kasa masa açıklığı dediniz birden korktum , bende 1 kağıt parcası gircek kadar acıklık var 2 ye katlayınca girmiyor ..

biraz japon yapıştırıcısı ile halledilebilir bence

Öyle bir çılgınlık yapayım deme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenngiz

valla ben hizlial da bu telefonu alıyodum tam. sonra bir bakayım dedim bizim forumda var mı bu konuda yazan. fakat okuduklarımdan sonra netten almak konusunda kararsız kaldım. hizlial müşteri ilişkilerini ve bu makinenin açıklık sorununu değerlendirdiğinizde

sizce bu telefonu hizlial.com dan almak riskli midir?

Kasa açıklığı problemi olmasa bile bu tür bir cep telefonunu internetten almanı tavsiye etmem. Gidip bir mağazadan inceleyerek alman daha iyi olur. Hatta bu mağaza NOKIA Shop veya GSM Operatörlerinin işlek bir bayiisi olursa daha iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pulstar

Kasa açıklığı problemi olmasa bile bu tür bir cep telefonunu internetten almanı tavsiye etmem. Gidip bir mağazadan inceleyerek alman daha iyi olur. Hatta bu mağaza NOKIA Shop veya GSM Operatörlerinin işlek bir bayiisi olursa daha iyi olur.

Haklısın Pulstar sanırım TİM den ya da nokia shoptan alıcam. sadece hızlıal'da 495 / 11 taksit imkanı var bonus'a. biraz cazip geldi ama ayda 1 tl için de riske girmenin pek manası yok sanırım. belki biraz pazarlık payı da olur

bu arada aynı telefondan eşimde var ve bir iki kere kilitlenme sorunundan dolayı servise gitti. sorun genellikle radyo dinlerken çağrı geldiğinde oluşuyor. 1 seneyi geçti alalı ve tüm ısrarlarıma rağmen yazılım güncellemesi yapmama izin vermedi.
    bu kilitlenme problemi yazılım güncellemesiyle çözülür mü acaba? daha önce yaşayan oldu mu bu tip bir sorun?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.