Artık vistaya geçme zamanı geldi diye düşünüyorum fakat daha önce hiç vista kullanmadım.Sadece kullaktan dolma bilgilere sahibim vista hakkında. Duyduğum kadarı ile bazı uygulamalar vistada çalışmıyormuş. Özellikle 64 bit olduğu için.
Kullanmakta olduğum sistem amd x2 5200 , 2 gb 667 mhz ram a sahip.( anakartımın kendi sitesinde vista 64 bit driver ları mevcut )
daimi kullanmakta olduğum programlar ise ; p.shop cs 2 , kaspersky 6 , frontpage 2003 ,cute ftp 7 , flash get , bs player,nero 7 , dameon tools ve çeşitli müzik video programları , pc oyunları. ( bu saydığım programlar olmazsa olmaz ).
şimdi sormak istedğim soru eğer vistaya geçersem daha önceden kullanmış olduğum programları rahatlıkla çalışıtrabilirmiyim?
birde vistanın xp ye göre , başlıkta belirtiğim gibi avantaj ve dezavantajlarını yazarsanız çok sevinirim.
Saydığın programlar büyük ihtimalle çoğu sorunsuz çalışır fakat oyunlar ise tam tersine söylemeliyim.Çoğu oyun vistada problem çıkartıyor.Uyum sorunu var Vistanın oyunlarla şu anda.2gb ram var iyi güzel aslında ama bana göre Vistaya geçmek için henüz erken.Çünkü hem halen mevcut olan birçok güvenlik açığı var ve bazı programlar ile oyunlarda uyum problemi yaşanıyor Windows Vista'da.Bana göre Vista için çıkartılacak Service Pack beklenmeli.Bu pack ile gelecek olan birçok problemin hallolması, oyunlarda uyum probleminin aşılması ile zaten birçok kişide Vistaya geçicektir.Ama şu anda erken..Xp'ninde Vistaya göre avantajıda burda doğuyor bence.Bazı programlarda ve oyunlarda uyum problemi + güvenlik açıkları = Vista
Komikaze ilginn için teşekkürler uyarını dikkate alacağım. Birde bu 64 bit vista ultimate ' in türkçe versionunda crack çktımı. yani sorunsuz olarak çalıştırailirmiyiz?
illaki çıkmıştır
Vistaya pack geldi sanıyordum
quote:
Orjinalden alıntı: KoMiKaZe
illaki çıkmıştır
aslında bi denesem diyorum vistayı. en azından kendim görürüm yararlımı değilmi. beğenmessem zamanım boşa gitcek o kadar
Vista'yı hiç tavsiye etmiyorum. En azından şimdilik. Piyasanın biraz kavraması lazım Vista'yı.
Ben 64 bit denedim. İmzamdaki bilgisayar ile. Counter-strike source oynuyorum. Fps de muazzam bir düşüş farkettim. 64 bit internet explorer kullanırsan adobe flash çalışmıyor. Flashın 64 biti yok ne yazık ki şu an. Açılış olarak 64 bit olduğu için 32 xp den hızlı çalışıyor. Ama program yükledikçe o da hantallaşıyor. Zaten kendisi bi hantal 11gb yer kaplıyor. :D Karar senin dene istersen...
bende vista 32 bit kullanıyorum oyunlarda hiç bir problem yasamadım;call of duty 4 demo,quake wars demo;cabal online;clive parker :Jericco, unreal toutnament 3 beta demo,company of heroe :opposig front,world of warcraft.sistemim c2d 6300,2 gb 667 ram,7600 gt...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme