Şimdi Ara

5x5 Antreman ve Beslenme Günlüğüm (VE SONUNDA TAMAMLANDI )(12 HAFTALIK SÜREÇ) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
12
Favori
32.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Decline şınav olabilir belki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim nisandan sonra ölçülerini hiç yazmamışsın

• Ben de yapıyorum 4-5 haftadır. artışlar muazzam ilerliyo deneyin kendiniz görün. bi süre sonra full body geçicem ama önce kuvvetlenmek gerek öyle değil mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tar Goroth

Ben de yapıyorum 4-5 haftadır. artışlar muazzam ilerliyo deneyin kendiniz görün. bi süre sonra full body geçicem ama önce kuvvetlenmek gerek öyle değil mi
    amaç güç artışı ise güzel. kuvvetlenmek ve kas geliştirmek farklı dallar. 10 tekrar 12 tekrar yaparken de gelişiyor 5 tekrar da kazanılan güç kadar olmasa da.. yani amaç vucut geliştirme ise kası hissederek çalışın. nizami şekilde hareketi yutmadan yavaş yavaş gere gere yaparak son tekrarlarda da fazlasıyla zorlayacak doğru ağırlık seviyesi ile yaparsanız kas işte o zaman çok güzel gelişir. uzun süreli haftalarca çalışılan 5 tekrarın pek bir özelliği yok ama güç kazandırır. ne istediğiniz önemli yani. ayrıca decline, barfiks, squat shoulder press gibi ingilizce terimleri ezberlemek yerine bu çalışmanın sporun kendisini öğrenin. kitabın adını herkes bilir. önemli olan içini açıp okumak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dogukan_3002 -- 3 Haziran 2019; 17:35:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dogukan_3002

amaç güç artışı ise güzel. kuvvetlenmek ve kas geliştirmek farklı dallar. 10 tekrar 12 tekrar yaparken de gelişiyor 5 tekrar da kazanılan güç kadar olmasa da.. yani amaç vucut geliştirme ise kası hissederek çalışın. nizami şekilde hareketi yutmadan yavaş yavaş gere gere yaparak son tekrarlarda da fazlasıyla zorlayacak doğru ağırlık seviyesi ile yaparsanız kas işte o zaman çok güzel gelişir. uzun süreli haftalarca çalışılan 5 tekrarın pek bir özelliği yok ama güç kazandırır. ne istediğiniz önemli yani. ayrıca decline, barfiks, squat shoulder press gibi ingilizce terimleri ezberlemek yerine bu çalışmanın sporun kendisini öğrenin. kitabın adını herkes bilir. önemli olan içini açıp okumak

Alıntıları Göster
    haklısınız aslında ama antremanlara yeni başlayan biri 5 kg ile 3x12 yapsa ne olacak ertesi antreman bunu 7.5 a çıkartamayacak. düşük tekrar bu konuda ön plana çıkıyo bence. Progressive overload her şey bu sporda. Artık hareketlerin doğru yapılışı pozitifi negatifi 4 saniyede indir 1 saniye bekle vs. bunlar çok çok temel şeyler herkesin yutmuş olması gerek amatörün bi tık ötesini konuşmalıyız bence

5x5 zaten tam ortasında kalıyo bu işin tamamen güç diyemeyiz çünkü 1-3 set güç için hipertrofi de diyemeyiz o da genelde 8-12 aralığı için. 5 ise tam ortası yani kuvvet diye ortak bi değer olarak bulunmuş bence mantıklı şu an.

Edit: Ayrıca bugün sanırım 5 ya da 6. haftamı yaptım plato olmadım şu ana kadar çok şükür 30Kg benchpress(5er KG) 20kg(boş bar) deadlift ile başladım sağlam ilerlemek için bugün benchi 60a çıkardım deadlift önümüzdeki antreman 95kg b.over row 75kg demek istediğim bu işte her antreman ağırlık arttırarak giderek vücuda güçlenmesi için zaman tanıyoruz aynı zamanda güçlenmesi için iteliyoruz hadi kardeş kaldırmalıyız güçlen hadi kaslar çıkın ortaya, gibi. (Beslenme %80)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tar Goroth -- 3 Haziran 2019; 23:18:3 >

• quote:

haklısınız aslında ama antremanlara yeni başlayan biri 5 kg ile 3x12 yapsa ne olacak ertesi antreman bunu 7.5 a çıkartamayacak. düşük tekrar bu konuda ön plana çıkıyo bence. Progressive overload her şey bu sporda. Artık hareketlerin doğru yapılışı pozitifi negatifi 4 saniyede indir 1 saniye bekle vs. bunlar çok çok temel şeyler herkesin yutmuş olması gerek amatörün bi tık ötesini konuşmalıyız bence

5x5 zaten tam ortasında kalıyo bu işin tamamen güç diyemeyiz çünkü 1-3 set güç için hipertrofi de diyemeyiz o da genelde 8-12 aralığı için. 5 ise tam ortası yani kuvvet diye ortak bi değer olarak bulunmuş bence mantıklı şu an.

Edit: Ayrıca bugün sanırım 5 ya da 6. haftamı yaptım plato olmadım şu ana kadar çok şükür 30Kg benchpress(5er KG) 20kg(boş bar) deadlift ile başladım sağlam ilerlemek için bugün benchi 60a çıkardım deadlift önümüzdeki antreman 95kg b.over row 75kg demek istediğim bu işte her antreman ağırlık arttırarak giderek vücuda güçlenmesi için zaman tanıyoruz aynı zamanda güçlenmesi için iteliyoruz hadi kardeş kaldırmalıyız güçlen hadi kaslar çıkın ortaya, gibi. (Beslenme %80)

Alıntıları Göster
    Ayrıca bugün sanırım 5 ya da 6. haftamı yaptım plato olmadım şu ana kadar çok şükür 30Kg benchpress(5er KG) 20kg(boş bar) deadlift ile başladım sağlam ilerlemek için bugün benchi 60a çıkardım deadlift önümüzdeki antreman 95kg b.over row 75kg demek istediğim bu işte her antreman ağırlık arttırarak giderek vücuda güçlenmesi için zaman tanıyoruz aynı zamanda güçlenmesi için iteliyoruz hadi kardeş kaldırmalıyız güçlen hadi kaslar çıkın ortaya, gibi. (Beslenme %80)

• quote:

Alıntıları Göster
    işte aslında demek istediğim buydu. 5 tam ortası yani kuvvet diye ortak bi değer olarak bulunmuş bence mantıklı şu an diye düşünüp sürekli bu çalışma üzerinden gitmeyin. ayın yarısı böyle geçtiyse diğer yarısı ağırlığı, sayıyı, hareketin açısını, çalışma şeklini değiştirerek geçmeli. ayrıca uzun süredir yapmış biri olarak 5 tekrara 5 set bence az kalıyor. toplamda 35-40 tekrarı bulmalı. yani 7-8 set. deadlift hiç yapmadım. benim idolüm cebeci :) herkese bol şanss !! :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Dogukan_3002

işte aslında demek istediğim buydu. 5 tam ortası yani kuvvet diye ortak bi değer olarak bulunmuş bence mantıklı şu an diye düşünüp sürekli bu çalışma üzerinden gitmeyin. ayın yarısı böyle geçtiyse diğer yarısı ağırlığı, sayıyı, hareketin açısını, çalışma şeklini değiştirerek geçmeli. ayrıca uzun süredir yapmış biri olarak 5 tekrara 5 set bence az kalıyor. toplamda 35-40 tekrarı bulmalı. yani 7-8 set. deadlift hiç yapmadım. benim idolüm cebeci :) herkese bol şanss !! :)

Alıntıları Göster
    deadlift çok keyif alıyorum yaptıktan kiloların kolay artması motivasyonumu arttırıyo ve zaten alt vücut normal vücuda göre güçlü diye hissediyorum. maksat keyif almak zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: senseisai

kardeşim nisandan sonra ölçülerini hiç yazmamışsın
    kolum 37 olmuştu sanırsam,diğer bölgelerimin ölçüsünü almadım.
  • quote:

Alıntıları Göster
    bi kaç hafta daha oldu beslenme iyi yapıyorum. antreman bi bayrmda yapamadım bugün ağırlıklar

benchpress: 60kg
    squat : (rack yok incline benchpress in barından sırtıma yüklüyorum o şekilde yapmaya çalışıyorum) 70 kg deniycem bugün
    deadlift: 95kg sorunsuz çıkardım ancak 100kg geçmeden eldiven tarzı bi şeye ihtiyacım var eller çok zorlayıjı oluyo
    ohp : malesef rack olmaması çok etkiliyo farklı egzersizlerle ilerlemek zorunda kaldım. smithte oturarak falan yaptım ama 35kg diyebilirim şu an için ohp
    b over row sırt hareketleri hoşuma gidiyo tlf şarzda tam olarak hatırlayamıyorum ağırlığı ama 80 kg civarı olması lazım

program çok eğlenceli eğer haliniz kalıyosa başlarda (hafif olduğu için ağırlıklar kalıyor) yardımcı egzersizlerle full body programa çevirebiliyosunuz 1er yardımcı program ekleyerek.

kesinlikle formlarını düzgün yaptığınıza emin olarak bu programı yapmaya başlayın. ağırlık arttırımı görünce mutlu oluyo insan.

• 5x5'e tekrar döndüm bende. Formlarım kötüydü, kilo düşük şuan ama olsun yedire yedire devam edelim.

Cidden öyle pump yakalamaya falan benzemiyor bu compound hareketler, harbi adam antrenmanı. Bu zamana kadar bro gibi çalışıp bi yere gelemeyince compound full body gayet güzel geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Venture

5x5'e tekrar döndüm bende. Formlarım kötüydü, kilo düşük şuan ama olsun yedire yedire devam edelim.

Cidden öyle pump yakalamaya falan benzemiyor bu compound hareketler, harbi adam antrenmanı. Bu zamana kadar bro gibi çalışıp bi yere gelemeyince compound full body gayet güzel geldi.
    ağırlıklar arttıkça bitkinlik artıyo ya dün akşamdan beri her tarafımda ağrı var. gerçekten harbi program yani
  • quote:

ağırlıklar arttıkça bitkinlik artıyo ya dün akşamdan beri her tarafımda ağrı var. gerçekten harbi program yani

Alıntıları Göster
    Bi 4-5 ay off günlerde de kardiyoyla beraber uygulamayı düşünüyorum. Aslında kondisyonun az olmasından oluyor biraz da, çok zorlarsa ağırsağlam 3x5'e geçerim yada bi upper lower split olabilir. Bu saatten sonra bro idmanları ile işim olmaz.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.