Merhaba arkadaşlar, 2008 Megane 2 Sedan bir aracım var. Ses sistemi mevcut fakat 3-5 gün önce amfinin çıkışlarından biri yandı ve hoparlörlerden artık ses gelmiyor dolayısıyla. Aracımda 4x13 CM kapı hoparlörü mevcut, ismi "Pioneer TS-G1320F" Teyp olarakta Pioneer MVH-S325BT mevcut. İleride nasipse arabamı değiştirdiğimde 16 CM 2 adet Alpine veya Heartz Kompenant almayı düşünüyorum. 1-2 sene içinde evlilik de düşündüğüm için olurda masraflardan kalkamazsam da aracımın hoparlörlerini 13 CM Alpine veya Heartz Kompenant ile değişmeyi düşünüyorum. Sub olarakta JBL 1000 W bir subwoofer mevcut. Yani 4 kapı Coax ve 1 subwoofer mevcut, bütçem ise 7000 (kaliteli daha ucuz üründe olursa olur). Açıkcası direk 5 yollu bir amfi düşündüm mesela Audison 5600 gibi. Aklımdaki markalar şunlar; Audison 5600 (5 Kanal) Fiyat 7000 TL, Audison 4500 (4 Kanal) Fiyat 5500 TL, Kenwood KAC - HQR1004 (4 Kanal) Fiyat 3500 TL, Pioneer GM-A6704 (4 Kanal) Fiyat 3000 TL Alpine S-A32F (4 Kanal) 4400 TL. Alpine BBX-F1200 (4 Kanal) 2500 TL Hertz Compact Power HCP 4D (4 Kanal) 6800 TL Hertz Compact Power HCP 4 (4 Kanal) 5800 TL Hertz DPower 4 D CLASS (4 Kanal) 5100 TL Focal Auditor AP-4340 (4 Kanal) 3700 TL. Kenwoodu düşünmemin sebebi AB class olmasından, açıkcası bass seviyoruz bende babamda. Ama ses kalitesi bizim için çok önemli bu yüzden AB class mı D class mı pek karar veremiyorum buradaki üstadlar yardımcı olur diye düşündüm. 4 yollu da acaba ileride 2. bir mono amfi alabilirim de diye veya 4 yollu ile idare edilebilir diye 2 hoparlör amfi 1 bass amfi 2 hoparlör teyp den alırım gibi. Açıkcası önceden bir amfimiz vardı bayaaa bir eski bir pioneer amfi ve çıkışı yandı tamir ettirmek istedik ama kimse yapamadı, sanırım eski amfiler AB class olduğu için onun ses kalitesine hayrandık. Şimdi şu an ki sistem için amfi bütçesi yüksek tabi, ama ileriye dönük düşündüğüm için ileride hoparlörleri değiştirdiğimde keşke 3-5 bir şeyler koyup şunu alsaydım demek istemiyorum. İleride ki ses sistemim de 4 hoparlör 1 subwoofer şeklinde olacak. Şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum, iyi forumlar diliyorum! < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Godsume -- 26 Ağustos 2022; 20:45:14 > |
Amfi tavsiyesi
-
-
Hocam bu oto tesisat sektöründeki raconlardan pek anlamıyorum.
Ama bir elektronikçi olarak sadece bass/subwoofer için kullanılmayacaksa düzgünce müzik dinlenecekse d sınıfı amfilerden uzak durun. Ses kalitesi olarak her zaman ab sınıf amfiler önceliklidir. D sınıfı amfiler yüksek güç için tasarlanmıştır. (örn: taşınabilir bluetooth hoparlörlerin alayı d sınıfı amfi ile donatılmış olup ses kaliteleri berbattır)
Seçtiğiniz markalara göre konuşmak gerekirse hepsi alanında iyi markalar. Ama ben de Kenwood tercih ederdim. Hem fiyatı güzel hem de AB sınıfı.
Bu arada teyp de güzelmiş. Sistem serseri işi gibi durmuyor :)
Montajdan sonra bir foto isteriz :)
-
Coax hoparlörlerin rms değeri max 50rms ise teyp çıkışına baglatabilirsiniz amfi kadar kaliteli ses olmaz yüksek seslerde bozulma olur çünkü teyp çıkışları max 25rms yine de amfi almak isterseniz hoparlörlerin amfi çıkışlarına uygun olmasına dikkat edin veya 2tk component ile birlikte subwoofer için 5 kanal amfi işinizi görecektir son olarak akünüz standart 60amper ise yükseltmeniz gerekebilir yada 1 1.5 farad kapasitor ile daha verimli olur subwoofer in çektiği güç voltaj kaybına sebep olur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Öncelikle teşekkürler hocam, bende açıkcası öyle düşünüyorum. Tamam yüksek seste kullanıyoruz ama kaliteli ses vermedikten sonra ne yapayım yüksek sesi öncelikli amacımız temiz ses temiz bass. O yüzden açıkcası AB class düşündüm. Focal'ın da var bir AB classı ama kimse kullanmamış sanırım... Montaj çoktan yapıldı 1 yıldırda kullanıyordum ama amfi yanınca artık mecburi bir amfi bakılmaya başlandı. :)
-
Evet Coax hoparlörlerin Rms değeri düşük şimdilik ama ileride componente geçeceğim için amfi şart maalesef. Şu anlık sistem kurulu amper sıkıntısı olacağını düşünmüyorum kablolar falan çekili yani kullanıyordum aktif olarak. Tek sıkıntım yeni alacağım amfiye karar veremedim henüz, kaliteli bir şey istediğim için..
-
Rica ederim hocam o zaman elinizdekilerle idare edin bi süre kaliteli temiz amfi alin bir kez alin audison hertz alpine rockford fostage bunlar kaliteli amfiler eğer component düşünüyorsanız alacağınız amfiye göre amfi seçin ki kayıp yaşamayın audison ve muadili markalar gerçek rms değerlerini verir ucuz amfilerden uzak durun derim elektrik ile güç veriyor ses kalitesi yok maalesef son olarak amfide dikkat edeceğiniz en önemli nokta s/n ratio yani sinyal kalitesi ne kadar düşük olursa o kadar kaliteli ses alırsınız yazar zaten thd thermal harmonic distorsiyon genelde ortalama 0.01 yada 05 dir :)
Evet açıkcası kaliteli bir şey almak istediğim için buradan yardım istedim, Audison, Hertz, Alpine bunlar kaliteli markalar ama çoğu D sınıfı. Yani o yüzden A/B mi D mi diye düşündüm. Kaliteli markaların A/B sınıfı çok çok pahalı. Alpinenin 600w buldum 2500 TL ama kullananı görmedim pek. Çoğu yerde de D sınıfı kullanılmış. Açıkçası alacağım componentler 70-80 RMS geçmez büyük ihtimal o yüzden bu civarlardan RMS lere baktım. Üstteki modeller bunları karşılayacak cinsten diye düşünüyorum.
A sınıfı amfilerin ses kalitesi iyi olduğu gibi fazla da güç çekiyor ben ikisinide kullandım kaliteli marka olduktan sonra sorun olacağını sanmıyorum hocam karar sizin tabi
Teşekkürler peki 5 kanal mı, 4 kanal mı? Hangi modeli önerirsiniz?
Hocam siz ne tavsiye edersiniz?
merhaba, mevcut sistemin komple değişmesi gerekli. sizi anladım, biryerden başlamak istiyorsunuz. ab sınıfı daha uygun fiyatlı olması nedeniyle tercihimdir genelde. ben fiyat performans tarafındayım olayın. her yönüyle sql ya da orta düzey spl amaçlı da olsa işinizi fazlasıyla görecek ürün Qline force 5 kanal amfidir. kalitesiz bir malzeme değildir. malesef şuan o dahi 4bin 500tl civarı. tek amfiyle normal üstü bir kullanıcı için ömürlük işinizi görecek bir üründür. ilerde 2 takım Hertz esk 165 girilebilir. dibine kadar besler. Subwoofer olarak 4ohm 450w rms i besleyebilecek bir çıkışa sahiptir. ben bu işlerde çok markaya takılmıyorum. doğru besleme, montaj ve ayar ile bir çok cihaz şaşırtıcı derecede çalar. eğer dediğim amfiyi sisteme eklersen mevcut teybin 1 rca çıkışı var, bolca y kablo kullanarak montaj yapılabilir, bu önerdiğim bir şey değil. ama bir süreliğine idare eder. ses niye kötü diye düşünme, kalite için 3 çift rca çıkışlı bir ana ünite gerekli. ve mevcut hoparlörlerinin yanmaması için mümkün olduğunca gaini kısık tut.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 27 Ağustos 2022; 15:36:24 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Öncelikle teşekkür ederim, zaten bütün sistem ilerleyen zamanlarda komple değişecek ama öncelik verdiğim kısım şu an için amfi, yarın öbür gün hoparlör en son da subwoofer. İleri de 2. Bir mono amfide olabilir diye düşünüyorum. Ama şimdilik sadece amfi için kaliteli bir amfi tercih etmek istiyorum. İleride ana ünite de değişeceğim tabi ama şimdilik müziksiz kalmayıp yavaş yavaş güncellemek.
Açıkcası bilindik bir marka, kaliteli bir marka tercih etmek istiyorum, Alpine, Hertz, Audison, Focal, Kenwood gibi..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Godsume -- 27 Ağustos 2022; 17:8:9 >
Audison Lrx6.9
Rockford 800.4
Dls Ra10
Amfilerim mevcut. 4yol aktif ve spl sistemlerimde kullandım.
Şu an Audison Voce 5.1k HD kullanmaktayım.
Lazım ise yeşillendirirsin iz.
Ben pek 5 kanal amfiden yana değilim çift amfi daha verimli oluyor tabi bütçe de önemli 5 kanal amfinin tek avantajı isi tek amfide bitirmek yine de alırım derseniz 5 kanal olarak temiz bulursanız sonund magus h500 veya audison lrx 5 kanal amfi olabilir
İkinci el olarak düşünmüyorum ama teşekkürler.
Açıkcası bende iki amfi düşünmüyor değilim 4 kanal alıp daha sonradan mono mu alsam diye. Ama öyle de uğraşmayıp 5 kanal Audison alıp geçsem mi diye de düşünmüyor değilim.
O kadar çok araştırdım ki kafam patladı, açıkcası çokta araştırabileceğim yerler de yok. O yüzden bilgili kişilerden yardım almaktan başka bir çare gelmiyor.
Sıfır almak istiyorum, ikinci el tamamen şans işi 1 ay sonrada bozulabilir 1 yıl sonrada. En azından sıfır alırsam garanti vs insan yine de bir güvende hissediyor..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Godsume -- 28 Ağustos 2022; 2:5:21 > -
evet ikinci elde ne olacağı belli olmaz şans işi ses sisteminin sonu yok hocam her zaman daha iyisi olsun isteyeceksiniz bunu bende yaşadım :)
Kesinlikle öyle bu yüzden tek seferde sistem kurmak yerine kaliteli markalar, parçalar, sıfır ürünler tercih ediyorum ki şans faktörünü ortadan kaldırmaya çalışıyorum. :) Açıkçası hala araştırıyorum umarım bir an önce karar verip alabilirim. :)
Hayırlısı olsun hocam umarım dilediğiniz ürünleri alıp iyi günlerde kullanırsınız
Sağ olun hocam büyük ihtimal ile, Audison SR 5600 veya 4500 alacağım gibi duruyor. Teşekkürler ilginiz için.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X