Hocam yanlış baktınız sanırım, beyaz olan 1,118 siyahı ise 872 tl şu an |
+600/650w PSU Tavsiyesi (2. sayfa)
-
-
Yazılan öneriler arasında bu 3 modelden birini seçmeyi düşünüyorum arkadaşlar:
1) High Power 600W 80+ GOLD Performance GD Aktif PFC Güç Kaynağı (HP1-J600GD-F12S) 547 TL
2) Silverstone ET650-G v1.2 650W 80+ GOLD ATX Güç Kaynağı (SST-ET650-G1-2) 568 TL
3) Xpg PYLON650B-BKCEU Pylon 650W 80+ Bronz Güç Kaynağı 579 TL
Sizlerin seçimi ne olurdu acaba ? High power güzel gözüküyor ama 50 watt fark yaratır mı diğerlerine karşı bilmiyorum. Onun dışında Xpg Pylon çok öneriliyor ama o da diğerleri GOLD iken kendisi BRONZE verimlilikte. Sanırım artık kullanıcı tavsiyelerine göre karar vermek gerekiyor.
@kunGFu Silverstone'da söylediğiniz eksikler XPG ve High Power için de geçerli mi acaba ?
Bu arada Corsair CX650 700 TL olsa düşünmeden onu alırdım, hem modüler hem de sağlam olduğu için ama malesef fiyatı almış başını gitmiş. @onr1818
Normalde 700-800 bandında gezen Highpower ve Silverstone bu kadar inmişken, 500-600 olan CX650F'in 800-1000 arasına çıkmış olması çok garip değil mi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sergenss -- 11 Kasım 2021; 14:22:59 >
-
Hocam mesajı yazdıgım anda baktım 699 liraydı hepsiburadada bende 699 a aldım hepsiburadadan
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tüh kaçırdık o zaman desenize, sağlık olsun.
-
Xpg ve highpower da UVP korumasi var. Lakin Highpower da sleeve bearing fan mevcut oldugundan 2 yila ses problemleri baslayabilir. Xpg pylon da fluid bearing fan mevcut, daha uzun ömürlü olur. Diger yandan high power in ünitesi halfbridge + LLC, xpg nin ise double-Forward + Dc-Dc... High power alacaksan 750w ligini al, yoksa xpg pylon olabilir, diger yanda da silverstone et650g... ben iste bu strese gelemedigim icin 100-200 daha fazla vermeye raziyim alinca iyisi olsun, kafam rahat olsun, sans meselesi de etkili olsa en azindan saglam kaziga baglarim pcyi...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 11 Kasım 2021; 16:18:14 >
Xpg Plyon Tier C ve Bronze olduğu için onu eledim gibi hocam. High power ve Silverstone arasındayım fakat SS daha yakınım gibi. Bu gece iyi bir indirim gelmez ise Corsairlere ikisi arasından alacağım gibi.
Highpower 600 ve 750 arasında güç harici birebie aynılar sanırım. Benim kasaya 600 rahatça yeteceği için ondan 750 bakmadım hiç.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
600w lik hp gd, amd rx 5700xt ile reset atiyordu lakin 750w lik ile sorunsuz calisiyordu. Bunu bir forumdasim kullanarak bizzat test ederek anlatmisti. Bu yüzden mümkün mertebe 750w ligini öneririm. Yapisal olarak ayni olup olmadigini 600w liginin pcb sini bizzat göremedigim icin net bir sekilde söyleyemiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 11 Kasım 2021; 16:33:26 >
Teşekkür ederim bu detay için 🙏🏻
Silverstone o fiyata alınır bence, kullanılan CWT yapımı modern bir platform. Birincil kısımda half-bridge LLC dönüştürücüsü mevcut, ikincil kısımda da DC-DC topolojisi var. İkincil kısımda kritik noktalarda capxon kapasitörler var, diğerleri su'scon gibi daha bütçe modeller tercih edilmiş ama zaten bu ünite giriş seviyesi olarak çıktığından o normal. UVP var üründe, silverstone nedense yazmıyor hiçbir üniteye, uvp'yi korumadan saymıyorlar, biraz cinslik var silverstone'da. Vrms olarak vermeleri de cinsce olmuş, en az 100-240Vac aralığında olduğunu tahmin ediyorum, Vac yerine Vrms yazmış da olabilirler, yani ya 90-264 ya da 100-240 aralığında Vac girişi olması lazım. Fan da ball bearing bu arada, iyi soğutur ama gürültülü olabilir biraz. Genel olarak bu ünite baya sağlam, high powera tercih edilebilir bence. 750W modelinin incelemesi var şurada, SS bildiğim kadarıyla modellerde watta göre değişiklik yapmıyor o yüzden rahat olabilirsiniz.
CX650F'yi de alabilirsiniz, ismi geçen psu'lardan bundan net daha iyi olan tek psu o, bir tık daha iyi. CX650F'nin siyah modeli olduğunu bilmiyordum, o yeni çıktıysa corsair bazen renkler arasında değişiklik yapıyor ünitelerde, dikkat etmek lazım.
Pylon'un kullandığı cwt platform silverstone'dan farklı, ikincil kapasitörler ve sessiz fan(?) dışında avantajlı bir yanı yok gibi. Yine de kaliteli bir iş çıkartmışlar, genel olarak fiyatı daha uygun ama silverstone'da indirim varken onu alırdım ben.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Affection and Hatred -- 11 Kasım 2021; 16:44:36 >
-
Detaylı açıklamanız için teşekkür ederim. UVP olayını da açıklamışsınız Silverstone’a daha yakınım an itibariyle.
Corsair > Silverstone > Highpower > XPG Pylon şeklindeyim.
Corsair muhtemelen bu fiyatlara yaklaşamayacağı için eleyeceğim gibi. SS açıkladığınız özelliklerden ve +50watt gücünden dolayı benim için Highpower’ı geçti gibi. XPG Pylon ise yukarıda da bahsetmiştim Tier C ve Bronze verimlilikten dolayı bu 2 PSU’nun yanında daha güçsüz kalıyor gibi.
Çok teşekkür ederim yorum yapan ve karar vermemde yardımcı olan herkese. Siz yazmasaydınız Sharkoon 650 Gold alıp geçerdim muhtemelen.
Teknobiyotik sitesinin de hakkını vermek lazım, Silverstone ve Highpower için gerçekten güzel indirim yapmış. Geçmiş zamanda ikisi de 700 TL-800 TL seviyesinde gezmiş hep. Gönül isterdi ki Corsair eskisi gibi 550-600 seviyesinde olsun ama Ekim ayının başında müthiş bir zam yemiş diğer modellern aksine. Sağlık olsun artık, kasam Corsair 400r olduğu için modüler kablo olayına çok takılmıyorum oldukça geniş zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sergenss -- 11 Kasım 2021; 16:57:23 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
ET650G ile ayni midirlar peki ünite olarak? Öyle ise alinir ben ayni modelin 650w bronze modeli ile kiyaslama yapmistim. Böyle bir ünite varsa bunu web sitesinde neden yazmadiklarini anlayamiyorum. Hele UVP korumasinin yazilmamasi cok daha ilginc. Diger yandan ordaki bilgilerin dogrulugu noktasinda süphelerim var, ikincil kisimda hangi kapasitörler yazilmis bir bakin, chengx junfu falan yaziyor ve korumalardan OCP yazmiyor. Herseyi net bir sekilde yazmalari bu kadar zor olmamali...
UVP'nin bulunduğunu söyleme sebebim baz alınan CWT platformunda UVP olmasıydı, modifiye edip UVP'yi platformdan çıkarmak çok garip olurdu, inceleme sayfasında da görünce doğrulamıştım ama İspanyollar muhtemelen bunu düşünüp tespit ederek UVP yazmamış, yanlışlıkla yazmışlar gibi geldi OCP yerine, siz söyleyince fark ettim.
Markaların koruma devrelerini eksik yazdığı oluyor arada sırada ama burada öyle olmamış olabilir, Kullanılan CWT(GPS) platformunda UVP olduğu için iyi bir sebep yoksa silverstone gibi bir markanın sırf masrafları düşürmek için UVP kaldıracağını sanmıyorum. Muhtemelen input aralığının yeterli geleceğini düşündüler.
Eğer UVP yoksa bu kıyaslamaya ne kadar etki eder bilmiyorum. 650W modelin 750 ile ne kadar aynı olduğunu da PCB'yi görmeden söylemek mümkün değil, bir incelemesi varsa fikir sahibi olabiliriz. Ancak dediğim gibi silverstone'un watta göre ciddi değişiklikler yaptığını görmedim, genelde küçük farklılıklar oluyor en fazla.
-
Supervisor IC modeli SITRONIX ST9S313-DAG oldugunu gördüm.
"The IC is specially designed for switching power supply system. It provides over-voltage protection, over-current protection, under-voltage protection, on/off control and power good signal generating.
OVP/UVP (Over/Under-Voltage Protection) monitors 3.3V, 5V and double 12V to protect our power supply and PC, FPO goes to high when one of these supply voltages exceeds their normal operation voltage range"
diyor, yani düsük voltaj korumasi UVP ve OCP korumasi var. Yani full oldu suan tabi ki bununlarin dogru calisip calismadigini kagit üzerinden söyleyemeyiz ama bu noktada cwt ye güvenmek durumundayiz.
Lakin ikincil kisimi cok begenmedim, esir toplama kampi gibi tüm kötü kapasitör markalarini toplamislar. Su'scon (MF series), CapXon (GF y KF series), ChengX (GR series), JunFu (WG series) bir iki tane unuttuklari var tabi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Cougar markasını öneriyorum.
-
Son olarak hangi noktadayız hocam :) Silverstone hala ağır basıyor değil mi ? 😀 Highpower 750 ile arasında 100tl fark var. Normalde verilir aslında ama o fazladan 100 watt’a gerçekten ihtiyacım yok kasada.
Silverstone da koruma devresi ile ilgili bir soru isareti kalmadi, biraz ugrastirdi lakin bulduk. Sadece ikincil kisim kapasitörleri pek begenmedim, düsük kaliteli ürünler ama buna karsin fiyati da cazip. Tercih sizin.
Hala karar verip alamadım arkadaşlar. 26-27'si gibi ekstra bir indirim olursa diye bir türlü elim gitmedi almaya.
Teknobiyotikte Highpower 600w ve Silverstone 650w 80+ Gold olanlar gayet uygun şu an. Dün Amazonda CF750X 842tl'ye satıldı fakat gerçekten 750Watt ihtiyacım yok sistem olarak o yüzden ekstra para vermek istemedim. CF650x ise 827'den satıldı, indirim görüp 650-700 civarına düşse düşünmeden alacaktım.
Bir yandan son haftayı beklemek mantıklı geliyor ama o sırada da Teknobiyotik indirimi kaçarsa Highpower ve Silverstone bile hayal olur gibi o fiyatlara. Valla çok kararsızım :)
-
Hepsiburada üzerinden 549tlye (50tl world puan hediyesiyle 499’a gelmiş oldu)
Highpower 600w 80+ Gold aldım. Umarım doğru tercih yapmışımdır hocam. Dolar bu kadar yükseldiği işin daha fazla bekleyemedim. Gönlüm Silverstonedan yanaydı fakat Teknobiyotikte fiyatlar oldukça arttı.
Highpower 643, Silverstone ise 659 oldu.
Önümüzdeki Cuma günü eminim güzel fırsatlar olacaktır ama döviz artışından dolayı beklemeyi göze alamadım. Ürün gelince kutuyu açmayacağım, eğer daha iyi bir fırsat çıkar ise geri iade edeceğim ☺️
Amazon CX750F’e yaptığı indirimi keşke CX650F’e yapsaydı da hiç bunları düşünmeseydik
Evet 24 üne kadar takip edersen, birseyler bulabilecegini düsünüyorum. Üst seviyeleri uyguna yakaladigin an yapistir. Olmadi elindeki de is görür
dün gelen xpg pylon 650w kasaya taktıktan sonra ne kadar doğru tercih yaptığımı anladım hiç ses yok 2k sistemde r5 3600 ve 5700xt sonuna kadar zorladım hata, donma, kapanma yaşamadım. 570 küsür liraya şu an HB'den alınıyor eğer bonus flaş uygulaması var ise 3'lü kampanya (e ticaret ilk alış veriş, size özel 75 lira bonus ve 75 liraya 50 lira bonus = 165 bonus) ile 400 e geliyor eski psuyu da bozuk değilse en kötü 200 e satsanız 200 liraya on numara psu almış olursunuz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X