Şimdi Ara

5850 Beklemek?! 4890 ile yola devam etmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar Daha önce soruldu mu bilmiyorum ama monitör dahil yaklaşık 2000 Tl (+-150) bir sistem yapmayı düşünüyorum AM3 platforumunda olucam

%8 KDV Ekran kartını kapsadığı için aklım çok karıştı ... Acaba 5850 Beklemek ve bu sıra CPU , PSU , HD , Klavye vs alıp sonra Monitör (DVI lı olduğu için buda %18de), Ram , Anakart , ve %18 Haliyle 5850 almak mi ?

yoksa

%8 KDV den 4890 , %18 in olanlarida alarak faydalansam hatta elim değmişken tamamlasam mı ... fiyat tam tutmayabilir ama düşündüğüm sistem aşşağıdaki gibidir ... bir tek geriye ekran kartını bekleyip beklememek kaldı ?

AMD Phenom II X4 - 995 BE
    Asus M4A79T veya Gigabyte MA790FXT-UD5P
    Kingston Hyperx 4GB Kit
    WD 1 TB Caviar Black
    Samsung 23" LCD vs vs vs ...

pS. konuyu buraya actim sistem tavsiyesi gibi gelmedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amonyaxx -- 25 Eylül 2009; 13:45:22 >

• Bana kalırsa bekle 1 ay yada 2 ay daha bekle eyer sabırsızsan al ama yoksa beklemenden yanayım sadece ramleri almanı tavsiye ediyyorum fiyatları zamlanabilir bu benim düşüncem
    bide gtx 275 de güzel kart bence düşünmelisin
    ama illaa atı dersen bekle sonra pişman olucaksın benden demesi
  • bence %18 olanları al.diğerlerini 5850ye kadar beklet
  • Şimdiden teşşekür ederim Haliyle alınacaklar su an icin

(Kdv Indırımdekiler)

AMD Phenom II X4 - 955 - AM3
    Highpower PSU - 850 Watt
    WD 1 TB Caviar Black

(Kdv Indırımde olmayanlar)

Asus M4A79T Deluxe
    Kingston Hyperx 4GB Kit
    Samsung 23" Monitör (DVI Girişli)

------------------

şimdi 5xxx serisi yaygın olana kadar sanırım 1 - 1,5 ay kadar beklerken alıcaklarım yanı KDV indirimindekilerde fiyat kaybedicek ama %10 şekilde kaybetmez herhalde diye düşünüyorum (mağlum %8 den %18 çıkış sebepli)

asıl sorusu ekran kartlarına da yansıcak bu artış %10 luk artış + 5XXX serisinin yeni olması sebebiyle oluşucak fiyat değerleri öte yandan elimdeki malzemenin hüzünlü hüzünlü bakması :)

vs vs vs Ekran kartının tam olarak ne zaman yaklaşık ne fiyat ile gireceği belli olsa ?!? Yada 4890 gibi DirectX 10 bir kart a henüz 5XXX serisi yeni çıkmışken yatırım yapmak ....

kafam karıştı

• bana göre bekle bekle biryere kadar ati kartlarını çıkarcak diyelimki sonra nvidia gelsin fiyat düşsün diycekler nvidia gelcek 2 ay sonra ati yeni platform çıkarcak sonra dx12 gelcek falanda falanda dx11 oyun yok piyasada onlar yaygınlaşana kadar gtx285 le hd5850 nin farkı yok fiyatlarıda aynı olduğuna göre beklemek yerine hd4870x2 veya hd4890 almak en mantıklısı tabi illa ati dersen ben senin yerinde olsam şuan sistemine ek olarak gtx275 alırım nvidia taraftarı falan değilim ama gtx275 hd4890 denk kartlar nvidianın yazılım desteği bi adım öne geçiriyor fiyatlarıda aynı olunca gtx275 alınabilir oluyor

yani

1-) Gtx 275 (en ucuz hangisiyse o amp! falan gerek yok)
    2-) Hd 4890 (bu mutlaka özel soğutmalı olsun his iceq 4 veya sapphire toxic / vapor-x düşünülebilir.)

• ben hd 5xxx serisini beklemedim kaptım bi tane hd 4890 hd 5xxx serisini bir tek dx11 için bekleyebilirdim ama boşver dedim kendi kendime şu anda oyunların %90'ı dx 9 destekli çıkarken,piyasada 5-10 tene oyun haricinde dx 10 destekli oyun yokken dx11 destekli bir kartı haklı olarak beklemek istemedim
  • Fatih arkadaşıma katılıyorum, hd58xx serisinin bekleyenlerinden biriyim ama güncel değerlerle hd4890 almak daha mantıklı.
    1. %10 kdv farkını ödemek yanlış.
    2. hd5850 geldiği zaman öyle ahım şahım performans farkı sunmayacak hd4890 kullanıcılarına. Kesinlikle de aynı fiyattan sunulmayacak, 320$+kdv olmasını bekliyorum en uygunu.
    3. dx10.1 dx 11 ile olabildiğince uyumlu. Dx10den farklı bir şekilde dx10.1de de tam performans artışı bekliyorum dx11 tabanlı yazılımlarda. Bu da ati kartların yeterli olabileceği izlenimini veriyor.
    4. Çabuk ol
  • anakart ma790xt-ud4p gigabyte olanı tavsiye ederim.amd de oc yapmadan 1600mhz goremezsın ramleri hangı anakartı alırsan al.1333mhz lık ram alanakartın fiyatı vatanda 238tl sana fazlasıyla yeterbende aynı ıslemcı aynı anakart ile kullanıyorum
    hd5870 650-750tl arası,hd 5850 550-650tl arası gelicek tahminimce400tl olan hd 4890 dan %30 daha iyi kabaca hd 5870,sen hd 5850 diyorsun kabaca %20 performans için yaklaşık 200tl fark vermeye değer mi bence değmezKi sen bu bahsettiğim parayla vapor-x yada toxic alıcaksın,referans tasarım değil
    Unutmadan bu rakamları kdv indirim sonsuza dek devam edecekmiş gibi yazdım.Bence parayı denkleştir hemen git al kafandaki sistemiBu arada ekran kartı olarak leadtek gtx 275 kullanıyorum onuda tavsiye ederim

• gtx 275 tavsiye ederim.En ucuzu gigabyte'ınki sanırım.Bulabilrsen ondan bulamazsanda zotac gtx 275 al.AMP falan boşver kendin oc yaparsın parada cebine kalır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.