Şimdi Ara

6. Viteste neden yavaş hızlanıyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • "Dalga geçmeyin , cahilim düzelicez inşallah" Otomobil hakkında herhangi bir soru sormak sizi bu cümleleri kurmaya itmemeli! Bu foruma on yıldır üyeyim. Çok daha eski arkadaşlar da var. Kimler geldi, kimler geçti. Bu bölüm otomobiller için ayrılmış ve alakalı bir soru sormuşsunuz. Siz bu kadar ince düşünürken söz meclisten dışarı, daha hiç altı vites araç kullanmayıp konu hakkında bir bilgisi varmış gibi yorum yazmaya gelenler de olacak.

@Çünküİnanırım.

• Çünküİnanırım. kullanıcısına yanıt
    Senin araba kaç model ? Makyajlı mk3 mü ?

Redline a ne kadar çok yaklaşırsa o kadar bağırır motor. 3750 devir yüksek sayılabilir. Redline ı zaten 4500 dizellerin. Bide yalıtımda çok önemli mesela benim a4 de 3000 devire getireyim sesini kısık duyarsın 2200 devire kadar hiç dizel sesi yok mesela

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • RoyWalsh kullanıcısına yanıt

Ben ince düşünmüş isem , siz neşter ameliyatı yapmışşınız hocam. Asıl incelik zahmet edip bunları yazmanız , Teşekkürü borç bilirim. Cümle sonunu genelde insanların egosunu okşayarak bitiririm. Bu konuya cevap alma süresini inanılmaz azaltıyor. E benimde hoşuma gidiyor bilgiyi hızlı ve net almak. (Cahilliğim devam etmekte.) Herşey gönlünce olsun. Tekrardan teşekkür ederim üstadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

2013 focus hocam makyajsız mk3. Yalıtımı zayıf aracın motor sesi olduğu gibi içerde. Yol sesi de keza öyle. :)

Yalıtımdan dolayı motor sesi normal.

Kaç beygirlik motor senin ki ? Şimdi vites oranlarını atıcam ve şaşırcaksın. Forumdaki mesaj yazan bireylerde şaşıracak

• Her vitesin devir gücü farklıdır ve yakıt tüketimide farklıdır.

Birinci vitesde araç hızla hızlanır ama yakıtı çok yakar.

Vitesi 6 ya attığında tasarruf etme amacı gütmen gerekir.İvmelenme yakalanman için 4e yada 5e çekmelisin vitesi.

Gerçek gücü 115 ps ama ford Türkiye trend x paketlerin motor gücünü 95 ps'ye çekmiş. 95'lik yani. Vakit bulduğum zaman stok haline getireceğim.

• Teşekkürler.

• 6. Vitesin dişli oranı 0.6 falan . Çok normal 1. Vites dişli oranı ise 4 tür( yaklaşık) .

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 6. Viteste oran 0.6-0.5 falan.

(Alıntı)
    6. Viteste neden yavaş hızlanıyor?

• 6.vites ekonomi vitesidir diyenler neyin kafasını yaşıyor ?

750 hp bir arabada 6.vitese takıp dip gaz yaptığınızda onun aslında ekonomi vitesi olmadığını anlarsınız.

Konuyu açan arkadaş sormuş ;
    " Benim aracım 6.vitesde neden hızlanmıyor ?"

Cevap : Motorun gücü yetmiyor. Olay bu. Bu kadar gidebiliyor araba.

• 3750 devirde seyretmek bana turbo dizel araba için biraz fazla geldi. Belki hızlanırken o hızlara çıkılabilir ama düz yolda 2500 devir civarı çoğu dizel araba için ideal noktadır. Gaza basınca devir hızlıca yükselir ama motor bağırmaz. Sık yokuş olan rotalarda ise 3000-3250 civarı çeviriyorum şahsen, araba zorlanmadan, gaza çok basmama gerek kalmadan ve hız kesmeden çıkıyor dik yokuşları. 2000 devir altı ise bence gereksiz, dizel arabada zaten 1700 rpm ile 2300 rpm olsa olsa 100 km'de 1 lira farkeder.

Bu arada maksimum torku ve maksimum gücü aynı RPM'de vermesi bana çok olanaklı gelmedi. Yanlış bakmış olma ihtimalin var mı ? Turbo arabalarda genelde 1800 rpm civarı verir maksimum torku.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtesHırsızı -- 9 Ekim 2021; 13:56:52 >
  • 95hplik motor ise normal. Ancaak 115 lik yada 120 lik motor ise o focus 6. vites de bile yeterli ivmesi var. Ailemizde 1.6tdci 115hp cmax var

• 5'ten 6.vitese 4.000 devirde geçin.

Kardeşim senin değil 6. Vitesin, 4. Vitesin bile ekonomi vitesi sayılır. Senin 5. Vitesin bile baya uzun oranlı diğer 5. Viteslilere göre. 6 vites olmasına rağmen 5 uzunki 6 daha daha daha uzun

Sen ekonomiyi, sonuna kadar kökleyip hızlanmayı vs bile 5. viteste yapabilirsin o arabanın 5. Vitesi bile son vites sayılır

4. Vitesin 0.91
    5. Vitesin 0.73
    6. Vitesin 0.62

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 9 Ekim 2021; 14:50:0 >

Ezilmiş hissediyor6. Viteste neden yavaş hızlanıyor? 

Eyvallah.

Bunun 115 ps olanı varsa atar mısın?

• Bi arkadaş atmış benim 4 ve 5. Vitesim de ölüymüş üzüldüm6. Viteste neden yavaş hızlanıyor? 

• MyWorldLife kullanıcısına yanıt

• MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    Artistmisiniz arkadaşım? Ne ayaksıniz?

Adamin başlikta geçen 95hp arabasi için dedik heralde. Tutupta adamin konusunda McLaren F1 in 6.vitesini yorumlayacak halimiz yok herhalde.

Ayrica ben de gelir senin o 750hp arabana oyle bir 6.dişli takarim ki yerinden bile oynayamaz.

Saçmalamanin luzumu yok.

Şanzımana bağlı zaten , diğer açarlarla 3 aşağı 5 yukarı aynı olur. Kafaya takılcak bir durum yok.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.