Şimdi Ara

60 FPS - 100 FPS FARK VARMIDIR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
2
Favori
1.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşım 60 fps ile 100 arasında daglar kadar fark var diyor ben 60 fps yapıyorum 100 yapıyorum arada gıdım fark hissetmiyorum yada 60 fps yapıp 300-400 fps yapıyorum arada fark hissetmiyorum arkadaşım dglar kadar fark var diyip duruyor.

fark nedir farkı gorebilirmiyiz?

30-60 fps arasında farkı hissediyorum 60 dan sonra tık yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 9 Nisan 2014; 12:29:20 >

• 60 hz yenileme hızı olan monitörlerde, FPS hızı 60'ı geçerse görüntü de yırtılma (tearing) olur.
  • 120 -144hz monitor olmadigi surece hissedemezsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grafen

120 -144hz monitor olmadigi surece hissedemezsiniz.

Hocam nedeniyle acıklarmısın arkadasın monitor de 60 hertz ırarlar 60-100 arası daglar kadar fark var farkı anlamayan goz doktoruna gitsin diyor bi nedeniyle acıklarmısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mystik

60 hz yenileme hızı olan monitörlerde, FPS hızı 60'ı geçerse görüntü de yırtılma (tearing) olur.

hocam benm monıtor 75 miş 200 felan yazsada goruntude yırtılma olmuyor
  • tabiki fark olur ama.yenileme hızı yüksek bir monitörde farkı anlarsın

• 60 fps ile 100 fps arasındaki farkı insan gözüyle algalıyamaz o fark rakamsal değer olarak kalır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1080p de 30 fps 60 fps farkı
    16 yıl önce açıldı
    CS 2 FPS değerleri normal mi?
    2 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 60fps ile 100fps arasında 40fps vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M.E.S.A.R.S

60fps ile 100fps arasında 40fps vardır.

-40

• FPS demiyeyim de HZ de fark ediyorum. 120 HZ monitöre sahibim. Bazen windows sapıtıp 60 HZ'e düşürüyor. Hemen mouse imlecinin hareketinden anlıyorum 60 HZ'e düştüğünü, 120 HZ'e yükseltiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Candance

quote:

Orijinalden alıntı: M.E.S.A.R.S

60fps ile 100fps arasında 40fps vardır.

-40

- yoktur, arada 40fps vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoubloN

60 fps ile 100 fps arasındaki farkı insan gözüyle algalıyamaz o fark rakamsal değer olarak kalır

diyorum ama arkadas algılanacagını soyluyor yayın yapan unlu streamlar neden 60 da oynamıyor fps leri 300 lerde felan diyor diyorum sabitlememişdir ondan diye anlayamazsın 30-60 neysede 60-100 anlayaman diyorum yok daglar kadar fark var anlarım diyor detaylıca kaynaklı bi cevap lazım :(
  • insan gözü saniyede 24 kare algıladığı söyleniyo zaten genelde filmlerde 24 kare sn ile çekiliyo bu teoriden yola çıkarsak zaten oyunlarda 40 50 yide 100 150 yide aynı görüyo oluyoruz ayrıca arkadaşınızın oyunda uzakta gördüğü dağlarla fps nin hiçbi alakası yok
  • quote:

insan gözü saniyede 24 kare algıladığı söyleniyo zaten genelde filmlerde 24 kare sn ile çekiliyo bu teoriden yola çıkarsak zaten oyunlarda 40 50 yide 100 150 yide aynı görüyo oluyoruz ayrıca arkadaşınızın oyunda uzakta gördüğü dağlarla fps nin hiçbi alakası yok

yok hocam uzakta dağ görmüyormuş dağlar kadar fak varmış yani 60 la 100 arısında çok büyük fark olurmuş :)
  • yanlış okumuşum hocam ısrarcıysa bırakın yanlış bilsin siz doğrusunu bilin
  • quote:

yanlış okumuşum hocam ısrarcıysa bırakın yanlış bilsin siz doğrusunu bilin

• 60 hz bi ekran da oyun dayken vsync i açarsan mevcut oyunun fps sini 60 a sabitler yani ekranın hz i kaç ise ona sabitler bunun amacı ekranın atlamaması yırtılmaması gibi etmenlerdir fakat vsync i kapatmak bazı oyunlardada çok iyi performans almanı sağlar oyundan oyuna değişir bu iş
  • quote:

Orijinalden alıntı: KareemSaid

Beyler oncelikle Monitor 60 hertz arkadaşım 60 fps ile 100 arasında daglar kadar fark var diyor ben 60 fps yapıyorum 100 yapıyorum arada gıdım fark hissetmiyorum yada 60 fps yapıp 300-400 fps yapıyorum arada fark hissetmiyorum arkadaşım dglar kadar fark var diyip duruyor.

Monitor 60 Hertz olunca bildigim kadarıyla 60 fps üstü gostermıyor yazsa bile en fazla 60 oluyor dogrumudur bu?

Birde fark nedir farkı gorebilirmiyiz?

30-60 fps arasında farkı hissediyorum 60 dan sonra tık yok

sizin algılamanıza göre değişir, biraz daha özenli bakarsanız alıştıktan sonra farkı anlayabilirsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

60 fps ile 100 fps arasındaki farkı insan gözüyle algalıyamaz o fark rakamsal değer olarak kalır

Bu söylediklerine sen inanıyormusun

• quote:

Göz rahatlatıcı oluyo pek göremesende görürsün yani. Ama çoğu kişide 70hz bile monitor yokken 120 hz ye ihtiyacın var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.