Şimdi Ara

5800 XM wlan bağlantı sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dün kendime yeni 5800 xm aldım. Evde airties rt 206 modem war. Bu modemin kablosuz ayarlarını yaptım fakat cep telefonumdan internete bağlanamıyorum. Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

• Merhaba,
    Bende RT-205 modem var ve kolayca bağlanılabiliyor. Sorun tam olarka nerede oluyor onu yazarsan sevinirim.
  • arkadaşım bende bağlanamıyorum ağı görüyor şifreyi yazıyorum.
    wlan ağı bulunamıyor diyor. nasıl çözebilirim.
  • Evet birileri yardım etse bize iyi olacak...
  • Çözüm yolunu başka bir sitede buldum. Oradaki yazıyı buraya aktarıyorum. Aktarılan site bağlantısı :
    http://www.maxicep.com/cep-telefonlari-genel/e65-ag-gecidi-cevap-vermiyor-2-81634.html

Oradaki yazı:

Çözüm yolue65 ağ geçidi cevap vermiyor :( Telefonumuza manual olarak IP ve DNS vereceğiz) aşağıda nasıl yapılacağını anlattım.Yapmayı bilenlerin aşağıyı okumasına gerek yok...

Telefonunuza giremediğiniz w lan ağını Bağlantı>bağlantı yöneticisi>mevcut wlan ağl. .. "erişim noktası tanımla" diyerek tanımlayın.

Sonra Ayarlar>Bağlantı>Erişim noktaları.... eklediğiniz wlanı bulup "düzenle" deyin.Seçeneklerden "gelişmiş ayarlar" a girin.
    IPV4 ayarlarına girin.Şimdi dikkat!!
    Telefonun İP adresi kısmına bir IP vereceğiz.Bu IP modeminizle aynı blok ta olmalı.Yani:Modeminizin Ip si 192.168.1.1 ise telefonunuza 192.168.1.2-192.168.1.254 arasında bir IP verebilirsiniz.192.168.1.30 verin...

Başka Örnek:Modemizin IP si 10.0.0.1 ise telefonunuza 10.0.0.30 verebilirsiniz... Yani ip nin son hanesi farlı olacak...

İp adresi: 192.168.1.30 yazdık.
    Alt ağ maskesine : 255.255.255.0 yazın. (bazen 255.0.0.0 olabiliyor)...
    Standart ağ geçidi: Modeminizin İP si olacak : 192.168.1.1(artık sizinki neyse onu yazın)

Şimdi DNS adresini yazacağız.
    Birinci DNS adresine: 195.175.39.39
    İkinci DNS adresine : 195.175.39.40 yazın.
    (Telekomun çalışan başka DNS lerini biliyorsanız onlardanda yazabilirsiniz)
    İşlem bitmiştir.

Artık ağ geçidiniz cevap verecektir.Hemde eskisine oranla çoook daha hızlı...

BEN YUKARIDA YAZANIN SADECE BAŞ TARAFINDAKİLERİ UYGULADIM, YANİ DNS AYARLARINI YENİDEN DEĞİŞTİRMEDİM..

Umarım herkesin işini görür...

• 5800 modelini bende yeni almış bulunuyorum arkadaşlar malesef wlan bağlantı sorunu bendede var bu konuda ne yapmam gerekiyor lütfen yardım edin şimdiden teşekkürler...
  • yaa bnde farklı bi sorun var bnde modemimin şifresini girdiğimde WLAN anahtarı en az 8 karakterli olmalıdır diyor(oysa aynı şifre modemimde sorunsuz çalışıyor)
  • herkese kolay gelsin bende yeni aldım 5800 xm bütün ayarları denedim wlanı buluyor daha sonra biraz bekliyor ve geçersiz sunucu ismi diyor ve beyaz bir sayfa çıkıyor bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilirmi acaba modem airties rt-205
  • çözebilen varmı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.