Selamun aleykum, arkadaşlar şu an ki sistemime 300 TL'ye alıcı buldum. Üstüne ekleyebileceğim miktar 300-350 civarı ama daha üstü değil,yani 600-650 civarı bir bütçem var.İstediğim oldukça iyi bi sistem toplamak için güzel bi temel atmak Ekran kartı, HDD, sürücü ihtiyacım yok ilk etapta. İyi bi anakart iyi bi işlemci alarak başlamak istiyorum. Diğer parçaları alana kadar bilgisayarsız olamıcağım için ram, güç kaynağı ve bir de kasa ihtiyacım var. Toparlamam gerekirse; İyi bir anakart, iyi bir işlemci (intel tercihim), ram, güç kaynağı ve kasa. HDD şu an kullandığım IDE hard diskimi kullanabilirim bir süre. Ekran kartı da aynı şekilde VGA ile idare edebilirim ekran kartı alabilecek duruma gelene kadar.
Biraz garip bi istek oldu sanırım ama umarım yardımcı olursunuz Şimdiden teşekkürler
intel dersen ancak yeni nesil 2 çekirdekli bir işlemci alabilirsin.. üstelik onboard ekran kartı amd sistemlere göre çok daha kötü olacaktır.. o nedenle ben amd öneririm..
@ooppss kasa ve ram fiyatlarıyla da çok yardımcı oldu bana çok teşekkürler. amd işlemci fikrimi değiştirdi acıkcası. anakart olaraksa msi yerine asus bi model bakmaya basladım,
bu anakart oldukça aklıma yatmış durumda, sizin de fikirlerinizi merak ediyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: whisk.
@ooppss kasa ve ram fiyatlarıyla da çok yardımcı oldu bana çok teşekkürler. amd işlemci fikrimi değiştirdi acıkcası. anakart olaraksa msi yerine asus bi model bakmaya basladım,
bu anakart oldukça aklıma yatmış durumda, sizin de fikirlerinizi merak ediyorum.
aradaki fiyat farkını gözden çıkarabileceksen tabiki bu anakart çok daha iyi.. kendi sınıfındaki kartlar içinde en iyilerden biridir.. şimdiden hayırlı olsun diyelim
benim de bütçem 600 civarı.bu konunun bana da faydası olacaktır inşallah.
quote:
Orijinalden alıntı: 91mps39
benim de bütçem 600 civarı.bu konunun bana da faydası olacaktır inşallah.
CPU AMD Athlon II X2 250 AM3 3.0 GHz, 2 MB, BOX İşlemci 67 $ ( 106,46 TL)
HDD SAMSUNG 500 GB HDD SATA II 16 MB 7200 rpm (HD502HJ) 52 $ ( 82,63 TL)
KASA ASUS TAB41 ATX Kasa 350W 66 $ ( 104,87 TL)
DVD WR - BLUE RAY SAMSUNG 22X DVD-RW Double Layer Siyah SATA 23 $ ( 36,55 TL)
NAKİT / HAVALE (TL) : 660,01 TL
işlemciyi x2 240 hdd yi 320 gb ram 1 gb yaptın mı 600 tl olur
ancak bu sistemin altına da düşmek pek fazla iy olmaz bunu bi düşün
@ooppss anakartla işlemcinin diğer parcalardan daha kalıcı oldugunu düşünerek bütçemin büyük cogunlugunu onlara yatırmak istiyorum o yüzden 40 lira fark önemsiz şu an :) teşekkürler