Şimdi Ara

6099 a sony xf9005 mi 6999 a samsung q70 mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
79
Cevap
2
Favori
3.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba bir süredir tv arayışındayım başta 50-55 arası philips düşündüm ama tam içime sinmedi dün vatandan q70 sipariş verdim 7261 e bugün baktım gitti gidiyorda güzel indirim var diğer siparişi iptal ettim.
    6999 a q70 mi tercih etmeliyim yoksa yoksa 900 lira daha düşüğe sony xf 9005 mi 6099tl ye daha mantıklı olur 900 lira farka değer mi dolby atmos falan da var sony de samsung da yok ama samsung da daha hızlı kararsız kaldım siz olsanız hangisini tercih edersiniz

youtube kullanıcı vidolarında q70 aldım ancak filmlerde altyazı çok parlıyordu iade edip sony xg9005 aldım diyen kullanıcı gördüm x70 için altyazı parlamasıyla ilgili şikayetler vardı .

Bir de merak ettiğim şu samsung tizen işletim sistemlerinde lg ve sony lerdeki gibi wifi aç kapa seçeneği yok , cihaz internete kablo ile bağlandığı zaman wifi çalışmaya devam ediyor mu hala etrafa sinyal alıp vermeye yoksa tamamen kapatıyor mu tv hep ev ortamında çoluk çocuk yanında sürekli wifi açık kalsın istemiyorum cihazı kablo ile bağlıyacağım

• Samsung q60 ve q70 dahil, alt modelleri Sunny tarafından üretiliyor. q80 ve q90 ithal geliyor ama onlar da Kore malı değil.

Zaten q60 ve q70 konularına bakarsanız, malzeme ve işçilik kalitelerinin çok kötü olduğunu, alanların yarısının iade etmeye çalıştığını görürsünüz.

İnsanlar rtings de karşılaştırıyor bu TV'leri ve inceliyorlar. Ancak rtings sitesi, Kore malı olanları inceliyor, Sunny ve Axen ile aynı bantta üretilen TV'leri değil. :-)

Çok yerli TV almak istiyorsanız, gidin Sunny alın, böylelikle paranızın üçte ikisi cebinizde kalır.
    Q70 , Xf9005'ten bir tık daha iyi bir cihaz. 7 bin ise Q70R icin normal seviyelerde bir fiyat. ancak 6.5 civarı alan olmuştu. Farklar ise ;
    Q70 daha iyi kontrast,daha iyi input lag,daha iyi uniformity ,freesync desteği, daha iyi renk gamı ve daha iyi local dimming performansı gibi artılara sahipken, xf daha iyi max brightness,gloosy panel,dts destegi daha iyi upscale ve daha iyi black crush performansına sahip. Burada dengeli gibi gözüksede, xf deki blooming sorunu rahatsiz edici boyutlarda. Samsungda ise max brightness ve dts eksikliği hoş olmayan eksiler. burada kriteriniz ve kullanım senaryosu önemli. yogun ışık alan odanız ve film merakınız varsa xf'e yönelin. siyah performansı ve gaming düşünceniz yanında az ışık alan bir odanız varsa Q70r. Tamamen film ve oyun yanında, az ışık alan bir odanız ve ""kullanım saati olarak az bir seviyede"""kullanacaksanız,(örn günde max5 6 saat) 55B9 oled tv 8 bin bandında kaçırmayın.
    Rica ederim ne demek :) en azından karşıma İps panel tavsiye sorularıyla gelmediniz.
    Q70R'da 50 adet local zone var. Bu xf9005'ten daha fazla. evet bir üst segment xg9505'te daha iyi bir local dimming performansı var zira ondada 50 zone olması lazım. Ama totalde şu an Xg9505 çok pahalı . Altyazıda parlama durumu maalesef 50 local zoneli bir tv'de beklenir ancak yinede iyi seviyededir. Bu konuda blooming sorunu olmayan şu an Oledler harici Q90R var .xf9005'teki parlama durumu öyle böyle değil acayip rahatsız edici. Hani film izlerim gece dediniz ya kanser eder söyleyeyim.
    https://www.youtube.com/watch?v=VE89Pi4HvO8&feature=youtu.be
    Bu bizim Qled konusunda arkadaşın incelemesi. iki tv'yide kullandı.kanalındaki diğer videolarada bakın.
    Kısaca Q70 kontrast ve parlama konusunda xf'ten kat kat iyi xg9505'ten ise 1 tık iyi. Bence xg95 şu an 9 10 bin civarı alınmaz. Bu fiyatlarda Oledler ve Q80R var. Eğer Q80R şundan 2 3 ay önceki fiyatlarına düşse hemen alın başka tv'ye bakmayın derim ama işte ordada dts eksikliği..
    Evet xf9005 android arayüzü agır. Harddisk okuma sürelerinde sorun var. Özellikle yüksek TB harddiskler.
    Mesela Philips pus7304 benim radarımda aslında üst segment bir tv değil ama ben valideye alacağımdan çok premium amacım yok :) Ama yinede iyi bir tv bence zira 3k :1kontrast, Va panel ,direct led, amblight,Dolby atmos vision,dts,20° tvyi döndüren açılı ayaklar ve özellik olarak pek saymasamda türkçe komut gibi artılar. Ama eksilerde var android arayüzü hantal. 50hz film için değilde, maç belgesel vs izliyorsanız rahatsız eder. Renk gamı kabiliyeti belli değil.Parlaklık Oled tv ler ayarında .Genel görüntü samsung Va panellerden 1 tık geride.
    Kısaca Tv benim herşeyim ve en üst düzey isterim derseniz Pus serisini eleyin ama Tv bu yani en fazla ne yapabilir? mantığındaysanız, Pus tv'ler şu an alınır düzeyde.Dts desteğide var hani . :)
    Q70 film meraklılarını dts ile üzer ama uğraşırım, çeşitli yollar (codex convert veya tv box tarzı) ile kullanırım denilirse veya netflix ,ps4 pro gibi veya pc gibi kombinasyonlar denerim derseniz sizin için harika.bir tv.
    Sadece film ve netflix için ve günlük az süreli bir oyun deneyimi içinde Lg b9 tavsiye edilir zira dikkatli kullanımlarda en en üstü ancak bu panel türü verebilir. Ama dikkatli kullanıcı değilseniz ve yoğun kullanacaksanız, hiç bulaşmayın.
    Ayrıca internetten almaya çalışın. Ürüne zarar ve hasar vermedikçe, 14 gün içinde kayıtsız şartsız iade almak sorundalar. servis raporu şartı , hatasız iade alınmaz, süre doldu vs vs gibi bahaneler geçersizdir. Hakem heyetine başvurduğunuzda kazanmama şansınız 0 çünki aleyhinize karar veren hakem heyetinide hakem heyetine şikayet edebiliyorsunuz. :)
    İyi forumlar.
  • Şuan ben de alicam ama hangisini bilemedim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • :)) valla ne zormuş 1 aydır tv bakıyorum dün tam noktaladım dedik tesadüf de bugün iyi indirim denk geldi.Aslında alıcan philips kurtulucan :) Ama onunla ilgili ekran panel kalitesiyle ilgi baya olumsuz yorum var kimi cansız diyor kimi titriyor diyor kaç kez mağaza mağaza gezdim canlı da gördüm çok kötü de değildi ama bana da pek kaliteli gelmedi
  • Sony
    Alabileceğiniz en kaliteli led panel

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Q70 , Xf9005'ten bir tık daha iyi bir cihaz. 7 bin ise Q70R icin normal seviyelerde bir fiyat. ancak 6.5 civarı alan olmuştu. Farklar ise ;
    Q70 daha iyi kontrast,daha iyi input lag,daha iyi uniformity ,freesync desteği, daha iyi renk gamı ve daha iyi local dimming performansı gibi artılara sahipken, xf daha iyi max brightness,gloosy panel,dts destegi daha iyi upscale ve daha iyi black crush performansına sahip. Burada dengeli gibi gözüksede, xf deki blooming sorunu rahatsiz edici boyutlarda. Samsungda ise max brightness ve dts eksikliği hoş olmayan eksiler. burada kriteriniz ve kullanım senaryosu önemli. yogun ışık alan odanız ve film merakınız varsa xf'e yönelin. siyah performansı ve gaming düşünceniz yanında az ışık alan bir odanız varsa Q70r. Tamamen film ve oyun yanında, az ışık alan bir odanız ve ""kullanım saati olarak az bir seviyede"""kullanacaksanız,(örn günde max5 6 saat) 55B9 oled tv 8 bin bandında kaçırmayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Whowerts kullanıcısına yanıt
    cevap için çok teşekkür ederim aslında parlaklık çok önemli değil çok parlak şekilde izlemesini sevmem ikisi de ihtiyacı karşılar gibi.Genelde tv geceleri film ve netflix için kullanılacak,ps4 pro da oynarım sonyde de input lag kötüymüş. Koskoca samsung nasıl dts koymamış o serilere garip.Sony için de androidin yavaş olduğunu söylüyorlar ancak genelde olumlu yorumlar fazla.Her ürünün illaki bir eksisi artısı var doğru olanı seçmek lazım.Aslında b9 u görür görmez bayıldım alacam dedim ancak araştırınca şu yanma olayına malesef hala şözüm bulamamışlar ailemden birine b7 aldık ben de kullanıyorum her açıdan süper kumandası da kullanışlı ancak tv alıp yandı yanacak endişesi duymakta kötü bir durum
  • quote:

Orijinalden alıntı: pokeharun

cevap için çok teşekkür ederim aslında parlaklık çok önemli değil çok parlak şekilde izlemesini sevmem ikisi de ihtiyacı karşılar gibi.Genelde tv geceleri film ve netflix için kullanılacak,ps4 pro da oynarım sonyde de input lag kötüymüş. Koskoca samsung nasıl dts koymamış o serilere garip.Sony için de androidin yavaş olduğunu söylüyorlar ancak genelde olumlu yorumlar fazla.Her ürünün illaki bir eksisi artısı var doğru olanı seçmek lazım.Aslında b9 u görür görmez bayıldım alacam dedim ancak araştırınca şu yanma olayına malesef hala şözüm bulamamışlar ailemden birine b7 aldık ben de kullanıyorum her açıdan süper kumandası da kullanışlı ancak tv alıp yandı yanacak endişesi duymakta kötü bir durum
    Rica ederim ne demek :) en azından karşıma İps panel tavsiye sorularıyla gelmediniz.
    Q70R'da 50 adet local zone var. Bu xf9005'ten daha fazla. evet bir üst segment xg9505'te daha iyi bir local dimming performansı var zira ondada 50 zone olması lazım. Ama totalde şu an Xg9505 çok pahalı . Altyazıda parlama durumu maalesef 50 local zoneli bir tv'de beklenir ancak yinede iyi seviyededir. Bu konuda blooming sorunu olmayan şu an Oledler harici Q90R var .xf9005'teki parlama durumu öyle böyle değil acayip rahatsız edici. Hani film izlerim gece dediniz ya kanser eder söyleyeyim.
    Burak KCByoutube
    Samsung 55q70 vs Sony XF9005
    https://www.youtube.com/watch?v=VE89Pi4HvO8&feature=youtu.be

Bu bizim Qled konusunda arkadaşın incelemesi. iki tv'yide kullandı.kanalındaki diğer videolarada bakın.
    Kısaca Q70 kontrast ve parlama konusunda xf'ten kat kat iyi xg9505'ten ise 1 tık iyi. Bence xg95 şu an 9 10 bin civarı alınmaz. Bu fiyatlarda Oledler ve Q80R var. Eğer Q80R şundan 2 3 ay önceki fiyatlarına düşse hemen alın başka tv'ye bakmayın derim ama işte ordada dts eksikliği..
    Evet xf9005 android arayüzü agır. Harddisk okuma sürelerinde sorun var. Özellikle yüksek TB harddiskler.
    Mesela Philips pus7304 benim radarımda aslında üst segment bir tv değil ama ben valideye alacağımdan çok premium amacım yok :) Ama yinede iyi bir tv bence zira 3k :1kontrast, Va panel ,direct led, amblight,Dolby atmos vision,dts,20° tvyi döndüren açılı ayaklar ve özellik olarak pek saymasamda türkçe komut gibi artılar. Ama eksilerde var android arayüzü hantal. 50hz film için değilde, maç belgesel vs izliyorsanız rahatsız eder. Renk gamı kabiliyeti belli değil.Parlaklık Oled tv ler ayarında .Genel görüntü samsung Va panellerden 1 tık geride.
    Kısaca Tv benim herşeyim ve en üst düzey isterim derseniz Pus serisini eleyin ama Tv bu yani en fazla ne yapabilir? mantığındaysanız, Pus tv'ler şu an alınır düzeyde.Dts desteğide var hani . :)
    Q70 film meraklılarını dts ile üzer ama uğraşırım, çeşitli yollar (codex convert veya tv box tarzı) ile kullanırım denilirse veya netflix ,ps4 pro gibi veya pc gibi kombinasyonlar denerim derseniz sizin için harika.bir tv.
    Sadece film ve netflix için ve günlük az süreli bir oyun deneyimi içinde Lg b9 tavsiye edilir zira dikkatli kullanımlarda en en üstü ancak bu panel türü verebilir. Ama dikkatli kullanıcı değilseniz ve yoğun kullanacaksanız, hiç bulaşmayın.
    Ayrıca internetten almaya çalışın. Ürüne zarar ve hasar vermedikçe, 14 gün içinde kayıtsız şartsız iade almak sorundalar. servis raporu şartı , hatasız iade alınmaz, süre doldu vs vs gibi bahaneler geçersizdir. Hakem heyetine başvurduğunuzda kazanmama şansınız 0 çünki aleyhinize karar veren hakem heyetinide hakem heyetine şikayet edebiliyorsunuz. :)
    İyi forumlar.

• sevgili @Whowerts kanser eder dediğiniz
    ben aynı videonun xf için temizini koydum videoyu çeken arkadaşa sorunuz bilginize.....

edit: ilgili video
    Yusuf Yıldızyoutube
    VID 20190728 015841
    https://www.youtube.com/watch?v=eKczTvNNfdk&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 22 Ocak 2020; 0:8:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam üç tv arasında kaldım
    Lg oled 55b9 8700tl
    Lg oled 55c9 9350tl
    Sony 65xf9005 8900tl
    Sizce inch olarak büyüklük mü tercih etmeli yoksa oled teknolojisi mi. Eğer oledse c9 sadece işlemci gücü mü farklı b9 dan ve bu fark verilir mi. Günde en fazla bir film izlenecek kadar yani 3 saat, haftada 10-12 saat kullanılacak tv. O yüzden oled mantıklı geliyor. Ama izleme mesafem 3 metre o yüzden 65 tam içine alacak konforu yaratır diye düşünüyorum. Fikrinizi paylaşırsanız memnum olurum:>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alyosha -- 22 Ocak 2020; 0:58:54 >
  • Qled 70 derim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: recep

sevgili @Whowerts kanser eder dediğiniz
    ben aynı videonun xf için temizini koydum videoyu çeken arkadaşa sorunuz bilginize.....

edit: ilgili video
    https://www.youtube.com/watch?v=eKczTvNNfdk&feature=youtu.be
    Valla agresif çalışmayan bir local dimming yapısı var orası kesinde kanser edip etmemesine bir delil niteliğinde değil bu video zira videodan pek birşey anlaşılmıyor altyazı performansına dair.Ama iyileşme varsada, Q70 Local d. performansı daha iyidir diyelim. Bu altyazı haricinde bazı uygulamaları açarken ekrandaki garip blooming sorunu hala devam ediyormu bilmiyorum ama bu bile bir eksi.
    Mesela bir örnek.

Bunlarda diğer 5 6 kullanıcının yaşadığı sorunlar. Uzakta değil bizim Xf90 konusu.kimisi panel hatası gibi durmuyor..ki bunlar sadece sayfanın az bir kısmı. daha 300 küsür sayfa var.

• quote:

Orijinalden alıntı: alyosha

Hocam üç tv arasında kaldım
    Lg oled 55b9 8700tl
    Lg oled 55c9 9350tl
    Sony 65xf9005 8900tl
    Sizce inch olarak büyüklük mü tercih etmeli yoksa oled teknolojisi mi. Eğer oledse c9 sadece işlemci gücü mü farklı b9 dan ve bu fark verilir mi. Günde en fazla bir film izlenecek kadar yani 3 saat, haftada 10-12 saat kullanılacak tv. O yüzden oled mantıklı geliyor. Ama izleme mesafem 3 metre o yüzden 65 tam içine alacak konforu yaratır diye düşünüyorum. Fikrinizi paylaşırsanız memnum olurum:>
    İzleme açınız max 3 metre ise 55 yetecektir. Ancak sık taşınan biriyseniz veya ileride taşınma düşünceniz varsa daha büyük odalı bir ev için sorun olabilir. bu size kalmış.
    Ama bu dediğiniz izleme senaryosunda, bu üçünden tek almanız gereken, 55 b9. Fiyatı 8.500 ve altına denk getirmeye çalışın.

Teşekkürler tavsiyeniz için b9 denk getireyim o zaman, sonrasına bakarız. Küçük gelirse de en azından oled der bağrımıza basarız. 65 alıp acaba oled mi demektense daha iyi gibi duruyor.

hocam peki samsung q60r ile sony xf9005'i kıyasladığımızda hangisi daha ağır basar?
  • Nedense atlanan bir bilgi var. Israrla birileri bu bilgiyi yok etmeye çalışıyor.

Samsung q70 ve 60 serisi İstanbul Esenyurt'ta bulunan Sunny tesislerinde montajlanıyor ve çok fazla malzeme kalitesi ve işçilik hatası şikayeti mevcut.

Ben olsam Sony alır geçerim, en azından kafam rahat olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deepkurt -- 3 Şubat 2020; 13:15:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deepkurt

Nedense atlanan bir bilgi var. Israrla birileri bu bilgiyi yok etmeye çalışıyor.

Samsung q70 ve 60 serisi İstanbul Esenyurt'ta bulunan Sunny tesislerinde montajlanıyor ve çok fazla malzeme kalitesi ve işçilik hatası şikayeti mevcut.

Philips ve samsung tv leri sunny firması montajlıyor.axen filan aynı fabrikadan çıkıyor:)))

• quote:

Orijinalden alıntı: deepkurt

Nedense atlanan bir bilgi var. Israrla birileri bu bilgiyi yok etmeye çalışıyor.

ne kadar açıklayıcı, çok teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: popturceyn

Philips ve samsung tv leri sunny firması montajlıyor.axen filan aynı fabrikadan çıkıyor:)))

Alıntıları Göster
    Dostum. 58 Pus7304 , Macaristan'da montajlanıyorda ne oluyor? Aç son 2 3 sayfayı bu tv'nin konusunda. 58'ler resmen dökülüyor. Veya xf9005. Üretim.yeri yine yurt dısı ama özellikle panelin kötü olmasından ve üretimin çin'de yapılmasından dolayı kanal ve uygulama geçişlerinde, ekranda beşinci boyut(samanyolu) effecti oluştuğunu söyleyenler yine xf90 konusunda çok fazla.
    Tamam yerli üretim açısından bende hak veriyorum. Potansiyel bir yetersiz üretim süreci ve montajlanan fabrikaların kalitesi ortada. ama bu kadar da yerden yere vurulmaz.

• deepkurt kullanıcısına yanıt
    yok artık inanılır gibi değil , bunlar made in s.korea değil mi?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.