öncelikle selamun aleyküm. Arkadaşlar ben millenicom'da 35mbit download 6 mbit upload paketini 89.90 TL ücretle kullanıyorum. eski kullanıcı olduğum için 5 lira daha pahalı yani yenilere göre. altyapımı kontrol ettim ve altyapımın 60 mbite kadar çıkabildiğini gördüm. Müşteri hizmetleri de 62 mbite kadar alabilirsiniz dedi. ama ne yazıkki paketleri 35-50-100 mbit şeklinde. bende maximum verim almak için 100 mbitlik paketi sordum. müşteri temsilciside alyapınız okadar desteklemediği için kopmalar yaşarsınız diyor. ne alakası var gerçekten böyle birşey yaşar mıyım? evim müstakil ev apartman değil. paket yükseltirsem geri düşürmek istediğimde paketimi 35 e 50 mbit ücreti olan 103 liradan alabilirmişim diyorlar. yardımcı olabilir misiniz? dedikleri doğru mu? |
60 Mbit Destekli Evimde 100 Mbit Paket Alırsam Kopmalar Olur Mu?
-
-
modeminize bağlı. Eğer modem hattı çok zorlamadan 60 civarında bağlantı kurarsa kopma olmaz. Ama SNRyi düşürüp hızı arttırmaya çalışırsa kopma olur. Keenetic gibi hız ayarlı bir modem alırsanız sorun çözülür
-
öncelikle teşekkürler.
hocam modemim tplinkin standart millenicomlulara verilen 300mbitlik bir modemi. bilgisayarımdaki ethernet portu da gigabit ethernet portu ( anakart ASUS TUF B450 PLUS 2 ) modem kaynaklı neden yaşayayım ki sorunu onu anlayamadım.
-
Modem değerlerinide koysaydınız iyi idi. Taahhütsüz bir paket ise bu tür dayatmalara katlanmak zorunda değilsiniz. Uygun fiyatlı taahhütsüz firmalarda özgürce istediğiniz kadar hız paketleri denemesi yapabilirsiniz.
-
Modemlerin kaliteleri çok önemli. Benim evimdeki hat 80mbite kadar kaldırıyor ama ben Keenetic marka modem kullanıyorum ve bağlantı kurarken ince ayarlar yapıyorum, ayrıca pahalı modemler çok daha gelişmiş DSL çipleri kullandığı için hat kopmuyor. Ama sizin bedavaya millenicom tarafından aldığınız modem uyduruk olduğu için aynı hatta takmanıza rağmen kopabiliyor. Dediğim gibi bu konularda modem çok önemli. Ben kopma sorunu yaşadığımda hızımı manuel olarak düşürebiliyorum çünkü Keenetic modemde hız ayarı var. Ama siz değiştiremezsiniz çünkü o ayarlar yok.
-
100 Mbit alsanız da hızınızı 55 - 60 Mbit seviyelerine sabitlerlerse kopma olmaz. Ama bölgeye yeni aboneler geldikçe hatlardaki gürültü artacağından o alınabilir hız düşmeye devam edecek. O yüzden 50 Mbit üstü bir pakete geçmenizin çok bir artısı olmayacaktır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X