Başlıktaki gibi; geçen gün elektro gitar amfisi aldım ve amfinin arkasındaki bilgide 6.5V - 3A olarak yazıyor ancak orjinal adaptörü yoktu ve yanında verilen adaptör Akbank'ın bir pos cihazının 9V - 4A değerlerine sahip bir adaptör. Amfiyi çalıştırıyor ancak 6.5V yerine 9V adaptör kullanmak sorun yaratır mı sizce? |
6.5V yerine 9V adaptör kullanmak sorun yaratır mı?
-
-
sorunun çözümü basit ve ucuzdur. lm2596 dc-dc dönüştürücüsü, rahatlıkla 9v'u 6,5 volta düşürür. 3a'e kadar yükleri rahatlıkla kaldırır.(küçük boyutu ve hafifliği sayesinde, bir kutu ile kabloya momte edebilirsin.) gitarın ve adaptörün akım değeri daha fazla ise başka alternatifler de var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 9 Kasım 2020; 12:13:43 > -
Açıkçası böyle bir yola girmek istemiyordum ancak bahsettiğiniz alet ile devreyi oluşturmak istersem bununla ilgili video var mıdır yapmak için referans alabileceğim?
Ve soruda bahsettiğim gibi 6.5V yerine 9V kullanmak - 2.5V yüksek adaptör kullanmak sıkıntılar çıkarır mı?
-
Muhtemeldir ki çalışır. Ampli entegrelerinin, calışma voltaj aralığı geniştir. Yine de... Devreyi görmeden verilecek her cevap yanlış olur.
Ampli devresinin alt/üst taraftan net resmini görmek lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 9 Kasım 2020; 16:21:19 > -
cihazın tam giriş gerilimini bilmeden, bir şey söylemek zor. elektrik-elektronikteki gerilim toleransı %3'ten azdır. buradaki fark %38,5 olduğu için, dayansa bile ömründen yiyecektir. ne yazık ki bildiğim bir video yok.
-
6.5V adaptör bulamadım onun yerine 6V mi yoksa 7.5V mi kullanmamı önerirsiniz peki @dergul @muhsin kamer
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pixelherif -- 9 Kasım 2020; 17:55:18 > -
Halen kullandığınız "adaptörü kullanın" derim.
devrenin resmini görseydim iyi olurdu.
-
6,5 volt adaptör bulmak zordur. 7,5 bir nebze daha iyi olsa da gene ömürden yiyebilir.
-
Cozum ilk cevapta
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İlk cevaptan başka çözüm aramak maceradır :))
-
merhaba sorunun çözümünü bulabildiniz mi, aynı sorunla bende karşı karşıyayım.
-
Eski, düğmeli, çıt çıtlayıp geçtiğimiz adaptörlerde 6,5v kademesi vardı. 6,5v bir cihazı 9v ile kullanmak tehlikeli. Zamanla devre bileşenleri yüksek akıma dayanamayıp patlar.
Voltaj regülatörü ayarlamak iyi olur.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X