Şimdi Ara

64 = 65 ? Matematiğin bitti an.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
1.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

o zaman buda olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Draqonn

quote:

Orijinalden alıntı: Hayyam

Al o zaman

3-3=2-2
    3(1-1)=2(1-1)
    3=2 ?

Edit:Eksileyecek ne var?Arkadaşın videosuna ithafen internette gördüğüm bir şeydi.Ayrıca Matematiğimi soranlar olmuş matematiğim çok iyidir inanmayanlara YGS-LYS kanıtı gösterilir

Ygs-Lys netiyle olmuyor işte kardeş orda ezberlediğin soru tipinden geldi diye sorular matematiğin iyi olmuyor.

3(1-1)=0
    2(1-1)=0

0=0

Oww şet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark_Knife

quote:

Al o zaman

3-3=2-2
    3(1-1)=2(1-1)
    3=2 ?

Edit:Eksileyecek ne var?Arkadaşın videosuna ithafen internette gördüğüm bir şeydi.Ayrıca Matematiğimi soranlar olmuş matematiğim çok iyidir inanmayanlara YGS-LYS kanıtı gösterilir

Edit2:Ben de biliyorum 0ların sadeleşmeyeceğini ulan forum Einstein dolmuş.İlk mesajı atan arkadaşın videosunu izledikten sonra aklıma geldi yazayım dedim.İroniden bile anlamıyorsunuz.

Süpersiniz. Keşke bide doğru yapaydınız. Parantez içindeki işlemleri dışarı çıkarmadan direk karşıya yollamak. Birşey demiyorum

bende size bişey demiyorum..edebiyatınız kaç

• quote:

Orijinalden alıntı: uzil

quote:

quote:

Al o zaman

3-3=2-2
    3(1-1)=2(1-1)
    3=2 ?

Edit2:Ben de biliyorum 0ların sadeleşmeyeceğini ulan forum Einstein dolmuş.İlk mesajı atan arkadaşın videosunu izledikten sonra aklıma geldi yazayım dedim.İroniden bile anlamıyorsunuz.

Süpersiniz. Keşke bide doğru yapaydınız. Parantez içindeki işlemleri dışarı çıkarmadan direk karşıya yollamak. Birşey demiyorum

bende size bişey demiyorum..edebiyatınız kaç

985,3 küsüratınıda yazdıracan illa. Yok bi sn, 987 idi. ( zayıf aldı belli etmiyor( temsili )) ( 987 nela o nerden çıktı adsadad. Şuan bende ne yaptığımı anlıyamadım bi sn. Daha sonra arasın öptüm by.

• quote:

Orijinalden alıntı: turkeyis

http://www.youtube.com/watch?v=QTxQDjGQh-0

açıklamaya çalışayım
    malum dik üçgenler var kenarları tam sayı ama hipotenüsler köklü sayı oluyor bkz: pisagor
    vel hasıl kelam o köklü sayı uzunluktaki hipotenüsleri öyle dip dibe ekleyince tam bir uzunluk elde edilmiyor
    biz de eksik uzunluğu fazladan sayınca elimizde bir birim kare fazlalık oluyor
    açıklamaya inanmazsanız kareli defterden bir sayfa alın makasla kesin bakın olacak mı

• quote:

Orijinalden alıntı: casper.5556

64 = 65 ? Matematiğin bitti an..

o zaman buda olur

Oha beynim yandı. Allah rızası için biri şunun hilesini söylesin kafama takıldı.

• aslında bu ilizyondan ibaret. inanmaz isen kağıdı şekildeki gibi parçalara ayırıp deneyebilirsin. birleştirmeye çalıştığında kesilen çizgiler birbirine tam uymayacaktır.
  • Yukarıda yazdım da Türkçesini de yazayım. Kırmızı üçgene bakarsan eğimi tanjanttan 3/8'dir. Mavi parçanın üçgen kısmının eğimine bakarsan bu ise 2/5. İki eğim eşit olmadığı hâlde hipotenüs olarak birleştiriliyor bu kısımlar. Aslında birleştirilince tam bir üçgen olmuyor, içbükey dörtgen oluyor, hipotenüs düz olmuyor çünkü kırık oluyor. Bu küçük fark fark edilmiyor çünkü 64 parça içinde 1 parça ekstra oluşuyor böylece ve bu fark edilemeyecek kadar küçük bir parça.
  • o kesikler birbirlerini tümlemiyo yani oralarda bug var o 1 oradan türüyo
  • işte bu yüzden matematiği sevmiyorum, mantık hatalarıyla dolu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zuko

Yukarıda yazdım da Türkçesini de yazayım. Kırmızı üçgene bakarsan eğimi tanjanttan 3/8'dir. Mavi parçanın üçgen kısmının eğimine bakarsan bu ise 2/5. İki eğim eşit olmadığı hâlde hipotenüs olarak birleştiriliyor bu kısımlar. Aslında birleştirilince tam bir üçgen olmuyor, içbükey dörtgen oluyor, hipotenüs düz olmuyor çünkü kırık oluyor. Bu küçük fark fark edilmiyor çünkü 64 parça içinde 1 parça ekstra oluşuyor böylece ve bu fark edilemeyecek kadar küçük bir parça.

Ama bu kırmızı ve mavi üçgenler düz çizgi gibi gözüküyor gerçekten. Acaba videoda hilemi yapmışlar ?

Edit: videoda bişey farkeddim. Mavi kırmızı ve yeşil üçgenler birleşirken bi kalın siyahlık var orda. Orası sanırım normalde boş olmalıydı ve doldırmuşlar. Dikkatli bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CC8BE145A -- 15 Ocak 2015; 1:38:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AlpFatih

quote:

Al o zaman

3-3=2-2
    3(1-1)=2(1-1)
    3=2 ?

Videoya bakmadim da 0'lar sadelesmez

Madalyali kiz pls

Buyur hocam.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zuko

Yukarıda yazdım da Türkçesini de yazayım. Kırmızı üçgene bakarsan eğimi tanjanttan 3/8'dir. Mavi parçanın üçgen kısmının eğimine bakarsan bu ise 2/5. İki eğim eşit olmadığı hâlde hipotenüs olarak birleştiriliyor bu kısımlar. Aslında birleştirilince tam bir üçgen olmuyor, içbükey dörtgen oluyor, hipotenüs düz olmuyor çünkü kırık oluyor. Bu küçük fark fark edilmiyor çünkü 64 parça içinde 1 parça ekstra oluşuyor böylece ve bu fark edilemeyecek kadar küçük bir parça.

Ama bu kırmızı ve mavi üçgenler düz çizgi gibi gözüküyor gerçekten. Acaba videoda hilemi yapmışlar ?

Edit: videoda bişey farkeddim. Mavi kırmızı ve yeşil üçgenler birleşirken bi kalın siyahlık var orda. Orası sanırım normalde boş olmalıydı ve doldırmuşlar. Dikkatli bakın.

Yapmış olabilirler de olmayabilirler de. Yapmamışlarsa zoom yapılırsa anlaşılır. Zaten başta ikinci parça ilk koyulduğunda renk çizgiyi taşıyor, ediliyor. Sonra kayboluyor ama.

• O çikolatadaki olay 1 tane gidince o 1 tane kadar küçülüyor. Benimde az yakmamıştı kafamı zamanında. O matematik olayında'da bu olay var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FXXK

işte bu yüzden matematiği sevmiyorum, mantık hatalarıyla dolu.

Mantık hatası falan yok, zaten kendine has kuralları olan bir bilim dalı nasıl kendi kurallarıyla çelişebilir ki?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • malesef olmuyor gençler .

o iki kısımın birşeltiği yer ( mavi kırmızı parça ve yeşil turuncu parçaların birleştiği orta yer ) tam olarak oturmaz
    nedeni ise eğik açılarının farklı olmasındandır.

kırmızı üçgenin eğimi 3/8 = 0.375 , mavi olan parçanın üçgen kısımına bakarsanız ise 2/5 = 0.4 lük bir eğim vardır . bu nedenle eğimleri birbirini tutmaz ve bu iki parçayı birleştırmeye çalıştırınız yerde boşluk olusur .
    bu boşluk tam olarak işte o kayıp bir kareye denk gelir . inanmayan kareli defterden keserek yapabilir . yada alttaki videoya bir bakın

http://www.youtube.com/watch?v=ee0dksxkog0

you tube da tonla mevcut bu problemler zaten yan tarafta öneri olarakta vermekte

edit :

aynı problem farklı şekil . dahagüzel bir anlatım var
    http://www.youtube.com/watch?v=h_aRDdpulMU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Will -- 15 Ocak 2015; 14:57:07 >

• Hayyam kullanıcısına yanıt
    Peki bana türev, integral, trigonometrinin neleri açıkladığını, nerelerde kullanıldığını, neden var olduğunu örnelerle anlatabilir misin ?

Anlatamazsın. Çünkü Türkiyede matematik öğrendin. Daha doğrusu öğrenemedin. Ha, ben de öğrenemedim ama farkındayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: casper.5556

o zaman buda olur

böyle yaparak sonsuz çikolata elde etmiş olmaz mıyız
  • quote:

Al o zaman

3-3=2-2
    3(1-1)=2(1-1)
    3=2 ?

(100-100)/(100-100)= (10-10)(10+10)/10 (10-10)=(10+10)/10=2

• Video 240 p olduğu için belli olmuyor ama 2.deki bazı kareler ilkine göre daha küçük olduğu için böyle bir fark ortaya çıkıyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.