Şimdi Ara

6 YIL GARANTİ KALKIYOR MU? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
1
Favori
2.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar 6 yıl mı 3 yıl mı diye uzun bir tartismaya sebep oldugumu biliyorum ama boyle bir sorunum kalmadı cunku aracım geldi ve ocakla birlikte plakanın nüfusa kayıtlı olan ilde cıkması gerektigini ogrendigim icin yetkili satıcımla birlikte 2008 yılı içinde adanada plaka cıkarmaya karar verdik. sonuc olarak benim aracta da 6 yıl garanti devam yani;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okyayu -- 24 Aralık 2008; 21:17:30 >
  • Plakanın nufusta kayıtlı olduğun yerde çıkmasının sana ne zararı var
  • Ya Hataylıysa???
  • quote:

Orjinalden alıntı: ABABA2307

Ya Hataylıysa???

ya hocam tam senlik bu laf...
  • ne kadar saçma bişiymiş o üfusa kayıtlı olduğun ilden plaka çıkarmak. neye hizmet ediyor ki acaba? şimdi sizin plaka 01 mi olacak yani? ya da 34 olacakta adanadan çıkacak.. her halükarda saçma bişi.. neyse olsun bari! ben çıkardım zati plakayı.. :DDD
  • Kulaktan kulağa oyunu gibi olmuş baya yorum katılmış sanırım bu bilgiye..

Arkadaşlar işin doğrusu şöyle..

Araç tescil sırasında TC kimlik numarası nın bulundugu ikamet adresı neresiyse plaka o adrese cıkıyor.
    Yani araç ruhsatı sahibinin ikametgahı neredeyse aracın plakası da orası oluyor..

Örneğin İstanbulda yaşıyorsun lakin ikametgahın İzmir' de.. 34 plaka alamazsın.. 35 almak zorundasın

Diğer arkadaşların da söylediği gibi, 01.01.2009 dan itibaren geçerli bir durum.

• benim ögrendiğim kadarıyla ikametgah meselesi degil bu, nüfusa kayıtlı oldugu il(mesela benimki niğde) ama ikametgahım adanada oldugu halde, 01.01.09 dan itibaren sıfır araba alacak olsaydım nigde plaka olması gerekecek ve bu da işlemleri bir nebze de olsa zorlastıracak.
  • bana zararı yok canım ne zararı olacak ama işlemler için gidip gelmek gerekir bunun masraflarını da isteyeceklerini soylediler:) biraz da bundan istemedim.
  • walla okyayu yeni araba aldım ve plaka alınacak. oradaki satış danışmanının söylediği aynen bu. bana da mantıklı geldi açıkçası. almanya doğumlu olanlar ne yapacak? munih plakalı arabaya mı binecekler :)
  • sen de haklısın engin kardes ama ben de benim yetkili servisin yalancısıyım .birileri yalan soyluyor ama hadi hayırlısı... Şefika hanım buralarda olsa da sorsak iyi olacak..
  • Şefika Hanım dan aldım zaten bilgiyi
  • arkadaslar bilgi vermek adına benim olaydaki sorunu çözdüm:) İkametgahım Adana, nüfusa kayıtlı oldugum yer Nigde ama soyle bir sorun var.
    Bir onceki arabamı 51 Plaka olarak cıkarttıgım icin, maliye ve trafikte sanki ikametgahim orası gibi kayıtlı kalmıs. Bu yüzden de satış temsilcim ilgili kayıtlara girdiginde benim ikametgahımın Niğde olarak gözüktügünü söyledi..Hersey bundan kaynaklanıyor..
  • honda bu buzdolabi deyil 6yıl garanti şimdi 3yıla indi
  • eğer sonuçta söylemek istediğiniz "ikamet ettiğin yerde tescil edilir" durumuysa, bu zaten var olan bir kural yeni çıkmadı, ancak mesela izmirde oturup ta, muğladan aldığın bir arabayı, muğla plakalı kaydettirmek istersen oradan bir adres vermen yeterli oluyordu, ben böyle bir durum yaşamıştım, satıcının adresini vermiştik
  • Arkadaşlar 31 12 2008 tarihi itibarıyla 6 yıl 150000 km sonlanıyormu? konu hk bilği verirseniz sevinirim......
  • evet işte en son kullandığımız adres hali hazirda benim üzerime olan arabada gözüktüğü için sorun olmuş sanırım.

Garanti olayını soran arkadas için de bu konuyu bastan sona okursanız gereken bilgiyi edinebilirsiniz.
  • ya bu 6 yıl garantiyi abartmayın arkadaşlar, pekte kimsenin işine yarayacağını sanmıyorum
  • bayi 2009 yılında 150000 km 6 yıl devam edecegini bildirdi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: megakarus58

bayi 2009 yılında 150000 km 6 yıl devam edecegini bildirdi.

satabilsin diye yumurtlamıştır
  • 6 yıl 150000 km hakkında plaza 2009 yılında devem edeceğini iletti.BU konuda bildiklerinizi yazarsanız sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.