Şimdi Ara

5800x3D sistem Windows 11 24H2 sürümünde yedek SSD 'disk bulunamadı' hatası veriyor Çöküyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

24H2 resmi çıktığında Microsoft sitesinden inidirip temiz kurulum şeklinde PC'ye kurdum.

3 gün bir sorun yaşamadım genelde sistemi inceledim yani oyun vs. oynamadım.

Sistem özelliklerim

5800x3D.

ASUS TUF B550M-E

Kingston 2x16 GB 3600MHz RAM.

PNY RTX 4070.

1TB Fury Renegade M.2

Yedek olarak da 2 SSD 2 HDD ve 1 tane daha 2TB M.2 var, markası WD SN580 blue.

Soruna gelelim. Her şey Diablo 4'e girmek istememle başladı oyuna play dedim. Gri ekran geldi başlarken zaten öyle başlıyor.

O sırada bir hata yedim. Hata bana oyunun dosyalarının bozulduğunu repair etmemi söyledi bende repair işlemi yaptım daha başlar başlamaz. Oyun tamir edilemiyor dedi.

1-2 kez daha uğraştım yok. Sonra dosyalara bakmak için sürücü n sürücüsü oyun WD SN580 2TB M.2 diskin içinde. Disk sistem diski değil. Oyunlar var. Ve 1TB dolu.

Girdiğimde data klasörüne girmek isteyince. Ulaşılamaz bilinmeyen aygıt yüklü gibi bir mesaj verdi. Şaşırdım tabii. Dosya toplam boyuta baktım oyun 4 GB görünüyor

Aynı diskte Warzone, World of Warcraft ve Steam'den 8 tane daha oyun yüklü. Onlara bakıyorum hepsi 5GB gibi değerlere gelmiş ve hiçbirinin klasörü açılmıyor.

PC yeniden başlattım her şey normal gibi ne zaman play desem başıma bu geliyor sonra sabit disk bölümleyicisine girdim orada fark ettim ki ben play deyince.

O diskte tek parça disk sadece 1MB bir alan ayrılmamış alan olarak görünüyor ve disk bu hale geliyor. Yeniden başlatınca normale dönüyor.

Denediğim yöntemler,

-Diski tekrar söküp taktım M.2 oynamamış ama denedim.

-Diski boşaltıp biçimlendirip tekrar kurdum.

-Hata taraması yaptım.

-Kendi programından sağlık testleri yaptım.

-HD tune vs. gibi programlarla taradım.

-Oyunu tekrar baştan yükledim.

-Oyunu başka diske aldım HDD'ye oyun çalışıyor. Ama bu diske koyunca sorun oluyor.

-En son uzun tarama yaptım problem yok.

%100 sağlık ve tam hızda çalışıyor.

Ta ki oyunun kendi forumlarına bakana kadar. Orada da bu sorunu yaşayanlar olmuş ve bana orada biri Windows 24H2 yükledikten sonra başladığını söyledi.

Üşenmedim baştan Windows 10 kurdum ve şu an sorunsuz bir şekilde disk çalışıyor oyun açılıyor hata vs hiçbir şey yok. 20 kez girip çıktım PC kapatıp açtım tekrar denedim gerçekten de olmadı.

Şimdi diski bu hale getirebilecek kadar ne oldu anlam veremedim. Çünkü bu disk ile işim yok yani oyun yüklü Windows yükleyince oyunları gösteriyorum bitiyor.

Sistem diski Fury Renegade. Kafam karıştı.

Aklıma gelen tek şey. 24H2 yüklerken BitLocker şifrelemesi otomatik açık geliyormuş. Ben Home kullanıyorum zaten böyle bir şeye ihtiyacım yok ve saatlerce açık kalmış ben fark ettiğimde iptal ettiğimde 5 saat falan sürmüştü. Yaklaşık bir 5 saat de bu sefer şifreleri çözmeye harcadı ya orada bir şey oldu. Ya da böyle bir hatası var.

2. bir düşüncem de oyunu açarken MSI Afterburner ve NVIDIA overlay açıktı bazen oyunlar sorun yaşayabiliyor ama daha önce böylesi hiç başıma gelmemişti.

İşin kötü tarafı 4 aylık diskin taramalarla sağlığını düşürecek hale geldim yani. Yoktan yere.

Belli bir süre daha W11 24h2'ye geçmeyip Windows 10 da kalacağım. Alt Tab sorunları bende de var. Sanki biraz tam yine işi bitmemiş gibi çıkmış. NVIDIA sürücüleri, çipset sürücüleri bazı düzeltmeler geldikten sonra bakarım.

Bilemiyorum ben başına gelen olabilir belki diye buraya yazdım.

Başlık yanlış olmuş. Mod yazmış galiba.

Çöken Fury Renegade değil sistem diski o

Çöken disk yedek oyunların olduğu yeden 2. m2. disk.

Bu gördüğünüz fotoğraf.

Altta disk 5 de bu sorun olunca 1 MB bir alan ayrılmamış olarak görünüyor.

5800x3D sistem Windows 11 24H2 sürümünde yedek SSD "disk bulunamadı" hatası veriyor Çöküyor

5800x3D sistem Windows 11 24H2 sürümünde yedek SSD "disk bulunamadı" hatası veriyor ÇöküyorAncalegornyoutube
    24H2 M2 disk Fail (çökmesi)
    https://www.youtube.com/watch?v=zCSJBldtAhw&feature=youtu.be

Bu da sorunun nasıl olduğunu anlatan video.

İzlerseniz sevinirim. Temiz kurulum Windows 24H2 sürücüler ve Update'leri yapılmış halde.

Windows 10 da hiçbir sorun olmuyor.

Video biraz uzun ama tamamını izlerseniz detaylı birebir gösteriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hellmonger -- 9 Ekim 2024; 1:57:16 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.