Şimdi Ara

60D ve D7000 karasızım yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun Süredir Dslr Fotoğraf makinesi alamaya niyetliyim, fakat bir türlü karar veremedim..

İlk olarak 60D alamayı çok istiyorum, benim için avantajları;

-Kendi lensleri daha ucuz nikona göre ve daha hesaplı.
    -Body si çok güzel tam elime oturuyor ve D7000 e göre (bana göre) daha güzel görünüyor.
    -Daha önce 550D kullandım bu yüzden Canonun kullanımı daha pratik geliyor.
    -Dönebilen ekranı var.
    -Daha kaliteli film çekebilme olanağı sunuyor.

Ama D7000' de;

-Kötü havalarda (yağmurlu falan) fotoğraf çekebilme özelliğin var.
    -Daha fazla odak noktası var.

Makinem ile birlikte, Canon alırsam 18-135mm + 75-300mm lens alacağım.
    Fakat Nikon alırsam 18-105mm VR lens + 75-300mm sigma lens alacağım, sigma lensten de emin değilim çünkü dezavantajları olduğunu duymuştum Nikonun kendi lensini önermişlerdi ama o da çok pahalı..

Bütçem 2.500tl (2.800 e esner en fazla)

GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLİYORUM
     60D ve D7000 karasızım yardım lütfen

• Ben de bi ara bu ikilimde kalmıştım ama bundan sonra özellikler biraz da olsa gözardı ediliyor ki teknik olarak yine de d7000 daha iyi özelliklere sahip. 60d nın dönen ekranı bir artı. ve bu ekrana ne kadar ihtiyacın var ona bakmalısın.

Ben sonunda d7000 den yana kullandım kararımı. Neden dersen kendıme yakın buldugumdan daha cok ıcıme sındırdıgımden. baska bı acıklaması yok sonucta ıkısıde ıyı makıneler.
  • ikiside kendi alanında çok iyi makineler. yani hangisini satın alsan pişman olmassın.
    ben nikonun sarısınız kırmızısını seviyorum. ondan nikon almıştım.
  • Teşekkürler
  • farklı bir alternatif önereceğim..
    fullframe al.
    bu fiyat bantlarının daha altında (bulabilirsen) temiz bir 5D
    yada 300-500 lira üstünde bir 5D Mark II, D700 falan bulunabilir.
  • Hocam ayni Diger arkadaslarinda dedigi gibi 2 makinede pisman etmez. ben D7000 secerdim niyr diye sorarsaniz tamamen kişisel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • D7000 kesinlikle daha yakisikli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 60D kullanıyorum ama D7000'in renkleri ve avantajlarını daha iyi görüyorum...

Bütçenizi yazmışsınız eğer ikinci el de düşünürseniz 5D classic ve 24-105 öneririm.Hem full frame ile başlamış olursunuz hemde bütçenizi aşmadan ufak bir set kurmuş olursunuz.

Temiz 5D Classicler 1500 civarında.24-105i de 1000-1500 arasına bulabilirsiniz.
    Hem canonun 200 liralık 50mm si ile de çok daha yüksek imaj kalitesine ulaşabilirsiniz.
  • Ucuz bulduğum sitelere güvenipte alamıyorum bile, sizce ikinci el almak güvenilir mi? ve Orijinal lensi yerine sigma gibi lensler kullansam nasıl olur?
  • İlla sıfır olacaksa Nikon benim açımdan daha ağır basıyor (D7000) . Ama ikinci el 5d ile başlayın temiz 5d ler FF en azından. D7000 den ve 60d den daha daha iyi imaj kalitesi vardır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erdemr3

Ucuz bulduğum sitelere güvenipte alamıyorum bile, sizce ikinci el almak güvenilir mi? ve Orijinal lensi yerine sigma gibi lensler kullansam nasıl olur?

İkinci el almak makine genel hatlarıyla temiz ve sorunsuzsa tabiiki daha mantıklı!

> Alacağınız makineyi önce bir fiziki olarak inceleyin. Çiziği vuruğu vs. varmı diye kontrol edin. Küçücük bile vuruk (göçük) varsa o makine bir şekilde düşmüş yada sert çarpma yaşamıştır; bunu gözardı etmeyin. Makinenin vidalarında oynama olup olmadığını da kontrol edin. Dikkatli gözler vida ağızlarındaki aşınmadan bile makinenin işlem gördüğünü anlayabilir.

> Makineyi fiziki olarak inceledikten sonra düğmelerinin fonksyonları yerine getirip getirmediğini kontrol edin. Menülerinde dolaşın, fotoğraf çekin, silin, fonksiyon tekerleklerini kullanın... Tuşlarda da sorun yoksa şimdi asıl meseleye geçebiliriz.

> Makine ile açık ve kısık diyaframda, hatta mümkünse F20'lerde fotoğraf çekin. Sensörde sıkıntı varsa burada daha rahat belli olacaktır. Fotoğrafları PC'ye atıp inceleyin. Zaten sensörde leke yada kir falan oluşmuşsa aynen yansır fotoğrafa. Ayrıca bu noktada odaklama sisteminin (AF) doğru çalışıp çalışmadığını da kontrol edin.

> Son olarak ki bu tamamen kişiseldir, herkes uygulamayabilir ama ben uyguluyorum, makinenin nerede üretildiğine de bakın ve eğer alternatifiniz varsa Japonya üretimi olanları tercih etmeye çalışın.

• Gayet net, çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdemr3 -- 26 Kasım 2013; 16:40:39 >
  • İki makina arasında kaldıysanız öncelikle ne yapacağınız çok önemli her iki makinada hd video çekiyor fakat canon video çekiminde nikondan bir adım önde ama konu fotograf sa o zaman d7000'i tercih ederim ayrıca arkadaşların dediği temiz bir ikinci el de olabilir. FF bir makina croplu makinadan çok daha iyidir almayı düşündüğünüz makina'nın kare sayısını kontrol etmeyi unutmayın.
  • Teşekkürler :)
    7D almak istiyorum ebay.com' dan

ama yurtdışı olacak ve garantisi olmayacak
  • Erdemr3 kullanıcısına yanıt
    İki makinede çok tartışılır, çok düşündürür. Benim şahsi fikrim ikisinide eline alıp bu daha hoşuma gitti dediğini almandır. (çünkü çok detaya inmediğimiz sürece aradaki fark o kadarda göze gelir değil.) Diğer yandan ik makine arasında benim tercihitm her zaman 60D dir. Bunların bir üst karşılaştırma şeklide 70D ve D7100. Sadece güncel olarak bir üst sekmede yer alıyorlar. İkinc el konsunda ise ben 'Gövde' tercihlerinde 2. el alınmasından yana değilim.
  • Teşekkür ederim GylR?, önermen çok mantıklı.
  • Bir ara D7000 ile alakalı sorunlar vardı kullanıcılar arasında onları bir araştır derim.
  • D7000'de sensör yağlanması söz konusu fakat; ilk çıkan D7000'ler de olduğu söyleniyor. Yenilerinde böyle bir durum söz konusu değil diyenler var. Ben D7000 derim. Aps-c sensör'de en üstün makinelerden biri kesinlikle.
  • Ben işimi şansa atmazdım ama 70d vs d7100lerede bakabilirsin ben bu ikiside çok güzel makineler fakat fiyat durumundan ne olur bilemiyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.