Şimdi Ara

6 Ay önce topladığım pc deki problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba tam 6 yıl önce sistem topladım 3. aya kadar herşey çok iyiydi fakat bazen problemler oluyor mesela lolde 400 fps alan pc 40 fps falan alıyor

kapatıp açınca düzeliyordu fakat bu artık hep olmaya başladı fps normalde 100 60 görmeye başladı nedenini bilmiyorum yardım edebilicek birisi varmı

sıkıntının hard diskden olduğunu düşünüyorum açtığımda 5 10 dk kadar kullanım %100 olarak gözüküyor fakat bilemedim yardımlarınıza açık bekliyorum..

PC özellikleri

Ryzen 3 3100 işlemci

Amd S2H anakart

RX550 4GB Edition ekran kartı

Toshıba 500 gb harddisk sata

8 GB 3000mhz Single ram

eğer lazım olursa diğer özellikleri de eklerim psu vs.

• Öncelikle HDD sentinel ile diskin sağlık durumunu denetleyin memtest86 ile ramleri test edin ve mümkünse dual channel ram kullanın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hdd sentinel den testi yaptım sağlıklı gözüküyor boşta 34 derece ss aldım bırakıyorum aşşağıya

• Oyundayken ekran kartının ve işlemcinin ısısını kontrol et. Bu ikisinden biri aşırı ısınıyorsa FPS düşmesi normaldir.

• anladım şuan memtest86 yı yapıcam ondan sonra afterburner ile dediğini yaparım

• AfterBurner ile sonuçlara baktım ets2 de gpu ile cpu aynı anda ısınmıyor fakat cpu 65 derece görüyor

occt ile %100 yük'e bindirdim sonuç bu şekilde yapmam gereken başka bişey varmı ets2 gibi basit bir oyunda bile 40 fps donarak oynuyorum :(

edit : 15 dakika boyunca testi sürdürdüm sonuçlar ekran kartı 76 derece cpu 40 civarında stabil kaldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BloodHands -- 31 Mayıs 2021; 7:2:55 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.