Şimdi Ara

5x5 Antreman ve Beslenme Günlüğüm (VE SONUNDA TAMAMLANDI )(12 HAFTALIK SÜREÇ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
12
Favori
32.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hangi hacimi hedef aldigimiza bagli. Sonucta 2 tane hacim tipi var. Myofibrillar ve Sarcoplasmic.

Myofibrillar hacim kas icindeki fiber sayisinin artmasi ile gelir, o da tamamen kaldirilan agirlik ve o agirligim surekli artmasi ile alakali. Bu program ona cok uygun. En saglam ve kalici kas dusuk 3-8 tekrar araliginda yapilir. En yuksek testosteron salgilanmasi da 1 tekrar maks'a yakin agirlikla calisinca meydana geliyor. Kisa ve cok intensif antremanlarda.

Sarcoplasmic hacim ise kas icindeki sivinin artmasi ile meydana gelir. 12-15 tekrar araligi dayanakliligi arttirir ve pek fiber sayisini arttirmiyor. Testosterona da fazla etkisi yok. Cok hizli meydana gelir ve o kadar da cabuk gider. 2 hafta ara verince hacim falan kalmiyor.

Sonuc olarak bu program kuvvet arttirmaya yonelik tasarlanmis ama kuvvet ile birlikte myofibrillar hacim de gelir. Yavas ama emin bir sekilde. Onun disinda unutmamak gerekiyor, kas isi hormon isidir. Bu program baz hareketler ustunde kurulu oldugu ve yuksek agirlikla calisildigi icin testosteron seviyesini arttirir. Daha fazla testosteron - daha fazla kas demektir.

Bu program ile ayrica kaslar oyle pompalanmis bir his yasamazsiniz, dogru. Bir az garip gelebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ihtiyarjedi

quote:

Orijinalden alıntı: O.M.F.

tamam hocam kuvvet hacimden gelir işte yogunluktan değil :) zamanla yoğunluk artar kuvvette artar simple :)

İyide zaten spordaki parametrelerin hepsi birbirine bağlıdır.
    Tek tekrar bile hacim artırır denebilir dolaylı yoldan herşey birbiri ile alakalı sonuçta.

5x5 güç artırmada etkili bir programdır. Gelipte bu programa hacime yönelik program derseniz abes olur.

AlphaDestiny kanalına göz atın o zaman dostum
  • Bu program Bodybuilding.com'da ciddi kas getirecek en iyi 5 bodybuilding programlar arasinda. Hatta 1. Sirada anlatiliyor.

http://www.bodybuilding.com/fun/5-best-bodybuilding-programs.htm
  • Alx kullanıcısına yanıt
    4.haftaya girdim yani deload haftası
    bütün egzersizlerde ağırlığı düşüreyim mi yoksa sadece bazı hareketlerde ağırlık düşürmem yeterli olur mu

bide squat yaparken sağ kasığımda ağrı oluyor
    hareketi yaparken dengesiz bi şekilde yukarı kalkıyorum 2 bacak arasında güç dengesizliği var sanırım
    düzeltmem için ne yapmam lazım

• Torneol kullanıcısına yanıt
    Deload sadece 2-3 antremanda 5x5 yapilamiyorsa o hareket icin %10 agirlik dusurulur. Deload haftasi orijinal programda yok diye hatiriyorum.

Kasik agrisi bende de oluyor bazen. Stiff leg deadlift veya leg pressten sonra. Iyice isitilmasi gerekiyor baslamadan once. Yuruyus, bacak cevirmeleri, cekmeler falan. Ne sekilde isiniyorsun?

Agri ve dengesizlik varsa egoyu birakip agirligi dusurup teknigi calismak gerekiyor. Agirliklar artiyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alx -- 18 Aralık 2016; 20:58:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alx

Deload sadece 2-3 antremanda 5x5 yapilamiyorsa o hareket icin %10 agirlik dusurulur. Deload haftasi orijinal programda yok diye hatiriyorum.

Kasik agrisi bende de oluyor bazen. Stiff leg deadlift veya leg pressten sonra. Iyice isitilmasi gerekiyor baslamadan once. Yuruyus, bacak cevirmeleri, cekmeler falan. Ne sekilde isiniyorsun?

Agri ve dengesizlik varsa egoyu birakip agirligi dusurup teknigi calismak gerekiyor. Agirliklar artiyor mu?

ısınma olarak vucut ağırlığı ile squat yapıyorum ardından boş barla yapıyorum
    ağırlığım artıyorda artık sınıra geldi gibi hatta formumum bozulduğunu hissediyorum ağırlığı belle filan kaldırıyorum ama ağırlık artıyor bi sorun yok
    squat formum şuan en büyük sorun gibi
    2. olarak
    bent over row yerine pendlay row yapayım dedim formu bozduk
    cable row yapmak geçiyor aklımdan

deloadda da 2 kere 5set 5 tekrar çıkmıyorsa ağırlığı o egzersiz için haftada kaç kere yapıyorsam o kadar azaltmayı planlıyorum
    misal bench 2 kere (5kg) squat 3 kere(7.5kg)

ammavelakin dediğim gibi form bpzuk olmasına rağmen squatda hiç fail olmayacam gibi

• Squatta bende de oluyordu ilk yaparken. muhtemelen büyük form doğru.
    Tam formun kurulumunda kasıklarını biraz daha gösterecekmiş gibi açmaya özen gösterebilirsin. Minik açı farkı ile kasıklarımı hissederken bacağa bindirdim yükü.
    Squatta uzman değilim bende yeni sayılırım önceden leg press yapardım ama birkaç haftada oturuyor form.

Dışarıdan herkes tamam diyor fakat herkesin farkedilmeyecek derecede açı farkları oluyor illaki, gerekli kas gruplarını hissedebildiğin pozisyonu bir kere yakalayınca hep o kurulum ile devam ediyorum ben.
    (minik ayakucu açısı, kasık genişliği önemli)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Torneol

quote:

Orijinalden alıntı: Alx

ısınma olarak vucut ağırlığı ile squat yapıyorum ardından boş barla yapıyorum
    ağırlığım artıyorda artık sınıra geldi gibi hatta formumum bozulduğunu hissediyorum ağırlığı belle filan kaldırıyorum ama ağırlık artıyor bi sorun yok
    squat formum şuan en büyük sorun gibi
    2. olarak
    bent over row yerine pendlay row yapayım dedim formu bozduk
    cable row yapmak geçiyor aklımdan

deloadda da 2 kere 5set 5 tekrar çıkmıyorsa ağırlığı o egzersiz için haftada kaç kere yapıyorsam o kadar azaltmayı planlıyorum
    misal bench 2 kere (5kg) squat 3 kere(7.5kg)

ammavelakin dediğim gibi form bpzuk olmasına rağmen squatda hiç fail olmayacam gibi

Benim isinmam su sekilde:
    Kürek - 2-3 dakika, orta zorlukta. Yavas.
    Yürüyüs - 5 dk, 5,5 km/s
    Yuruyus sirasinda esnetmeler
    3-4kg Dumbell ile 8-10 hareket, egilme(deadlift), squat, biceps, tri, rows, ohp vs. 8-10 tekrar, dinlenmeden.
    1-2 dakika barfikste asilma, asilirken vucudu kasmamaya calisiyorum, omurga soyle bir esnemeye basliyor iyice.
    Squat ve deadliftten once ekstra olarak ana eklemi ceviriyorum.
    10-15dk suruyor.

Asil antreman isinmasi:
    5/3/1 kurali
    Hareketten once bos bar yerine calisacagim agirligin %50-60 olarak seciyorum, nispeten hafif hissediliyor, 5 tekrar. Yavas ve kasi hissederek yapiyorum.
    1,5dk dinlenme
    %70 - 3 tekrar
    1,5dk dinlenme
    %80 - 1 tekrar
    Tam isinamadigimi hissediyorsam %80 ile 1 tekrar daha yaparim.
    2-3dk sonra - maksimum efor.

Squat zaten bele saglam yuklenir. Ondan dolayi leg pressten daha zordur. Cok daha fazla kas grubu isin icinde oluyor. Daha fazla kas grubu - daha fazla testosteron . Ama zamanla bel saglamlasiyor. Benim icin squat inanilmaz zor geliordu, cunku zamaninda cok kosuyordum, binlerce km bisiklete biniordum. Beslenme ya lis oldugu icij bacaklarim cok incelmisti. Ama yapa yapa oluyor iste.

Form icin birinin kameraya cekmesini rica et. Yanlis forma alismamak lazim.

Ben sahsen bent over yapmiyorum, agir gunlerde gogus destekli yapiyorum, nispeten hafif gunlerde cable row. Arada T-bar ile cekerim. Bent over deadlift performansimi etkiliyor. Form bozuluyorsa bence T-bar dene, ya da gerekirse cable veya baska bir sey. Ama arada yine de bent over yapmaya calis.

Deload icin agirligi toplamdan (bar dahli) %10 dusurmen lazim. Daha dusuk agirlik kaslarin daha cabuk iyilesmesini saglayacak. Bir sonraki antremanda yapamadigi agirlikla girmen lazim. Daha az indiriyorsan iyilesmeyi yavaslatacaksin. Telrar ayni agirlikla yapamama ihtimalin var.

Squat evet, devamli artiyor genelde?

Kas ve kilo alimi nasil gidiyor? Fark var mi? Kalori dengesi nasil sende? + mi - mi?

squat artırmak istesem artırırım ama formum hatalı gibi geliyor, dizlerin belim stabil değil oynuyor
    sağ kasığımda ufak bi ağrı.hissediyorum
    sağ ve sol bacakdan aynı gücü alamıyor olabilirim sanki tüm ağırlık sağ bacağıma yükleniyor gibi

uzun zamandır tartılmıyorum ama bicepsim gelişme hissettim ilk defa yada bana öyle geliyor

kalori sayımıda yapmıyorum ama tahminen + dır
    önüme ne gelirse yiyorum

ek olarak bench press istediğim ağırlıklara daha ilk haftadan ulaştım sayılır 77.5la ilk 3 set 5 tekrar çıkınca bi özgüven patlaması yaşadım
    bakalım daha ne kadar daha artıcak

bide her antreman 9-10 rp çalışmak kası zorlamak bitirmek sakatlanmaya yol açar mı diye kaygılarım var

bench press yapmadan öncr omuz ısıtma olarak ne yapıyorsun omzu sakatlamadan korkuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torneol -- 22 Aralık 2016; 2:19:51 >
    Squat icin agirligi dusur iyice ve tekrar yavas yavas agirlik arttirmaya bak. Deadlift de ayni sekilde. Eger agri devam ediyorsa 1-2 hafta ara ver. Eklem ve bag iyilesmesi icin eczaneden Glukozamin/kondroitin/msm al. Kikirdak ve baglar icin ana insaat malzemesi.

Kaslar baglardan daha hizli gelisir. Agirligi bir fazla hizli arttirmis olabilirsin.

Evde iken her gun agri yapan eklemin etrafindaki kaslari cek. Aslinda komple tum kaslari cekmek lazim. Cekince eklem rahatlar ve daha hizli iyileserek yeni kuvvete adapte olur.

Iyilesmenin hizlanmasi icin Cabral ve Arveles kullanabilirsin. Cabral - kas gevsetici, Arveles - antienflamatuar. Salona gitmedigin 3-4 gun boyunca sabah aksam al.

Kalori saysam daha iyi sonuc alirsin. Tahmin ettigibden daha fazla yemek yemek gerekiyor.

Bench ve ohp en yavas artan hareketler. Agirliklar zaten her gun/antreman artmaz. Vucut testosteron seviyesini surekli yuksek tutamiyor. Arada gelisme durur, sonra tekrar devam eder. Kreatin 1-2 ay kullanabilirsin. Kuvveti arttirir. Gunde 5gr. Yemekle beraber ya da spor oncesi kucuk sekerle birlikte (insulinin hizlica kreatini kaslara dagitmasi icin).

9-10 rp derken ne demek istedigni anlayamadim.

Omuz icin rotator cuff warn up diye arat. Bir suru hareket cikar. Bench sirasinda omuzlari arkada birlesitirp benchte sabitlemek gerekiyor. Kollar ve omuzla bosta olmaycak. Yuk omuz eklemine yuklenip benchte dagilacak.

9-10 rp derken
    sürekli maximum eforda çalışmak
    1 tekrar bile çıkmayana kadar çalışmak gibi
    sürekli böyle çalışmak sakatlık riski yaratır mı ?

• BAhsetiğin şey rp değil rpe , habern olsun
  • Nehoo kullanıcısına yanıt
    biliyorum, ilk sayfada rpe grafiğini paylaştım zaten
    alışkanlıkdan dolayı öyle yazıyorum malesef

• Bu programı kullanmak isteyen bir kişinin squat yerine alternatif olarak kullanabileceği bir hareket var mıdır?(Örneğin leg press veya lunges gibi)
  • programın en spesifik yanı her antremana squatla başlaman
    bu yüzden squat baya önem teşkil ediyor
    ama illa bi alternatif arıyorsan leg pressdir
    bu arada ben de squat yaparken baya zorlanıyorum ama yapıcak bi şey yok

Ok. Salona gidip hafif agirliklarla kasi pompalayip cikmak cok eglenceli ve kolay. Ama asil ilerlemeyi bir tekrar maks'a yakin, 1RM'in %85-95 olan agirliklar ile calisilarak kaydedilir. Agir cilisinca hormonal cevap farklidir. Yapilan kas saglamdir.

Sakatlanmamak icin baslangic agirligi ona gore secmek lazim. Zaten 2 defa yapamayinca agirlik %10 dusuruluyor ve nispeten hafif geliyor. Yine ayni agirlikla tekrar yapilamayinca agirlik %10 dusuruluyor ve 2,5 kilo arttirimlari ile devam ediliyor.

Tum asagi yukari iyi saylan programlarda progressive overload var. Zamanla ya daha yuksek agirlik, ya da ayni agirlikla daha fazla tekrar. Bu ilerleme cok yavas aslinda. Her hafta 2,5kg eklemek hic kolay degil.

Son olarak vucudu dinlemek lazim. Dinlenmen gerektigini hissediyorsan, 3-4 gun dinlen. Inan bana, cok daha guclu geri geleceksin. Sahsen deload yerine guzel uyku, dizi izleme, bol yemek, cinsel icerikli hareketler ve genel hayat yasamayi tercih ediyorum. Yuksek agirlik kaldirmak zihin icin yorucudur, zihni bosaltmak laizm. Tavsiye ediyorum .

• 4.hafta notları

squat yerine leg press, bent over row yerine t bar row girmeyi düşünüyorum,bench press de ağırlık düşürücem
  • quote:

4.hafta notları

squat yerine leg press, bent over row yerine t bar row girmeyi düşünüyorum,bench press de ağırlık düşürücem

Neden böyle bir karar verdiniz? formdan emin olamadığınızdan sanırım?
    şu an bende formları yeni yeni oturtuyorum. Eskiden kafam rahattı, şimdi ağırlık artmayınca yada farklı bölgeler zorlanınca herşeyi yanlış yaptığımı farkettim.

Squat'da sanırım problemimi çözüm, Bench press'te problemi çözüm, barbell rowu yapamıyorum ağırlık indirdim tekrar doğru formda çıkacağım 75'e yine olmazsa 2.turda pendlay'a çevirebilirim.

Deadlift,squat ve bench press formlarımı düzelttim. Ohp'den emin değilim barbel row bozuktu pendlay yapacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ihtiyarjedi

quote:

4.hafta notları

Neden böyle bir karar verdiniz? formdan emin olamadığınızdan sanırım?
    şu an bende formları yeni yeni oturtuyorum. Eskiden kafam rahattı, şimdi ağırlık artmayınca yada farklı bölgeler zorlanınca herşeyi yanlış yaptığımı farkettim.

Squat'da sanırım problemimi çözüm, Bench press'te problemi çözüm, barbell rowu yapamıyorum ağırlık indirdim tekrar doğru formda çıkacağım 75'e yine olmazsa 2.turda pendlay'a çevirebilirim.

Deadlift,squat ve bench press formlarımı düzelttim. Ohp'den emin değilim barbel row bozuktu pendlay yapacağım.

evet formumum hatalı olduğunu düşünüyordum
    sağ kasıkla ağrı oluyordu
    dizlerim titriyordu, belden güç alıyordum, sağ sol bacağımda güç farkıda vardı vs vs

barbell rowda da sırtımı hiç hissedemiyorum buda moralimi bozuyordu, pendlay row denedim o da olmadı

bench press, ohp, deadlift iyi gidiyor
    barfiks,dips baya zorluyor ağırlık takınca hele barfiks
    barbell row squat ise dediğim gibi leş
    bugün leg press yaptım acayip hissettim kası ve baya zorladı

• 5. hafta notları

sadece 1 gün gidebildim yılbaşı sebebiyle kapalıydı salon

güç kaybetmiş gibi.hissediyorum 1 hafta ara verdiiğim için psiklojik olabilir

leg press çok iyi gidiyor

hardline protein tozu almayı düşünüyorum kullanan varsa yorum bırakabilir

artık ohpden sonra dipse gücüm kalmıyor

barfiks ve dipsi ağırlıksız yapmayı planlıyorum
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.