Şimdi Ara

+600/650w PSU Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, 7 yıllık Corsair 750W 80+ Psu ömrünün sonuna geldiği için yeni bir psu arayışı içindeyim.

İntel i5 4690k - Sapphire r9 280x dual-x ekran kartı - 8gb ddr3 ram - Seidon 120V sıvı soğutma - MSI Z97 Pc Mate Anakart kullanıyorum.

Önceden kullanıdığım Psu'yu kasa ile birlikte aldığım için 750w denk gelmişti fakat benim sisteme o kadar gerek yok sanırım. Outervision Psu calculator sitesinde, kullanacağım klavye mouse'a kadar girdim ve en aşağı 500w önerdi. Ekran kartımın detaylarında ise önerilen 600w yazıyor.

Sanırım +600/650W bir PSU yeterli olacaktır. Yakın zamanda psu alan veya önerisi olan varsa rica etsem yazabilir mi?

Piyasaya uzun zamandır uzak kaldım, hangi marka ne konumda tahmin edemiyorum. Yine Corsair alayım dedim ama çok pahalı geldi.

• Şu kartın yaklaşık 1000'den fazla değerlendirmesi var fakat fiyatı gerçek olamayacak kadar uygun geldi bana, ne düşünüyorsunuz?

Sharkoon SHP650 V2 650W 80+ 120 mm Fanlı ATX Güç Kaynağı

• Onun dışında dikkatimi çeken bir diğer PSU ise modüler olan şu PSU:

Power Boost BST-ATX650B Glacier 650W 80+ Bronze Modüler 12cm Fanlı ATX Power Suppl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sergenss -- 10 Kasım 2021; 14:31:18 >

• Merhaba,

Bütçeniz yetiyorsa Seasonic 620W 80+ Bronze S12II tavsiye ediyorum. M12 olan tam modüler versiyonunu kullandım aşırı derecede memnundum. İleriye yönelik olsun diyerek Evga 750 B2 satın aldım ancak ne kadar gereksiz bir değişiklik olduğunu şimdi daha net görebiliyorum. Maksimum fiyat belirtmediğiniz için biraz daha uygun fiyatlı High Power 600W 80+ GOLD Performance GD modelini kullanmasam bile markaya olan güvenimden dolayı tavsiye edebilirim. Kullananlar yorum yaparsa elbette daha sağlıklı olacaktır.

• biostrike kullanıcısına yanıt

500 tl'ye high power en mantıklısı gibi görünüyor bu piyasada. S12II'nin bazı sorunları olduğunu okumuştum bu arada, yakın fiyata satılan core-gc çok daha mantıklı bir seçim gibi görünüyor.

R9 280 gibi yüksek güç kullanan bir kart varken shp650 önermem, 500 tl'ye high power 600W p-gd gibi bir model de mevcutken başka bakmaya gerek yok bence. Amazonda bir tane kalmış.

• Affection and Hatred kullanıcısına yanıt
    Sorunları olduğundan hiç haberim yoktu genellikle olumlu yorumlar okuduğumu anımsıyorum öğrendiğim iyi oldu. Core-gc ben MSI zannediyordum meğer Seasonic modeliymiş. Ben de bayağıdır uzaktım bilgilenmiş oldum teşekkürler.
  • Teşekkür ederim cevaplarınız için arkadaşlar 🙏🏻 Söylediğiniz psulara bakacağım hemen ve bir kaç arkadaştan daha tavsiye bekleyip aralarından seçimimi yapacağım. Bütçe olarak 600-700 geçmek istemiyorum açıkcası.

Yeni bir psu listeme aldım, bunun hakkında ne düşünürsünüz acaba hocam ?

Sharkoon 650W Gold Zero 80+ Gold Yarı Modüler Güç Kaynağı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sergenss -- 10 Kasım 2021; 20:45:44 >
  • Xpg core reactor 650w
    Msi mag a650gf,

ucuz olani veya 11.11 indirimi yahut cuma aksami,

Corsair rm650x,
    Asus strix 650w,
    Fsp hydro g 650w,

modellerinden biri indirimde olursa tercih edilebilir.
  • Sergenss kullanıcısına yanıt

Aşağıdaki linkte güç kaynaklarının kalitelerinin sıralaması var. Burada Sharkoon | WPM Gold Zero diye aratınca ürünün Tier C olduğu, düşük-orta seviye sistemler için önerildiği yazıyor. Kullanmakta olduğum EVGA | Supernova B2 ve önerdiğim Seasonic S12 güç kaynakları da aynı liste içerisinde bulunmakta. High Power Performance GD ise Tier B olarak gözükmekte, orta seviye sistemler için uygun olacağı belirtiliyor. Bu siteyi ve @Affection and Hatred hocamı referans alırsak seçenekler arasında en mantıklısı High Power diyebiliriz. Modeller arasındaki farklardan biri de attığınız Sharkoon 650W modelinin yarı modüler olması. Kullanmadığım kabloları kasanın içinde tıkış tıkış görmek istemiyorum derseniz diğer seçenekler zaten eleniyor.

Bu modelin 2013-14 üretimi bende mevcut, ama yeni üretimde seasonic malzemeden caldi. Misal bende 2 adet eps cpu kablosu ve iki adet ayri pcie kablosu varken, yenilerde bu sekil degil misal pcie kablosu tek kablodan Y Splitter dan ikiye ayriliyor. Sonra seasonic psulari icin genel bir bildiri yayinliyor, eger ekrankartlarinizda iki adet pcie girisi varsa muhakkak onu iki ayri kablodan ayrilan pcie kablosi ile kullanin. Bunu google da kisa bir arastirma ile bulabilirsiniz. Ee ne oldu s12ii de kabloyu teke indirdin? Sonra diger yandan yenilerin fanlarinin sesli calistigini yazanlar var. Benim eski modelde bir sorun yok. Forumda bozulan M12ii lere bizzat rast geldigim icin, bu modelide önermem. Zaten bu modellerin tedahülden kalkmalari lazimdi, cok eski bir üniteye sahip, suan yukarda saydiklarimin yaninda esamesi okunmaz bu seasonic modellerinin.

Seasonic GM/GC ve GX, yenilenmis daha dogrusu modernize edilmis modelleri olarak düsünebiliriz, eger seasonic almayi düsünürseniz bu modellerden bakmaya baslamalisiniz. Focus GX te sorunlu olan Focus Plus (2017) modelinin yenilenmis modeli, focus GX te iyidir diyebiliriz lakin suana kadar kendi kullandigimda dahil 5 adet sorunlu focus 80+gold modeline rast geldim, arastirmadigim halde önüme cikanlar bunlar. Hatta suan aktif patlayan ve cikislari yanan iki adet focus biri 80+gold diger 80+platium konusu forumda mevcut, sürecleri devam ediyor. Sans isi tabi ki, alip sorunsuz kullanan kullanicilarda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 11 Kasım 2021; 0:19:54 >

• kunGFu kullanıcısına yanıt
    Sayenizde bilgileniyorum çok teşekkürler. Kullanıp memnun kaldığım için onermistim ancak bu şekilde sorunluysa lafımı geri alıyorum.

Estağfurullah hocam, bende de bir adet s12ii 620w ve bir adet m12ii 620w aktif olarak calisiyor. S12ii eski üretim, M12ii ise 2017 de alindi, M12ii de ilk gelende sorun vardi, degisimden gelen suan sorunsuz. Seasonicten cok alisveris yaptim, cokta ugrastim. 2014 de aldigimdan bu kadar memnun olmasam sonrakileri seasonic secmezdim, basimda agrimazdi. Misal 390liraya sharkoon silentstorm icewind 750w aldim, 2 yildan fazladir calisiyor beni hic üzmedi. Ama bu modelde DC-DC converter, full koruma devresi ve japon anakapasitör mevcuttu. Test etmek istedim, begendim. Gold Zero modelini modern ünitesi olmasina ragmen full koruma devresine sahip olmamasi sebebiyle tercih etmezdim. UVP yok, OCP yok, OTP yok... Ne anladim ben o isten. Lakin Cool Zero modeli öyle degil, sirtec üretimi bir üniteye sahip, thermaltake toughpower da sirtec üretimi idi.. bu iki psu nun ortak özelliklerinden biri mekanik bir röleye sahip olmamasi, magic switch dedigimiz dijital bir yöntemle devreden elektirigi kesiyor. Cool zero iyi bir modeldir lakin 10yil garantili ürünler ile arasinda fiyat farki olmayisi beni diger modellere itiyor, cünkü onlarda cok iyi ürünler. Aslinda tercih meselesi bir noktada...

• Psunuz neden ömrünün sonuna geldi çalışmıyor mu =?

• teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...
    Silverstone ET650-G v1.2 650W 80+ GOLD ATX Güç Kaynağı (SST-ET650-G1-2) - Güç Kaynağı - PC Bileşenleri | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/silverstone-650w-80-bronze-essential-serisi-aktif-pfc-guc-kaynagi-sst-et650-b-32830.html
  • Xpg pylon 650 w incehesaptan al işini görür 2 tane 750w psu iade ettim coil whine sesinden dolayı bu tertemiz sessiz mis gibi psu.o sese katlanamıyor cır cır ötüyordu z kasada ve zaten corsair cooler masterlarda çokça görülüyormuş
  • Malesef açılmıyor bilgisayar hocam, PSU'dan kaynaklandığını düşünüp kendi PSU'mu söktüm ve kardeşimin 400wlık sistemine taktım onu da açmadı. Ondan sonra bilgisayarcıya götürdüm hallolacak bir şey mi diye öğrenmek için ama cihaz pert dedi arkadaş. 7 yıl olmuştu heralde bu kadarmış ömrü :)

Cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ederim. @kunGFu Hocam değerli ve kapsamlı bilgileriniz için ayrıca teşekkürler.

• kunGFu kullanıcısına yanıt

Hocam teşekkür ederim önerileriniz için ama malesef bütçemi aşıyor. 600-700 ü geçemiyorum maddi olarak. Bu kapsamda başka öneriniz olur mu acaba ?

• huso kullanıcısına yanıt

Sanırım fiyat olarak şu an en dibi görmüş durumda, bu değerlendirilebilir duruyor. Bu marka iyi bir konumda mıdır acaba hocam ?

• Bende 2 adet Corsair cx650f var öneririm güzel psu birisinde çok yüklendigimde(3 adet 3060ti madencilik yaparken) bobin sesi yapıyor ama kaliteli psu birisini 550 liraya birisinide 700 liraya almıştım şuandada 700 liraya var hepsiburadada kalitesiz power almayın kaliteli alın yıllarca kullanın kafanız rahat olsun
  • teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...
    High Power 600W 80+ GOLD Performance GD Aktif PFC Güç Kaynağı (HP1-J600GD-F12S) - Güç Kaynağı - PC Bileşenleri | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/high-power-600w-80-gold-performance-gd-aktif-pfc-guc-kaynagi-hp1-j600gd-f12s.html

aktif olarak kullandığım psu tavsiye ederim fiyatıda uygun şuan için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sons of anarchy -- 11 Kasım 2021; 9:29:58 >

Silverstone gayet iyidir 750W Gold u kullaniyorum.Cok memnunum.

Üstteki önerdiklerim hani al ve unut tarzi, üst segment modeller, 500-600 yerine 700-800 civarina xpg core reactor almak bence daha mantikli ama tercih meselesi tabi ki, sonra orta segmente gelirisek, xpg pylon, corsair cxf, seasonic gm, highpower performans gd olabilir. Yine bu segmentte silverstone et650g düsünülebilir. Marka olarak silverstone a iyi kötü diyemem lakin forumda bozulan silverstone'lara rast geldim. Kim oldugunu unuttum lakin bir forumdasimda bizzat bahsetmisti, elektirik git gelleri ile onun silverstone (?) modeli bozulmustu. Et650g de devre olarak düsük voltaj korumasi yok, buna karsin fsp hydro k da oldugu gibi "wide input ac range; 160Vac - 280Vac" seklinde bir ifade yok, su yaziyor "input voltage: 90~264 Vrms". Simdi bu Vac sebeke beslemesini yani 280Vac, 280V ac degerini ifade eder, 264V rms te esdegerde ac dc karistirmadan frekans degerinin karsiligini yazmis, rms; root-mean-squared demektir. Bunu neden böyle yazdiklarina dair hicbir fikrim yok. Ben olsam eger benim ürettigim psu yu düsük voltaja karsi genis bir ac giris araligi ile koruyacaksam bunu net bir sekilde ürün sayfasinda yazardim. Abidik gubidik islere girismezdim. Siz bir ürünü hic anlamayanlara dahi satmak istiyorsaniz, en azindan korumalari hakkinda detayli bilgiyi vermeniz gerek. Orda sayfanda düsük voltaj korumasi yok görünüyor. Kim bilecekte input range e bakacak arastiracak... Burdan silverstone dan puan kesiyorum, hic kusura bakmasin. Diger yandan tasarim olarak modern bir üniteye sahip oldugunu düsünmüyorum, olsa yazarlardi, misal halfbridge yada belki fullbridge(hahhaah :)) LLC converter topolojisine sahip diye... Bundan iyi PR mi olur? Yazmiyorsa yoktur. O halde ayni modelin bronze modelinde oldugu gibi daha dogrusu silverstone nun en sevdigi double-forward topolojisine sahiptir. Ve yine yüksek ihtimalle anakapasitör japon ve ikincil kisimda capxon marka kapasitörler kullanilmis olabilir, full japon kapasitörler kullanildi ibaresi yine yok. Siz bir mali satmak istiyorsaniz bunlari kacirmaz, yazarsiniz. Ve yine CWT üretimi olmasi cok yüksek bir ihtimal. Bu bilgiler nette yok.

Diger yandan ünite olarak cok benzerini yine "cwt" xpg plyon modeli ile üretiyor, en azindan full koruma devresi var, uvp dahil ve fani fluid bearing, ana kapasitör yine japon, ikincil kisimlar elite marka 105C lik, capxon dan biraz daha iyi belki ayni olabilir, en azindan eskinden elite, teapo ile ayni klasmanda tier2 idiler, capxon ise tier3.. lakin onlarda kalitelerini arttiriyor karinca kararincada olsa...

Corsair cxf e gelecek olursak "hec" üretimi, halfbridge + llc converter ünitesine sahip, lakin ilk ciktiginda söyledigim gibi cok iyi düsünülmüs bir ünite degil, bunu corsair rm lerin ünitesinin yanina koyup foto ile göstermistim. Bu sebeple ripple degerleri xpg pylon dan biraz daha kötü...hal bu ki tam tersi olmaliydi. Fan desek riffle bearing, yani o da kötü degil lakin fluid bearing degil, modifiye edilmis sleeve bearing, telas etmeye gerek yok corsair bu riffle bearing i bulan kisi ve bu fani kullanmayi cok seviyor, her ne kadar üst modellerde magnetic yapili fanlari kullansada, bu da is görür. Cxf in fiyati bu noktada baglayan unsur oluyor, eger fiyati uygun ise alinabilir, degilse alinmaz. Ayni fiyata alinabilecek alternatiflere bakilir.

Surda su modelin özellikleri dikkatimi cekti: https://www.corsair.com/us/en/Categories/Products/Power-Supply-Units/Professional-Series%E2%84%A2-Gold-AX750-%E2%80%94-80-PLUS%C2%AE-Gold-Certified-Fully-Modular-Power-Supply/p/CMPSU-750AX

"Active Power Factor Correction (PFC) with PF value of 0.99

Universal AC input from 90~264V No more hassle of flipping that tiny red switch to select the voltage input!

A dedicated single +12V rail offers maximum compatibility with the latest components

Over-voltage and over-current protection, under-voltage protection, and short circuit protection provide maximum safety to your critical system components

High-quality Japanese capacitors provide uncompromised performance and reliability

"

Input range ler silverstone ile ayni olmasina ragmen, corsair ax750 modelinde UVP yani düsük voltaj korumasini eksik etmemis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 11 Kasım 2021; 13:11:7 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.