Şimdi Ara

5820K - 6700K - 6600K Hangisini seçmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ekran kartı: R9 390X Sapphire 8GB 512 Bit TriX
    Ram: DDR4 2400MHz Crucial 2X8GB 16GB 1.35V
    Soğutucu: Noctua D14 (1155 1150 1151 1156 1366 2011 Intel Soket desteği)
    Anakart? (Ses çipinin iyi olması gerekiyor, bunun ile birlikte faz, vrm, bobin bunların kaliteli olması lazım)

Şuan kullandığım bilgisayar:
    2500K @ 4.6GHz
    2X4GB 8GB 1600MHz Corsair LP
    Maximus Z77 Gene anakart

• quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

6700k vs 5820k https://www.youtube.com/watch?v=BHzg3YeE28A
    6600k vs 6700k https://www.youtube.com/watch?v=7GEMuqoDvHA

Overclock yapacağım için bütün işlemcilerin aynı frekansda olduğu veya yakın frekanslarda olduğu test sonuçları olsa çok iyi olacak.
    Oyun amacı ile alacağım, testlerde 6600K çok geride kalmış.
    Bunun nedeni düşük saat hızları bence?

• Güncel...

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • 6700K'ya kadar çıkabiliyorsan bütçe olarak, önerim 6 çekirdekli 5820K olur.

• Değerli yorumunuz için teşekkürler.
    Piyasada 1600 lira civarı olan anakartı ben 900 950 lira gibi bir rakama alabiliyorum.
    1100 gibi rakama 5820k alabiliyorum.
    şimdi böyle bakınca fiyat dezavantajını ortadan kaldırmış olduk.

bana anakart tavsiyeniz ne olur?
    ses yongası ve baskılı devre benim için önemli.

X99 Sabertooth USB 3.1

GIGABYTE X99-SOC Force

EVGA X99 FTW

ASUS X99-DELUXE/U3.1

MSI X99A GAMING 9 ACK

• Güncel...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • diemcizone kullanıcısına yanıt
    Merhabalar bayramınız kutlu olsun;

Bende çok yakında i7 6700K ve Gigabyte Z170X Gaming 7 almayı düşünüyorum.

http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-z170x-gaming-7-intel-z170-soket-1151-ddr4-3866mhzoc-usb-31-anakart.html

Anakartın üzerindeki ses yongasının başarılı olduğu söyleniyor fakat pci express arabirimli bir ses kartı performansı verirmi bilemiyorum. Şuan OP-AMP modlu Creative Xtreme Music kullanıyorum pci arabirimli. Eski bir ses kartı. Bu kart kadar performans verse gayet yeterli olur.

Bende konunuzu takipteyim. Şuan için benim düşüncem i7 6700K ve Gigabyte Z170X LGA 1151 Gaming 7.

Alacağınız ürünler şimdiden hayırlı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• X99A Mpower + 5820K kullanıyorum, tavsiye ederim.

1.275v @4.5Ghz - GSkill 2666Mhz. 4x4
  • diemcizone kullanıcısına yanıt
    6700K tercih etmelisin.
  • Merhaba, ben de i7 6700k ile 5820k arasında kalmıştım ama araştırmalarım sonucunda 5820K'nın bariz üstünlüğü olduğunu anladım.5820k, 6700k ile aynı frekansa oc edilince 50% bir performans farkı oluyor. Ben stabil 4.5 Ghz'de kullanıyorum. Şu halde Multi core Performansı stok 5960x'le aynı. Ayrıca 5820k alırsanız sadece işlemci gücü elde etmezsiniz, x99 yonga seti sayesinde çok daha yüksek bellek bant Genişliği, daha fazla usb/sata girişi gibi pek çok avantajı da elde edersiniz. Tercihiniz 5820k Olmalı kesinlikle.

• Anakart tavsiye isteğini şimdi farkettim. Ses ve bileşen kalitesi önemliyse Rampage V Exteme bu konudaki en iyi x99 anakart. Ben de Rampage v Exteme kullanıyorum bütçeni aşmıyorsa kesinlikle tavsiye ederim.

• Felice Forte F kullanıcısına yanıt
    Merhaba, seçiminiz gayet güzel.

Bende sizin gibi yeni teknolojilerden yanayım her zaman.

5820K 22NM, Chipset 32NM yani üretim süreci geride ve Z170 en güncel teknolojileri içerisinde barındırıyor.

Creative sürücü konusunda çok sorunlu, bende creative ses yongalarını beğeniyorum fakat sırf bu yüzden gigabyte anakartlardan biraz uzak duruyorum.

Arkadaşımın orta seviye anakartının sata soketi anakarttan ayrıldı, benim 2 gigabyte anakartımın biosu durduk yere periyodik olarak bozuluyordu.

Öncelik verdiğim firmalar arasında asus var fakat asusa bakıyoruz ses konusunda büyük bi özelleştirme yok.

Xonar veya Creative ses yongalarını kullanmalıydı asus.
  • Merhaba, iyi bayramlar.

Belirttiğiniz anakart 1000 lira olmasına rağmen tantalum capacitor kullanıyor sanırım gerçekten şaşırdım

Anakartın tasarımı iyi biosu nasıl acaba?

Tekrar seçim yapmanız gerekirse Z170 22NM Chipset, 14NM Cpu ve yeni teknolojiler mi X99 32NM Chipset, 22NM Cpu mu olurdu kararınız?

birde anlamadığım birşey var Intel çakallığı sanırım. 6600K, 6700K ve 5820K 4.5 4.6 4.7GHz'den yukarı çıkmıyor.
  • alcatraz_tr A kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

1500 Liralık anakartı 1000 Lira gibi fiyata alabiliyorum forumdan.

Bileşen kaliteli olmalı, opticden z906 bağlayacağım ve sese önem veriyorum.

Tavsiyeniz ne olurdu?
  • Neden 6600K veya 5820K değil?
  • 5820K nın biraz daha gideri vardı ama 1.3v ve üzeri istiyor gerekli görmedim birde oda sıcaklığı çok fazla renderda 82 dereceye sabitliyor kendini cpu, daha fazlası problem oluşturabilirdi. (Not : 82 derecede çalışmasında herhangi bir sakınca bulunmuyor )

Şuan yeni sistem kuruyor olsam yine X99 sistem kurarım yine aynı cpu ve anakartı alırım. Anakarta takabileceğim 5960X gibi bir cpu ve 8 bellek soketi olduktan sonra, başka birşey düşünmezdim. Skylake ile gelen teknolojiler vs.benim için önemli dğeil çünkü neredeyse hiç bir son kullanıcı bunları ne bilir nede kullanır.
  • Değerler gayet iyi, anakartın bu kadar uygun olması ve üzerinde tantalum kapasitor barındırması çok ilginç.

Siz render falan alıyorsunuz sanırım benim tek amacım oyun oynamak.

4.6GHz 2500K kullanıyorum cocage true spirit ile :)

yeni alacağım işlemciyi noctua d14s ile soğutacağım çift kule ortada tek fan.

siz hangi soğutucu ile bu değerleri yakaladınız? 83 84c olsun sorun yok
  • Evde oda sıcaklığı çok fazla cam olduğundan dolayı. Raijintek Triton kullanıyorum.

Sadece oyun oynamanız önemli değil, skylake te sizin için ekstra önemli bir özellik yok ise fiyat olarakta mantıklı.
  • 6700K'de 20 pci-e 3.0 bağlantısı var, 5820K'da ise 28... Her ikisi de tekli ekran kartı kullanırken 16x bağlantı sağlıyor, farklar çoklu ekran kartı kullanırken var. Bellek bantgenişliklerinde de şöyle bir orantı var;

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.