Şimdi Ara

600tl pikap tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
2
Favori
327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Lafı uzatmadan konuya gireyim 600tl gibi bir bütçem var tchibonun 600tl lik pikabindan başka sıfır bu ayarda pikap var mı bilmem. İkinci elden anlamıyorum alırken nasıl almalıyım bilmiyorum. Erzincan ve Ankara da ikamet ediyorum. Alacağım pikap 600tl amfi ve hoparloru dahil değil. Bunlarda nasıl bir yol izlemeliyim bütçe öğrenci bütçesi herkese hayırlı gunler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tchibo'nun ahşap pikabını alın hocam. Ben de bir eski modeli var, gayet iş görür. Daha yükseklere çıkabilseniz farklı bir şey önerebilirdim. Bir de bu ürünlerin ikinci ellerine güvenmemek lazım. Tanıdık bildik biri değilse sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bu pikap sanırım line seviyesinde ses veriyor, aktif stereo hoparlor ile gayet iyi sonuçlar alabileceğinizi düşünüyorum.
  • tchibonun pikabı birebir lenco L90. Lenco L90 piyasada çok daha yüksek fiyatlara satılıyor. Kullanıcı olarak şunu söyleyebilirim , plak sizin için nostalji yaşamak ve mevcut plaklara zarar vermeden kaliteli ses elde etmek ise kesinlikle doğru tercih olur. Ses kalitesi oldukça iyi ayrıca iğne ve kartuş upgrade edilebilir yapıda. Tabi ses sisteminiz nedir buda çok önemli. Mesela sıradan pc hoparlörü ile kullanılacaksa tchibonun pikabı fazla bile gelebilir. Ortalama bir hi-fi sistem için lenco l90 iyi bir seçim olur.
  • Hocam öncelikle elimde ne anfi ne de hoparlör mevcut. Bu pikabı alirsam masaustunun hoparloruyle bir müddet idare etmem gerekecek. Anfilerin fiyatlarından ve bu ürünle hangi anfinin alınması gerektiğinden bihaberim. Line mine da bilmiyorum ne yazık ki.. ikinci el taraftarı bir insan değilim hele ki bilmediğim bir denizde yuzdugumu dusunursek durumun vehaneti tüm kudretiyle antikacılarin bakışlarında karsima çıkıyor :) Peki bu pikabı aldık diyelim bu pikaba yakışacak nasıl bir anfi nasıl bir hoparlör almak gerekir. Pikabı tam performansta fp urunu bir anfi ve hoparlorle kullanmak istiyorum
  • Amfi/Hoparlör seçimi tam olarak ne için/nasıl kullanacağınıza bağlı. Eğer küçük bir odada sadece plak dinlerim diyorsanız aktif hoparlör tavsiye ederim. Şu an piyasada edifier/microlab gibi ucuz ve çok beğenilen bir aktif hoparlör yok. Daha hifi dünyasına yönelik audioengine,steljes gibi ürünleri biliyorum. Aktif hoparlör diye araştırma yaparsanız belki ucuz ve kaliteli başka ürünler bulabilirsiniz.
    Ama eğer bu hoparlöre başka kaynaklar (cd/dvd okuyucu, radyo, tv, pc vb.) bağlamayı düşünüyorsanız, aktif hoparlörlerin girişleri yetmeyebilir. Ya da daha özellikli bir aktif hoparlör almanız gerekebilir, bu da fiyatı arttırır.
    Salon gibi büyük bir alanda dinlemek isterseniz, daha büyük hoparlörler ve daha güçlü amfiler düşünmeniz gerekecektir.
    Bir de ileride daha fazla para ayırıp sistemde değişiklikler yapmak isterseniz, aktif hoparlörler amfi + hoparlörler önerebiliriz.
    Dolayısıyla, ilerleyen zamandaki bütçenizi ve kullanım alanınızı söylerseniz, size daha faydalı oluruz diye düşünüyorum.

• abacus kullanıcısına yanıt
    İlginiz için çok tesekkur ederim. Şayet olayı ben anlamadan ozetlemissiniz. Aldığım pikap yaklaşık 1-2 sene erzincandaki öğrenci evinde ufak bir odada kullanılacak. Sonra Ankara da bahsi geçen odanın ortalama 3-4 katı büyüklükte bir salonda kullanılacak. Radyo vb hiçbir cihaz baglanmayacak. İlerleyen zamanlardan kastiniz 4-5 sene sonrası ise şayet diger seçenekler daha masraflı olmayacaksa pikabı daha verimli kullanabilmek için modifiye etmek de isterim.
  • Merhaba, başka bir şey bağlamayacaksanız, dediğiniz zaman dilimi için aktif hoparlör uygun olur. İnternetten araştırabilirsiniz. Aktif monitor hoparlör diye de aratabilirsiniz, monitor hoparlorler yakın mesafeden dinlemek için tasarlanmıştır. O da size uygun olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amfi tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Oto Stereo Amfi Tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustyblack

tchibonun pikabı birebir lenco L90. Lenco L90 piyasada çok daha yüksek fiyatlara satılıyor. Kullanıcı olarak şunu söyleyebilirim , plak sizin için nostalji yaşamak ve mevcut plaklara zarar vermeden kaliteli ses elde etmek ise kesinlikle doğru tercih olur. Ses kalitesi oldukça iyi ayrıca iğne ve kartuş upgrade edilebilir yapıda. Tabi ses sisteminiz nedir buda çok önemli. Mesela sıradan pc hoparlörü ile kullanılacaksa tchibonun pikabı fazla bile gelebilir. Ortalama bir hi-fi sistem için lenco l90 iyi bir seçim olur.

merhaba, Tchibo'daki pikabı amfiye bağlamak için nasıl bir kablo gerekir?
    Link verebilir misiniz?
  • magic32 M kullanıcısına yanıt
    pikapla tümleşik rca kablo zaten var herhangi bir kablo almanıza gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustyblack

pikapla tümleşik rca kablo zaten var herhangi bir kablo almanıza gerek yok.

teşekkürler, bu rca kablo direkt anfinin kırmızı-beyaz girişine takılabiliyor o zaman,
    sağolun cevap için...
  • Tchiboda pikap stok kalmamış maalesef, aynı ayarda sıfır ne tavsiye edersiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.