Şimdi Ara

5x5 Antreman ve Beslenme Günlüğüm (VE SONUNDA TAMAMLANDI )(12 HAFTALIK SÜREÇ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
12
Favori
32.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ilerlemede hata var.
    Olasi nedenler:
    1. Baslangic agirlik yanlis secilmis. Zorlanarak degil de kolayca 5x5 yapilabilecek agirlik secilmeli. En iyi secenek: maksimum 5 tekrar yapilabilecek agirligin %50si ile baslanmalidir. Bence burada hata yapmissindir.
    2. Bu programda failure tolere edilmiyor. Yapilamadigi halde basmak veya son tekrarlari zorlamak yasak. Haftada 2-3 farkli basma/cekme hareketi yapabilmek icin failure'den uzak durmak gerekiyor cunku zorlanmis kas cok daha yavas iyilesir.
    3. Agirlik genellikle 2 antreman ust uste 5x5 yapildiginda arttirilir. 2-3 tekrar eksik ise ayni agirlik tekrar deneniyor. Daha fazla ise agirlik dusuruluyor.
    4. Kisa dinlenme sureleri. Ana amac - kuvvet ve myofibrillar hyperthrophy oldugu icin dinlenme sureleri ona gore ayarlaniyor.
    - Onceki sette 5 tekrar kolay oldu ise 1,5dk
    - Onceki sette 5 tekrar yapabilmek icin zorlanildiysa - 2,3-3dk
    - Onceki sette 5 tekrar cikmadiysa - 5 dakika.
    5. Beslenme.
    - Olumsuz enerji balansinda (yag yakarken) iyilesme daha yavastir. Ilerleme o kadar hizli olmuyor. Ona gore ilerlemek gerekiyor.
    - Her gun yeterli protein tuketimi gerekiyor. Yagsiz vucut kutle kg x 2,5 gram. Ornegin 80kg bir arkadasin %15 yag orani varsa, 80x0,85x2,5=170gr protein gunluk almasi gereklidir.
    - Hormonlarin duzgun calismasi icin her 1kg vucut agirligi icin 0,9-1gr yag tuketmek gerekiyor. 80 kg ise - 70-80gr.
    - Kalan kismi amaca gore karbohidrattan gelmelidir.
    6. Orijinal programi bir az degistirmissin, belki birbirini etikeyen hareketler vardir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben 100 kg deadlift yapiyorum diyelim 5 tekrar, programa 50 kg ile mi baslayayim ? Birde bu program eger degismis ise orjinal hali nasildir ? Hicbir hareketi yapma konusunda bir sorunum cekincem yok en dogrusunu yapmak istiyorum ayriyetten programda kardiyo ekleniyor mu yoksa sadece agirlik mi ? Son olarak programin tam olarak amaci nedir ? Guc, dayaniklilik, hacim olarak odaklarsak. Tesekkurler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALPHA LION KING -- 11 Aralık 2016; 22:39:58 >
  • Hocam bir de son sorum eger maksimum yapicagimiz kilolarin yarisindan baslicaksak belirttiginiz gibi bu 3 4 hafta boyunca yorulmadan zorlanmadan idman atmamiza sebep olmaz mi

• ALPHA LION KING A kullanıcısına yanıt
    Orijinal program ve tum bilgileri bu linkte. Mehdi her seyi cok iyi anlatiyor. Ingilizcen yoksa translate falan kullanirsin.
    StrongLifts
    Strength Training, Lifting Weights, and 5×5 Workouts | StrongLifts
    https://stronglifts.com

Deadlift maks 100x5 ise 60'tan falan baslamak lazim. Tam olimpik bar ve 2x20kg oluyor.
    Bu sekilde baslarsan kolay gelecek. Her antremanda agirlik arttiracaksin. Hafif basladigin icin tavana kadar cikman ve takilmalara kadar gitmen daha uzun sure alir. Hafif baslarsan da kaslar gelisecek, merak etme.

Bu program iyi hacim verir. Kaslarin buyumesi icin agirligin surekli artmasi gerekiyor. Kas kuvvetin yan urunudur.Bu programdan 6-8 ay sonra splitlere gecince (eger gecersen) aslinda ne kadar guclendigini anlarsin. Yapacagin kaslar uzun vadeli olacaktir, cunku kas icindeki sividan ziyade kas fiberleri artacak.

Beslenmen ne durumda? Ozelden yardimci olabilirim.

• Alx kullanıcısına yanıt
    evet ağır başlamışım bazı egzersizlerde
    ama şöyle bi şey var 2.5 kg takmadan yapabildiğim hareketi 2.5 kg taktıkdan sonra baya zorlanmam garibime gitti

bench pressde ağırlığı düşürüp en baştan mı başlamalıyım yoksa programın işleyeşşne göre bi sonra ki egzersiz yine aynı kiloyla girip kaldıramassam ağırlığın 100de 10unu azaltayım mı

ek olarak her egzersizde zorlanıyorum zorlanmama gibi bi durum olmuyor
    hele bench press dips filan baya zorluyor
    dinlenme süresi olarakda ne zaman kendimi hazır hissedersem başlıyorum
    o da 3-5 dk arası değişiyor

beslenme de kötü yurtda kaldığım için ne bulursam yiyorum valla :)
    kalori.ihtiyacını karşılamak için abur cubur yediğim bile oluyor

böyle giderse programı bırakadabilirim 2.haftadan en önem verdiğim hareketde 5 tekrar yapamayınca baya moralim bozuldu açıkcası

• Torneol kullanıcısına yanıt
    Bence tum agirliklari gozden gecir ve 1 sans daha ver. Bu program iyi sonuc veriyor ama kolay degil. Agirlik arttirmak zaten kolay degil, vucut ona direnc gosteriyor. Ama agirlik arttirabiliyorsan, kas yapiyorsun demektir.

Beslenmeyi bir sekilde halletmen gerekiyor. Yurtta kaliyorsan bunlar senin protein ve kalori ihtyclarini karsilar:
    1. Haslanmis yumurta. 4 tum ve 5-6 tane beyazi. Kantin vardir diye tahmin ediyorum. 40-45gr protein
    2. Tam yagli sut. Gunde 1-2 litre. 30-60gr protein
    3. Yulaf ezmesi. Gunde 150-200gr. 18-25gr protein
    4. Lor peynir - gunde 100-200gr. 15-30gr protein.

Tolam: 45+60+25+30 = 160gr.
    Kalanini normal yemeklerden saglarsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alx

Bence tum agirliklari gozden gecir ve 1 sans daha ver. Bu program iyi sonuc veriyor ama kolay degil. Agirlik arttirmak zaten kolay degil, vucut ona direnc gosteriyor. Ama agirlik arttirabiliyorsan, kas yapiyorsun demektir.

Beslenmeyi bir sekilde halletmen gerekiyor. Yurtta kaliyorsan bunlar senin protein ve kalori ihtyclarini karsilar:
    1. Haslanmis yumurta. 4 tum ve 5-6 tane beyazi. Kantin vardir diye tahmin ediyorum. 40-45gr protein
    2. Tam yagli sut. Gunde 1-2 litre. 30-60gr protein
    3. Yulaf ezmesi. Gunde 150-200gr. 18-25gr protein
    4. Lor peynir - gunde 100-200gr. 15-30gr protein.

Tolam: 45+60+25+30 = 160gr.
    Kalanini normal yemeklerden saglarsin.

Hocam peki 3 haftada bir 2 haftada bir arttırsak dahamı yavaş gelişiriz? (Bu program değil tümvücut yapıyorum.) 5x5 ten çok verim alırsın diyorsan başlıyımda salonda 1.25 lik plaka yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VONMOGER -- 12 Aralık 2016; 16:05:35 >

• VONMOGER kullanıcısına yanıt
    5x5 büyümeden çok kuvvetlenmek için yapılır. tabi bu kuvvetlenme ilerde hacim programı yaptığında ağır kilolarda işine yarayacak.

Önce ne yapacağına karar vermen lazım
  • Her hafta agirlik arttiramazsin zaten. Bazi haftalarda sadece tekrar artacak, mesela 5-5-5-4-3, sonraki hafta 5-5-5-4-4 gibi. Amac sadece agirlik arttirmak degil, ayni agrilikla daha fazla tekrar yapmak. Kas gelistikce tkerar artacak. Her hafta kg arttirmak bayagi zor, sadece en baslarda kolay olur. Sinira ulastikca zorlasiyor.

Salonda 1,25 yoksa sikinti. 5kg artis cok fazla.

Baska program da olsa ayni sekilde ilerleme yapilir. Mesela Bench Press 3x6-8 hedef var 8-7-6 yapabildin, bir sonraki antremanda ayni agirlikla 8-8-8 yapmaya calisacaksin, mantik ayni. 8-8-8 yapinca +2,5kg arttiracaksin.

• Kuvvet ile birlikte kas gelir. Kaslar kuvvetin yan urunudur. 120kg bench yapan adamin gogusunun kucuk olma ihtimali yok. Sadece klasik hacim programlarina gore daha yavas goruntu verir cunku hacim cogunlukla kas icindeki siviyi arttirirken kuvvet ise fiber sayisini arttiriyor. Bir az farkli prosesler. Ama uzun vadede kuvvet daha iyi sonuc verir.

Ve katiliyorum, bu programlardan sonra hacim programina gecince genellikle oha, ne gucluymusum diyor insan.

• quote:

Orijinalden alıntı: JazHoyt

5x5 büyümeden çok kuvvetlenmek için yapılır. tabi bu kuvvetlenme ilerde hacim programı yaptığında ağır kilolarda işine yarayacak.

Dediğin biraz yanlış oldu sanki stronglift gibi programların vaatleri arasında güç kazanmanın yanında kas yapmakta var belki haklısındır bilemiyorum benim hocamda önermedi 5x5 i.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alx

Her hafta agirlik arttiramazsin zaten. Bazi haftalarda sadece tekrar artacak, mesela 5-5-5-4-3, sonraki hafta 5-5-5-4-4 gibi. Amac sadece agirlik arttirmak degil, ayni agrilikla daha fazla tekrar yapmak. Kas gelistikce tkerar artacak. Her hafta kg arttirmak bayagi zor, sadece en baslarda kolay olur. Sinira ulastikca zorlasiyor.

Salonda 1,25 yoksa sikinti. 5kg artis cok fazla.

Baska program da olsa ayni sekilde ilerleme yapilir. Mesela Bench Press 3x6-8 hedef var 8-7-6 yapabildin, bir sonraki antremanda ayni agirlikla 8-8-8 yapmaya calisacaksin, mantik ayni. 8-8-8 yapinca +2,5kg arttiracaksin.

Yok hocam tekrar arttırıyorum zaten progressive overload a dikkat ediyorum ama kimisi her antrenman artış oluyor diyince..

• Maalesef 2.5 luk plaka var en düşük ve artış bakımından gerçekten zor oluyor bacakta her çalışmamda 2.5 kg ekliyorum şuan hiç ekleyemediğim olmadı, 1.25 lik plaka olsa şuan hepsinde ekleyebilecektim benim için çok daha iyi olurdu. Önerebileceğin fullbody antrenman varsa özelden yazabilirsin belirli sürelerde değiştiriyorum.
  • VONMOGER kullanıcısına yanıt
    Ben önermiyorum demedim amaca bağlı her sistemi deneyeceksin.Herkesin doğrusu farklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JazHoyt -- 12 Aralık 2016; 17:31:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VONMOGER

Maalesef 2.5 luk plaka var en düşük ve artış bakımından gerçekten zor oluyor bacakta her çalışmamda 2.5 kg ekliyorum şuan hiç ekleyemediğim olmadı, 1.25 lik plaka olsa şuan hepsinde ekleyebilecektim benim için çok daha iyi olurdu. Önerebileceğin fullbody antrenman varsa özelden yazabilirsin belirli sürelerde değiştiriyorum.

Fullbody devam etmek istiyorsan piramit yararlı olabilir güç artırmada
    Mesela 5x5 te küçük ağırlık olmadığı için bir üst ağırlık bayağı zorlar
    Fakat 12-10-8-6 gibi giderken 5kg'luk artışlar (tabiki bench-squat-deadlift gibi yüksek kgda olanlar için) daha tolere edilebilir diye düşünüyorum. Duruma göre Kendin tekrar ve ağırlığı ayarlarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ihtiyarjedi

quote:

Orijinalden alıntı: VONMOGER

Maalesef 2.5 luk plaka var en düşük ve artış bakımından gerçekten zor oluyor bacakta her çalışmamda 2.5 kg ekliyorum şuan hiç ekleyemediğim olmadı, 1.25 lik plaka olsa şuan hepsinde ekleyebilecektim benim için çok daha iyi olurdu. Önerebileceğin fullbody antrenman varsa özelden yazabilirsin belirli sürelerde değiştiriyorum.

Fullbody devam etmek istiyorsan piramit yararlı olabilir güç artırmada
    Mesela 5x5 te küçük ağırlık olmadığı için bir üst ağırlık bayağı zorlar
    Fakat 12-10-8-6 gibi giderken 5kg'luk artışlar (tabiki bench-squat-deadlift gibi yüksek kgda olanlar için) daha tolere edilebilir diye düşünüyorum. Duruma göre Kendin tekrar ve ağırlığı ayarlarsın.

Sağol hocam piramit sistemi çok duydum dropset yapıyordum ben bazı bölgelerde piramiti araştırayım biraz

• quote:

Orijinalden alıntı: JazHoyt

Dostum 5x5 hacim programı zaten

ileri seviyedekinlerin çoğu yoğunluk ant.
  • İlk amaç kuvvettir

bu program zaten uzun süre yapılmaz.

• JazHoyt J kullanıcısına yanıt
    tamam hocam kuvvet hacimden gelir işte yogunluktan değil :) zamanla yoğunluk artar kuvvette artar simple :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: O.M.F.

tamam hocam kuvvet hacimden gelir işte yogunluktan değil :) zamanla yoğunluk artar kuvvette artar simple :)

İyide zaten spordaki parametrelerin hepsi birbirine bağlıdır.
    Tek tekrar bile hacim artırır denebilir dolaylı yoldan herşey birbiri ile alakalı sonuçta.

5x5 güç artırmada etkili bir programdır. Gelipte bu programa hacime yönelik program derseniz abes olur.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.