Şimdi Ara

5dbi 7dbi 9dbi antenlerin hangisi iyi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • wireless modemim için bir anten alacagımda piyasada 5,7,9 dbi lık antenler mevcut acaba hangisi daha iyidir? ... saygılarımla ...

• bilen yokmu beyler???
  • dbi degeri nekadar yuksek se okadar iyi ama dbi yukseldikce fiyatida artar ornek olarak modemlerle standart olarak gelen antenler 2db liktir standart olaninin performansini incele ona gore bi secim yap
  • Arkadaşlar,
    Bugün aldığınız modemlerin anten kazancı 1.8(Dlink) - 2.2(Airties) dbi arasında değişir. Anten kazancını artırarak ev veya işyeri kullanımlarınızda biraz kazancınız olacaktır. Ancak asıl fayda eğer bağlandığınız cihazınız anteni direkt olarak görüyorsa faydası olur. Genelde ev kullanımlarında bilgisayarınız direkt modeminizi veya Access pointinizi görmez. Yansımaları görür, bu tip cihazlarda yatay polarizasyon vardır, sinyaller simit gibi yayılır ancak ev içinde kırılma ve yansımalar olduğundan dolayı anten kazancını artırmakla tam bir fayda alamasısınız. Benim tavsiyem anten yerine bir repeater kullanmandır. Ama takıldıysan illa anten alıcam sana burdan kimse birşey söyleyemez, çünkü anteni ve cihazı nerde kullanılacağını hiçbirimiz bilmiyoruz.
  • Ben 2 ile 5 db arsında %10-20 arası performans gördüm. Ama 9 db de ciddi farkedebilir.
    Yansıma kayplarını ne kadar azaltabilirsen o kadar kârın olur. Bunu özellikle modem ile duvar arasında yapmalısın. anten seçimi, sinyal kayıpları ve yansıtıcıalarla ilgili olarak şuralara bakabilirsin.
    http://www.veritim.com.tr/wireless.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_3543991/mpage_1/key_//tm.htm#3543991

• 5 Dbi antenlerin fiyatları iyi 14 dolar civarında ama 7 ve 9 dbi olanlaın fiyatları çok uçuk seviyelerde. zaten 5 dbi'nin üstü antenler denellikle directional antenler ve baktıkları yönde artış sağlıyorlar. Bir başka alternatif ise yüksek kaliteli ve minimum sinyal kaybına neden olan özel kablo + 5dbi 'lık bir anten olabilir. Böylece anteni daha iyi konumlandırlarak kazanç sağlanabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.