Şimdi Ara

5x5 Antreman ve Beslenme Günlüğüm (VE SONUNDA TAMAMLANDI )(12 HAFTALIK SÜREÇ) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
12
Favori
32.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Katiliyorum. Chin up ayrica daha genis range of motion sagliyor. Ve sirtin ust tarafini degil de gogusun altina gelen kisma yukleniyor, yani kanadin alt tarafini, o taraf sirti genis gosteriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CüktenAdaM

Programin orjinali o şekilde hocam zaten.

A squat bench b.Row dips

B squat ohp deadlift chin up veya pull up

A B A

B A B

Şeklinde ilerliyor teledona indir stronglift 5x5 zaten biraz ingilizcen varsa adam herseyi açiklamiş kafanda hic siru isareti kalmaz.

Dip not; bu arkaain kullansigi programi modifiye etcez diye b.k etmişler. B.row ve dips i haftada 1gune dusurmusler. Zaten kollarda izole hareket yok iyice sallamislar sen verdigim şekilde uygula kardesim programida indir telefona , dips ile chin ul u 3x8 veya total 24 tekrar cikarabiliyorsan. Direk agirlikla çalişmaya başlarsin

çok fark yaratacağını sanmıyorum
    ayrıca bench press sonrası dips çok ağır değil mi
    benim programda ohpden sonra olmasına rağmen ben yapmakta güçlük çekiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Torneol

quote:

Orijinalden alıntı: CüktenAdaM

Programin orjinali o şekilde hocam zaten.

A squat bench b.Row dips

B squat ohp deadlift chin up veya pull up

A B A

B A B

Şeklinde ilerliyor teledona indir stronglift 5x5 zaten biraz ingilizcen varsa adam herseyi açiklamiş kafanda hic siru isareti kalmaz.

Dip not; bu arkaain kullansigi programi modifiye etcez diye b.k etmişler. B.row ve dips i haftada 1gune dusurmusler. Zaten kollarda izole hareket yok iyice sallamislar sen verdigim şekilde uygula kardesim programida indir telefona , dips ile chin ul u 3x8 veya total 24 tekrar cikarabiliyorsan. Direk agirlikla çalişmaya başlarsin

çok fark yaratacağını sanmıyorum
    ayrıca bench press sonrası dips çok ağır değil mi
    benim programda ohpden sonra olmasına rağmen ben yapmakta güçlük çekiyorum

ohp ve dips ikiside itiş hareketi ve düşey eksende ikiside art arda 2 aynı tip hareket zorluyor olabilir.

Ben sıralamayı hiç bozmuyorum:
    A: squat(itiş ama alt vücut)-BenchP(itiş üst vücut)-Row(çekiş üst vücut)-dips(itiş üst vücut)
    B: Squat(itiş alt vücut)-ohp(itiş üst vücut)-Deadlift(çekiş altvücut)-barfiks(çekiş(üst vücut)

sizin dediğiniz gibi olursa direk bench'ten sonra 2 üst vücut itişi art arda geliyor, direk ohp'den sonrada 2 üst vücut itişi art arda geliyor.
    Hem aynı kas grupları aktivitesinden hemde eklemler açısından zor gelme sebebi sıralama olabilir.

BU şekilde düşünüyorum ben mantıklı geliyor yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctauren -- 10 Ocak 2017; 14:54:20 >

• Hocam dips horizantal press diye geciyor yani yatay press.. Bench press le aynı sınıftan zaten dipste omuz cok az çalışır çoğunlukla göğüs çalışır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B8937EC2 -- 11 Ocak 2017; 1:1:8 >
  • Bir onceki ve bugun ki antrenmanda benimde ayni sekilde kasiklarimin artik yavas yavas yetersizlesmeye basladigini hissettim. Quad lar degil kasik yani hip flexor ya da adductor emin degilim hangisi oldugundan.

Form konusunda bayagi dikkatliyim yanlis olma ihtimalide var tabi ama salonda soracagim kimse yok. Video ya cekmeyi dusunuyorum.

Dipse agirlik takiyorum 2antrenmandir salonun kemerini kullanarak, kendime kemer alabilirim. Sizin tavsiyeniz varmi? Agirlikta takabilmek isterim oyle bir opsiyon anladigim kadari ile yok ama zincir goturecegime kemere asabilirim diye dusunuyorum.

Not: ayrica kreatin sanirim fayda ediyor 82.5tan 85e geciste zorlaniyordum 2 haftadir. Bugun dinlenme ve beslenme ve ruh hali cok kotu oldugu halde agirlik artirdim. Normal sartlarda imkansizdi. Yine zorladi tabi orasi ayri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctauren -- 12 Ocak 2017; 18:45:46 >
  • Eklemler kaslara gore daha yavas gelisiyor. Belli zamanlarda eklem agrisini cekmeyem kimse gormedim. Kollajen ve glukozamin/kondroitin/msm alinabilir. Ya da kellepaca . Arada bir. Kesinlikle cok iyi geliyor.
  • Tamam bu gazı aldım, 7/24 işkembe kellepaça yerim ben :)
    teşekkürler
  • ohpyi momentum kullanarak yapmaya başladım, gücüm tükeniyor çünkü son setler
    hafif dizleri kırıp yukarı doğru patlıyorum bu ne kadar doğru ne kadar yanlış
    devam mı etmeliyim yoksa ağırlığı düşürüp momentum kullanmayarak yapmaya çalışayım
  • Torneol kullanıcısına yanıt
    Momentumdan uzak dur. Omuzlardan yuku baska yere aktariyorsun. Dengede durmak zor ayrica. Incinme riski de var. Better safe than sorry. Beslenmen nasil? Gunluk ne yiyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alx

Momentumdan uzak dur. Omuzlardan yuku baska yere aktariyorsun. Dengede durmak zor ayrica. Incinme riski de var. Better safe than sorry. Beslenmen nasil? Gunluk ne yiyorsun?

tamam o zaman ağırlığı düşüreyim

beslenmeyi biraz daha toparladım

her gün

5 tam yumurta

300 gram tavuk gögsü

1 tabak dolusu baklagil

150 gram kadar yulaf ezmesi

35 gramlık protein tozu

3gram kreatin

3 litre su
    Hepsini bir araya getirdim, 1700 kalori ve 105 gr karb, 73 yag, 155 protein. Oldukca dusuk. Yas boy kilon ne kadar? Kalori ve makrolari ayarlayalim. Hesap +/- yapmakta fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alx

Hepsini bir araya getirdim, 1700 kalori ve 105 gr karb, 73 yag, 155 protein. Oldukca dusuk. Yas boy kilon ne kadar? Kalori ve makrolari ayarlayalim. Hesap +/- yapmakta fayda var.

yok bunlar kesin olarak yediğim şeyler

her gün okul yemekhanesinden de yiyorum 1000 kalori oradan var

100 gram pilav filan da say

kahvaltıda bez peyniri.fındık ezmesi salam ve reçelde yiyorum

gece yatmadan sütlü mısır gevreği

ara öğünlerde de tuzlu fıstık

bazen de abur cubur veya ekmek arası şiş gömüyorum

yani aslında baya baya fazla yiyorum azaltmam lazım
  • Alx kullanıcısına yanıt
    şimdi farkettim de baya yağlı yiyormuşum :D

yaş 22

kilo 85 - 90

boy 183
    Bu sekilde hesap tutmak bir hayli zor tabi.
  • Alx kullanıcısına yanıt
    aynen üniversite öğrencisi olup yurta da kalınca standart bi yemek programı hazırlanmıyor

ama 5x5 bitince definasyon için yağ yakmaya başlıyıcam onunda konusunu açıcam forum da

o zaman sağlam bit beslenme programı şart olucak
  • 7.hafta notları

bench press niyahet 77.5 temiz çıktı

leg press aşırı zorlamaya başladı

deadlift yaparken bar ellerimden kaymaya başladı

ohp yine aşırı zorluyor ( yenilenemiyorum galiba )

barfiksde ağırlık takmayı düşünüyorum

dips ağırlıksız bile aşırı zorluyor kilomdan dolayı ağırlıksız devam edicem yada dar tutuş bench press yaparım

deadlift yaparken kemer takmam hakkında uyarı geldi
    Hocam çektiğiniz zorluklar neler 5x5 suanda ?

ve bütün liftleri yazabilirmisiniz 5x5 maxları ?

squat ? bench ? ohp ? ve deadlift ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: O.M.F.

Hocam çektiğiniz zorluklar neler 5x5 suanda ?

ve bütün liftleri yazabilirmisiniz 5x5 maxları ?

squat ? bench ? ohp ? ve deadlift ?

konuda hepsi yazıyor zaten hafta hafta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • siz neden back squat varken leg press ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: O.M.F.

siz neden back squat varken leg press ?

başlarda back squat yaparken ağırlık arttıkca kasığımda ağrı oluşmaya başladı ben de squatı bırakmak zorunda kaldım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.