Şimdi Ara

6 YIL GARANTİ KALKIYOR MU? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
1
Favori
2.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kimbilir ne yapıpta bozmuştur rezistansı, yoksa durduk yere niye bozulsun rezistans, hatırlıyormusun birisi çıkartmamı ne yapıştırmış sonrada o çıkartmayı çıkrtmak için zımparayla kazıyarak rezistansı bozmuştu, amma kafiyeli oldu ha
  • Servis sebep olarak oto yıkamalarda fırça ile yıkarken mikroskopik olarak tellerin çizildiğini
    ve bağlantı (akım) sağlayamadığını felan göstermişti yanlış hatırlamıyorsam.
    Yani garanti istiyorsan arabayı yıkatmayıp , yağmur duasına çıkacaksın

Not: bu olayın Civic'temi yoksa Corollada mı olduğunu hatırlayamadım , kusura bakmayın....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realgs -- 14 Aralık 2008; 0:09:15 >
  • honda farkındamısınız bilmem yeni yıldaki fiyat politikasını hala belli etmemiştir.
    tüm rakipleri bir sürü kampanyalar çıkardı yok takas indirimi ,yok nakit indirimi, yok kredi bilmem kaç puanla uygun fiyata falan filan bir sürü birşeyler yazılıyor - çiziliyor.krizden nasıl atlarımın çabasındalar.
    nedense honda sessizliğini hala koruyor devam da ediyor buna.
    bir şekilde tutumunu er yada geç gündeme getirecektir.
    ancak merakla bekleniyor.acaba ne yön çizecek.?

not: 6 yıl garanti olayını iptal edeceklerini sanmıyorum.
    yeni araçlara 1 er 2 şer aksesuar ilavesi ile yola devam edeceği kanaatindeyim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ŞEFİKA...

quote:

Orjinalden alıntı: 19can84

adamlar 6 sene garantiyi bir tek türkiye de veriyor. Neden acaba?

A) müşteriyi 6 sene servise çeker bir güzel öperiz, bir problem çıkarsa da çamura yatarız nasılsa memlekette hak hukuk yok...

B) servisler öpülecek olan müşteriyle ekonomik olarak tatmin edileceğinden, onların karını düşük tutar aracı daha rekabetçi fiyattan satabiliriz.

C) 6 sene garanti vererek marka algımızı yükseltiriz. 2. elini yükseltir pazarlık gücümüzü arttırırız.

D) Bizim araçlar zaten kaliteli, üstüne bir de bakımı düzenli bakım yaptırıldığında zaten problem çıkarmaz, çıkaracak olsa zaten 2 sene içinde çıkarır, ondan sonra çıkarsa dahi fabrikasyon hata olduğunu ispatlamak mümkün değil, her türlü çamura yatarız.

E) hepsi.

kısaca bu olay yeni senede de devam eder, hep devam eder, bu işin hondaya olan maliyeti faydasının yanında devede kulak.

kullandıgınız kelımeler kesınlıkle cok cırkın ,
    marka sıze bu garantıyı onerıyor arkadaslar bu sartlarda aracınızı kullanıp kullanmamak tamamen sızın elınızde...
    nıye tepkılı davranıyorsunuz anlamıyorum...

aynen katılıyorum biri cıkar hondanın garantisini sevmiyorum der öbürü cıkar bmw nin bilmem nesini sevmiyorum der ozaman siz alın türkiye distürübitörlüğünü siz yapın 6 yıl garanti?
    veya laf yetiştireceksen git sat hondan varsa başka marka al... (fiat-reno-veya servisi ucuz olan başka araclar gibi...)

• Bu işte "ya sev ya terket" sendromuna dönmesin lütfen.Ne demek sat arabanı git başka markla al.
    Hiçkimse öpücük karşılığı bu araçları satın almadı , alınteri ile kazandığı para ile aldılar. 6 yıl garanti veren
    Honda da bunun finansmanını Japonyadan değil Türk tüketicisinden yaptı.Bu 6 yıl garantinin maliyeti dolaylı
    yada endirek bir şekilde bizlere fatura edildi,o yüzden beğenmiyorsan alma/kullanma vs. gibi kraldan çok kralcı
    yaklaşımlarda bulunmayın lütfen.
    Siz şimdi beni Honda sahibi olmadığım halde bu topiğe yazmakla da tü kaka yapmaya kalkarsınız herhalde.
  • anlamadım nedemek öpücük karşılığı? bir firmayı karalamadan önce o firma hakkında bilgi sahibi olman gerekiyor biz 1992 yılından beri honda marka arac kullanıyoruz 6 yıl garanti var diye deil 6 yıl garanti var diye gidip ilk defa honda marka arac alıp sağa sola laf yetiştirmiyoruz....
  • madem garanti ocaktan sonra 3 yıla düşecek tekrar. sipariş verdiğimiz tarih mi yoksa aracı aldığımız tarih mi gecerli olacak acaba?
  • Bazı üstün zeka insanlar 6 yılı zorla veriyormus gibi birşey söylemiş :)
    Zaten aracınızda iki garanti belgesi var biri 3 diğeri 6 yıllık ve musterinin isteği doğrultusunda uzatılıyor. Daha kısa tutmak isteyenler servise gitmez garantisi bozulur olur biter :)

Sonuc itibari ile servis 6 yıl zorla bana gelceksin gibi bir şart kosmuyor.
    Ayrıca; Garanti kapsamına girecek tüm parcaları değişmekte servis hükümlüdür.
    Kafasına göre ben garantiye sokmuyorum derse ilk etapda honda turkiye ile muattab olursunuz (hasta oluyorum calisma prensiplerine şikayet belirttikden bir gün sonra arayıp cok iyi bir sekilde ilgileniyorlar)

Yine sorun yasarsanız sikayetinizi sikayetvar.com a belirsiniz, oda olmadı bir adet domain alırsınız "hondarezaletonda.com" seklinde olur biter.

Kullandıgınız aracın honda oldugunu, japon oldugunu, bircok araçtan üstün oldugunu unutmamanız dileği ile.

• Hee ya
  • +1

quote:

Orjinalden alıntı: Fatih!

Bazı üstün zeka insanlar 6 yılı zorla veriyormus gibi birşey söylemiş :)
    Zaten aracınızda iki garanti belgesi var biri 3 diğeri 6 yıllık ve musterinin isteği doğrultusunda uzatılıyor. Daha kısa tutmak isteyenler servise gitmez garantisi bozulur olur biter :)

Sonuc itibari ile servis 6 yıl zorla bana gelceksin gibi bir şart kosmuyor.
    Ayrıca; Garanti kapsamına girecek tüm parcaları değişmekte servis hükümlüdür.
    Kafasına göre ben garantiye sokmuyorum derse ilk etapda honda turkiye ile muattab olursunuz (hasta oluyorum calisma prensiplerine şikayet belirttikden bir gün sonra arayıp cok iyi bir sekilde ilgileniyorlar)

Yine sorun yasarsanız sikayetinizi sikayetvar.com a belirsiniz, oda olmadı bir adet domain alırsınız "hondarezaletonda.com" seklinde olur biter.

Kullandıgınız aracın honda oldugunu, japon oldugunu, bircok araçtan üstün oldugunu unutmamanız dileği ile.

• quote:

Orjinalden alıntı: best27

anlamadım nedemek öpücük karşılığı? bir firmayı karalamadan önce o firma hakkında bilgi sahibi olman gerekiyor biz 1992 yılından beri honda marka arac kullanıyoruz 6 yıl garanti var diye deil 6 yıl garanti var diye gidip ilk defa honda marka arac alıp sağa sola laf yetiştirmiyoruz....

BEn hondayı hangi cümlemle karalamışım söyleyiverde anlayalım. Ben genel konuşuyorum,firmalar bize gatrantiyi lütfetmiyorlar
    bilakis verdikleri gatrantiyi bile düzgün çalıştırmıyorlar diye belirttim.Hatta rezistans hatası olayında bile kullanıcı mağdur edilmişti,
    ve ben bunun civicmi corollamı olduğunu hatırlamadığımı belirtmiştim.Demekki bahsettiğim olgu Honda üzerine değil Genel olarak tüm firmalar üzerinedir. bu arada bahsi geçen araç City imiş. 2 ayrı bayii olayı garanti kapsamına sokmamış,ancak olay Honda Türkiye aranınca garanti kapsamında cam değişimi ile sonuçlanmış.
    Şimdi biz Honda Türkiye'yi alkışlamalımıyız yoksa eleştirmeli mi.Bence eleştirmeliyiz zira Garanti koşullları net değil ve bayii/servislerin keyfiyatına bırakılmış.Biraz diş gösterip kendisini arayan kişiler olunca da o zaman söz konusu işlem garanti kapsamına alınıyor.
    Madem Garanti kapsamında bir işlem ise o ana kadar neden kapsam dışıydı (servisin gözünde).
    Honda Türkiye yada diğer Firmalar artık bu işi kesin kurallar çerçevesinde düzgün işleyen bir şekle sokmalılar.
    En ufak şeyde kullanıcı hatası diye işin içinden çıkıp,bilmeyenlerin parasını almaktan vazgeçsinler.
    İşi bilen zaten diş gösteriyor ve hakkını merkezi aramak, webdeki şikayet sitelerine yazmak vs. şeklinde hallediyorlar.
    sevgili Best27 siz belki 92den beri Honda kullanıyor olabilirsiniz ki bu sizi Hondasever yapar ki sizin gibiler çoktur.Hondayı bende çok severim.
    HAtta bu sene başında civic sahibi oluyordum ama büyük bir talihsizlik sonucu bunu gerçekleştiremedim.Bende sizin gibi Hondasever olacaktım,kısmet ilerde olacak olmamdır inşallah.Dediğim gibi siz 92den beri honda sahibi olabilirsiniz ve satış sonrası hizmeti o tarihten beri alıyor olabilirsiniz.Ama
    bende 70lerden beri uzun yıllar yurtdışında yaşamış ve satış sonrası hizmetlerin ve garanti kapsamının ne olduğunu iyi bilen bir insan olarak
    yaptığım eleştirilerin aslında sizlerin haklarını savunmak olduğunu anlamış olmanızı beklerdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realgs -- 15 Aralık 2008; 0:47:25 >

• 6 yıl garantiyi kaldırırlarsa satış miktarı azalır.O zaman diğer kore ve japon markalarından fazla farkları kalmaz.6 yıl garanti tüketici için iyi bir tercih nedeniydi ve hondanın motor konusundaki iyi imajını güçlendiriyordu.
  • Arkadaşlar arabasının rezistansı bozulan kişi benim, yarın servise gidip camı değiştiricem, vakti olan varsa değişim yapılacağı gün servise gelsin inceleyelim, saatini gününü yazarım, eksper bile yollayın dedim Honda Türkiye'ye. Ben şikayetimi söyler söylemez garantiden değiştirilmesi gerekirdi dediler. Rezistansda gözle görünen hiçbir şey yok, durduk yere yalan mı söylicem, bir sebep gösteremiyorlar zaten. Bakın bezle yada yabancı bir temizleyiciyle temizlerken rezistans bozulmuştur diyorlar. Yok o zaman araba pas yapınca dışını bezle silmişsin ondan olmuştur derler, yağmur altında kalınca çürümüş derler, bizde kabul edelim öyle mi? Öyle çıkartma felan olsa onun söküldüğü belli olmaz mı allah aşkına garantiye sokarlarmı sizce. Bu arada şimdiye kadar yetkili servisten hiç bir şikayetim olmadı. Hatta bazı bakımlarda tahmini maliyetin altında fatura çıkardılar. Mesala en son bakımımda 90 ytl az aldılar, arabanın durumu iyiydi bazı parçalar değişmedi demişlerdi. Sonuçta frenleri söküp balataları incelemiyorum, ama değişim olursa eski parçaları alırım o başka. Daha öncede bahsettiğim gibi o kadar güveniyordum ki servislere ilk önce rezistansda kopuklar var deyince hayret edip doğrudur diye düşünmüştüm ancak kendim inceleyince ve başkalarınada gösterince dellendim. Garanti sihirli bir kelimedir fazla esnetmeye gelmez verdinmi arkasında duracaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccecy -- 15 Aralık 2008; 16:35:49 >

• bugun bayiyle konustum ben, sene sonunda 6 yıl bitiyormus 7 yıl olayı da yokmus tekrar 3 yıl 100000 e donecekmıs...
  • bazı üstün zekalılar da hükümlü ile yükümlü arasındaki farkı bilmiyormuş, honda nın neden başka ülkelerde 6 yıl garanti veremediği açıklayamıyormuş, kraldan çok kralcıymış falan filan...
  • quote:

Orjinalden alıntı: 19can84

bazı üstün zekalılar da hükümlü ile yükümlü arasındaki farkı bilmiyormuş, honda nın neden başka ülkelerde 6 yıl garanti veremediği açıklayamıyormuş, kraldan çok kralcıymış falan filan...

Başka ülkelerde bizim gibi gidipte güzelim arabayı kasapların eline teslim etmiyorlarda ondan
  • ben siparisimi verdim bugün. artık 3 yıla düşerse de kısmet:(
  • quote:

Orjinalden alıntı: okyayu

ben siparisimi verdim bugün. artık 3 yıla düşerse de kısmet:(

Hayırlı uğurlu olsun arkadaşım kazasız belasız sağlıklıca güle güle kullan arabanı.

Hayırlısı ile bende honda ve focus toplu indirim fiyatlarınıda göreyim fazla bir avantaj olmadığını görürsem hafta sonu kararımı verip siparişi vermek istiyorum. arabanın faturası aralık ayında kesilirse 6 yıllık garantiden yararlanıyorsun sorun olmaz bilgin olsun.

Ücret ve nereden aldığın hakkında bilgi verirsen memnun olurum.

Bugün sigortacı arkadaşımdan honda civic elegance otomatik için 800 - 850 ytl ful + ful 8 taksitli fiyat aldım.
    kaskonu kaça yaptırdın o konudada bilgi verirsen memnun olurum.
  • Ustat bu 800-850 dedıgın hangı sıgorta sırketi???

quote:

Orjinalden alıntı: Strabon

quote:

Orjinalden alıntı: okyayu

ben siparisimi verdim bugün. artık 3 yıla düşerse de kısmet:(

Hayırlı uğurlu olsun arkadaşım kazasız belasız sağlıklıca güle güle kullan arabanı.

Hayırlısı ile bende honda ve focus toplu indirim fiyatlarınıda göreyim fazla bir avantaj olmadığını görürsem hafta sonu kararımı verip siparişi vermek istiyorum. arabanın faturası aralık ayında kesilirse 6 yıllık garantiden yararlanıyorsun sorun olmaz bilgin olsun.

Ücret ve nereden aldığın hakkında bilgi verirsen memnun olurum.

Bugün sigortacı arkadaşımdan honda civic elegance otomatik için 800 - 850 ytl ful + ful 8 taksitli fiyat aldım.
    kaskonu kaça yaptırdın o konudada bilgi verirsen memnun olurum.

• aracı aralık ayında alamayacağım sanırım ocak olacak.artık 3 yıl olursa olsun..Adanadan aldım. 40000 ytl (boya koruma, ic doseme koruma, ince cam film ve park sensoru dahil)
    zaten hediye vermeye pek de yanasmadılar.
    kaskoyu da onun icin yaptırmadım. kaskoyu herhangi bir sirketten yaptırmak istemiyorum. Allah korusun kaza durumunda Anadolu Sigorta ile yasanan bir sorunu okumustum forumda..ucuzdur diye dandik bir firmaya da kasko yaptırmak istemiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okyayu -- 18 Aralık 2008; 16:13:56 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.