Şimdi Ara

6-7 yıllık masraf çıkarmayacak araba arıyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
1
Favori
2.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sizlere sormak istediğim önemli bir konu var.benim 12000-16000 tl arasında alabileceğim beni 6-7 yıl götürecek bir araca ihtiyacım var.model olarak bu klasmanda genelde albea dacia clio gibi araçlar var sanırım. aile olarak binebileceğimiz abs ve kliması olan az masraf çıkaracak bir araba arıyoruz.senede yaptığım kilometre 7000-8000 civarlarında.bu nedenle dizel düşünmüyorum.(zaten bu paraya iyi bir dizel araç bulamam sanırım.)

marka takıntım yok.inanın dacia ya da binerim albeaya da.yeterki fazla sorun çıkarmasın.bu arada her arabanın bir binicisi olduğunu düşünürek kalp kıracak yorum yapmasak çok iyi olur arkadaşlar.
    şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum.herşey gönlünüzce olsun..

• aradiginiz arac toyota corolla. 14-16 bin tl arasi 1.6 gli bulunur. Yada 1.6 vvti sol. Daha yeni kasa. 17-19 arasi temiz bulunur. Aradiginiz donanimlar mevcut ikisindede. Emin olunki clio, albea gibi araclardan daha masrafsiz olur. Gaza basinca ucmasi ayri bir konu. Lpg sart
  • quote:

Orijinalden alıntı: tLqA

aradiginiz arac toyota corolla. 14-16 bin tl arasi 1.6 gli bulunur. Yada 1.6 vvti sol. Daha yeni kasa. 17-19 arasi temiz bulunur. Aradiginiz donanimlar mevcut ikisindede. Emin olunki clio, albea gibi araclardan daha masrafsiz olur. Gaza basinca ucmasi ayri bir konu. Lpg sart
    şu an bendeki araba 97 model honda civic. corollayı da çok kez kullandım.fakat benim en büyük problemimi ilk yazımda söylemeyi unutmuşum.bende malesef bel fıtığı var ve araca inip binerken dizimde inanılmaz acılar oluşuyor.yani ben yerden yüksek araba arıyorum dostum.elimdeki arabayı önümüzdeki cuma satıyorum ve en kısa zamanda yerden yüksek temiz bir araba almayı planlıyorum.
  • gecmis olsun. Albea taksicilerdende göruldugu uzere masrafsiz ve ucuz maliyetlidir. Ancak honda veya toyotaya göre bu araclar ufak olsada illaki masraf cikarir. Doblo, albea, clio, accent era bakin öyleyse. 3 asagi 5 yukari ayni araclar. Dizel olurlarsa turbo ve enjektör haric buyuk masraf olmaz. Ancak lpgli era iyi alternatif. Fakat arka koltuk rezalet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tLqA

gecmis olsun. Albea taksicilerdende göruldugu uzere masrafsiz ve ucuz maliyetlidir. Ancak honda veya toyotaya göre bu araclar ufak olsada illaki masraf cikarir. Doblo, albea, clio, accent era bakin öyleyse. 3 asagi 5 yukari ayni araclar. Dizel olurlarsa turbo ve enjektör haric buyuk masraf olmaz. Ancak lpgli era iyi alternatif. Fakat arka koltuk rezalet.
    dostum era almayı çok isterim fakat 18-19 dan aşağı yok gibi.dobloları da seviyorum fakat kamyonet diye ruhsatta geçiyormuş,vergisi biraz fazla ve her sene muayeneye giriyormuş.bu dezavantajı olmasa bana ilaç olacak araba doblo aslında.neyse seçenekleri değerlendirmeye devam edelim.sağolun cevaplarınız için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murdogan8352

dostum era almayı çok isterim fakat 18-19 dan aşağı yok gibi.dobloları da seviyorum fakat kamyonet diye ruhsatta geçiyormuş,vergisi biraz fazla ve her sene muayeneye giriyormuş.bu dezavantajı olmasa bana ilaç olacak araba doblo aslında.neyse seçenekleri değerlendirmeye devam edelim.sağolun cevaplarınız için.

Alıntıları Göster
    güncell...
  • quote:

güncell...

Alıntıları Göster
    albea sorunlu bir araç mekanik yürür açısından tavsiye etmiyorum. Tanıdıgımda var memnun degil...

sorun cıkarmasın diyosanız clio 3 yada sandero bakın... hem platform olarak yeni hemde kronik arızaları yok...

ben clio 3 kullanıyorum gerçekten yürür motor açısından sağlam araç... citroende var bizde mesela o clio nun 3 te 1 i km de sanki clio nun yanında daha eskimiş duruyor.
  • quote:

şu an bendeki araba 97 model honda civic. corollayı da çok kez kullandım.fakat benim en büyük problemimi ilk yazımda söylemeyi unutmuşum.bende malesef bel fıtığı var ve araca inip binerken dizimde inanılmaz acılar oluşuyor.yani ben yerden yüksek araba arıyorum dostum.elimdeki arabayı önümüzdeki cuma satıyorum ve en kısa zamanda yerden yüksek temiz bir araba almayı planlıyorum.

Dacia logan mcv oturma düzeni yüksek bir araç buna ek olarak kendisi de yüksek, kapı açıkken oturmuş halde ayaklarım anca yola basıyor. corolla 2002 den sonraki modelleri de normal yükseklikte, ama oturma düzeni pek yüksek değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jvcjvc

quote:

Dacia logan mcv oturma düzeni yüksek bir araç buna ek olarak kendisi de yüksek, kapı açıkken oturmuş halde ayaklarım anca yola basıyor. corolla 2002 den sonraki modelleri de normal yükseklikte, ama oturma düzeni pek yüksek değil.

Alıntıları Göster
    sanderoyu bugun biraz araştırdım da 18000 den aşağı yok malesef.sanırım bayağı tutmuş.logan mcv hiç bakmadım kullanan arkadaşlar varsa biraz bahsedebilirlermi.

birde bu fiyatlara corollanın 96-97 kasalarını veriyorlar.2002 üstü corollalar güzel arabalar ama benim maddi gücüm sanırım yetmez.14000 e kendi arabamı satıyorum üstüne maksimum 2000 koyabilirim.ama önerin için teşekkürler arkadaşım sağol.

• quote:

sanderoyu bugun biraz araştırdım da 18000 den aşağı yok malesef.sanırım bayağı tutmuş.logan mcv hiç bakmadım kullanan arkadaşlar varsa biraz bahsedebilirlermi.

birde bu fiyatlara corollanın 96-97 kasalarını veriyorlar.2002 üstü corollalar güzel arabalar ama benim maddi gücüm sanırım yetmez.14000 e kendi arabamı satıyorum üstüne maksimum 2000 koyabilirim.ama önerin için teşekkürler arkadaşım sağol.

Alıntıları Göster
    clio 3 önerinize cevap vermeyi unutmuşum kusurabakmayın. sanırım clio 3 ler hatcback kasa oluyo. Allah nasip ederse yaza bebeğimiz olacak.yani bagaj lazım olabilir kısa arabaları direk eliyorum.sedan ve station kasalara bakıyorum kardeşim.

• quote:

clio 3 önerinize cevap vermeyi unutmuşum kusurabakmayın. sanırım clio 3 ler hatcback kasa oluyo. Allah nasip ederse yaza bebeğimiz olacak.yani bagaj lazım olabilir kısa arabaları direk eliyorum.sedan ve station kasalara bakıyorum kardeşim.

Alıntıları Göster
    sanderoyu araştırmamın sebebi de tamamen meraktandı bu arada.steapway modeli özellikle tam benlik ama hem bagaj yok hemde bayağı fiyatlı

• quote:

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=60036585&p=1#60036585

http://www.sahibinden.com/dacia-logan

Sedan olanların bagajı sedanlara göre geniştir, benzinlileri çok yakar, verimsiz bir motoru var, ama tüpe uyumlu. Dizelleri de çok az yakar. Dediğiniz bütçeye benzinli de var dizel de. Mcv olanların bagajı inanılmaz geniştir, ama arka diz mesafesi sedan kadar iyi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 6 Mayıs 2012; 17:58:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jvcjvc

quote:

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=60036585&p=1#60036585

http://www.sahibinden.com/dacia-logan

Sedan olanların bagajı sedanlara göre geniştir, benzinlileri çok yakar, verimsiz bir motoru var, ama tüpe uyumlu. Dizelleri de çok az yakar. Dediğiniz bütçeye benzinli de var dizel de. Mcv olanların bagajı inanılmaz geniştir, ama arka diz mesafesi sedan kadar iyi değil.

Alıntıları Göster
    bu şartlara göre aradığın araç dacia mcv. yüksek. bagaj kapasitesi geniş. ruhsattata binek olarak geçiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Life Eternal

bu şartlara göre aradığın araç dacia mcv. yüksek. bagaj kapasitesi geniş. ruhsattata binek olarak geçiyor.

Arkadaşın verdiği bütçe ile 2011-2012 hatta 2010 model olanları alması biraz zor, 2010 dan sonra mcv lere binek ruhsatı verildi, 2. El mcvlerin %90 ı ticari.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

quote:

Arkadaşın verdiği bütçe ile 2011-2012 hatta 2010 model olanları alması biraz zor, 2010 dan sonra mcv lere binek ruhsatı verildi, 2. El mcvlerin %90 ı ticari.

sıfırı kaç paraki meredin?? dizeli pahalıysa lpg'lide kullanılabilir
  • quote:

quote:

quote:

Ambiance, klimasız bomboş, benzinli olanı 25000 tl. Dacia göründüğü kadar ucuz değil malesef, ancak 2. Elde de değer kaybeden bir marka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 6 Mayıs 2012; 19:12:25 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ambiance, klimasız bomboş, benzinli olanı 25000 tl. Dacia göründüğü kadar ucuz değil malesef, ancak 2. Elde de değer kaybeden bir marka.

vay be.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

vay be.

Alıntıları Göster
    Sırf markası toyota diye ortalama 15 yaşına gelmiş araca uzun yıllar masraf açmaz sorunsuzdur gözüyle bakmayın artık.Şu efsane kasa denilen corollanın gördüğü rağbet mercedeste yok maşallah.

Verebileceğiniz paraya 2.el olacak haliyle.Sıfır km. araçların bile dağlar kadar sorun çıkardığı bu zamanlarda bence sorunsuz6 -7 yıl masraf açmayacak şekilde değilde eğer olurda masraf açarsada uygun yolla halledebileceğiniz araç aramalısınız.

Doğal olarakta ihtiyacınıza albea,seymbol,daci logan tarzı araçlar olabilir diye düşünüyorum.Bu araçlar 2.eli oldukça iyi,ölüsü bile para eden,parçasını-çıkmasını kolayca heryerde bulabileceğiniz araçlardır.İstisna sorunlu çıkanları olmuştur ama bu araçları çok yakıyor,parçası pahalı gibi gerekçelerle satana pek rastlamazsınız.
    Hatta acemiliklerini atmak isteyenlerinlerin ce taksicilerinde tercih ettiği modellerdir işletim maliyetleri düşük olduğu için.Tabi istediğiniz donanımları araştırmak lazım,boş paketleride oldukça var piyasada.

Bu markaların en az 2004-2005 modellerini mevcut paranızla alabileceğinizi düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oznk40 -- 6 Mayıs 2012; 19:42:26 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

vay be.

Alıntıları Göster
    ben 16000 tl ye binek ruhsatlı mcv hiç görmedim.3-4 gündür sürekli araştırıyorum.2010 model olmasına gerek yok 2007-2008 binek ruhsatlı(binek ruhsatlı olanları 7 kişilik diye geçiyo biliyorum) temiz klimalı bi mcv bulsam ilgilenirdim mutlaka.

• quote:

ben 16000 tl ye binek ruhsatlı mcv hiç görmedim.3-4 gündür sürekli araştırıyorum.2010 model olmasına gerek yok 2007-2008 binek ruhsatlı(binek ruhsatlı olanları 7 kişilik diye geçiyo biliyorum) temiz klimalı bi mcv bulsam ilgilenirdim mutlaka.

Bana kalırsa sedanlara dabir şans verin, bagajı ve içi geniştir sedanların.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.