Şimdi Ara

60 Bin TL ile yapılacak işler- CİDDİ KONU- KARAR VERİLDİ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
392
Cevap
22
Favori
42.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ApsinteX

Benim aklıma il gelen fikir zaten kafe olmuştu.. Farklı bir içerik menü ve hiç olmayan bir yer ama; para miktarı bunu karşılayabilecek kapasitede değil bana göre. En azından 100 bin TL gibi bir nakit olması gerektiğini düşünüyorum.

kafe en risklisi. %70 parasını batırır. tavsiyem okul kantini ihalesine girsin. risk yok denecek kadar az. batırsa bile az para batırır. bizim sülale komple okul kantini işletiyor. ama bende girişkenlik olmadığından internette harcayacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sherlock Holmes

küsüratsız aynı birikimle bende iş kurmayı düşünüyorum. 500 tl faiz getirisi var. bi 500'de ben katıp aylık 1000 lira giderle e-ticarete girmeyi düşünüyorum. direk 60 binle bir dükkan açmak riskli iş. zaten ilk 7 ay zarara girmeyi göze almak lazım.

Zaten açacağımız dükkan için hepsini kullandırtmama kararı aldım. Çünkü dediğiniz gibi emeklemeden yürümek olacak iş değil. Uzun vadede giderler, kar ve zararlar hesap edilip. Adımlar gerçekten dikkatli atılmalı.. Ticaret gerçekten kumar her ben diyenin harcı değil ama; eliniz kötüyken bile blöf yapmak ve risk almak gerekir. Peki siz e-ticareti ne üzerine yapacaksınız?..
  • Bende öyle düşüyorum zaten.. Ama bilmiyorum ki kantin nasıl olur?. Çünkü biliyorsundur ihale usulü oluyor bu işler. Kardeşime yedirirler mi orası ayrı bir konu?.. :)
  • ChevyLacetti kullanıcısına yanıt
    Şimdi eğri oturup doğru konuşalım.. Her işte çalışan bir insan bile hayvan bakma kısmına gelince soğuk tavırlar sergileyebilir. Bizim oraların meşhur lafıdır.. "Davulun sesi uzaktan, hoş gelir" derler. Kardeşim asla her işten sıkılan, ekmeğini kovalamayan bir tembel olmadı. Ve asla başladığı işi bitirmeden.. bir diğerine geçmedi.
    Senin dediğin konsepte gelicek olursak çok zor... Çünkü maliyeti fazla ve ilerisi şeffaf değil. O yüzden bir çok fikir arasından elemeler yapıp bu kadar derinlemesine tartışıyor ve düşünüyorum. Barmenliği var antlyada 3 yıl kemer, manavgat ve belekte farklı otellerde çalıştı ama sadece bununla bitmiyor işte.. :)
  • Sly_Owl kullanıcısına yanıt
    Mekan ve kafe ikilisi için müthiş fikirlerim.. Ve asla kendini zarar ettirmeyecek şahane bir konsepttim var ama; Çok fazla nakit eritecek işler bunlar. O yüzden bu iş fikrinin dışına çıkıyorum. Ve kardeşim için diğeralternatiflere yöneliyorum.
  • Valla unlu mamül satış reyonu açabilir.Ekmek fırını felan değil tabi.Ekmek dışardan iyi bir fırından gelcek.Ama ince mal(poğaca simit,tatlı) felan sizin imalathanenizde olacak.Güzeldir bizim 2 fırınımız var.Ama çarşıda 1 noktaya ekmek veriyoruz vallahi bizden çok kazanıyor.450 ekmek satıyor binden fazla ince mal baklava felan saymıyorum.

Kısaca güzel ve ruhsatı olan bir yerde fırın kurun derdim ama 100bine daha ihtiyacınız olur..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ApsinteX

quote:

Orijinalden alıntı: Sherlock Holmes

küsüratsız aynı birikimle bende iş kurmayı düşünüyorum. 500 tl faiz getirisi var. bi 500'de ben katıp aylık 1000 lira giderle e-ticarete girmeyi düşünüyorum. direk 60 binle bir dükkan açmak riskli iş. zaten ilk 7 ay zarara girmeyi göze almak lazım.

Zaten açacağımız dükkan için hepsini kullandırtmama kararı aldım. Çünkü dediğiniz gibi emeklemeden yürümek olacak iş değil. Uzun vadede giderler, kar ve zararlar hesap edilip. Adımlar gerçekten dikkatli atılmalı.. Ticaret gerçekten kumar her ben diyenin harcı değil ama; eliniz kötüyken bile blöf yapmak ve risk almak gerekir. Peki siz e-ticareti ne üzerine yapacaksınız?..

aklımda anne-bebek ürünleri var. evde ürün stoklamaya gerek yok. tedarikçiden xml alıyoruz satıldığında ürün bize geliyor bizde alıcıya gönderiyoruz. script, şahış şirketi vergisi şuyu buyu 3 bin tlyi buluyor. aylık 1000 tl gider reklam harcamaları olacak.

edit : dediğim gibi kardeşiniz girişkense önceliğiniz kantin olsun. her ay denetlemeye gelenler sorun olmaz, kantinciye köle muamelesi yapan öğretmene çay servisi yaparım, tenefüste zombi sürüsüyle uğraşırım diyorsa açsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ofsayt Bozan Stoper -- 5 Aralık 2016; 19:42:17 >

• Canım çok fena köfte çekti bu saatte, teşekkürler.
  • Pilavci. İşlek bir cadde de deli is yapar. Üniversite zamanı bir daire parası vermisimdir spor çıkışı sonrası

• Telefon işi güzel ancak diğerlerinden bir farkı olmalı buda kaliteli,hızlı ve profesyonel teknik servis hemen herkes telefonunu bozuyor bende bu işi yapıyorum ve benim dükkanımda satış hiç yok sadece tamir var. Ben tavsiye ederim eger işini güzel yaparsa diğer telefoncular bile kendileri yapamadığı cihazları size yollayacaktır.

• Sabah kahvaltı salonu, akşam-akşamüstü çay, kahve, pasta, kek, kurabiye yiyip/içilebilecek bir mekan olabilir bence.

Edit: Halkla ilişkiler mezunuyum PR konusunda yardımcı olabilirim böyle bir şey yapıldığı takdir de. Eğer bu tarz bir mekan açarsa kardeşiniz özelden yazın fikirlerimi belirtirim. Belki bir harçlık atar senin birader atmazsa da canı sağolsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AJFA -- 5 Aralık 2016; 19:56:4 >
  • Teşekküre gerek yok hocam
    60 Bin TL ile yapılacak işler- CİDDİ KONU- KARAR VERİLDİ
  • Şu sıralar ekonomı cok dalgalı buyuk karlar elde edılebılecegı gıbı kucuk çaptakı bır cok esnafın batma ıhtımalı cok daha yuksek o yuzden en azından ekonomı duruluna kadar ( ki gidişat kısa vadede zor gıbı gozukuyor) tum mal varlıgı ıle rısk almaması en mantıklısı hocam sonra üzülebilirsiniz.
  • Halı yıkama
    Kuru temizleme
    Belki kitap kırtasiye

Ama riskli tabi bunlar geri dönüşü yok

• quote:

Orijinalden alıntı: AkatooS86

Ben olsam bi 6ay ertelerdim, her ne yapacaksam. gidisat sakat bu aralar.

Hocam avatarınız güzelmiş
  • Gamer internet cafe açın, elimde tam bu kadar sermaye olsa gireceğim iş budur.

Gamer'dan kastım. Mekanik klavyeler - 12000 dpi'lık mouselar, kulaklıklar, mousepadler, kasalar normalin biraz üstü olsa olabilir ama internet hızı mükemmel olmalı. (razer,logitech,corsair vs).

Gencolar emin olun bir kere kafenize gelince çıkmak istemeyeceklerdir...Yaş sınırı koyarsınız.

Sizin orda cafe fiyatı 1 tl ise saatlik siz yapıştırın 1.5tan. Boş makina kalmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hilmignc -- 5 Aralık 2016; 20:20:20 >
  • Kafe tarzi yerler için hizmet sektörü icin ciddi meblaglar lazim. Kafa rahat girmek lazim. Ufak paralarla ezilirsiniz ve istediginiz konsepti yapamazsiniz.

Ufak luks bir waffle ci acilabilir o paralara .

Bence boyle dusuk butceler icin uretim yapilabilecek bi kac is var. Bende kendim icin arastirmistim.

10bin tl lik bir makine ile Civata uretebilir.

Ya da ayni meblaglar ile söve uretimi yapabilir. Ikiside cok maliyetsiz ama iyi kazandiran isler .

Sizin oralarda ne durumda ama ulkede tek isleyen insaat sektoru olduğu icin. Insaat sektörüne yonelik isler yapabilirsiniz .

Elektrik vs anliyor dediginiz icin normal evlere akilli ev sistemi cekebilir .ya da yeni yapilan sitelere evlere mutehit ile konusup yapabilir.
    Cinden vs den getirip kendi kurarsa ciddi kar eder. Uygun fiyatla satarsa talepde olur.

Ya da tanidik usta vs gurubu varsa onlari guzelce calistirip koordine edebilecegini dusunuyorsa ustalarla ugrasmak zordur cunku. Ev tadilat isi yapar super para var.
    Birisi is verse evini tadilat ettirmek icin o evi elinizdeki para ile cok rahat bitirir sıkıntıya dusmeden iai bitincede parasini pesin aliyor zaten. Kendi kendini finanse edebilir cok rahat.
    Insanlar ustalarla muhattap olmayacak kardesiniz bir mimar gibi guzel giyimle guzel konusma ile musterilerle muhattap olup istediklerini guzelce anlayıp ustalari kendi elemani gibi eve getirip bir ekip calismasi ile müşterinin istedigi seyleri eve uygulanmasini saglayacak.
    Bir kac iste sonra ofisini bile acar.
    Basta gerek yok masrafa.

Benim bir arkadaşım yapiyor bu isi cok kolay yukseldi

• quote:

Orijinalden alıntı: Muhabbet84

quote:

Orijinalden alıntı: AkatooS86

Ben olsam bi 6ay ertelerdim, her ne yapacaksam. gidisat sakat bu aralar.

Hocam avatarınız güzelmiş

Sagol hocam sizinde øyle
    Nasil gidiyor maclar 😀

• Ben olsam 60 bine dolar beklerdim. Yatirim tavsiyesi degildir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ApsinteX kullanıcısına yanıt
    Kusura bakma biraz sert olmuş
    Ama benden tecrübeli adam gelipte buraya konu açmaz
    Bizim işi yapan öğrenen adamların hısımları, dostları olur kimi tanıması gerektiğini kimle konuşması gerektiğini bilir piyasa bilmesine gerek yok piyasa iş yaptıkça öğrenilir
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.