Şimdi Ara

6099 a sony xf9005 mi 6999 a samsung q70 mi ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
79
Cevap
2
Favori
3.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: falconeye66

Bilenler için bir de şu iki model kıyası rica edebilir miyim? Fiyatlar yakın; (55”)

Sony XG90 (Full Array)
    Samsung Q80R (Full Aray)
    Sony KD55AF8 (Oled)
    Hocam baktıkların arasında alabileceğin en başarılısı
    Sony KD55AF8 (Oled) almışken bunu alın diğerleride başarılı ama OLED çok ayrı bir dünya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burak_Keskin06

Hocam PS5 için düşnuyorsanız HDMİ 2.1 önemli bunu inceleğin derim

Alıntıları Göster
    Sizin bu konuda öneriniz LG yönünde olur sanırım. Açıkçası OLED'i ben de çok istiyorum lakin bilemedim. Burn işi çok sıkıntılı değil mi? Aşırı yoğun kullanmayacak olsam da yine de yoğun bir kullanım gerçekleştirebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PaladinRudjack

Sizin bu konuda öneriniz LG yönünde olur sanırım. Açıkçası OLED'i ben de çok istiyorum lakin bilemedim. Burn işi çok sıkıntılı değil mi? Aşırı yoğun kullanmayacak olsam da yine de yoğun bir kullanım gerçekleştirebilirim.

Alıntıları Göster
    Hocam şu bir gerçek OLED TV deki görüntü kalitesini hiç bir üründe alamazsınız.
    Hocam birde ps5 dıyorsunuz HDMİ 2.1 cok önemli bu konumda SAMSUNG tv lerde yok

• quote:

Alıntıları Göster
    Hocam OLED TV TÜRKİYE geneli en cok satan benim ve yaptığım satışların %80 donanım haber üzerinden 2500 yakın sattım 1 tane Burn ile geri dönüşüm yaşamadım varsa benden alıp sorun sıkıntı yaşayan yazabilir.
    Hocam kullandan yorum yapıyor kullanmayanda yapıyor malasef.

• quote:

Hocam siz bu konuya oldukça hakim görünüyorsunuz, ben de bir soru sorayım müsaitseniz ;

Netflix + HDD üzerinden 4K filmler, PS5 (ilerisi için) kullanmak üzere bir TV arayışındayım. İzleme mesafem 2, 2,5 metre kadar. 55 inç bir TV düşünüyorum. OLED Burn işi biraz can sıkıcı. Samsung Q70R ve LG B9'a bakıyorum şimdilik. Bütçe 7.500 - 8000 civarlarında. Ailenin evinde MU8000 var geceleri film izlemek bazen gerçekten büyük bir eziyet oluyor çünkü altyazılar deli gibi parlıyor. Bu benim de dikkatimi çeken bir problemdi sizin bahsetmeniz üzerine soruyla pekiştireyim istedim. Sizce nasıl bir TV seçmeliyim? Alternatif sunabilir misiniz?

Alıntıları Göster
    Ps5 işin içerisine girerse, ve hdd,usb üzerinden film vs izlenecekse Q70 , bu seneki tüm Samsunglar gibi üzer. Bahsettiğim dts ve hdmi 2.1 eksikliği. 2020'de,Samsung tv'lerde bu eksiklerin hepsini göreceğiz. 2 ila 2.5 metre arası benim kullandığım 55Mu8000 için fazlaydı. Odaya çok büyük kalmıştı.49 inç olsa tam olacaktı yani.
    8 bin civarı bütce ile önünde çok seçenek var hocam.
    Bu kullanım senaryosu ve izleme mesafesinde Q70'i eleyin. Ayrıca xf9005 ve her ne kadar önceki serisine göre daha stabil bir tv olsa da xg9505, altyazılarda hala parlama yapıyor ve L.dimmig algoritması yeterli değil. Hem xg kazık fiyatlarla satılıyor bu fiyatlarla alan yazık eder parasına. Xf serisini çok kişiye tavsiye ettim ama genel kullanıcı kitlesi için. Yoksa yoğunluk akşam film dizi vs izleyeceklere pek önerilmez.
    Sonuç olarak izleme mesafenizi de hesaba katarsak, 48 Cx Oled tv tam size göre bence. Tabii 1 2 aya çıkacak beklerim dermisiniz bilemem ama, yani resmen bahsettiğiniz bu kullanım ve mesafe için üretilmiş bir tv. Hdmi 2.1 ve dts destekleri de var. Tek önemli olan şey dikkatli kullanım. Fiyatı da 8 bin civarlarında olacaktır.Eğer çok parlak odanız veya parlak seven bir yapınız yoksa bu tv'yı alın.
    Bekleyemem dersenizde 55B9.
    Oledle uğraşamam dersenizde, hdmi 2.1 ve dts eksilerini kabullenip, Q80R alın.
    Ama cahil ve bilgisiz satıcılardan almayın. Hatta mümkünse soru da sormayın. Siz soru sorup onlar copy paste cevaplar veya eksik cvp verince, ben deli oluyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Bilenler için bir de şu iki model kıyası rica edebilir miyim? Fiyatlar yakın; (55”)

Sony XG90 (Full Array)
    Samsung Q80R (Full Aray)
    Sony KD55AF8 (Oled)
    Kısa kıyas yapayım. Detaylı kullanım kriterleri ve izleme açınız artı max fiyat için özelden yazarsanız yardımcı olurum.
    Xg90 9 bin fiyat bandında resmen kazık. Hani abisinin bir tık güncellenmiş hali. Bu kadar fark niye?
    Q80r xg'den daha iyi bir tv'dir. Fiyatıda daha uygun olduğundan, bu tv önerilir.
    AF8 Oled bandında harika bir tv ve üstteki 2 tv'den de daha iyi ama fiyatları yine Sony politikası gereği aşırı kazık. Alınmaz bu fiyatlara..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whowerts

Ps5 işin içerisine girerse, ve hdd,usb üzerinden film vs izlenecekse Q70 , bu seneki tüm Samsunglar gibi üzer. Bahsettiğim dts ve hdmi 2.1 eksikliği. 2020'de,Samsung tv'lerde bu eksiklerin hepsini göreceğiz. 2 ila 2.5 metre arası benim kullandığım 55Mu8000 için fazlaydı. Odaya çok büyük kalmıştı.49 inç olsa tam olacaktı yani.
    8 bin civarı bütce ile önünde çok seçenek var hocam.
    Bu kullanım senaryosu ve izleme mesafesinde Q70'i eleyin. Ayrıca xf9005 ve her ne kadar önceki serisine göre daha stabil bir tv olsa da xg9505, altyazılarda hala parlama yapıyor ve L.dimmig algoritması yeterli değil. Hem xg kazık fiyatlarla satılıyor bu fiyatlarla alan yazık eder parasına. Xf serisini çok kişiye tavsiye ettim ama genel kullanıcı kitlesi için. Yoksa yoğunluk akşam film dizi vs izleyeceklere pek önerilmez.
    Sonuç olarak izleme mesafenizi de hesaba katarsak, 48 Cx Oled tv tam size göre bence. Tabii 1 2 aya çıkacak beklerim dermisiniz bilemem ama, yani resmen bahsettiğiniz bu kullanım ve mesafe için üretilmiş bir tv. Hdmi 2.1 ve dts destekleri de var. Tek önemli olan şey dikkatli kullanım. Fiyatı da 8 bin civarlarında olacaktır.Eğer çok parlak odanız veya parlak seven bir yapınız yoksa bu tv'yı alın.
    Bekleyemem dersenizde 55B9.
    Oledle uğraşamam dersenizde, hdmi 2.1 ve dts eksilerini kabullenip, Q80R alın.
    Ama cahil ve bilgisiz satıcılardan almayın. Hatta mümkünse soru da sormayın. Siz soru sorup onlar copy paste cevaplar veya eksik cvp verince, ben deli oluyorum.

Alıntıları Göster
    Hocam gerçekten çok işe yarar bilgiler vermişsiniz, öncelikle teşekkür ediyorum. Acelem yok söylediğiniz gibi yapıp 48 CX OLED'i bekleyebilirim. Sanırım yaz sezonunda Türkiye'de olur. Cidden ihtiyaçlarımı karşılayacak bir TV önerisi vermişsiniz. Boyut için de söylediğinizi dikkate alacağım. 1+1 ev için 55 inç büyük kaçabilir doğru söylüyorsunuz. Hem OLED içimde kalmamış olur hem yeni teknolojiler içinde barındırmış olur. 48 CX OLED'e rakip olarak Samsung'un dts ve hdmi 2.1 ile sunacağı 2020 model bir televizyon var mı bilginiz? Yoksa direkt 48CX diyip geçelim mi? Zaman sıkıntımız yok. Hem daha iyi olur benim için maddi durumu daha rahat toparlarız.

• quote:

Hocam gerçekten çok işe yarar bilgiler vermişsiniz, öncelikle teşekkür ediyorum. Acelem yok söylediğiniz gibi yapıp 48 CX OLED'i bekleyebilirim. Sanırım yaz sezonunda Türkiye'de olur. Cidden ihtiyaçlarımı karşılayacak bir TV önerisi vermişsiniz. Boyut için de söylediğinizi dikkate alacağım. 1+1 ev için 55 inç büyük kaçabilir doğru söylüyorsunuz. Hem OLED içimde kalmamış olur hem yeni teknolojiler içinde barındırmış olur. 48 CX OLED'e rakip olarak Samsung'un dts ve hdmi 2.1 ile sunacağı 2020 model bir televizyon var mı bilginiz? Yoksa direkt 48CX diyip geçelim mi? Zaman sıkıntımız yok. Hem daha iyi olur benim için maddi durumu daha rahat toparlarız.

Alıntıları Göster
    Rica ederim. :). Samsung dts ve hdmi .2. 1 destekli tv'leri cıkaracak. Ama öte yandan daha detaylı bilgiler vermedi Ces fuarında. Yani hangi modellere gelir hangisine gelmez net değil. Ama 49 inçlere üvey evlat muamelesi yapılıyor bu net. Lg bu algıyı 48cx ile kırmış olacak. Tabii o da inşallah başka bir seylerden kırpmamıstır diye ümit ediyoruz.
    Yine beklemek lazım. belki 49 inçlerde Samsung ve Sony bizi şaşırtır. Ama ne olursa olsun, ilk hedef 48 Cx olsun. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Whowerts kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.
    uluslararası inceleme siteleri, youtube videoları ve mağazalardaki araştırmalarım sonucunda 55Q80R siparişi verdim. Hepsiburada’daki 8800 TL’lik (Avrupa Elektronik) fiyatı da etkili oldu tabi. Samsung bayiinde 10400 TL idi fiyat. Ben aldıktan sonra da HB fiyatı 9500 TL’ye çıkardı. :) Böyle bakınca TV aslında mağazada beğendiğim bir başka tv olan Sony XG950’den 1000 TL gibi daha uygun bir fiyata geldi. İlginç şekilde yurt dışında fiyatlar tam tersi, Q80R daha pahalı.

Bakalım, tokatlanmadıysak deneyimleri de yazarım. :) Dolby Vision handikap gibi gösteriyor insanlar ama ben daha böyle bir kaynak görmedim izleyecek. Bir ara Dolby Digital, DTS, 3D hastalıkları vardı ama gerçek hayatta yine çok az insan bunları aktif kullandılar. Esas merak konusu black crush denen hadise. Ne kadar sorun yaratıyor bu deneyeceğim.

• Öncelikle güle güle kullanın..
    Avrupa Elektronik'ten almış olduğunuz ürünün kutusu kapalı mıydı, yani teşhir ürünü mü, değil mi merak ettim. Çünkü 10.000 seviyesinde fiyatı olan bir ürünü nasıl bu fiyata satabiliyorlar acaba? Bir de, kurulumu onlar mı yaptı?
    Hem bunlarla ilgili hem de TV ile ilgili deneyiminizi iletebilirseniz sevinirim.

• quote:

Teşekkürler.
    uluslararası inceleme siteleri, youtube videoları ve mağazalardaki araştırmalarım sonucunda 55Q80R siparişi verdim. Hepsiburada’daki 8800 TL’lik (Avrupa Elektronik) fiyatı da etkili oldu tabi. Samsung bayiinde 10400 TL idi fiyat. Ben aldıktan sonra da HB fiyatı 9500 TL’ye çıkardı. :) Böyle bakınca TV aslında mağazada beğendiğim bir başka tv olan Sony XG950’den 1000 TL gibi daha uygun bir fiyata geldi. İlginç şekilde yurt dışında fiyatlar tam tersi, Q80R daha pahalı.

Bakalım, tokatlanmadıysak deneyimleri de yazarım. :) Dolby Vision handikap gibi gösteriyor insanlar ama ben daha böyle bir kaynak görmedim izleyecek. Bir ara Dolby Digital, DTS, 3D hastalıkları vardı ama gerçek hayatta yine çok az insan bunları aktif kullandılar. Esas merak konusu black crush denen hadise. Ne kadar sorun yaratıyor bu deneyeceğim.
    7400'e Q80 alan oldu desem? :) Hayırlı olsun diyelim hocam harika bir tv.Black crush bir eksi ama oledlerdeki kadar eksi değil. Hd tv test incelemelerine bakabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Whowerts

7400'e Q80 alan oldu desem? :) Hayırlı olsun diyelim hocam harika bir tv.Black crush bir eksi ama oledlerdeki kadar eksi değil. Hd tv test incelemelerine bakabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Olmuştur elbette :) Ben 8bine kadar çıkarmıştım bütçeyi ama bu 10bin üstüne çımıştı. Q70 falan 8000 Vatan’da. Vade de yaptım epey, kısmet artık. :)

Tek soru işareti fazla yazılımlar yüklenmesi nedeniyle zırt pırt sorun yaşatır mı.. En son 47 inç Philips kullanıyorum 11-12 yıldır, bozulmuyor meret. Tabi akılsız, Apple TV destekli olunca panel gittikçe kullandım. Bu Smart TV’ler o kadar dayanmazmış gibi geliyor. Apple TV 4K almıştım Amerika’dan denk gelince ama 1080p aşamadım henüz, bakalım esas deneyim nasıl olacak? :)

• hsahlan H kullanıcısına yanıt
    Henüz gelmedi ama aradım, Samsung yetkili distribütörü imişler.
    www.avrupatr.com
    Avrupa Elektronik - SAMSUNG TÜRKİYE Yetkili Satıcısı
    https://www.avrupatr.com/iletisim

Yarın gönderilecek, dediklerine göre ürünü direk Samsung teslim ediyor ve sonra Samsung teknik servisi gelip kurulumu yapıyor. Elbette ki sıfır kutulu ürün. Hasar vs görürseniz almayın yenisini isteyelim çünkü Samsung yolluyor dediler.
    Yarın geldikten sonra paylaşırım.

• quote:

Henüz gelmedi ama aradım, Samsung yetkili distribütörü imişler.
    https://www.avrupatr.com/iletisim

Yarın gönderilecek, dediklerine göre ürünü direk Samsung teslim ediyor ve sonra Samsung teknik servisi gelip kurulumu yapıyor. Elbette ki sıfır kutulu ürün. Hasar vs görürseniz almayın yenisini isteyelim çünkü Samsung yolluyor dediler.
    Yarın geldikten sonra paylaşırım.
    Hayırlı olsun güle güle kullanın hocam.
  • HDMI 1.4: Full HD videolar yani 1080p için tasarlanmış. Bu tür bazı kablolar, düşük hızlı (30fps'e kadar) 4K videoları da aktarabiliyor.

HDMI 2.0: Yüksek hızlı (60fps) 4K videolar için tasarlanmış. Temel HDR özelliklerini destekliyor.

HDMI 2.0a: Her türlü Yüksek Dinamik Aralık (HDR10, HDR10+, Dolby Vision ve Dolby Atmos) özelliği eklenmiş kablo. Yani çok fazla renkle daha yüksek kontrast sağlıyor.

HDMI 2.0b: Hibrid Log Gamma (HLG) özelliği eklemiş olan kablo türü. TV yayıncılığında, önce standart SDR sinyalleri gönderiliyor, sonradan bu sinyalin üzerine HDR verileri ekleniyor. Bu sayede eski televizyonlar HDR yayınlarını doğru görüntülüyor.

HDMI 2.1: 8K (60fps) videolar ile 4K (120fps) videolar için tasarlanmış. Yani, gelecek nesil ortaya çıkacak, çok yüksek çözünürlüklü ve çok hızlı videolar için tasarlanmış.

• Q70..
  • Hocam 6099 da sony nerde gördünüz? Ben bulamadım

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.