Şimdi Ara

60d yada 7d. Tercih sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. Canon 450 d makinem var.üç yıla yakındır kullanıyorum ve artık değiştirmek istiyorum. Elimde mevcut bulunan lensler. 50mm 1.8, 55-250mm, 18-55mm, sigma 10-20mm.
    Açıkça 450d aldıktan sonra yeni çıkan makineleri hiç takip etmedim. Sonrasında makineyi değişmeye karar verince iki seçenek arasında kaldım. 60d yada 7d mi almalıyım. Yoksa 450d elimde tutup L serisi lensleremi para yatırayım kafam çok karışık.
    Yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkürler.

• Çok sıra dışı hava şartlarında kullanmayacaksan ve saniyede 8 kareye ihtiyacın yoksa, 60D derim ben
    Ha eğer bodynin küçük boyutu zaten rahatsız etmiyosa ve videoya ihtiyacın yoksa 450d ile devam edip tercihlerin doğrultusunda daha kaliteli lensler almak fotoğraf kalitesi adına daha çok şey katacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AFA9E7E65

Çok sıra dışı hava şartlarında kullanmayacaksan ve saniyede 8 kareye ihtiyacın yoksa, 60D derim ben
    Ha eğer bodynin küçük boyutu zaten rahatsız etmiyosa ve videoya ihtiyacın yoksa 450d ile devam edip tercihlerin doğrultusunda daha kaliteli lensler almak fotoğraf kalitesi adına daha çok şey katacaktır
    Teşekkür ederim cevabınız için. Video çekimi benim için önemli değil, 450d ile 60d arasında imaje kalitesi açısından fark yoksa lens almak daha mantıklı geliyor. Ama 60d hiç kullanmadığım için kararsız kaldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: beyabi

Teşekkür ederim cevabınız için. Video çekimi benim için önemli değil, 450d ile 60d arasında imaje kalitesi açısından fark yoksa lens almak daha mantıklı geliyor. Ama 60d hiç kullanmadığım için kararsız kaldım.

İmaj kalitesi olabilir ama sonuçta aynı boy sensör çok büyük bir fark yaratmayacaktır. 450d yi de artık iyi bir fiyata satamayacağınızı göz önüne alınca lens yatırımı daha verimli bir seçenek gibi görünüyor. Ama 60d ve 7d de aklınıza takılıyorsa elinize alıp bir inceleyin derim ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AFA9E7E65

quote:

İmaj kalitesi olabilir ama sonuçta aynı boy sensör çok büyük bir fark yaratmayacaktır. 450d yi de artık iyi bir fiyata satamayacağınızı göz önüne alınca lens yatırımı daha verimli bir seçenek gibi görünüyor. Ama 60d ve 7d de aklınıza takılıyorsa elinize alıp bir inceleyin derim ben

Alıntıları Göster
    Bencede iki makineyi test etmem gerekiyor. 450d ile devam etme kararı alırsam canon 70-200mm f/4 is modelini almayı düşünüyorum. Ancak makineyi değiştirirsem bu lensi almam şimdilik çok zora girecek gibi.

• quote:

Bencede iki makineyi test etmem gerekiyor. 450d ile devam etme kararı alırsam canon 70-200mm f/4 is modelini almayı düşünüyorum. Ancak makineyi değiştirirsem bu lensi almam şimdilik çok zora girecek gibi.

Alıntıları Göster
    yeni lens almanız daha mantıklı olur bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

Pentax K-5

• quote:

Pentax K-5

akşam akşam iyi güldüm hocam, çok yaşa
  • quote:

Orijinalden alıntı: synchro

quote:

Pentax K-5

akşam akşam iyi güldüm hocam, çok yaşa

Alıntıları Göster
    450D'nin nesi yetmiyor, bunu düşünürseniz daha sağlıklı cevaplar alabilirsiniz (gerçi sen ne sorsan zaten Pentax k-r veya k-5 önerisi gelecek bu forumda, artık otomatik yanıt sistemi mi var nedir )

• quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

450D'nin nesi yetmiyor, bunu düşünürseniz daha sağlıklı cevaplar alabilirsiniz (gerçi sen ne sorsan zaten Pentax k-r veya k-5 önerisi gelecek bu forumda, artık otomatik yanıt sistemi mi var nedir )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanTnçr -- 11 Ekim 2011; 18:23:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Herhalde şöyle bir kod sistemi var;

if requested-dslr is eq 'Canon APS-C DSLR' or requested-dslr is = 'Nikon APS-C DSLR' 
    message I001.
    If sy-subrc is not initial.
    message I002.
    endif.
    endif.
    *Message I001 = Pentax K5/K-R
    *Message I002 = Güzel tercih.

Bu tabiki işin şakası ancak arkadaş sadece bunu mantıklı sebeplere dayandırarak söylüyor elbette. Keşke sebeplerini de buraya yazsa tavsiye isteyen için daha güzel olur. Bunu bence foruma mal etmeyiniz. Sonuçta bir kişinin böyle yazması her yerde böyle yapılıyor demek değildir.

• quote:

Pentax K-5

Pentax 645D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5980C441C

quote:

Pentax K-5

Pentax 645D

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar,

İsrail en çok hangi makinayı kullanıyor biliyor musunuz? Ben ondan almıcam o açıdan soruyorum.
  • quote:

merhaba arkadaşlar. Canon 450 d makinem var.üç yıla yakındır kullanıyorum ve artık değiştirmek istiyorum. Elimde mevcut bulunan lensler. 50mm 1.8, 55-250mm, 18-55mm, sigma 10-20mm.
    Açıkça 450d aldıktan sonra yeni çıkan makineleri hiç takip etmedim. Sonrasında makineyi değişmeye karar verince iki seçenek arasında kaldım. 60d yada 7d mi almalıyım. Yoksa 450d elimde tutup L serisi lensleremi para yatırayım kafam çok karışık.
    Yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkürler.

http://www.bascek.com/9846/canon-eos-60d-incelemesi/

bu sitede 60d nin incelemesi var ve testi yapan kişi cihaz 7d ile karşılaştırmış incelemenin son sayfasında hangisini tercih etmek gerektiğini belirtmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: diffriend

quote:

Pentax K-5

Pentax 645D

nası güldüm bilemezsin :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: HangAround

quote:

quote:

Pentax K-5

Pentax 645D

Bende bir pentax kullanıcısıyım fakat baydı artık evet 60D den bana göre de daha iyi bir model K-5 ama arkadaşın canon lens takımı var.Mesajı okuyun önce direk K-5 yazmayın bari.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gary_2550

quote:

Orijinalden alıntı: HangAround

quote:

quote:

Pentax K-5

Pentax 645D

Bende bir pentax kullanıcısıyım fakat baydı artık evet 60D den bana göre de daha iyi bir model K-5 ama arkadaşın canon lens takımı var.Mesajı okuyun önce direk K-5 yazmayın bari.

@Gary_2550,
    En gerçekçi yorum bence bu konuda. İlk defa bir dSLR alacak bir kişi " 60D-K5 mi?" şeklinde sorsa bende K5 diyebilirdim belki (Mukayese etmedim henüz) ama böyle kafadan, otomatik yanıt sistemi gibi "Pentax K5" denilince ?

• Arkadaslar canon 60 d de yagmurlu havada cekim yapamazmiyim bu ozellik 7d demi var sadece bu sinifta
  • 450d ile yağmurda kaç kere çekim yaptınız... 60d ile de yağmurda tabiki çekim yaparsınız gövdesi magnezyum değil diye dandik demek değildir. Ben kullanıyorum taş gibi sağlam, yağmurda çekim için lensinizinde uygun olması lazım zaten.. Elinizdeki lensler aşırı yağmur ya da sert koşullara zaten uygun değil yani 7d de alsanız sağanak yağmura dayanmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: macropolo

450d ile yağmurda kaç kere çekim yaptınız... 60d ile de yağmurda tabiki çekim yaparsınız gövdesi magnezyum değil diye dandik demek değildir. Ben kullanıyorum taş gibi sağlam, yağmurda çekim için lensinizinde uygun olması lazım zaten.. Elinizdeki lensler aşırı yağmur ya da sert koşullara zaten uygun değil yani 7d de alsanız sağanak yağmura dayanmaz.
    MMMacit konuyu açan arkadaş değil macropolo.

MMMacit ekipmanıın ne bu arada?

Yağmurda kullanabileceğim en iyi makine bu sınıfta K-5 tir.Youtubedan videolarına bakabilirsin duşa girip yıkananlar var.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.