Şimdi Ara

1080p 24 fps & 60 fps farkı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar digital fotoğraf makinelerinde video için 24 fps ve 60 fps'lik modeller var.Aradaki fark çok belirgin midir?İzlerken aradaki farkı hissediyor musunuz?

• daha yuksek fps daha akıcı görüntü demek.

dipnot: sinema filmleri 24fps oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metabolism

daha yuksek fps daha akıcı görüntü demek.

o akıcılıkta filmlerin 24 fps olduğunu sanmıyorum . 24 fps zaten hızlı sahneler için yetersiz . O filmler çok çok yüksek fps ' li kameralarla çekiliyor . Riplerken fps'yi düşürüp sabitliyorlar sanırım . İzlerken sıkıntı yaratmıyor yüksek fps li cihazdan sıkıştırıldıkları için ama 24 fps çekildiğinde o akıcılık mümkün değil

Dün htc one ile 120 fps video kaydettim.

Kare hızı: 29.365203

Şeklinde gözüküyor .

60 fps bile çok hızlı sahneler için yetersiz olabiliyor . 24 fps kesinlikle yetmeyecektir . Arada ciddi fark var . Video çekecekseniz 24 fps yetersiz .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 13 Eylül 2013; 4:38:05 >

• 50 yıl önce saniyede 60 kare çeken kaç makine vardı? Standart Hollywood filmleri 24p ile çekiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 24fps ile 60fps arasindaki farki herkes farketmeyebilir. Ortalama 30 fpsden sonrasini insan algilamaz deniyor. Ben farkediyorum mesela kendime gicik oluyorum o yuzden. Son olarak sunu soyliyeyim cocukluktan 24 fpsye alisageldigim icin bana daha hos geliyor o tip videolar-filmler. Yuksek fps olunca cok gercek itici geliyor.
  • bakın ne buldum.

• bide bu va.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _RAPTOR_ -- 13 Eylül 2013; 9:32:20 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1080p de 30 fps 60 fps farkı
    15 yıl önce açıldı
    60 hz monitör ile 100 fps almak?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • eğer bir görüntüyü yavaşlatacaksan ne kadar çok fps o kadar iyidir.
    ama eğer yavaşlatmayacaksan amacın dertsiz tasasız videonu izlemekse ülkemizde 25fps en iyisidir.
    türkiyedeki istisnasız tüm televizyon kanalları 25fps yayın yaparlar ve bu bir yayın standartıdır.

bu fps standartı şunun için vardır, farklı kaynaklardan gelen görüntüler aynı ortamda oynatılırken sorun yaşanmaması için.
    diyelim elinde iki makine var ve birisi en çok 30 diğeri en çok 60 fps çekim yapıyor, eğer yavaş okuma gibi özel bir sebebin yoksa her ikisini de 25fps'de kullanmalısın ki sonradan görüntüleri bir araya getirirken sorun yaşamayasın. videoda fps dönüşümleri sıkıntılı bir süreçtir, senkron kayması, titreme, field problemleri gibi sorunlara neden olur.

kısaca 25fps en temiz ve sorunsuz ayardır, eğer neden yaptığından çok emin değilsen bu ayarı değiştirme.

• quote:

Orijinalden alıntı: skylineGTR_34

24fps ile 60fps arasindaki farki herkes farketmeyebilir. Ortalama 30 fpsden sonrasini insan algilamaz deniyor. Ben farkediyorum mesela kendime gicik oluyorum o yuzden. Son olarak sunu soyliyeyim cocukluktan 24 fpsye alisageldigim icin bana daha hos geliyor o tip videolar-filmler. Yuksek fps olunca cok gercek itici geliyor.

geçen skyfall ı izliyeyim dedim. oda baya fps liydi :D hoş olmuyor gerçekten
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreFB1907

quote:

Orijinalden alıntı: Metabolism

daha yuksek fps daha akıcı görüntü demek.

o akıcılıkta filmlerin 24 fps olduğunu sanmıyorum . 24 fps zaten hızlı sahneler için yetersiz . O filmler çok çok yüksek fps ' li kameralarla çekiliyor . Riplerken fps'yi düşürüp sabitliyorlar sanırım . İzlerken sıkıntı yaratmıyor yüksek fps li cihazdan sıkıştırıldıkları için ama 24 fps çekildiğinde o akıcılık mümkün değil

Dün htc one ile 120 fps video kaydettim.

Kare hızı: 29.365203

Şeklinde gözüküyor .

60 fps bile çok hızlı sahneler için yetersiz olabiliyor . 24 fps kesinlikle yetmeyecektir . Arada ciddi fark var . Video çekecekseniz 24 fps yetersiz .

Bir görüntüyü yüksek fps ile çekip daha sonra 24 fps ye düşürürseniz elde edeceğiniz görüntü slow motion olur. Yani sadece slow motion izlediğimiz sahneler yüksek fps ile çekiliyor geri kalanlar 24p.

• Aradaki farkı ancak yukarıdaki videoda olduğu gibi on sefer ardarda oynatarak fark edebilirsiniz. Filme odaklandıktan sonra sahneyi kare kare incelemenin alemi yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlıkta bir kaç yanlış bilgi paylaşılmış bence.

120 fps bir videonun 29 veya 24 olarak çıkmasının sebebi "varible frame rate" denen olay, yani çekilen ile bitiş arasında fark var. Görüntü kendiliğinden yavaşlamış olarak son halinde çıkıyor. Çünkü çoğu alet full hd bir videoyu bile saniyede 120 fps eş zamanlı göstermekte zorlanıyor.

Her zaman hızlı enstantane ile video ve özellikle sinema çekilmez. Sinemada en çok kullanılan kare hızı (yavaş çekimler ve özel efekt uygulanacak sahneler hariç) 1/40 veya 1/50'dir. Eğer keying , tracking, veya benzeri temelli bir efekt varsa daha keskin kareler olması adına daha hızlı enstantaneler de çekilir.

Bir de çoğu profesyonel kamerada foto makinelerindeki gibi enstantane değeri değil, perde açısı ile ayarlanır (shutter angle) işin özü aynı ama yeni bir dil ve farklı birimler görmek ilk kez göreni şaşırtabilir.

Eğer amacınız 24 fps çıktı almak ise 24 veya katlarında çekmek en sorunsuz düzenleme ve çıktı imkanını verir. (24, 48..) Alakasız katlar (mesela 30 fps) bunun için uygun değildir.

Özellikle aramadıktan sonra 24-25 veya 30 u ayırmak içeriğe odaklanıldığında bence zor. Ama mesela 48 fps lik bir filmi sinemada izlediğinizde gerçekten inanılmaz bariz bir fark oluyor. Tüm bunların ne olduğunu bilmeyen biri bile "aa bu bir değişik" diyebilir ona.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AFA9E7E65 -- 11 Aralık 2014; 19:56:29 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.