Şimdi Ara

6.000 - 7.000 TL arası TV tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Günlerdir forumda araştırıyorum, bir çok tavsiyeyi not ettim ancak karar veremiyorum. xf9005'in çok önerildiğini görüyorum ancak bütçemi aşıyor.
    6.000 - 7.000 TL arası 4K, ağırlıklı olarak film izlenecek ve oyun oynanacak, 55 inç üzeri TV önerilerinizi rica ediyorum.
    Hepinize iyi bayramlar.

• Samsung q60r oyun oynanacaksa ama film konusu detaycı değilseniz iş görür tahminimce. Bu fiyat bandında 100hz başka tv yok zaten. Düşürülebilirse outlet q70r da bakılabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap için teşekkür ederim,
    Çok detaycı değilim, sıkıntı çıkarmasın, izlediğimizden oynadığımızdan zevk alalım başka derdim yok.
  • O fiyat bandında biraz daha cıkarsanız.Sadece iki seçeneğiniz var.Q60 ı baştan eleyin panel açıklığı riski var bu Tv'de son alanlara ben dahil ana konusundan inceleyebilirsiniz.Renk sunumuda gerçek 10bit deyil gibi bilginize .

Sony xf9005
    Samsung Q70r T olana bakmayın edge led

Genel anlamda Q70r daha iyi hız,ses,kumanda olarak bariz daha iyi sonyden.

Xf9005 parlaklık olarak Q80r ayarında motion olarakda iyi ve gerçek renkleri sunuyor.Q70 ışık alan evde soluk gelebilir.Q60 ı gündüz ışık alan evimde beyenmemiştim.

Ne yapın edin bu iki panelden birini alın bu fiyat bandında bir daha bu şekilde 10bit Va 100hz TV gelmeyebilir.

Ben tercihimi Xf den yana yapardım .Parlaklık ışık alan evde izlemeye direk etki ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şubat -- 1 Ağustos 2020; 9:8:30 >
  • şubat kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim Şubat hocam, sizin de yazmış olduğunuz konuların hemen hepsini okudum.
    Başta da belirttiğim üzere xf9005'in önerildiğini çok gördüm ama en uygun 8.600 TL civarında görünüyor, Q70r biraz daha pahalı ve benim bütçemin %30 fazlasında kalıyor ikisi de.
    O kadar çıkabilir miyim bakıp zorlayacağım şartları ancak çıkamazsam da alabileceğim en iyi TV ne olabilir diye bilenlerden sormak istedim.
  • 6.000 - 7.000 TL arası TV tavsiyesi
    6.000 - 7.000 TL arası TV tavsiyesi

Soldaki q60
    Sagdaki xf9005

Genelde aksam izliyorum parlakligi yeter dersen 6-6.5k arasi q60 alabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: sa88racada8ra

Cevap için teşekkür ederim Şubat hocam, sizin de yazmış olduğunuz konuların hemen hepsini okudum.
    Başta da belirttiğim üzere xf9005'in önerildiğini çok gördüm ama en uygun 8.600 TL civarında görünüyor, Q70r biraz daha pahalı ve benim bütçemin %30 fazlasında kalıyor ikisi de.
    O kadar çıkabilir miyim bakıp zorlayacağım şartları ancak çıkamazsam da alabileceğim en iyi TV ne olabilir diye bilenlerden sormak istedim.
    Geçen hafta vatan ve teknosaya uğradım son 7750tlye bıraktılar xf9005 i.Ses ve kumandasını beyenmediğim için tereddütde kaldım Q80ryıda 15 taksite verince bayi Q80r aldım.
    Hocam ne yapın edin alın xf9005 .İş görsün derseniz zaten bu paralara cıkmanaza gerek yok 4.5k ya 65" Vestel alın

7-8k aralığında xf 9005 gibi kaliteli panel zor gelir artık.
    Bu TV karasal HD yayında bile kendi uydusuyla muazzam bir parlaklık detay ve gerçek renkleri veriyor.

• Q60r o fiyat aralığında rakipsiz ama biraz daha iyi bir şey olsun diyorsanız şubat arkadaşın da dediği gibi bir üst seviyede Q70r ve xf90 bakmalısınız.. Lakin xf90'a sakın ola 8600 gibi bir para vermeyin, o parayı verene kadar 1000 lira daha verin Q80r alın sorunsuz her şeyi ile tam bir TV sahibi olursunuz..
    Yok ben o kadar çıkamam derseniz 8000'e Vatan'da bazı mağazalarda Q70r satılıyor.. TV güneşin karşısında olmayacaksa alın kullanın..
    8000 de fazla ise 6000 civarı Q60r mecburen tercihiniz olacak.. Bir ara panel açıklığı problemi vardı ama son zamanlarda bu sorun yok, en azından şikayet yok.. Kontrol edip alırsanız bir sorun çıkmaz inşaAllah..
    Hayırlısı olsun..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bugün 2 magazadan xf9005 ve q70 baktım. Samsung 600 TL hediye ceki veriyor. Ikisinin de fiyatı 7800 civarına geliyor. Her iki mağazadaki satışçı arkadaş da q70 daha yeni model daha hızlı diyerek onu övdü. Bir tanesi xf9005 in siyah performansının %10 daha iyi oldugunu soyledi. Cok kararsiz kaldım.
    Bir de baktığım q70ler t modeliydi. Aralarindaki farki bilmiyorum tabi.

• sa88racada8ra S kullanıcısına yanıt
    şu zamanda xf9005’i 7800₺’ya bulduysanız kaçırmayın derim.

• smyrna kullanıcısına yanıt
    q70'in yeni nesil olup hızlı olması, HDMI 2,1 gibi avantajları, karşısında montajının türkiyede yapılıyor olması, malzeme kalitesinin iyi olmadığı durumlarını okuyorum.
    xf9005 için yeni nesil konsollarda HDMI desteği sağlamayacağı yavaş olması karşısında görüntü kalitesinin daha iyi olması, burda olduğu gibi pek çok başlıkta da önerilmesi çok kafamı karıştırıyor.
    Yazı tura atıp seçeceğim artık galiba :)
  • sa88racada8ra S kullanıcısına yanıt
    Hocam konsol için alacaksanız kesinlikle xf9005 tercih etmeyin. XF90 kullanmış biri olarak söylüyorum ha görüntü kalitesi parlaklık falan on numara beş yıldız tv. Fakat oyun için ideal bir tv değil gecikme değerleri çok yüksek. Sırf bu yüzden sattım.

• BVBLİFE kullanıcısına yanıt
    Forumlarda q70r modelinde hdmi 2.1 olmadığını, q70t modelinde olduğunu, q70t modelinin q60'ın bir sonraki yıl versiyonu olup q70r ile q70t'nin aynı model olmadığını okudum. Bana gosterilen de q70t modeliydi.

• HDMI 2.1 için bu kadar yanıp tutuşmanıza gerek yok, HDMI 2.0 ile VRR hariç neredeyse hiçbir şey kaybetmiyorsunuz. 4K ve 120Hz oyunlar bence hayalden öteye geçemez, HDMI 2.0 üzerinden 1440p 120Hz alınabiliyor.

Sırf HDMI 2.1 var diye gidip eşek yükü ile ekstra para ödemeyin. Q70T geçen senenin Q60R'ının yenilenmiş ve HDMI 2.1 eklenmiş hali ve 55 inch modeli 8500 TL'ye satılıyor, 55 inch Q60R ise 5900-6000 TL'ye satılıyordu. Aradaki farka değer mi bence bir düşünün, eğer çok HDMI 2.1 istiyorsanız. 9000 TL'ye LG 55B9 OLED varken bence o kadar çıkmışken Q70T alınmaz.

6000-7000 TL arası bence en makul model Q60R fakat panel açıklığı var, tam sağdan ve soldan bakınca LED görünüyor. Alan kişilerin böyle bir sorunla karşılaşma ihtimalini göz önünde bulundurarak alması gerek. Tekrar televizyon alıyor olsam bütçem bu şekilde olsa yine Q60R alırdım herhalde. XF9005 aldı başını gidiyor 9000 TL'ye yaklaştı, televizyon piyasası çok yükseldi bundan bir ay kadar önce 7400 TL'ye XF9005 almak mümkündü şu an olsa gözünüz kapalı alın derim fakat fiyatlar bir hayli arttı.

• quote:

Orijinalden alıntı: BVBLİFE

Hocam konsol için alacaksanız kesinlikle xf9005 tercih etmeyin. XF90 kullanmış biri olarak söylüyorum ha görüntü kalitesi parlaklık falan on numara beş yıldız tv. Fakat oyun için ideal bir tv değil gecikme değerleri çok yüksek. Sırf bu yüzden sattım.
    Xf9005 i bende kullandım pes FIFA tarzı oyunlarda herhangi bir sorunla karşılaşmadım.
    Bu TV çok tavsiye edilen bir TV sizin yaşadığınız sorun tam olarak nedir

• ben 2 senedir xf9005 kullanıyorum ve oldukça memnunum. Oyun oynarken de, netflix ve harici HDD ile film izlerken de, karasal yayınları izlerken de, maçları izlerken de herhangi bir sorun yaşamadım.

Arkadaşların bahsettiği diğer modeller hakkında bir bilgim yok fakat sony'den memnunum. Ayrıca tv'yi koyacağınız oda çok ışık alıyorsa yansıma meselesini de dikkate almanızı tavsiye ederim. Fiyatları konusunda bilgim yok araştırmadığım için ama bahsi geçen 2 tv'yi aşağıdaki linklerden detaylı inceleyebilir ve karşılaştırabilirsiniz.

Değerlere bakılacak olursa Samsung daha iyi görünüyor. Ayrıca esas amaç oyunsa ve çok ışık almayan bir odada kullanılacak ya da genel olarak sadece akşamları kullanılacaksa samsung tercih edilebilir gibi. Değerler bunu diyor ama yanyana görme şansınız varsa aynı görüntüyü test edebilirseniz daha iyi olabilir.

https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x900f
    https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/q70-q70r-qled

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SweptureX -- 6 Ağustos 2020; 11:49:30 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.