Şimdi Ara

6 Ay Aracım Otoparkta Kalacak (YARDIM) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
1
Favori
3.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Gelindiğinde servis elemanlarının elinde harcanmış bir araç görmek isterlerse evet servise bıraksınlar derim.
    Benim tavsiyem babanıza bırakın ya da gittiğiniz şehirde tanıdık varsa ona bırakın.
    Mesela askerliğiniz olduğu birlikte tanıdık bulup askeriye garajına bırakın aracı orada çalıştırrısınız arada.
    Bu arada askere götürmek daha kötü sonuç doğurabilir böyle erkek adamlar arabaya doluşup karı kız peşinde koşmak isteyebilir bu riski daha yüksek orada asıl araba hali gider.
  • Cimriligi birak ya sat ya emanet et

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mariachi@

Cimriligi birak ya sat ya emanet et

Ne alakası var cimrilikle. Konu sahibini gayet iyi anlıyorum. Arabayı birine emanet ederse geldiginde aynı kondisyonda bulamayabilir..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uguropc

quote:

Orijinalden alıntı: -Realist-

quote:

Orijinalden alıntı: uguropc

quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

Araba yatirma olayinda biraz rahat olun bence. Sifir diye alinan arabalar aylarca beklemis araba olabiliyor mesela.

Biz bir suru araba beklettik hic birine bir sey olmadi. Kapali otoparkta kuytu bir yere birakirsan hic bir sey olmaz acikta golge bir yere birakirsan da bir sey olmaz.

Gidin lastiklerinizi satin, bitmis hurdaya cikmis 4 tane lastik alin, hatta iciniz rahat edecekse gene hurdaya cikmis dandik teneke jant ve lastikleri birlikte alin cekmek istediginiz yere arabayi cekin, bir guzel ortun icini, servise sorun bekletecegim akuyu sokebilir miyim diye evet derse akuyu de sokun bir arkadasiniz vardir illa ki 2-3 gunde bir yolunun ustunde ise arabaya goz gezdirsin kapalida cok pislenmez de.

Askerlik bitince de jantlari/lastikleri takar akuyu takar dogrudan servise gidip bakima sokarsiniz. 6 ay icin hele ki su piyasada bence araba satilmaz.

+1 bence de lastiklerinizi satın ve çıkma lastik alabilirsiniz.Çıkma lastiklere teneke jantları takınca sorun çıkarmaz.Kapalı garajda bekletirseniz dış boya konusunda çok sıkıntı olmaz.Aküyü de sökerseniz iyi olur.

Hayırlı tezkereler

Sağol Uğur Üstad ama 42000 e okutabilirsem satıcam gibi gözüküyor

aracın piyasası biraz daha yüksek değil mi ? CTH kodlu seriyse aracınız fiyat yukarı çıkabilir biraz daha.Boya durumu kilometre durumuda önemli..

Aracım 2011 model 37.000 de , çok iyi baktım 2-3 ufak çizik dışında hiç bir problemi yok sürekli bakım yapıyorum lastiklerini daha yeni aldım 1200 lira para saydım.Şu an piyasası 40 - 50 bin lira arası yakında sahibinden gibi sitelere ilan vereceğim iyi bir müşteri çıkarsa satmayı planlıyorum , sizce ne kadar fiyat biçmeliyim malum 0 araba fiyatları uçtu gidiyor :)

@atrix1212 @ozgur_gs_91

• quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

quote:

Ne alakası var cimrilikle. Konu sahibini gayet iyi anlıyorum. Arabayı birine emanet ederse geldiginde aynı kondisyonda bulamayabilir..

Cimrilikmiş .. Bir tane arabamız var dili olan konuşuyor valla , kurda kuşa yem edeceğime satarım arabayı haksız mıyım ? @Mariachi@
  • Eğer alabilecek bir tanıdığınız varsa ona bırakın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu sahibine hak veriyorum. Bir hafta tatile gittim aracımı kapalı otoparka çektim. Aklım arabada kaldı.

Paraya kıyar garaja çekerdim herhalde.
  • aracı sat
  • ben olsam satarun
  • Bana bırak. Garaja cekeriz. Söz temiz bakarım :)

• Master_Evil kullanıcısına yanıt
    Öncelikle şunu söyleyim aracın 6 ay beklemesi araçda hiçbir sıkıntı oluşturmaz en fazla akü biter, ancak önemli olan aracı dış etkilerden koruyabilmek. Bence aracınızı çok yoğun olmayan kapalı bir otoparka bırakın hatta otoparkın elden ayaktan uzak bir köşesine bırakın, örtüyle takozla hiçbişeyle uğraşmayın öylece bırakın geldiğinizde bir takviye yapar çalıştırırsınız ve binmeye devam. Tecrübeyle sabittir, ben askere gittiğimde 14 ay boyunca beklemişti aracım. Yeni akü masrafı çıkabilir ama...
  • quote:

Orijinalden alıntı: atrix1212

kesinlike aracı SAT derim.

sebepleri şöyledir.(sana düz mantık gelebilir saygı duyarım )

1-zaten araç fiyatlarının uçmuş olması.olası her indirimde (kdv,ötv,kur) size pozitif yansır.
    2-sabit giderler
    kasko
    mtv
    trafik sigortası
    bunlar en az 2000 lira yapar.bu para cebinde kalır.

3- %12 sabit getiri saglayacak olan fırsatlar var.
    ortalama 50 binlık bir araca en az 6000 lira getiri demek.

4-bakım,eskime model düşüklüğü olası diger kayıplarda artısı.

Arkadaşımızın cümlelerine katılıyorum,ayrıca askerdeyken arkanda aklında kalacak çok şey bırakmayacaksın. Arkadaşın yorumunu değerlendirmenizi tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Realist-

quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

quote:

Cimrilikmiş .. Bir tane arabamız var dili olan konuşuyor valla , kurda kuşa yem edeceğime satarım arabayı haksız mıyım ? @Mariachi@

Kurt kuş mu yoksa akraba mı ? Şimdi gitsem bir çok bırakacağın güvendiğim kişi var haftada ayda bir işi çıkar biner kullanır zaten konu şimdiye kadar sözüne güvenebileceği kişilerle birlikte olmamasında bence

• Mutlaka ve mutlaka kılıfla örtün üzerini, mumkunse ayda 1 kez havalandirilmasini saglayin. Tahta uzerine park ederseniz lastik inmez. Ama akü bitmiş olabilir döndüğünüzde. Kolay gelsin.

• bence arabayı sat bedelli askerlik yap.
    hayatımdakı en kötü 3 bucuk ayı geçirdiğim tsk sevgilerimle yaad ediyorum.
  • Kutup başlarını sök, mümkünse takoza kaldır.Eğer bunları yapamazsan bir tanıdığına rica et haftada 15 dakika çalıştırsın aracı.Tozdan topraktan bir şey olmaz, camlar kapalı olsun yeter...
  • ben gitmeden önce satmıştım aracımı geldikten sonra yeni araç aldım.

satıp bankaya faize koyun parayı. geltikten sonra yeni bişey alırsınız belki. askerdeyken masrafınızda olmayacak. normalde harcadığınız ama orada olduğunuz için harcayamayacağınız giderleride göz önüne alıp yeni alacağınız arabanın parasına onlarıda eklersiniz
  • Sat veya koy garaja kimseye verme vururlar cizerler kimseye güven olmaz.

• Şu anda Askerim ve gelmeden önce unomu sattım

Keşke satmasaymisim. Bursada çarşı izinlerimde ne güzel gezerdim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Realist- kullanıcısına yanıt
    Güvenilir bir kapalı otopark içinde, tek arabalık iki kolon arası yer (mümkünse su ve benzeri tamir görme ihtimali olan tesisat olmasın o yerde) bulur ve lastiklerine de 40 psi hava basıp bırakırsan hiç birşey olmaz. Bende senin gibi askere giderken sıfır Astra'mı kendi kapalı garajıma üzerine branda örterek bıraktım 6 ay. Bırakacağın yer güvenli bir yer olduktan sonra hiç birşey olmaz. En kötü bitmez ya akün bitsin, gelince de ilk iş yağını değiştirirsin olur biter. Satsan kafan daha rahat olur ama almak her zaman kolay olmuyor. Bide sakın askerde araba kullanma dışarda başına iş alırsın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.