Şimdi Ara

5G neden gerekli? Türkiye 5G'de söz sahibi olmak istiyor. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
2.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dörtbuçuğunda doğru düzgün hizmet verilemedi daha 5i eksik kalsın mümkünse adamlar sadece hızı yükseltmeyi düşünüyorlar fiyatları düşürmeyi değil 5g gelicek fiyatlarıda yükselticekler olan bize olucak
  • Yıl olmuş 2017 millet Mars'a gidecek ben binama fiber getiremiyorum adamlar binanın içine 5g baz istasyonu kuracak puahahahaahha kurarlarda 50yıl sonra herhalde

• Ya bırakın Allah'ınızı severseniz çocuk mu kandırıyorsunuz. İlk önce mevcut olanı düzeltin de ondan sonra konuşun. İstanbul'un göbeğin de telefon çekmiyor, üstüne bide yetmiyormuş gibi 2gb, 3gb internet kotaları komik komik işler.

• Ve X firmasinin ampul kafali tombik CEO'su aciklama yapar : 5G Turkiye'de ilk bizde. Tam 1 Gigabit hiza ciktik. Hem cok uygun fiyatli 2 GB paketlerimiz var. Sadece 39.90 TL. :D :D

• 1) Bu tip konularda söz sahibi olmak istemek, daha bugünden %100'e yakın oranda sorunsuzluk gerektirir. Ülkenin büyük bölümünde rezil altyapı, modemi kapat açtan ibaret teknik desteği ile ve kazık atmayı seven bir firma olarak siz, söz sahibi olmayı unutun!

2) 5G'nin ilk ihalesi duyurulduktan sonra yine yumurta kapıya geldiğinde bir şeyler yapmaya başlayacakları için, çeşitli ağlama senaryoları ile ve hazır değiliz bayatlığı ile ihale tarihini 1 sene ileri atacaktır.

3) Değil 5G, 15G gelse yine karınca boyutlu kotalarınıza eşek uzuvu kadar para isteyeceğiniz için bir halta yaramayacak.

Zihniyetinizin altyapısı değişmedikçe siz eski bir bakır kablo üzerinde bile söz sahibi olamazsınız.

Kusura bakmayacaksınız artık!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Temel konularda birçok sorun devam ederken ve bunları çözmek yerine hiçbir gayret göstermeyip tam tersine işi yokuşa sürmek için uğraşan firmaların 5G'de öncü olacağına inanmak pek mümkün değil.
  • Bunlarla masaya otururlarsa kotadan internete giremezler. Biz yandık sizde yanmayın Dünya!

• ERIKCI kullanıcısına yanıt
    iki başlı mikrofon nedir hocam ?

marka model yazabilir misiniz ?

5g derken. 4,5g için gereksiz deyince teknoloji düşmanı olmuştuk. 3g çok şarj yiyor diye açıyorum arada 4,5g yi yoksa işim olmazdı. zaten iş yerinde odamda çekmeyen dışarı çıkıp kullanmak zorunda kaldığım, evde salonda çekip köşedeki odamda çekmeyen telefon hatları sağolsun iş yerine kendime özel kablosuz ağ kurdum, evde zaten wifi var. 4,5 de gereksiz, 1km öteden çekmeyecek 5g de GEREKSİZ olacak çoğunluk için.
  • konuda "mesajım bulunsun" gibi bir şey sanırım bu "söz sahibi olmak".
    koca istanbulda X operatörün çatır çatır çektiği yerde Y operatörü hiç çekmiyor!?
  • Şimdi biz 4g yi mi pas geçip 5g ye atlayacaktık yoksa o 3g olayında mıydı yani onu pas geçip 4 e mi atlayacaktık? Bir açıklama falan vardı o yönde zamanında ama hatırlayamadım. Eğer 4ü pas geçin dediyse zamanında pek de anlamlı değilmiş 2025 hatta 30 ları düşününce :/

• ahahahah x bin km fiber döşedik deyince kahkaha attım. Mesut Bey keşke görevli arkadaşı AKK kalksın konusuna da davet edebilseydiniz. AKK konusunda çektiğiniz videolardaki gibi o arkadaşın karşısında da konuşabilseydiniz. Tamam konu 5G ama sonuçta biz kaç bin fiber döşedik deyip övünürken ülkedeki sorunları yüze vurmamak deve kuşunun kafayı kuma gömmesi ile aynı şey.

Bir de şöyle bir şey oldu... "Hani arkadan sallıyoruz Erdi'yle ama yüzlerine söyleyecek bir şeyimiz yok." gibi imaj çizdiniz...
  • Söz sahibi olacaksak kotalı zihniyetimizden kurtulmamız lazım
    Kota olduğu sürece altyapıya yatırım yapmıyorlar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu an Türkiye 4G 'de dünyanın gerisinde kalmaya başladı. İlk 4G başladığında operatörlerin "dünyanın en hızlı 4G'si bizde" reklamları dikkat ediyorsanız şuan bitmiş durumda.

Amerika ve Avustralya gibi ülkeler sene sonunda 1Gbps hızında 4G LTE hizmetini vermeye başlayacaklar. Bizim operatörlerin 5G 'de hedef belirtme haberleri biraz mevcuttaki vasat durumlarını örtpas amacı taşıyor.

Halihazırdaki teknolojiyi (4G) bile yetersiz altyapı yatırımlarından, fibere önem vermemekten dolayı düşük seviyede servis ediyorlar abonelere.

Tüm telefon üreticileri Gbps LTE destekli telefon piyasaya sürüyorlar ama ülkedeki hiçbir operatörün şebekesi bu hızları verebilecek kapasitede değil. Net şekilde dünyanın gerisinde kalmaya başladık 4G'de. Bu yüzden 5G hedeflerinin mevcut düzenle devam edilmesi halinde gerçeğe dönüşmesi, operatörlerin bu vasatlığıyla çok zor.

• Daha şunu yapamadılar daha bunu yapamadılar demek saçmadır. Okuyanların ya da bu camiayı takip edenlerin büyük çoğunluğu kuşkusuz genç veya kendini güncel tutan bireylerden oluşmakta. Kendi şirketlerimize veya devletimize kusur bulmaktan daha çok kendimize bu konu hakkında şirketlere veya devletimize nasıl katkıda bulunabilirim fikrini kabul ettirebilmektir. Hazıra konmak isteyenler hazıra boyun eğmelidir.

• Neyin katkısında bulunacağım?

Hizmet alıyorum, faturalarımı zamanında ödüyorum.

Üstelik bunu 20 yıldır yapıyorum.

Şirket 20 yıldır kendini ve altyapısını adam gibi yenileyememişse, her ihalede her yenilikte devletten erteleme istiyorsa buna ben nasıl katkıda bulunabilirim?

Katkıda bulunabileceğimiz tek şey müşterinin sorunlarını paylaşmasıdır ve sorunlarına çözüm bulmaktır. Bunu yapamıyorlarsa sabah akşam katkıda bulun, 20 senedir olduğu gibi bir işe yaramaz.

Adam akıllı hizmet vermeyen ya da verdiği hizmeti uçuk fiyatlarla veren şirketten hiçbir beklentiniz olmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

iki başlı mikrofon nedir hocam ?

marka model yazabilir misiniz ?

5g derken. 4,5g için gereksiz deyince teknoloji düşmanı olmuştuk. 3g çok şarj yiyor diye açıyorum arada 4,5g yi yoksa işim olmazdı. zaten iş yerinde odamda çekmeyen dışarı çıkıp kullanmak zorunda kaldığım, evde salonda çekip köşedeki odamda çekmeyen telefon hatları sağolsun iş yerine kendime özel kablosuz ağ kurdum, evde zaten wifi var. 4,5 de gereksiz, 1km öteden çekmeyecek 5g de GEREKSİZ olacak çoğunluk için.

4G olmadan tabletimden moba oynayamıyorum
    dandik 4G yüzünden 150ms ile oynuyordum hatta
    hattımı taşıdım 75ms ile akıcı
    bir dosya indirmem lazım 1Gb kadar, 3G ile mesai biter dosya inmezdi şuan ev internetim gibi saniyede 2-3Mb arası indirme hızım var
    5G hakkında bilgin yoksa bile önce haberi oku, 5G için heryere küçük baz istasyonları kurulacak
    gayet küçük, cep telefonun kadar alet bu vericiler, cep telefonundan da zararsız olacak gibi
    maliyeti düşürmeyi başarırlarsa şahane sistem ki en az 10 yılı var
    otonom araçlar makine öğrenme için internet bağlantısına ihtiyaç duyuyor mesela
    düşük gecikme yüksek hız gerekli 10ms gecikme ve 1Gbps hız makine öğrenmede lazım
    yabancı ülkeye gittiniz, oranın trafik tabelaları ile aracınız etkileşime geçecek ve ona göre aksiyon alacak
    vs vs
    4G nasıl lazım ve bizim operatörlerin fiber döşememe inadı yüzünden gecikildiyse 5G de lazım ve gecikmemek gerekiyor
    özeti budur
    daha evimde ayın 3.den sonra internetim 300kb indirmeye düşüyor, 5G hayal...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ben halâ 3gdeyim, wifi bulunca ilk işim mobil veriyi kapatmak oluyor, 3gde zaten hız sorunum yok
  • Aklımızla dalga mı geciyorlar anlamıyorum ki? Laa siz önce bana 16mb hızlı sattığınız interneti evime 8mb olarak vermenizi bir düzeltin. Şimdi küfür edicem olmayacak neyse bu mübarek gece tövbe tövbe.

• turktelekomda mobil bol bol internet kullaniyoruz sorun yok ama hala 3g cekmeyen yerler bu yerlere 3g getirin ve 4g cekim kalitesuni yukseltin yeter artar bile

• Ben sözde 50 Mbit fiberle donmadan takılmadan youtube izleyemiyorum siz 5g diyorsunuz...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.