6 terminal ve 1 serverdan oluşan bir ağ kurmam gerekiyor... ve server için tavsiyelerinize ihtiyacım var....
6 bilgisayarın bağlanacağı bir serverin çok pahalı olmasına gerek var mı xeon filn... yoksa 64bit p4, 1gb ddr2 ram, 2x120 sata2 ..... gibi bir sistem işimi görür mü????????
sistemdeki diğer bilgisayarlala ilgili bütün yetkiler bu serverdan ayarlanıcak... ve bu terminallere gelip giden paketlerin server üzerinden geçmesini istiyorum...
bunu yapmak zor mu acaba?? ve yazdığım gibi bir sistem bu server işini yapmaya yeter mi??
şimdiden teşekküler.............
serverı ne için kullanacaksın mesala aplication server gibi uygulamaların çalışacağı serverlar için güçlü bi şey alsan iyi olur.
uygulamaların çalışacağı demekle ne demek istediğni anlamadımm.... biras daha açarsan sevinirim... ama benim istediğim... terminallerin oturumlarını, ağ trafiklerini filn kontrol etmek.....
yani serverda diğer kullanıcıların bağlanıp kullanacağı programlar olmayacak.... sadece oturumlarını filn serverdan denetlemek istiyorum... mesela sadece izin verilen web sitelerine girmeleri gibi filn.......
uygulama derken bir programın server üzerinden çalışması.diğer terminallere programı yüklemeye gerek duyulmaması.benim şu anda networkte 10 client var 2 server var 1 tanesi file 1 taneside aplication olarak kullanıyorum.2 serverda configrasyonları p4 1.7 256 ram 120 harddisk, onboard kullanıyorum.eğer tüm kullanıcılar aynı anda file serverdan dosya kopyalarlarsa tabikide performans düşüyo.