Şimdi Ara

640 XL mi Yoksa android den devam mı edeyim?EDİT:Tanıtımda Gerçekleşti!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şu aralar yeni telefon alacağım aslında aklımda zenfone 2 var 1300 tl lik modeli.
    Forumun hiç windows phone bölümüne girmemiştim son 4-5 gündür bakıyorum özellikle cihazların RAM VE BATARYALARI çok düşük geliyor ama çogu kişide yeterli falan demiş.
    Ben şu anki telefonumda kullandığım uygulamaları yazayım ona göre tavsiye verirsiniz:
    Twitter,facebook,instagram,whatsapp,swarm
    Feedly(haber okumak için),sanal gazete
    Skyscanner(uçak biletleri için)
    Clean master
    Vodafone self servis(önemli kaç mb internet kaldığını anca buradan öğreniyorum)
    Ziraat mobil uygulaması
    Tureng sözlük
    Voscreen(ingilizce video programı)
    15-45 mblik 2-3 oyun
    Öğrendiğim kadarıyla wp lerde her uygulamayı sd karta atayabiliyormuşuz yeni telefonla 32 gb lık sd kart alıcam.
    -Şu anki telefonumda mesajı yazarken bile klavye kasıyor batarya desen günde 2 kere şarj ediyorum.
    -Birde fotoğraf çok çekmem ama öm kamera hiç yoktan idare etmeli arkadaş selfie çekinelim dediğinde hayır demesin telefon.
    -Şimdi alırsam en az 2.5 sene idare etmeli eğer wp cihazı alırsam en az 2 sene güncel kalmalı.
    -Kullanım süresi çok önemli arkadaşlar bu yüzden acaba wp de 1 gb ram ne kadar mantıklı cihazda şişmeler meydana gelir mi?

Not:yeni gelecek wp cihazlara baktım(950xl-950)quad hd ekran hızlı şarj özelliği falan derken 2000 tl bandının altında gelmeyecek gibi duruyo.Ben o kadar parayı(üstelik baba parasını)hiç bir cihaza şu anda veremem.

EDIT(07.10.2015):Bazı arkadaşlar tanıtımı bekle diyorlardı.Tanıtımda gerçekleşti ama ben(biz) neyi niçin beklediğimizi açıkcası anlayamadım.950 serisi ve 550 tanıldı.Windows 10 için aralık ayı diyorlar.
    Şu anda aklım 640 xl çünkü farklı bir platform olduğu için.Anlamadığım nokta tanıtım bize neler kazandırdı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monarch25 -- 7 Ekim 2015; 18:03:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Zenfone 2 güzel cihaz ama ara yüzü bir noktadan sonra kasabilir bu çoğu android telefon için geçerli ki sen de iyi biliyorsundur. Alacaksan sony gibi ara yüzü biraz daha sadeleştirilmiş veya nexus gibi cihazlar almak bana mantıklı geliyor
    Sosyal medya uygulamaları var ama hiç bir zaman bir android, ios kadar olamadı bunu inkar edecek kimse yoktur emin ol. Diğer uygulamalar var mı diye internetten mağazasına bakabilirsin, yorumları okuyabilirsin
    Wp da genel olarak ram işlemci düşük ama stabil bir kullanış sunuyor. Sorun şu ki fazla işlem yapmaya başlayınca 1 gb ram yetmiyor ve sürdürülüyor yazısı çıkıyor 5 10 sn kadar bekletebiliyor. Sadece amiral gemilerinde ram ve işlemci yüksek.
    Genel kanaatim w10 telefonlara gelmeden ciddi olarak düşünmeyin, kim ne derse desin android kullanılış bakımından wp nin çok üzerinde. Zaten kullanıcıları yine hüsrana uğratırlarsa çok kan kaybedecek.

• Şu anki cihazım sony xperia L bu sebepten sony almayacağım farklılık olsun istiyorum.
    Windows 10 tam anlamı ile ne zaman gelicek ve uygulama portlama gibi bir durumda olucam deniliyor.
    Hocam benim için önemli olan batarya ve stabilite.Amacım Gta san adreas ı kasmadan oynamak değil en azından haber okurken sosyal ağlarda gezerken kasmasın

• monarch25 M kullanıcısına yanıt
    Ne zaman gelecek kimse bilmiyor 2015 in sonunda veya 2016 yı bulur diyenler var. Daha erken çıkacak ama maalesef ülkemize gelmesi bir de tek tek modellere gelmesi 2 3 ayı buluyor bu sebeple kesin bir tarih yok.
    Kasmaya gelince bak o konuda hakkını yemem. Benim telefonum L720 512 mb ramli. Alalı 1.5 seneyi rahat geçti internette hiç bir kasma donma yaşamadım. Bazı videolarda desteklemediği için hata veriyor ama pek önemsemiyorum. Tabi tarayıcı çok iyi diyemem şikayet eden çok. Ben telefonda genelde haber, forum, yazı felan okurum ve beni tatmin ediyor, kasmıyor, ısınmıyor.
    Oyun hiç oynamam bu yüzden ısınıyor mu bataryası ne kadar sürede bitiyor bilmem veya şu oyun bu oyun yok diye wp ye kızanlara aldırış etmem beni ilgilendirmiyor.
    Whatsapp dışında diğer sosyal medya uygulamaları kötü, yalan yok. Whatsapp da bir android kadar değil ama gerçekten güzel çalışıyor.
    Yani hocam diyeceğim bu haliyle kabul ederseniz çok iyi sistem ama aldıktan 1 ay sonra androitte bu vardı şu şöyleydi derseniz de şaşırmam çünkü alıştık

• Valla hocam çok kararsızım tek bildiğim sony telefon almayacağım :)
    Bende de 2-3 küçük oyun olucak arada sıkılırsam oynarım diye
    Wp cihazları denemeyi de istiyorum açıkcası 640 xl de batarya 3000 mah o tarafta sıkıntı yokta şu 1 gb ram olayı ve sosyal ağlar sıkıntı yaratıyor
    Ben arada kaç kişi tweetlerime bakmış diye istatiklerime bile giriyorum mobilden :)

W10 u bekleyebilirsen daha iyi karar verebilirsin sonuçta her uygulama başarılı bir şekilde portlanırsa ki öyle görünüyor kimsenin bir sıkıntısı olmayacak. 1gb ram o kadar sıkıntı çıkarmaz hocam android gibi beklemede ramin yarısından fazlasını kullanmıyor o yüzden 512 mb bile stabil. Benim 512 mb ram 2 uygulamayı aynı anda sorunsuz çalıştırabiliyor yani sorunsuz dediğim geçişlerde sıkıntı çıkarmıyor ama 3 tane olunca veya arkada müzik çalınca geçişlerde sürdürülüyor yazıyor ve sizi bekletebiliyor çok uygulama olunca kapatıyor. 1 gb ramde bundan biraz daha rahattır diye tahmin ediyorum. Ama multitasking bir android gibi değil tabletim var oradan biliyorum

• eskiden olsa androidin modeli ne diye sorardım da bu saatten sonra forza wp derim.

uygulamaları marketten kontrol et yazdıklarının bi kısmı var. vodafone için anlık "ozet" yazıp 7000'a sms atınca pakette ne kalmış herşey sms olarak geliyor zaten

oyun oynayan biri değilim nedir ne değildir bilmem, ama diğer yazıdığın uygulamalar üst seviye androidler de bile bi süre sonra kasma falan yapabiliyor.

donanıma takılmaya gerek yok çünkü yazdığın model 2 sene önce aldığım androidden bariz daha düşük olmasına rağmen şu anda ondan daha hızlı ve stabil çalışıyor.

üstüne aynı kapasitede batarya olmasına rağmen android telefonlardan daha fazla batarya ömrü sunuyor windows phone.

not: ama yarın bi arkın sende şu uygulama var mı? aa yok mu deyince canım sıkılır diyorsan hiç bulaşma
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Peki 1 gb ram olayına ne diyorsunuz kaç senelik ömrü var sizce?
    Ve şuanda hangi cihazı kullanıyorsunuz ve mennun musunuz?

• Sen beni dinle şuan alma , windows 10 tam sürüm çıktıktan sonra yorumlara bakarsın baktın millet memnun o zaman alırsın. Şuan alırsan pişman olursun.

Wp kullanıcılarının %90 ı platformdan memnun değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ocağın ortalarına kadar bekleyeceğim gibi duruyor hem belki indirime falanda girer bu modeller teşekkür ediyorum cevaplarınız için

Beklemen iyi olur. Şu an sistemin uygulamalar hariç bir eksiği yok. W10 ile uygulama açığı büyük ölçüde kapanacak, sistemde olmayan ve çok ihtiyacınızın olduğu uygulamaları ise APK olarak kurabileceksiniz. RAM konusunda ise endişelenme W10 Ram kullanımı ve MultiTasking konusunda gayet iyi. Dediğim gibi W10 çıkar kararını verirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: monarch25

Peki 1 gb ram olayına ne diyorsunuz kaç senelik ömrü var sizce?
    Ve şuanda hangi cihazı kullanıyorsunuz ve mennun musunuz?

640 lte var, en az 2 sene gider diye tahmin ediyorum. güncelleme konusunda sıkıntı yaşatmaz, oyun da oynamadığıma göre donanımsal olarak da bi eksiklik hissettirmez

telefondan gayet memnunum özellikle batarya ve ekran çok iyi
  • Teşekkür ederim windows 10 bekleyelim o zaman

• Bulaşma wp ye kardeşim adamlar aylardır güncelleme verecekler

• WP alma , WP sahibi olarak söylüyorum
  • WP almayın bir süre daha.

Windows 10 ile düzelir diyenler 8.1 içinde benzer konuşmuştu.

En mantıklısı Zenfone 2 veya G4 Beat.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimsede Wp 10 gelmeden Windows phone'a bulaşmaman gerektiğini söylememiş. Şuan Android daha mantıklı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 yıl wp kullandım şuan android kullanıyorum # wp bir zaman sonra öyle sıkıyor ki gerek arayüzü gerek eksiklikleri ve duzelmeyecek olması inan ki bezdiriyor platformdan. Popüler bir çok program (face twit what) diğer platformlara gore daha az özellikler barındırıyor onlar kadar sık guncellenmiyor bazıları ise hiç yok zaten. Önerildiği gibi ya w10lu cihaz al bekleyip yada direk android al. Şuan kullandığım telefon wp gibi çok akıcı takılma donma yok stabil çalışıyor

• Windows 10 bekleyeceğim arkadaşlar özellikle şu uygulama portlama dedikleri özellik twitter,instagram gibi uygulamaları android deki gibi olursa alabilirim.
    Ayrıca çoğunuz buluşma dediniz de 640xl kullanıcılarıda bir o kadar övmüş

Hayırlı olsun arkadaşim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.