Şimdi Ara

5800 xm son versiyonlar kasa açıklık sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
4.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Foruma yeni üye oldum.Keşke önceden üye olsaydım. Dün vatan bilgisayardan aldığım 5800 xm telefonumda kasa üst sağ köşede açıklık çıktı. Hadi ilk versiyonlarda neysede son versiyonda da hata olması beni şaşırttı.Telefon piyasaya çıkalı bir yıl oldu nokia hala bi kasayı oturtamamış.Vatan bilgisayar müşteri temsilcisine gittim.O da açıklığı fark etti ama bunun normal olduğunu, nokianın bunu hata kabul etmediğini bu nedenle değişim yapılamayacağını söyledi.Türkiyede bu telefonu böyle kullanan yüzlerce kişi olduğunu da söyledi.Bu durumda tüketici haklarını koruma derneğine gitmeyi düşünüyorum.Neticede bu gözle görülür bariz donanımsal hata.Nokianın bunu 1 yıldır yapamamış olması tuhaf.Yoksa eski kasalara yeni versiyon yükleyip bizim pazaramı sürüyorlar.İçimizde tüketici haklarını koruma derneğine başvuran varmı bu sorunla ilgili.Gelin haklarımızı arayalım.saygılar.

• son versiyonda kasa açıklığı sorunundan ilk kez bahsediliyor.. son versiyondan kastım piyasaya sürülen son parti tabi ki .. ayrıca nokia sorunu kabul etti ve yeni kasa dizayn etti.. kasanın tipi aynı ama ön ve arkasını birleştiren tırnakların yerleşimleri biraz daha farklı.. üstelik burası nokia devleti değil, Türkiye.. o yüzden hakem heyetine gidip bunun bir sorun olduğunu onaylatırsanız size fabrika çıkışı sorunlu, yani "ayıplı" mal verilmiş kabul edilir ve buna göre değişim ya da para iadesi isteme hakkınız doğar..
  • yazılım sürümü v31.0.101
    yazılım sürüm tarihi 16.09.2009
    özel sürüm 31.0.101.c03.01
    ...............
    tür RM356

Herhalde v31 son sürüm.Vatan bilgisayardan 10.01.2009 tarihinde aldım.Hakem heyeti için tüketiciyi koruma derneğine mi başvurmalıyım?saygılar.
  • Hocambir hafta içerisinde üründe sorun varsa sana yenisini vermeleri lazım stoklarıdan. Haklarını bildiğini söyle onlara
  • Vatan bilgisayar müsteri temsilcisi, nokianın bunu sorun olarak kabul etmediğini ve ürün değişiminin yapılamayacağını söyledi.Kendi telefonu eline alıp inceledi kasa açıklığnı gördü.Birde onların sattığı telefonarın hepsinin böyle olmdığınıda belirtti.Bize şansa ayıplı olan gelmiş ama..
  • Ben şahsen yeni çıkan serilerden bir 5800 kullanıyorum 2 ay oldu ve şu an çok dikkatli bakıyorum
    en ufak bir kasa açıklığı göremiyorum , birkaç kullanan arkadaşın cihazını da inceledim kasa açıklığı
    denebilecek bir bulguya rastlamadım.

Üst kısımda bir şerit var ekranı kaplayan , kasa açıklığı denilen şey o şerit ile alakalı birşey,
    yani kasayla alakalı bir durum değil kanaatindeyim , o şerite hafifce bastırın , hatta arka batarya
    kapağına da bastırın çok hafif oynar , kasa oldukça esnektir , ekrana da bastırdığınızda da çok hafif
    çıtırtı duyarsınız bunlar birçok modelde var ve bence üretim hatası değil kullanılan malzemeden kaynaklanıyor.

Tüketici hakları derneklerine çıkmayı gerektirecek bir durum olduğunu kesinlikle düşünmüyorum !

• bende geçen hafta mediamarkt dan aldım bende de var bu kasa açıklıgı sag üst köşe de ama bir zararı yok yani nede olsa nokia ancak bu kadar yapabiliyor demek ki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kardeş kasa açıklığının boyutu az ise bence abartma benimkidede az acıklık var aldıgımda v30 du fakat önemsenmeyecek kadar az
  • quote:

Orijinalden alıntı: DOĞUHAN

Ben şahsen yeni çıkan serilerden bir 5800 kullanıyorum 2 ay oldu ve şu an çok dikkatli bakıyorum
    en ufak bir kasa açıklığı göremiyorum , birkaç kullanan arkadaşın cihazını da inceledim kasa açıklığı

Üst kısımda bir şerit var ekranı kaplayan , kasa açıklığı denilen şey o şerit ile alakalı birşey,
    yani kasayla alakalı bir durum değil kanaatindeyim , o şerite hafifce bastırın , hatta arka batarya
    kapağına da bastırın çok hafif oynar , kasa oldukça esnektir , ekrana da bastırdığınızda da çok hafif
    çıtırtı duyarsınız bunlar birçok modelde var ve bence üretim hatası değil kullanılan malzemeden kaynaklanıyor.

Tüketici hakları derneklerine çıkmayı gerektirecek bir durum olduğunu kesinlikle düşünmüyorum !

kasanın sağ üst köşesinden ışık sızması olupta sol üst köşesinden sızma olmuyorsa , bu bir AYIPLI MAL vakasıdır...
    Hakem heyetine de ihtiyaç KESİNLİKLE vardır...

Konuyu açan arkadaşa da Mahkemeye gitmesini söylüyorum.Davayı kazanıp parasını iade alacaktır.Üstte yazan kişilere de aldırmayın.
    Geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bodyguard_26 -- 12 Ocak 2010; 5:38:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rockdays5

kardeş kasa açıklığının boyutu az ise bence abartma benimkidede az acıklık var aldıgımda v30 du fakat önemsenmeyecek kadar az

Bence kasa açıklığı az olsa bile önemsenmeli.Yazılımsal bi hata olsa sorun değil.Bu açıklık ilerde kullandıkça büyüyebilir.Üstelik buradan içeri toz girme ihtimali çok büyük.Bizler böyle hataları görmezlikten gelemeyiz.Yoksa nokia tüm defolu mallarnı nasıl olsa Türkiye de gidio deyip buraya getirir.Aşağıda linkini verdiğim sayfanın ortalarında kasa açıklığını çok net göstermiş.

http://www.hardwaremania.com/forum/internet-cep-telefonlari-mobil-uygulamalar/mobil-iletisim-cep-telefonlari/nokia/nokia-5800-kullanicilari-117599.html

• Anlaşılan 5800'ın kronik sorunu daha bitmemiş...:(
    Bir şey almadan önce araştırmakta kesin fayda var arkadaşım. Keşke önceden bir araştırsaydın, kasa açıklığı konusunu kesin duyardın, alırken de mutlaka bunu kontrol edip, sorun yoksa ödemeyi yapardın. Ama sen herhalde satın aldıktan sonra, evde filan farkettin. Bu yüzden de mağaza yan çiziyor şimdi...

quote:

Orijinalden alıntı: bulcelik

Merhaba arkadaşlar.Foruma yeni üye oldum.Keşke önceden üye olsaydım. Dün vatan bilgisayardan aldığım 5800 xm telefonumda kasa üst sağ köşede açıklık çıktı. Hadi ilk versiyonlarda neysede son versiyonda da hata olması beni şaşırttı.Telefon piyasaya çıkalı bir yıl oldu nokia hala bi kasayı oturtamamış.Vatan bilgisayar müşteri temsilcisine gittim.O da açıklığı fark etti ama bunun normal olduğunu, nokianın bunu hata kabul etmediğini bu nedenle değişim yapılamayacağını söyledi.Türkiyede bu telefonu böyle kullanan yüzlerce kişi olduğunu da söyledi.Bu durumda tüketici haklarını koruma derneğine gitmeyi düşünüyorum.Neticede bu gözle görülür bariz donanımsal hata.Nokianın bunu 1 yıldır yapamamış olması tuhaf.Yoksa eski kasalara yeni versiyon yükleyip bizim pazaramı sürüyorlar.İçimizde tüketici haklarını koruma derneğine başvuran varmı bu sorunla ilgili.Gelin haklarımızı arayalım.saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: gokmay

Anlaşılan 5800'ın kronik sorunu daha bitmemiş...:(
    Bir şey almadan önce araştırmakta kesin fayda var arkadaşım. Keşke önceden bir araştırsaydın, kasa açıklığı konusunu kesin duyardın, alırken de mutlaka bunu kontrol edip, sorun yoksa ödemeyi yapardın. Ama sen herhalde satın aldıktan sonra, evde filan farkettin. Bu yüzden de mağaza yan çiziyor şimdi...

quote:

Orijinalden alıntı: bulcelik

Merhaba arkadaşlar.Foruma yeni üye oldum.Keşke önceden üye olsaydım. Dün vatan bilgisayardan aldığım 5800 xm telefonumda kasa üst sağ köşede açıklık çıktı. Hadi ilk versiyonlarda neysede son versiyonda da hata olması beni şaşırttı.Telefon piyasaya çıkalı bir yıl oldu nokia hala bi kasayı oturtamamış.Vatan bilgisayar müşteri temsilcisine gittim.O da açıklığı fark etti ama bunun normal olduğunu, nokianın bunu hata kabul etmediğini bu nedenle değişim yapılamayacağını söyledi.Türkiyede bu telefonu böyle kullanan yüzlerce kişi olduğunu da söyledi.Bu durumda tüketici haklarını koruma derneğine gitmeyi düşünüyorum.Neticede bu gözle görülür bariz donanımsal hata.Nokianın bunu 1 yıldır yapamamış olması tuhaf.Yoksa eski kasalara yeni versiyon yükleyip bizim pazaramı sürüyorlar.İçimizde tüketici haklarını koruma derneğine başvuran varmı bu sorunla ilgili.Gelin haklarımızı arayalım.saygılar.

Evet aldığım akşam fark ettim.. Vatan bilgisayardan veya herhangi bir yerden bu telefonu alacak arkadaşlar kutuyu açtırıp incelesinler.Sağ üst köşeye baksınlar.İki köşeninde aynı şekilde oturmuş olduğunu görmeden almayın.Araya tırnak girmemesi gerekir.Biz paramızı ödedik.Kutuyu aldık gittik evde açtık.Birde son versiyon diye içim rahat bi şekilde aldım.

• ben 8 Ocak Cuma günü türkcell tim den aldım alırken baktım sağ üst köşesine en ufak bi açma yok 5 gündür sürekli elimde kurcalıyorum hiçbir sıkıntısı yok inşallah bundan sonrada olmaz!!!!
  • Kasa açıklığını merak edenlere...

(Yanıltıcı olmasın diye fotonun boyutunu değiştirdim.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokmay -- 12 Ocak 2010; 20:51:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokmay

Bu fotoğraf telefon almak isteyenler için yanıltıcı olabilir.Yeni telefonlardaki açıklık bu kadar bariz değil ancak kullandıktan sonra böyle açılma ihtimali var.. Yeni alıcılar ust iki köşeyi karşılaştırmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulcelik -- 12 Ocak 2010; 22:38:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bodyguard_26

quote:

Ben şahsen yeni çıkan serilerden bir 5800 kullanıyorum 2 ay oldu ve şu an çok dikkatli bakıyorum

kasanın sağ üst köşesinden ışık sızması olupta sol üst köşesinden sızma olmuyorsa , bu bir AYIPLI MAL vakasıdır...

Konuyu açan arkadaşa da Mahkemeye gitmesini söylüyorum.Davayı kazanıp parasını iade alacaktır.Üstte yazan kişilere de aldırmayın.
    Geçmiş olsun

Teşekkür ederim.Bence de ayıplı mal.Bakalım sonuç ne olacak?

• Açıklığın; kullandıkça, baskıyla daha da artması normaldir...
  • bu fotodaki muazzam bir açıklık.. bu arada buraya kutu içeriğini yazabilir misin ?? güncellenmiş ve tekrar kutulanmış bir ilk parti mal almış olabilirsin .. ayrıca ürünün piyasaya sürülüş tarihine imei den bakılıyordu diye hatırlıyorum, benden daha iyi bilen arkadaşlar eminim yardımcı olacaklardır, imei numarası ile internetten imkanın varsa ürünün piyasaya çıkış ve üretim tarhini kontrol et.. onun dışında bu ne olursa olsun bir üretim hatasıdır, hata sonradan oluşmadığı, kutudan böyle çıktığı için ayıplı maldır.. kesinlikle tamire gönderilmesi falan sözkonusu değildir (servis sana bunu da önerebilir) ancak değişimi ya da para iadesi mümkün olabilir.. bunu servise gidip aynen belirtirsen ve eğer değişim yapmıyorlarsa sana değişim yapamayacaklarına dair bir kağıt vermelerini istersen (resmi evrak değerinde yani kaşelenmiş ve imzalanmış bir kağıt) sorun büyük ölçüde çözülür.. çünkü bir çok firmanın servisi "öyle bir kağıt" verme yetkisine sahip olmadıklarını iddia ediyorlar, siz de "peki o zaman, yarın bir de avukatımla geleyim bakalım o alabilecek mi bu kağıdı" dediğiniz zaman genelde ürün değişime giriyor.. çünkü avukat kağıt alamazsa yasalara uymamaktan dava açılır, kağıdı verirlerse de değişmesi gereken ürünü değiştirmedikleri için dava açılır.. bu noktada kilit avukat blöfü(eğer gerekirse blöf yapmayın gerçekten bulun bir avukat, tüketici mahkemelerinde 2 tarafın masrafını da kaybeden öder) ve kağıttır..

• quote:

Orijinalden alıntı: Bodyguard_26

quote:

Geçmiş olsun

Fotoğraftaki kasa açıklığını görmemiştim bu kadar açıklık varsa tabii ki kusur vardır.

Herkes yorum yapar istediğini söyler.

Ancak Benim yazımı alıntı yaparak aldırış etme filan demek seni aşar birader !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BayBağatur -- 12 Ocak 2010; 18:53:58 >

• Geçmiş olsun arkadaşım çok sinir bozucu bir durum. Bu telefonu almayı düşünen biri olarak, sorunlu modellerin hala piyasada bulunuyor olması beni tedirgin ediyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.