Şimdi Ara

5k'ya sıkıntınızı sorun? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
6
Favori
3.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam TYT netleri 80-85 arasında. Yetiştiremiyorum bir öneriniz var mı? Türkçe de geçen sene 36-38 bandındayken bu sene 30-32'lere düşmüş ve dil bilgisi sorularını çözemiyorum tuhaf bir şekilde. Ayrıca AYT Matematik ortalama 33-37 fakat AYT Fende sıkıntım var Fizik 10-12 nete(YKS'de 1d 4y yapmıştım hiç çalışmadım) çıkar mı verimli bir çalışmayla kalan sürede? Son olarak hız, denge, kçç vs. için kanal ya da konu anlatımlı kitap önerisi yazarsanız sevinirim. Teşekkürler.
  • Hocam 50k dan mezunum. İlk 10k istiyorum Şuan netlerim tyt 90-95 ayt 60-65. Sizce şu anlık iyimi? Bir de evde kendim çalışıyorum. Sıkılmamak için arada neler yapabilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bir de netlerimi ne kadar artırmam gerekiyor hedefime ulaşmam için? Yardımcı olurmusunuz?

• beyler endemik 8li ayt çözeniniz var mı nasıl?
  • Gravity- G kullanıcısına yanıt
    Türçede dil bilgisi için palme türkçe çözüyordum tabii çözmeden önce youtubedan Önder hocayı izliyordum sonra da soruları çözüyordum. Günde 20 paragraf çözüyordum. Sonlara doğru ise deneme çözmeye başladım hem paragraf var hem dil bilgisi sonuçta. Ancak Türkçe için paragrafta her şıkkı sorgulamak lazım, nedenini kendi içinde cevaplamak önemli. Türkçe haindir bence sınav anında belli olmuyor. Ben normalde 35+yapardım sınavda 30 civarı geldi.

Fizikte temelim vardı biraz hoca konuyu anlatıyordu ben de sorusunu çözüyordum ancak mezunsan umut öncülden yardım alabilirsin. Fizikte gelişmek için önce sayısal soruları çöz formülü kavra daha sonra daha sözel sorulara ağırlık ver. Yeni çıkan eğitim vadisi fizik yazarlarından biri hocamdı pek incelemedim ama siz yorumlarını okuyun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Interneti kapatsam kitaptan çalışsam ne kaybederim ders videosu izlemeyerek

Cunku başımı ağrıtıyor ekran

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A1A9D98C6 -- 9 Aralık 2018; 18:27:46 >
  • Gravity- G kullanıcısına yanıt
    Tyt için denemelere geç bence elindeki kaynak bitince ekstrradan tyt matematik çözmek ya klasik sorularla uğraşmak demek ya da gereksiz kasıntı sorularla uğraşmak demek. Deneme ise karışık. Denemede her soru önemli kolay soruya bile dikkatle yaklaşmak lazım hata yapmamak için.

Ayt mat kaynağı için ben karekökü öneririm. Karekökteki sorular normal-zor arası zaten onları çözmek ônemli. denemede de orijinal soru diye tabir ettiğimiz soruların aslında basite indirgenince yine karekökteki normal-zor arasında sorulara denk geliyor. Sorunun mantığını anlamak önemli zekice şeyler düşünün.

Ayt fizik için dediğine katılıyorum yayın denizi fiziği çözdüm güzel ve sözel bi kaynak ondan önce daha sayısal bişeu çözmeni öneririm.

• OdtüBilgisayar O kullanıcısına yanıt
    Ayt kimyada ben hocadan bağımsız gittim önce palme çözdüm zor değildi sonra daha üst seviyeye geçtim. Bence youtubedan konuyu dinleyip gerekirse not alıp daha sonra soru çözebilecek hale gelebiceğin bi bölüm ayt kimya.

Şöyle bir şey de söyleyeyim ben palme konu anlatımı açıyordum daha önce çalıştığım sözel konular veya sayısal konulardaki bazı notları unuttuğumu fark ettim kitabı okuyor sadece bilmediğim bilgiyi yazıyordum. Yazmadığım kısımlar ya bildiğim ya da mantığını kavradığım kısımlardı. Tekrar niyetine faydalı oluyordu.

• Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Güzel bi konu anlatımdan konuyu okursun yetmezse video izler örnek soru çözümlerini incelersin anlamadığînı sorarsın daha sonra

klasik soruları çözebilmen lazım. Bunun için çözümleri olan zor olmayan bi kaynaktan başlamanı tavsiye ederim ve anlamadığın kısımları birine sorup sorunun mantığını anlaman lazım. Kitabı çözdükten sonra eski ygs denemelerinden başlayabilirsin deneme çözmeye klasik-orta derece orijinal soruları olan. Biraz deneme çöz yapamadığın konu hala varsa bi üst seviyeye geçmem gerek dersen orta seviye kitaptan yapamadığın konuları çözebilirsin. Unutma sınavda sadece zor soru yok çoğunluk kolay-orta sorular. 20-25 yapabilirsin her türlü.

• akşam yatağa yattığımda belimin şurasından sol bacağıma doğru bir ağrı giriyor acaba neden?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tyt matematik netlerim çok dengesiz. 25-35 arasında gidip geliyor sürekli. Sabitleyemiyorum bir türlü ve moral bozuyor. Genelde ortalama 95-100 civarı net yapıyorum. TYT matematik sadece denemelerle ne kadar gelişir sence?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Huzursuz bacak sendromu diye bir hastalık var ondandır belki

• Bir de beni göreydin iyiydi

• Evdeki Sinek kullanıcısına yanıt
    Ben de okuldan sonra kalan kısmımı evde çalışarak geçirdim. Yazın da evdeydim. Hocam erken kalkman önemli bence bazen 8de kalkıyordum 2-3 saat çalışıyordum sonra kahvaltı 30-35 dk takılıyordum tekrar çalışmaya devam ediyordum akşam saat 4-5 civarı zaten çalışman bitiyor film izlersin bişey yaparsın saat 8 olunca zaten çalışmışsın dur biraz daha bakayım deyip 1-2 saat daha çalışıyorsun ve verimli oluyor

Bi de 1 gibi uyandığım günler oluyordu 2 gibi başlıyordum çalışmam daha geç saatlere uzuyordu geç başlamanın verdiği isteksizlik de var tabii zor oluyordu yani erken kalkman önemli.

Paragraf çöz her sabah paragrafı sona bırakmayın kesinlikle canınız çözmek istemiyor.

Bazen ev sıkıyordu uzak mesafedeki kütüphaneye gidiyordum orda çalışıyordum. Güzel geçiyordu ama diğer gün kütüphaneye kadar yürüyemem evde çalışayım deyip evde çalışıyordum. Arada farklılık iyidir.

Ders konusunda seviyeni hangi dersin kötü vb bilemediğim için tavsiye veremem maalesef

• Kedioglukedii K kullanıcısına yanıt
    Yeterince çalışırsan halledersin her türlü. Tytde net yükseltmek çok zor değil ama bi yere kadar. Yapamadığın konular hangisiymiş bi bak çalışsam yaparım dediğin konulara çalış sorusunu çöz denemede her türlü yaparsın. Ha çok çalışamayacaksan net getiren kolay konulara bakarsın. Ama ayt sağlam olmalı. Sen elinden geldiğince tyt netlerini 85-90lara çıkarmaya çalış Aytye de sağlam bi bak Ayt'nin kurtarması lazım seni.

Tyt netleri 60-65 civarıyken Ayt de kötüyse ciddi çalışmalara girmen lazım. Ama yapabilirsin sonuçta çalışırsan ve istersen. Zaten netlerin de yükselince hoşuna gidecek.

• Hedefinden daha iyi yapacağını kestiriyorum ama bakalım.

Sana tavsiyem 11.sınıfı güzel geçirmen ve sağlam bitirmen. Ha diyorsan ben zaten 11i hallediyorum yavaştan tyt başlamak istiyorum bence Türkçe dil bilgisinden başlayabilirsin. Zaten daha önce gördüğün şeyler ve youtubedan yardım alarak geliştirebilirsin. Bu sana 12.sınıfta ve yazın zaman açısından kolaylık sağlar. Her gün düzenli paragraf çözmek de önemli tabii. Ama dediğim gibi Türkçe nankördür dikkat et:)

• Tyt sosyalde din kültürü el kitabı edin ordaki bilgilere çalış bazen bu gereksiz gibi diyebileceğin yerler olacak denemede çıkabiliyor öyle yerler. Çalıştıktan sonra denemede bilmediğin kavramlar görebilirsin bunları bi kağıda yaz açıklamasıyla birlikte denemelerden önce göz gezdirirsin.

Felsefeye ben sağlam çalıştım ve 1 defa çalıştım. Bence önemli olan o 3-4 gün felsefeye baktım, bitirdim denemelerde yapıyordum yani bunda da el kitabı bitirdim bir de femin kitabı vardı ordan okuyup soru çözdüm.

Coğrafya için limit el kitabını öneririm yeterli gelecektir buna da bi defa sağlam çalışırsın denemede yapamadığın yerleri araştırıp tekrar edersin.

Tarih çalışmadım :))

Tyt sosyal 18 geldi bu arada

• Paragrafa dikkat etmek lazım. Çok derin düşünüp yazarın yazdıklarını farklı yerlere çekme. Zamanla olacak şey paragraflar.

Sorun dilbilgisi ise önder hocayı ve palme türkçeyi tavsiye ederim. Ama biraz kalındır. 9 test varsa ben 5-6 tane çözerdim kalanları tekrara saklardım o konudan yanlışım olursa konuyu okuyup o testleri çözerdim

• Denemede derslerin çözüm sırasını değiştirebilirsin. Ama benim zaman kazandığım kısımlar sosyal ile fendi burda konulara hakim olunca soruları hızlı çözersiniz biyoloji,kimya vs

Türkçe için daha önce iyiymişsiniz zaten tekrar edip soru çözerseniz hatırlayacaksınızdır bence kuralları vb

Çözemediğinizi de sorup daha sonra kendinize açıklayarak kendiniz çözerseniz bir de tamamdır.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.