Şimdi Ara

5820K - 6700K - 6600K Hangisini seçmeliyim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: diemcizone

Merhaba,

1500 Liralık anakartı 1000 Lira gibi fiyata alabiliyorum forumdan.

Bileşen kaliteli olmalı, opticden z906 bağlayacağım ve sese önem veriyorum.

Tavsiyeniz ne olurdu?

Dediğim gibi Rampage v Exteme x99 yonga setindeki en iyi anakart konumunda şu an. Ses konusu da Asus'un ROG serisinde bulundurduğu yongalar hep en üst seviyede oluyor. Yabancı bir incelemesinde artılar kısmında en iyi dahili ses yongası Çözümü demişlerdi. Pişman olmazsınız hiçbir şekilde. Ki 1000 liraya bulabiliyorsanız kaçırmayın. Ben daha 2 hafta önce alırken en ucuzu 1865 tl'ydi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alcatraz_tr A kullanıcısına yanıt
    PM
  • Herkese teşekkürler
    var mı başka fikri, tavsiyesi olan?
  • Sistemi sadece oyun amacli ve bir miktar overclock icin kullanacaksaniz benim gorusumde i5 6600K ve Gigabyte Z170X Gaming 5 yeterlidir

• Oyun için elindeki sistem yeterli değilmi ? birde 4.6ghz kullanıyorsun 2500k gibi bir efsaneyi yani bu hızlarda ''oyunlarda'' intelin yeni işlemcileri arasındaki farkı bayağı kapatır hatta stok olanları yer yer geçebilir belki. 2-3 fps fazla almak için binlerce lira para harcamak mantıksız. Daha önümüzde vulkan/dx12 gibi yazılımlar var 1-2 yıla belki işlemci darboğazı minimize edilebilir. Yani şahsen elimde 2500k olsaydı en az 2-3 sene daha değiştirmezdim (oyun için). Yinede parayı sokaktan toplayanlar için bu sözler bir anlam ifade etmeyecektir.
  • DDR4 Bellek, Noctua D14S soğutucu satın aldım artık. (2400MHz 2X8GB 16GB Crucial)
    Kasayı, güç kaynağını, garantisi bitmiş: SSD, KASA, GÜÇ KAYNAĞI, ANAKART, İŞLEMCİ bunları elden çıkartmak istiyorum.

SSD olarak 950 Pro ile kullanmayı planlıyorum bu nedenle anakartın zaten değişmesi gerekecek.

Çok yönlü upgrade olacağı için hakkını az da olsa verecektir.

Ayrıca ses yongasının da yenilenmesi benim için avantaj.

Bu söyledikleriniz sadece oyun oynayacağım diyorsam yeterli.

Geçiş yapmak istememde ki temel nedenler: 128GB Force GS Corsair okuma yazma hızları, gecikme süresi, kapasite yetersiz. (BF4, GTA 5 Yüklemem ile kapasite doluyor, orjinal oyunlarımı yükleyemiyorum)
    950 Pro 2.5GB/SN okuma yazma hızlarına çıkabildiği için yükseltmenin vakti geldi, gecikme sürelerini işin içerisinde katmıyorum bile.
    256 / 512GB yeterli olacaktır.

İşlemci: Garantisi bitti ve 2.nesilden 6. nesile geçmeyi düşünüyorum tabi performans olarak ahım şahım fark yok istersem noctuayı takıp 5ghz gibi değerlere çıkabilirim.

Bellek: 8GB DDR3 yerine 16GB DDR4 (Amazondan uygun fiyata aldım. 8GB fiyatına 16GB aldım)

Kasa: Corsair 500R kullanıyorum ve biraz ufak full towere geçmek istiyorum bunun ile birlikte 750w modüler güç kaynağımı full modüler kaliteli bir güç kaynağı ile değiştirmek istiyorum.

Kasa olarak Corsair 780 Beyaz düşünüyorum. (Güç kaynağım Akasa Venom 750W Modüler) çok güvenmiyorum açıkcası, arkadaşım bunun yeni modeli 850W olanından aldı. Aldığının 2. haftası güç kaynağı patladı.
    Ben yaklaşık 3 senedir bir sürü sistemi çalıştırdım fakat güven problemi olduğu için değiştirmek iyi olacaktır. (850-1050W arası Seasonic gibi full modüler güç kaynaklarına geçmeyi planlıyorum)

Anakart: DDR4, Yeni nesil işlemci (Komut setleri, verimlilik, üretim süreci v.b.) Anakarta çok önem veririm benim için ses yongası, ethernet yongası, pcb kalitesi önemli.
    Maximus Z77 Gene kullanıyorum, geçeceğim anakart minimum Z77 Hero ve yukarısı olacak.

Herieyden önemlisi ben 2500K + Z77 Maximus Gene + 2X4 GB 1600MHz Corsair LP + 128GB Force GS + 750W Modüler Akasa Venom + Corsair 500R + Cocage True Spirit Soğutucu sistemi 1750TL'den satacağım.

Alacağım işlemci 6600K + Msi Z170A Gaming M7 1500TL'den alabiliyorum. (Sıfır türkiye faturalı garantili) Alacağım arkadaşın forum konusu:http://forum.donanimhaber.com/m_110283232/f_//tm.htm

• Var mı fikri olan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: diemcizone

Merhaba,

1500 Liralık anakartı 1000 Lira gibi fiyata alabiliyorum forumdan.

Bileşen kaliteli olmalı, opticden z906 bağlayacağım ve sese önem veriyorum.

Tavsiyeniz ne olurdu?

Ses karti al 1000 lira anakarta verecegine

• magrofon kullanıcısına yanıt
    Siz çok yanlış anlamışsınız
  • Ben her zaman yenilikten yanayım, 2011 soketler taş gibi oluyor kabul fakat bu ne zaman çıkmış skylake ne zaman çıkmış ?(1 yıl fark var) Bu arada bu Intel hiçmi yeni birşey bulmadı, yenilik yapmadı, ileride çok büyük ihtimalle yeni olan daha avantajlı olacak, fark varsa kapatacak vs. Hep böyle oluyor zaten, mimariydi, teknolojiydi tamam konuşalım da çarkı döndürenler ne yapıyor ediyor onu ayarlıyor siz rahat olun. Hiç yoktan ömür meselesi bile etken.

2011 soketim olsa Skylake'e asla geçmem ama yeni sistem alıyorsam kesinlikle Skylake alırım bu kadar basit... Söylemeyi unutmuşum, günlük kullanıcı isen, oyun oynarım herşeyim son hızda olsun diyorsan 6600k hayli hayli yeter, bu bile fazla ama zaten en düşüğü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 28 Eylül 2015; 14:51:06 >

• 6 çekirdekli 5820K
  • i7 5820k almak en mantıklısı ama anakartları pahalı . i5 6600k veya i7 6700k da alsanız pişman olmazsınız.
  • Psu alacaksanız evga g2 850w tavsiye ederim.Seasonic x-850 filan da olabilir.

Ben olsam 6700k alırdım.Anakart olarak da gigabyte gaming 7.Daha ucuza 6600k&z710-A ikilisi de olabilir.
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    6600K alıp dibine kadar overclock yapacağım o zaman, bende hep yeni teknolojilerden yanayım o nedenle dibine kadar araştırıyorum.

X99 32NM
    Z170 22NM

Skylake 14NM
    Haswell-E 22NM
  • oyun ve bir miktar render amaçlı kullanılacak ise ben 6600K almanızı öneririm

iyi bir soğutucu ile %30 OC olabiliyor ve i7 4790 ile aynı performansı sunuyor işte kanıtı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StarForce -- 29 Eylül 2015; 22:58:21 >
  • Bence'de işlemci seçimin 5820K olmalı yeni olan ürünler daha iyi olacak diye birşey yok ayrıca, Zaten işi bilenler yazmış yukarıda yeterince
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.