Ses sistemi tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar,
Bilgisayarda ve TV de kullanabileceğim, genel olarak PC de kullanacağım ses sistemi tavsiyesi istiyorum. Kullanım olarak müzik ve film odaklı bir şey istiyorum.
Aslında bookself tarzı düşünüyordum Edifier R1280T veya R1280DB şeklinde, daha önce bookself tarzı hoparlör kullanmadım pekte bilgim yok, ama kaliteli ve beni mutlu edecek bir hoparlör istiyorum. Yani tek bir seçeneğe odaklanmıyorum, Bookself olur, 5+1 olur, Soundbar olur siz bilgili arkadaşların tavsiyelerine açığım.
Genel olarak müzik dinlemek istiyorum, oyun oynarken kulaklık ile müzik dinliyorum ama hoparlör ihtiyacı doğuyor bazen. Odamda oturup müzik dinleyebilmeliyim diyorum.
Aklımdaki genel olarak modeller;
Edifier R1280DB veya DBS
Edifier R1280T
Klipsch R-40M
Kef Q350
Logitech 5+1 Z906
Bütçe olarak 10 bin düşünüyorum ama 15 bine kadar zorlayabilirim değecekse. PC deki ses kartı olarak da Creative Sound BlasterX G6 mevcut.
Sıvı soğutma tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar,
PF240 soğutucum vardı 2021 yılında Amazon'dan 900 TL'ye almıştım, bir kere bozuldu garantiye yolladım yenisini yolladılar, geçen ay ikinci kez bozuldu tekrar yolladım bu sefer de ellerinde olmadığı için "güya muadili de yokmuş" fatura ücretini yani 900 TL'yi iade edecekler (900 TL'ye ne alabileceksem). Bunu anlatmamda ki amaç cidden böyle saçma sapan soğutuculara para vermemenizdir, forumda birçok konuda önerildiği için almıştım ama marka parçalardan BENCE vazgeçmeyin.
Şimdi konuya gelecek olursak, maksimum 3500 TL bir bütçem var kasam iser MAG 100R bildiğim kadarıyla ön ve üst 240mm sıvı soğutma destekli ama öne de 360mm takanlar olmuş birkaç video mevcut. Kasamda görselliğe önem verdiğim için, sıvı soğutma istiyorum ben de biliyorum hava soğutma da yeterli olabiliyor. İleride model yükseltimine karşı ryzen 8xxx serisi gibi sıvı soğutma istiyorum.
Aklımdaki modeller;
Cooler Master Masterliquid ML240L V2
Corsair iCUE H100 RGB
Corsair iCUE H100i Elite Capellix
Lian Li GALAHAD 240
NZXT Kraken X53
NZXT Kraken Z53 (bütçenin biraz üstünde 4300 TL ama görüntü olarak çok cezbedici).
İşlemci 5600X
Anakart Aorus B550M Pro-p
Kasa MAG 100R.
Ses kartı tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar,
Uzun zamandır yaklaşık 4-5 yıldır hep bir ses kartı almak istiyordum, gerek bütçe ayıramamaktan gerek türkiyede ki ses kartı seçenekleri az olmaktan almaya fırsat bulamadım. Genel olarak müzik/oyun/film olarak kullanmayı planlıyorum. Şu an ki kulaklığım Cloud alpha, Steelseries Arctis prime e geçip daha sonradan da Beyerdynamic 770 pro veya 990 pro gibi bir kulaklık kullanmak istiyorum, dinlediğim müzikler Trap, R&B tarzı. Evimde bir de philipsin sinema sistemi 5+1 mevcut. Edefier 2+0 hopalör düşünüyorum ileride.
Aklımdaki ses kartları,
- Creative Sound Blaster Z SE (1400 TL),
- Creative Sound Blaster X4 (2600 TL)
- Creative Sound BlasterX G6 (Türkiye de 4.500 TL)
- Syba Sonic (2400 TL)
- Fiio K3 Amp/Dac (2500 TL),
- Fiio K5 Pro Amp/Dac (Türkiyede 5000 TL),
Aslında geçen yıl K5 Pro almayı düşünüyordum. 2500 gibi fiyatlardaydı ama malum dolar enflasyon derken 5000 küsur olmuş bu da bütçemi aşıyor sadece ses kartı için, ama derseniz ki değer biraz daha bütçe elde edip K5 Pro al diye düşünmüyor da değilim.
G6 fiyatına çıkmaya değer mi veya K5 Pro'ya, Yoksa Sound Blaster Z SE, Creative Sound Blaster X4 veya K3 yeterli midir dersiniz?
Amfi tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar,
2008 Megane 2 Sedan bir aracım var. Ses sistemi mevcut fakat 3-5 gün önce amfinin çıkışlarından biri yandı ve hoparlörlerden artık ses gelmiyor dolayısıyla.
Aracımda 4x13 CM kapı hoparlörü mevcut, ismi "Pioneer TS-G1320F" Teyp olarakta Pioneer MVH-S325BT mevcut.
İleride nasipse arabamı değiştirdiğimde 16 CM 2 adet Alpine veya Heartz Kompenant almayı düşünüyorum. 1-2 sene içinde evlilik de düşündüğüm için olurda masraflardan kalkamazsam da aracımın hoparlörlerini 13 CM Alpine veya Heartz Kompenant ile değişmeyi düşünüyorum.
Sub olarakta JBL 1000 W bir subwoofer mevcut. Yani 4 kapı Coax ve 1 subwoofer mevcut, bütçem ise 7000 (kaliteli daha ucuz üründe olursa olur). Açıkcası direk 5 yollu bir amfi düşündüm mesela Audison 5600 gibi.
Aklımdaki markalar şunlar;
Audison 5600 (5 Kanal) Fiyat 7000 TL,
Audison 4500 (4 Kanal) Fiyat 5500 TL,
Kenwood KAC - HQR1004 (4 Kanal) Fiyat 3500 TL,
Pioneer GM-A6704 (4 Kanal) Fiyat 3000 TL
Alpine S-A32F (4 Kanal) 4400 TL.
Alpine BBX-F1200 (4 Kanal) 2500 TL
Hertz Compact Power HCP 4D (4 Kanal) 6800 TL
Hertz Compact Power HCP 4 (4 Kanal) 5800 TL
Hertz DPower 4 D CLASS (4 Kanal) 5100 TL
Focal Auditor AP-4340 (4 Kanal) 3700 TL.
Kenwoodu düşünmemin sebebi AB class olmasından, açıkcası bass seviyoruz bende babamda. Ama ses kalitesi bizim için çok önemli bu yüzden AB class mı D class mı pek karar veremiyorum buradaki üstadlar yardımcı olur diye düşündüm. 4 yollu da acaba ileride 2. bir mono amfi alabilirim de diye veya 4 yollu ile idare edilebilir diye 2 hoparlör amfi 1 bass amfi 2 hoparlör teyp den alırım gibi.
Açıkcası önceden bir amfimiz vardı bayaaa bir eski bir pioneer amfi ve çıkışı yandı tamir ettirmek istedik ama kimse yapamadı, sanırım eski amfiler AB class olduğu için onun ses kalitesine hayrandık.
Şimdi şu an ki sistem için amfi bütçesi yüksek tabi, ama ileriye dönük düşündüğüm için ileride hoparlörleri değiştirdiğimde keşke 3-5 bir şeyler koyup şunu alsaydım demek istemiyorum. İleride ki ses sistemim de 4 hoparlör 1 subwoofer şeklinde olacak.
Şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum, iyi forumlar diliyorum!
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 24
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 3.276 (Bu ay: 169)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware