Şimdi Ara

6. Viteste Arabanın Yakit Harcamadığı Doğru mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Conqueror26

7. viteste yakıt üret...
    Pardon üstte uyarı yapılmış.

Iyiki uyari yapilmiş, yapilmasa yüzlerce mesaj gelecekti demekki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercan.mustafa

Böyle konuları gördükçe sanayideki usta geçinen bir çok kişinin arabadan anlamadığı fikrine kapılıyorum.

Ya bu usta geçinenler gerçekten arabadan anlamıyorlar ya da karşısındaki bilgisiz görüp dolandırmaya çalışıyorlar.

İzmirli, eli ayagi düzgün bir ustaydi, yamuk yapacagini sanmam.

• Tokatlanabilante T kullanıcısına yanıt
    Yamuk yapmayacağını bildiğiniz biriyse bu durumda ya "usta" değildir, ki bir araba ustası böyle birşey demez ya da ustadır ama eli ayağı düzgün olmasına rağmen yamuk yapma peşindedir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Combalac

Kesin birisi "7 vitesli şanziman alirsan yakit yakmadiğı gibi üretecek ve depon dolacak ama taşma tehlikesi var" şeklinde bir espiri yapmaya hazirlaniyordur, önünü kesiyim.

Konuyu resmen pert ettin...

• 6 ileri vites motor güçlüyse az yakar.. 1.3 multijet puntomda 6 ileri vites vardı 5. vitesten daha fazla yakıyordu.. 6. vites sadece 110 Km ve üzeri hızlarda 5. vitese göre az yakıyor.
  • Evet yakmaz ancak ne zaman? Uzun yolda yokuş aşağı gaza basılmaz ise 6. viteste tüketim sıfır olur, düz yolda makul bir hızda mutlak tüketim olacaktır. Yeni nesil araçlar dururken rölantide saatte 2 litre civarı tüketimi olur. Hareket halinde iken ise siz ayağınızı gazdan çektiğinizde yakıt sistemi otomatik yakıtı keseceğinden hangi viteste olursanız olun yakıt tuketmeyecek motor mevcut ivmelenme ve kompresyonla çalışmaya devam edecektir. Sonuc; hangi viteste olursanız olun hareket halindeyken ayağınızı gaza bastığınız anda tüketim kaçınılmazdır.

• İman gücüyle gidiyormuş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geri Viteste tüketmiyor.
  • Usta şanzıman bugu bulmuş

• Tokatlanabilante T kullanıcısına yanıt
    Yok hocam estagfurullah oyle şeyler demek haddimiz değil. Ama 6 viteste yakmayan bir araba gibi birşeye inanmanız gerçekten çok kötü. Bence o ustanın dükkanının önünden bile geçmeyin artık

• quote:

Orijinalden alıntı: BojanBogdanovic

Hocam 6. Viteste sakin sakin gidersen araç çok az yakar. sabırlı olursan uzun yolda çok çok az yakarsın. O anlamda demiştir belki diyerek iyi niyetli yaklaşayım diyorum.

Adam kesin mecaz anlamda söylemiştir hiç yakmaz diye, bu arkadaş da gerçek anlamış ama bunu böyle anlaması ve gelip buraya konu açması çok saçma
  • 6.viteste devir düşer haliyle araba sessizleşir yakıt tüketimi bir nebze iyileşir motorun ömrü acısındanda iyidir. hiç yakmaz demek dogru olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toygun_ank

quote:

Orijinalden alıntı: BojanBogdanovic

Hocam 6. Viteste sakin sakin gidersen araç çok az yakar. sabırlı olursan uzun yolda çok çok az yakarsın. O anlamda demiştir belki diyerek iyi niyetli yaklaşayım diyorum.

Adam kesin mecaz anlamda söylemiştir hiç yakmaz diye, bu arkadaş da gerçek anlamış ama bunu böyle anlaması ve gelip buraya konu açması çok saçma

şey gibi olmuş biraz: Cem Yılmaz gösterisinde diyordu ya, David Coperfield uçuyor, izleyen biri de "kesin bi hilesi var, ip felan var kesin bak" diye yorumluyor. Yok adam mesih oldu uçuyor ama biletle gösteri yapıyor :))
    Hiç yakmaz diye anlaması evet biraz garip, ama n'apalım açmış artık konuyu.

• Trollük yapmıyorsa aşırı saf temiz bir arkadaş demekki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turbo_Şevket -- 3 Aralık 2014; 22:57:42 >
  • 9. viteste satış yapar artık
  • Ben uzun yolda el freni çekiyorum. Şehir içinde de geri geri geziyorum. Şu anda yakıt tüketimim tam olarak sıfır. Taa arabayı ilk aldığım gün içine koyduğum benzin duruyor içinde.
     6. Viteste Arabanın Yakit Harcamadığı Doğru mu?

90 sabit el freni çekik gidersem araba hakikaten hiç yakmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Combalac

Kesin birisi "7 vitesli şanziman alirsan yakit yakmadiğı gibi üretecek ve depon dolacak ama taşma tehlikesi var" şeklinde bir espiri yapmaya hazirlaniyordur, önünü kesiyim.

Bunu için gelmiştim. Şimdi de gidiyorum. :/

• bence konuyu açan sosyal bir deney apıyor
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.