Öncelikle rakam belirtmemişsiniz , yada ben görememişte olabilirim. Masrafsız araç malesef türkiyede imkansız gibi birşey. Sadece az masraflı araç yada yedek parçası ucuz araç daha mantıklı. Şimdi şöyle bir örnek vereyim, geçen yıl bir opel aldım vectra baktırdık altından üstüne birden fazla serviste. Hiç bir problemi olmadanda aldım gönül rahatlığıyla, bana çıkacak tek masraf triger gibi görünüyordu. Sonra arabanın arka tarafta bir çökme oldu gibi hissettim, baktılar amortisör dediler. Değiştik ama çöküntü düzelmedi, sonra yayda değişti yine aynı, sonra öteki taraf eski onlarıda değişmemiz lazım dediler onlarda değişti. Yine düzelmedi... Bu soruna yetkilisinden özeline çok yerde baktırdım hiç çözülmedi o şekildede sattım gitti aracı zaten. Ha problemmiydi değildi ama ben taktım o olaya bir taraf yüksek gibi göründüğü için dert oldu içime. Yani kısaca aslında masrafsız araç yok, Albea demiş bir arkadaş ilk sayfada Albea masrafsız bir araba değil yedek parçası ucuz. Misal motorun turbosu 450 civarı. O paraya ben 2 ayna alamıyorum :) Soruya gelecek olursak, Onno usta vardır meşhur bir arkadaşımın Lancia sı için gittik 2 yıl önce ben tanımıyordum Onno Bey 'i fakat orda anlattılar methini. Bende sordum ustam hakkaten en sorunsuz araç nedir bizim ülkede kullanılacak diye 3 araç söyledi.
BMW E36 Kasa (94-98 Arası), Honda Civic (Özellikle 2001 sonrası mı ne bir ara kasa çıkmış şimdikilerden bir önceki) birde Toyota Corolla bu 98 model filan olan kasaları. Bunlar bizim yollara çok daha uygunmuş süspansiyon olarak. Bence araç değiştireceğim şu günlerde daha doğrusu sene sonuna kadar Ford Tourneo Connect GLX baktım 25.000 seviyelerine gerçekten full olanı bulunabiliyor. Bence bu aracada bakmalısın. Albea falanda kesinlikle kötü araçlar, ha masraf değil yedek parça ucuz ama konfor sıfır.
dostum kısmet olursa ilerde bir gün sıfır güzel bir araba alma hayalim var.yani konforu olmasa da şu sıralar 12-16000 tl arası araçlarla ilgienebiliyorum. yine önerilerin ve fikrini paylaştığın için sağol.
quote:
Orijinalden alıntı: ANDROIDER
quote:
Orijinalden alıntı: murdogan8352
quote:
biraz kısmet birazda kalite işi,en sorunsuz rabalar japon özelikle mazda diye biliyorum ama işin içine yol konforu kalite dersen alman araçları çok güzeldir ,estetik dersen fransız araçları bence güzel işler çıkarıyorlar para en önemli faktör ama ben nacizane mazda 3 derim sorunsuzluk adına ama ben olsam vw passat alırdım yada çirkin ördek skoda yeti alırdım
dostum 12000-16000 tl arası bi araba önerin olursa daha iyi our.
pardo hocam es geçmişiz valah o fiyatlara masarfsız zor be dostum illaki bişi çıkaratacaklardır
doğru dostum illa bişeyi olur ama fiyat bu malesef:)
quote:
arkadaşlar bu araba hakkında fikirlerinizi paylaşırmısınız.
şu ilandaki araç nasıldır arkadaşlar.mesaj arada kaynadı.ikinci el dizel multijet albea için ne dersiniz alınabilir mi.
quote:
quote:
quote:
quote:
biraz kısmet birazda kalite işi,en sorunsuz rabalar japon özelikle mazda diye biliyorum ama işin içine yol konforu kalite dersen alman araçları çok güzeldir ,estetik dersen fransız araçları bence güzel işler çıkarıyorlar para en önemli faktör ama ben nacizane mazda 3 derim sorunsuzluk adına ama ben olsam vw passat alırdım yada çirkin ördek skoda yeti alırdım
dostum 12000-16000 tl arası bi araba önerin olursa daha iyi our.
pardo hocam es geçmişiz valah o fiyatlara masarfsız zor be dostum illaki bişi çıkaratacaklardır
doğru dostum illa bişeyi olur ama fiyat bu malesef:)
mitsubishi carisma,toyata coralla,mazda 626 en az problem yaşayıp kulanabileceğiniz araçlardır derim
bütçenize uygan herhangi bir mazda. (626,323,3) nissan almera.
arkadaşlar bambaşka bir konuda fikirlerinizi bekliyorum.
benim şu an ki arabam honda civic ve memnun olmadığım tek yönü yere çok yakın olması.
yani kısmet olursa bu aracı elden çıkarıp yüksek bir araba almayı ciddi ciddi planlıyorum fakat bir konuyu da çok merak ediyorum.
acaba ben aracımın altını yükseltebilirmiyim.bu sizce mümkün mü.amortisörlerin tablaları mı ne varmış.onların üstüne ek mi yapılıyormuş.bişeyler okudum fakat biliyorsanız sizlere sormak istiyorum.
sizce aracı yükseltmek mümkünmüdür?
toros. 15 yildir kullaniyorum 3 yilda bir yagini degistirdim o kadar uzerinde orjinal lastiklerle akusu var.
böyle bir araç varsa banada haber verin arkadaşlar.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Emekkk
ameliyat olsan?
açıkcası ameliyattan korkuyorum dostum ilk önce farklı yollar denemeyi düşünüyorum.
korkacak birşey yok güzel bir doktor bulduktan sonra çok rahat edeceğine emin ol.
quote:
Orijinalden alıntı: omer89
böyle bir araç varsa banada haber verin arkadaşlar.
Var, yukarıda yazdım..
hocam ford fusion tam sana göre bi araba. yerden bi hayli yüksek, piyasasıda 17-19 bin arası temizini bulabilirsiniz.
arkadaşlar arabamı alacak kişi vazgeçti.farklı şehirlerde olduğumuzdan buluşup da halledemedik bi türlü :)
neyse ben arabamın ilanını veriyorum nasıl bir araba ile takas yapabileceğimi yukarıda belirtmiştim.