Şimdi Ara

60 FPS - 100 FPS FARK VARMIDIR? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
2
Favori
1.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yirltilma yasaniyor nvidia vsynic gibi bir yazilimla halletmisti bu sorunu tekno seyiri bi inceel

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 60 ile 100 Hertz' in farkını gözünüz rahatlıkla algılar. Fakat FPS yi algılayamaz. Şimdiden yazayım sonra uğraşmak istemiyorum. Eğer FPS farkını fark ediyorum ağğğbi, dağlar gibi fark var ağğğbi, diyen varsa eğer; Sadece fark ettiğini sanıyor.
  • 30 ile 60 fps arasında fark yok diyen, akıcı diyip 20fps de oynayan adamlar gördük biz. Ama 100 ile 60 fps arasında pek fark olacağını sanmıyorum. Çook hassas iseniz "belki" fark edilebilecek bir şeydir.

• Bende gtx 690 var, önceden 60 hz monitörüm vardı, şimdi 144 hz olanı var,
    arada harbiden çok fark var, en ince ayrıntılara kadar görünüyor ve oyunlar tereyağı gibi akıyor, mesela bf4 oynarken m320 lvg attıgımda düştüğü noktaya kadar gidişini cam gibi görüyorsun merminin veya sniper kullandıgımda merminin uzun mesafelere gidişini, düşmesini cam gibi görüyorsun...
    Grid 2 oynarken en uzaktaki seyircinin yüzü bile seçiliyor
    Keşke çok daha önce 144 hz alsaymışım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: konfigürasyonborusu

Bende gtx 690 var, önceden 60 hz monitörüm vardı, şimdi 144 hz olanı var,
    arada harbiden çok fark var, en ince ayrıntılara kadar görünüyor ve oyunlar tereyağı gibi akıyor, mesela bf4 oynarken m320 lvg attıgımda düştüğü noktaya kadar gidişini cam gibi görüyorsun merminin veya sniper kullandıgımda merminin uzun mesafelere gidişini, düşmesini cam gibi görüyorsun...
    Grid 2 oynarken en uzaktaki seyircinin yüzü bile seçiliyor
    Keşke çok daha önce 144 hz alsaymışım...

Hocam ne güzel sistemin varmış :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: fukox

30 ile 60 fps arasında fark yok diyen, akıcı diyip 20fps de oynayan adamlar gördük biz. Ama 100 ile 60 fps arasında pek fark olacağını sanmıyorum. Çook hassas iseniz "belki" fark edilebilecek bir şeydir.

mesela ben ciddi bir fps drop olmadiktan sonra 30 degil ama 40 ve 60 fps arasinda fark olduguna inanmiyorum. Tabi bunu 60hz monitorume dayanarak soyluyorum. Zaten 30 fps bariz full akici degil. Kendim bir cok haritada BF4 multiplayeri 30-35 fpsde oynuyorum, akici his var ama bazen yavaslama hissi aliyorsun 30 civarina indiginde. Bu yuzden alt limit olarak 40 dusundum. Eger 120den 60fpsye ani dusus oluyorsa o da fark ediliyor ancak ben standart ayni degerde kaldigini varsayarak soyluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 9 Nisan 2014; 11:23:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: dovahkiin_16

quote:

Orijinalden alıntı: fukox

30 ile 60 fps arasında fark yok diyen, akıcı diyip 20fps de oynayan adamlar gördük biz. Ama 100 ile 60 fps arasında pek fark olacağını sanmıyorum. Çook hassas iseniz "belki" fark edilebilecek bir şeydir.

mesela ben ciddi bir fps drop olmadiktan sonra 30 degil ama 40 ve 60 fps arasinda fark olduguna inanmiyorum. Tabi bunu 60hz monitorume dayanarak soyluyorum. Zaten 30 fps bariz full akici degil. Kendim bir cok haritada BF4 multiplayeri 30-35 fpsde oynuyorum, akici his var ama bazen yavaslama hissi aliyorsun 30 civarina indiginde. Bu yuzden alt limit olarak 40 dusundum. Eger 120den 60fpsye ani dusus oluyorsa o da fark ediliyor ancak ben standart ayni degerde kaldigini varsayarak soyluyorum.

40-50 fps arası bile fark ediyor. Önemli olan alışmak.

• Bunun bilimsel aciklamasi vardir elbet ona bakmak lazim. Kendi adima fps drop olmadikdan sonra sabit 40 fps full akici hissi veriyor. Daha fazlasinda bir fark goremedim yaptigim testlerde. Bf3te testler yaptim ultrada 39-45 fps arasi gidiyor lowda sabit 60fps. İnanin bir fark gormedim. Bilmiyorum belki sadece bende boyledir.

Dedigim gibi bilimsel aciklamaya bakmak lazim, buna el atmislardir kesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 9 Nisan 2014; 11:36:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ozgn13 kullanıcısına yanıt
    Sağolasın, idare ediyoz işte :)
  • Farkı anlayamazsın ama 120hz bir monitörün olsa 60hz'e göre daha akıcı bir oyun deneyemi yaşarsın.
  • fps olarak fark yok ozaman
  • 60hz monitorde 60fps üzeri fark etse bile algılayamadıktan sonra bir anlamı yok. 3d veya 120hz+ monitorünüz var ise o zaman fark edilir gibime geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KareemSaid

fps olarak fark yok ozaman

kardeş benim diyeceğim şu monitör isterse 200hz olsun fps 60 geçmedikten sonra ne işine yarar ki :D
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.