arkadaşlar 5-6-7.2 mp ile bozulmadan ne kadar büyük fotoğraf çıkartabilirim... teşekkürler
5mp ----------- 27x35
6mp ----------- 32x45
8mp ----------- 40x50
çıktıların 18x24 den büyük olmayacaksa gereksiniminiz 5mp lik bir makinedir. yukardakiler max ebatlar
fotoğraf makinenin markası ne?o da önemli bence, iso durumu filan
iso ile ne alakası var?
quote:
Orjinalden alıntı: bisquit
iso ile ne alakası var?
Yuksek Asa lı cekim sart oldugunda max cozunurlukle cekip baskı boyutunu kucuk alırsak noise oranı cok rahatsız etmiyor. Bu duruma gore cok faydalı olabiliyor. Belki arkadas bu acıdan baktı.
teşekkürler
Arkadaş o açıdan baksaydı belirtirdi zaten..
O zaman git 39mp'lik kamerayla diyaframı biraz fazla aç bakalım 2mp'lik cep telefonu kadar fotoğraf çekebiliyor mu
benim demek istediğim yüksek iso da mı çekiceksin yoksa düşük iso da mı? bir nikon d40 da 6mp, panasonic fz7 de 6mp.nikonun verdiği gren ile panasonicinki bir mi? 200 iso da
Biliyorum iso meselesini... Arkadaş aksini belirtmediği sürece normal şartlarda çekim yapıyordur demektir
Sensor boyu, noise performansı ayrı konular tabi. Dipnot olması bakımından aklınızda bulunsun. Kapalı mekanlarda flas kullanmama zorunlulugu varsa ve yuksek ıso da fotograf cekmek zorunda iseniz en yuksek mp degerinde cekin. 10x15 gibi kucuk baskılarda noise cok rahatsız etmeyecektir. Ama buyuk baskılarda bu sozkonusu degil tabi. Normal sartlardaki baskı boyutları ve kalite faktoru yukardaki tabloda mevcut.
neyse isoyu geçelim ben geçen yaz panasonic fx8imle güneşli havada 5mp(2560x1920)de 100x75cm'lik çıktı aldım.tır fotoğrafıydı.duvarda asılı olan fotoya 1metreden bakınca bile netti.tabi 10x15lik kalitesinde değil ama yinede kaliteliydi.birçok makine gördüm.6-7mp ama pcde bakınca telefonla çekilmiş gibi.makinenin kaliteli olması lazım.bence! bu arada 30"x40" oluyor tabloya göre
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme