Şimdi Ara

6099 a sony xf9005 mi 6999 a samsung q70 mi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
2
Favori
3.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yurtdisi kaynaklar boyle diyor

onemli olan soundbarin atmos desteklemesi diyor. ama @brknil06 tvde de olmak zorunda diyor

iyice kafam karisti

atmos sound bar olarak sony st-zf9 dusunuyorum.
  • 6099 a sony xf9005 mi 6999 a samsung q70 mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: brhc

onemli olan soundbarin atmos desteklemesi diyor. ama @brknil06 tvde de olmak zorunda diyor

iyice kafam karisti

Hocam onun sattığı tv'lerde destek olduğundan, durum bu. Kaptınız? 😉😉
    Ama burada ince nokta şu. Soundbar,av alıcı veya misal xbox one gibi veya nvidia shield gibi cihazlarda atmos ses işleme sürücüsü var. Yani tv'de olmasada ses alınır bu tür cihazlardan. Ama sürücü desteği olmadan olmaz.
    Yabancı bir kaynak direk atıyorum.
    Prerequisites for Atmos:

An Atmos source (Netflix is great for that),
    An Atmos capable system. Either the integrated speakers (which are quite bad), a soundbar or an external receiver that is Atmos-enabled,
    For the Atmos to work from Netflix to the receiver, you will need to use the HDMI ARC (CEC has to be on) and select it as the default output.
    Ayrıca Tv'de bir hdmi eArc desteği olmalı ki kayıpsız atmos sesi alabilesiniz. Destek yoksa kayıplı destek alabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• earc da sadece lg de var su anda. ama earc cok elzem degil diye tahmin ediyorum. kayipli da olsa tatmin edecegini dusunuyorum sony upmixing ve processing ile

samsung q70 baktim ama earc yok onda

bir lg ye de 18-19 bin verilir mi bilemedim
  • quote:

iyice kafam karisti

Hocam doğru bilgi bu zaten tvde de olmak zorunda
    Sony st-zf9 cok başarılı ürün tavsiye ederim bizim internet sitemize bakın mysonyshop.com
  • quote:

earc da sadece lg de var su anda. ama earc cok elzem degil diye tahmin ediyorum. kayipli da olsa tatmin edecegini dusunuyorum sony upmixing ve processing ile

samsung q70 baktim ama earc yok onda

bir lg ye de 18-19 bin verilir mi bilemedim
    Yani. açıkcası avs forum ve redditte kayıplı sesin'de yeterli ve iyi olduğunu söylüyorlar. Ama tabii ki kayıpsız bir senaryo bambaşka. :)
    Lg içinde çöp İps'lerde eArc var diye alın diyemem saçmalık olur. Ama bütçeniz varsa, kullanım senaryonuz az ise ,yani Oled tv'lere uygunsa, B9 alınabilir. Gayet iyi bir tv. Bir çok desteğe de müsait.Şu an 8.5k civarında. Ama nedense 8 civarına ineceğini düşünüyorum. :)

• normal sartlarda samsungcuyum ama evet b9 ve c9 cok guzel

yalniz biraz pahali kaciyor 65 olunca

55 kucuk kaldigi icin degistirmek istiyorum zaten

oled hala pahali bi teknoloji her markada
  • Whowerts kullanıcısına yanıt
    digiturk+netflix+networke bagli diskten izleyecegim 1080 veya 4k filmler, (ps4 var ama kumandayi becerebilmek icin cok yasliyim) icin:

samsung 65q70 ve yanina sony ht-zf9 icin ne dersin hocam?

lg burn sorunu, pahali ve mat panel
    sony altyazi parlama sorunlari

65q70 icin de cok iyi yorumlar var:

fikirlerini almak isterim

• quote:

digiturk+netflix+networke bagli diskten izleyecegim 1080 veya 4k filmler, (ps4 var ama kumandayi becerebilmek icin cok yasliyim) icin:

65q70 icin de cok iyi yorumlar var:https://www.whathifi.com/reviews/samsung-qe65q70r-review

Sony Soundbarlar hakkında iyi yorumlar alıyorum ve okuyorum. Ama çok hakim değilim.Detaylı bilgisi olanlara sormanız daha doğru olur hocam.
    Fiyat olarak ne kadara buldunuz bilmiyorum ama 3.5bin civarı hepsiburada'da galiba. Kendi şahsım adına ben, atmos destekli bir avr+stereo bir ses sistemi düşünürdüm. Tabii ki bütçenizin esnek olduğunu zannederek bunu söyledim. Zira soundbarlar'ın atmos konusunda çok iyi olmadığını öne sürenler fazlaca.
    Tv'ye gelirsek, Q70 bahsettiğiniz kullanım senaryosunda gayet iyi işler çıkaracaktır. Netflix,digiturk,ve harici kaynaktan 4k,full hd içerikler,belgesel ve ps4 için harika bir tv. Özellikle gece izleme senaryolarında mutlu eder.
    Ayrıca Q70, bir oyun tv'si ve oyun konusunda tartışmaya gerek yok.Ancak her tv gibi bunda da eskik taraflar var. Mesela local dimming algoritması(50zone), Sony xf ve xg serilerine göre daha başarılı olsada yine altyazılarda ufak parlamalar yapacaktır.Ayrıca yine local dimming algoritması Q70,Q80 serilerinde black crush(siyahlarda detay kaybı) sorununa sebep oluyor.Özellikle yoğun siyah içerikli filmlerde yine pek rahatsız etmesede detay kaybı yaşatacaktır. Sony'lerde bu durum yok denilebilir.
    3.eski olarak Max brightness ön planda. çok parlak olmayan bir tv ve yüksek parlaklık beklentinizede pek olumlu yanıt vermeyebilir.(max 400nit seviyeleri).Semii gloss panel olması dolayısıyla da,özellikle gündüz yoğun ışık alan odanız varsa sorun olabilir.Boyle bir oda yoksa, eksi olarak görmeyin.Ayrıca gözünüz ışığa duyarlı ise veya parlak tv'ler hoşunuza gitmiyorsa yine sizin için harika bir tv.
    4.eksi dse(dirty screen effect). Bu durum samsung panellerinde biraz daha fazla ama genelde tüm Led panellerde az çok bu sorun mevcut.
    5.olarakta tv'nin destek durumu. Dts desteği yok maalesef ve usb veya harici kaynaklardan film vs izlemenize mani olacaktır. Ama dediğim bir avr oynatıcı ile bunu aşmanız mümkün.
    Yine eArc desteği yok ve hdmi üzerinden kayıpsız atmos ses alamayacaksınız. Bunun çözümü maalesef yok.
    6.eksi olarakta kimine göre farketmesede, Q70'in ülkemizde montajlanması. Büyük bir sorun değil ama yurtdışı montajlı bir tv'nin daha güven verdiği de gerçek.
    Totalde bakıldıgında harika bir tv ve fiyatına göre liste başına koyulabilir tv'lerden.Ancak fiyat önemli ve göz attığım kadarıyla, 12 500-13k arasında.Bu fiyat biraz fazla. 11.5 12 k arasında indirimlerle vs denk getirebilirseniz kesinlikle alınabilir. :)

• quote:

normal sartlarda samsungcuyum ama evet b9 ve c9 cok guzel

yalniz biraz pahali kaciyor 65 olunca

55 kucuk kaldigi icin degistirmek istiyorum zaten

oled hala pahali bi teknoloji her markada
    Hocam
    LG 65SM8600
    LG 65SM9010
    Bu modelleri inceleğin derim
  • quote:

65q70 icin de cok iyi yorumlar var:https://www.whathifi.com/reviews/samsung-qe65q70r-review

Hocam sony olarakta
    SONY 65XF9005
    SONY 65XG9505
    Bu iki modelide inceleğin kararınızı verin derim.

• sonylerde ozellikle altyazilarda parlama sorunu cok sikayet edilmis
  • Bilenler için bir de şu iki model kıyası rica edebilir miyim? Fiyatlar yakın; (55”)

Sony XG90 (Full Array)
    Samsung Q80R (Full Aray)
    Sony KD55AF8 (Oled)

• Yanlış bilgi hocam HDMI 7.1 kadar ses aktarımı olur optik en fazla 5.1 ses destekler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • falconeye66 kullanıcısına yanıt
    Hocam bende Qled 70 var çok memnunum ama kafamda halen Qled 80

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EB327D47B -- 9 Şubat 2020; 12:42:12 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whowerts

Sony Soundbarlar hakkında iyi yorumlar alıyorum ve okuyorum. Ama çok hakim değilim.Detaylı bilgisi olanlara sormanız daha doğru olur hocam.
    Fiyat olarak ne kadara buldunuz bilmiyorum ama 3.5bin civarı hepsiburada'da galiba. Kendi şahsım adına ben, atmos destekli bir avr+stereo bir ses sistemi düşünürdüm. Tabii ki bütçenizin esnek olduğunu zannederek bunu söyledim. Zira soundbarlar'ın atmos konusunda çok iyi olmadığını öne sürenler fazlaca.
    Tv'ye gelirsek, Q70 bahsettiğiniz kullanım senaryosunda gayet iyi işler çıkaracaktır. Netflix,digiturk,ve harici kaynaktan 4k,full hd içerikler,belgesel ve ps4 için harika bir tv. Özellikle gece izleme senaryolarında mutlu eder.
    Ayrıca Q70, bir oyun tv'si ve oyun konusunda tartışmaya gerek yok.Ancak her tv gibi bunda da eskik taraflar var. Mesela local dimming algoritması(50zone), Sony xf ve xg serilerine göre daha başarılı olsada yine altyazılarda ufak parlamalar yapacaktır.Ayrıca yine local dimming algoritması Q70,Q80 serilerinde black crush(siyahlarda detay kaybı) sorununa sebep oluyor.Özellikle yoğun siyah içerikli filmlerde yine pek rahatsız etmesede detay kaybı yaşatacaktır. Sony'lerde bu durum yok denilebilir.
    3.eski olarak Max brightness ön planda. çok parlak olmayan bir tv ve yüksek parlaklık beklentinizede pek olumlu yanıt vermeyebilir.(max 400nit seviyeleri).Semii gloss panel olması dolayısıyla da,özellikle gündüz yoğun ışık alan odanız varsa sorun olabilir.Boyle bir oda yoksa, eksi olarak görmeyin.Ayrıca gözünüz ışığa duyarlı ise veya parlak tv'ler hoşunuza gitmiyorsa yine sizin için harika bir tv.
    4.eksi dse(dirty screen effect). Bu durum samsung panellerinde biraz daha fazla ama genelde tüm Led panellerde az çok bu sorun mevcut.
    5.olarakta tv'nin destek durumu. Dts desteği yok maalesef ve usb veya harici kaynaklardan film vs izlemenize mani olacaktır. Ama dediğim bir avr oynatıcı ile bunu aşmanız mümkün.
    Yine eArc desteği yok ve hdmi üzerinden kayıpsız atmos ses alamayacaksınız. Bunun çözümü maalesef yok.
    6.eksi olarakta kimine göre farketmesede, Q70'in ülkemizde montajlanması. Büyük bir sorun değil ama yurtdışı montajlı bir tv'nin daha güven verdiği de gerçek.
    Totalde bakıldıgında harika bir tv ve fiyatına göre liste başına koyulabilir tv'lerden.Ancak fiyat önemli ve göz attığım kadarıyla, 12 500-13k arasında.Bu fiyat biraz fazla. 11.5 12 k arasında indirimlerle vs denk getirebilirseniz kesinlikle alınabilir. :)

Alıntıları Göster
    Hocam siz bu konuya oldukça hakim görünüyorsunuz, ben de bir soru sorayım müsaitseniz ;

Netflix + HDD üzerinden 4K filmler, PS5 (ilerisi için) kullanmak üzere bir TV arayışındayım. İzleme mesafem 2, 2,5 metre kadar. 55 inç bir TV düşünüyorum. OLED Burn işi biraz can sıkıcı. Samsung Q70R ve LG B9'a bakıyorum şimdilik. Bütçe 7.500 - 8000 civarlarında. Ailenin evinde MU8000 var geceleri film izlemek bazen gerçekten büyük bir eziyet oluyor çünkü altyazılar deli gibi parlıyor. Bu benim de dikkatimi çeken bir problemdi sizin bahsetmeniz üzerine soruyla pekiştireyim istedim. Sizce nasıl bir TV seçmeliyim? Alternatif sunabilir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: PaladinRudjack

Hocam siz bu konuya oldukça hakim görünüyorsunuz, ben de bir soru sorayım müsaitseniz ;

Netflix + HDD üzerinden 4K filmler, PS5 (ilerisi için) kullanmak üzere bir TV arayışındayım. İzleme mesafem 2, 2,5 metre kadar. 55 inç bir TV düşünüyorum. OLED Burn işi biraz can sıkıcı. Samsung Q70R ve LG B9'a bakıyorum şimdilik. Bütçe 7.500 - 8000 civarlarında. Ailenin evinde MU8000 var geceleri film izlemek bazen gerçekten büyük bir eziyet oluyor çünkü altyazılar deli gibi parlıyor. Bu benim de dikkatimi çeken bir problemdi sizin bahsetmeniz üzerine soruyla pekiştireyim istedim. Sizce nasıl bir TV seçmeliyim? Alternatif sunabilir misiniz?

Alıntıları Göster
    Hocam PS5 için düşnuyorsanız HDMİ 2.1 önemli bunu inceleğin derim

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EB327D47B

Yanlış bilgi hocam HDMI 7.1 kadar ses aktarımı olur optik en fazla 5.1 ses destekler

Buda doğru bilgi düzeltme için eyv
  • quote:

sonylerde ozellikle altyazilarda parlama sorunu cok sikayet edilmis
    Hocam yanlış anlamayında kullananda yorum yapıyor kullanmayanda her bilgi doğru olmaya bılıyor malesef ama şu bir gerçek var kendi gözünüzle görün kararınızı verin derim.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.